Şimdi Ara

Leica M9 Macerası ve Leica bağımlılığı.. (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.022
Cevap
12
Favori
81.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün bende M9 ile çekim yapma şansı yakaladım.Başta alışamadım gerek tutuşa gerek kullanışa,ancak daha sonra 7D yi çantada unuttum resmen.

Alışmadan önce çok saf işler çıktı ortaya.Ancak daha sonra daha iyi fotoğraflar çektim sanırım.

Kullandığım en keyifli makineydi bence.Leica gerçekten farkını ortaya koyuyor.Kullanmadan önce gerek parasından gerek de başka sebeplerden dolayı ön yargım vardı markaya karşı.Aynı ürünü çok daha pahalıya satıyor gibisinden ve kullandıktan sonraki düşüncelerim gerçekten çok değişti.Leica gerçekten çok farklı,her açıdan.Sokak fotoğrafçılığı için çok ideal bir cihaz.Yarın gece de bir deneme çekimi yapacağım,güneş başıma vurdu bugün sanırım.Hava çok kötü sıcaktı.O nedenle biraz rahatsızlandığımdan dışarı çıkamadım bu gece.Ancak yarın gece sonuçları görmek için sabırsızlanıyorum desem yeridir.

Leica M9 Macerası ve Leica bağımlılığı..

• Sayin Voldroy,

Umarim rahatsizliginizi cabuk atlatirsiniz. Diger fotolarinizi da bekliyoruz.

Kullandiginiz lensler ile de yorumlarinizi merak ediyorum.

**Sizde de Leica obsesyonu basgostermis gibi..
  • öncelikle hayırlı olsun. umarım çok güzel kareler yakalarsınız makinanızla.

bana gelince: 18 yaşımda kuzenimin dslr makinasına binbir ısrarla çöktüm. hergün elimde makina sokak sokak gezdim. o günden bu yana kimseden fotoğraf bilgisi edinmedim. herşeyi tamamen kendi çabamla öğrendim VE 4 yıl kodak stüdyolarında profesyonel fotoğrafçılık yaptım. şuan güzel sanatlarda okuyorum(grafik). çektiğim karelere hocalarım tapıyolar. sorun da burada başlıyor. ulan elimde zitttiiri torlak marka dslr makinayla yapabileceğim şeyler sınırlı. kendimi gösteremiyorum. makina fonksiyoları yetmiyor adamlar burada canon eos 1ds markIV, leica M9'dan bahsediyor. KISKANDIM LAM!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mephistopheless -- 26 Temmuz 2011; 20:54:13 >

• mephistopheless fotoğraf çekmek için bir enstantene bir diyafram yeterlidir, gerisi teferruat.
    Hatta iyi makinayla herkez çeker deyip kendinizi avutabilirsinizde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asukrumercan

Sayin Voldroy,

Umarim rahatsizliginizi cabuk atlatirsiniz. Diger fotolarinizi da bekliyoruz.

Kullandiginiz lensler ile de yorumlarinizi merak ediyorum.

**Sizde de Leica obsesyonu basgostermis gibi..

Teşekkür ederim.

Makine benim değildi geçici olarak almıştım şu anda Antalya yolundayım,Ankara'ya döndüğümde kesinlikle yükleyeceğim diğer çekimlerimi.Objektif Voigtländer 15mm idi.Hayatımda manuel objektif kullanırken bu kadar keyif aldığımı hatırlamıyorum.M9 un kasası da cidden güzel geldi.15mm olması bazı yerlerde istediğim fotoğrafı almamı zorlaştırsa da çok keyifli bir maceraydı benim için.

500 e yakın fotoğraf çektim zaten hepsi paylaşılacak kadar iyi olmasa da büyük bir kısmını burada yayınlarım.

@mephistopheless

Nedense aklıma şu klişe geldi "O kadar okulunu okudum(2 yıl okunur genelde),bu gençler hep yeni makine alıyor,hep fotoğrafçılığı kirletiyor!"

Hocam bahane bulmak çok kolaydır,buradaki herkes bir bahane bulabilir(ki ben üstte buldum bile,15mm konusunda)ve her zaman başarıyı elde eden insanlar kazanmıştır şu hayatta.Makine faktörü bir yere kadar.Forumda konusu var.Kompak bir makine ile çok iyi makrolar,çok iyi manzara vs fotoğrafları çeken insanlar var.Bunları DSLR ın yanına bile yaklaşamayacak cihazlarda yapıyorlar.Herşey makine değil bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: xbagci

mephistopheless fotoğraf çekmek için bir enstantene bir diyafram yeterlidir, gerisi teferruat.
    Hatta iyi makinayla herkez çeker deyip kendinizi avutabilirsinizde.

xbagci bey: iyi makinayla herkes çeker demedim dikkatli okuduysanız. bu işin sanatsal kısmıyla ilgilenilecekse önce birikim, sonra vizyon sahibi olmak gerekir. lakin siz öyle anlamak istediyseniz o başka... diyafram ve estantane size yetiyor olabilir, fakat beni kesmiyor. 16000lere çıkan asa değerlerinden, dünyanın en iyi sensörlerinden, en derin renk skalalarından, binbir zorlukla üretilen leica objektiflerden bahsediyoruz. siz bunlara teferruat diyorsanız söyleyecek pek fazla şeyim yok; elinizdeki makinanın kıymetini bilemiyorsunuz demek ki. madem öyle pinhole fotoğraf makineleriyle dolaşsın herkes, nasıl olsa o da iş görüyor diye... kısacası sadece diyafram ve enstantane yetmez yanlış biliyorsunuz. sadece park ve bahçelerde aile fotoğrafı çekecekseniz o başka.

bir diğer konu: eğer tek derdiniz beni bozmak ise: önce kendinizi beni bozabilmek için geliştiriniz. avatara leica amblemi koymakla olmuyor.
    enstantene değil=enstantane
    herkez değil=herkes

dipnot:sizle bir alıp veremediğim yok, bana laf sokmadan önce iyi niyetle ve hafif sitemle yazdığım bir önceki yazımı dikkatli okuyunuz. kalın salıcakla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mephistopheless -- 27 Temmuz 2011; 16:30:42 >

• mephistopheler

leicanın sensörler 16000lere çıkmıyor hatta iso performansı olarak çok başarılı değiller ccd olmalarından dolayı
  • Benim yaptığım ufak bir yoruma neden bu kadar esip gürlediniz anlayamadım.
    Siz bana makinamın kıymetini öğretemezsiniz bu bir,
    16000 isoları, en iyi sensörleri geçin, insanlar 60 senen önce mükemmel fotoğraflar çekmişler bu da iki.

Ayrıca şu hocalarınızın taptığı bir kaç fotoyu yükleyin bakalım, belki burada da size tapacak birileri çıkar.
  • Ayrıca madem milletin yazdıklarını düzeltmeye bu kadar heveslisiniz, noktadan sonra büyük harfle başlanır. Ve de salıcakla değil=sağlıcakla
  • Lenslere verilen el emeği gerçekten güzelmiş mükemmel optik için gerçekten çok uğraşıyorlar.
  • @xbagci

Hocam değişik ama bence gayet güzel bir sonuç veren video.

• öncelikle söylemeliyim, konuşmanın bu tonda tartışmaya dönmesinden rahatsızlık duydum.

estafurullah, kimseye makinasının kıymetini öğretecek değilim, yanlış anladınız ya da yanlış ifade ettim.. durumu özetleyecek olursak, ankarada 2 farklı büyük stüdyoda çalıştım.(merak eden varsa özelden iletişime geçsin, stüdyoların telefonlarını vereyim arasınlar) birçok farklı makina ve ekipmanla çekim yapıp, markaları birbiriyle kritik etme şansı yakaladım. sert çıkmamın nedeni kurduğunuz bu cümle "Hatta iyi makinayla herkez çeker deyip kendinizi avutabilirsiniz de" ağır bir cümleydi ama takdiri size bırakıyorum.

asa ve sensöre gelince evet haklısınız; insanlar ışığı mükemmel hale getiren mercekleri bile olmayan "pinhole" makinalarla bile mükemmel şeyler çıkartıyorlar ortaya. iş fotoğraf makinasında değil fotoğrafçıda ve onun potansiyelinde. hiçbir mesajımda aksini ifade etmedim. yoksa verelim herkesin eline bir hasselblad, leica; 3 gün kurcalayan herkes fotoğrafçı olsun çıksın. fakat kendinizle çelişiyorsunuz. herşey makina değil diyen arkadaşım; madem sıradan sayılabilecek hatta vasat makinalarla bile güzel fotoğraf çekilebiliyor, neden on binlerce liraya leica alıyorsunuz, ya da kullandığınız her ne ise? sizce de söyledikleriniz tezat değil mi? yoksa ben mi yanlış anlamak için zorluyorum? siz söylemeden cevabı ben açıklayayım, istediğiniz: daha fazla programlanabilir, ışığın dilinden anlayan, biraz da ruhunuza hitap edebilecek bir cihaz ve bunu istemek sizin hakkınız. tıpkı benim de olduğu gibi.. doğrudan beni yargılamak kolay tabi..

yazım yanlışlarına gelince, hızlı yazmak adına büyük harf kullanmıyorum. tıpkı üç nokta yerine iki nokta koyuyor olmam gibi. ya da türkçede okunmayan "ğ" harfini eksiltmem gibi. dikkatinizi çekerim yanlış ya da eksik bilgiden kaynaklanmıyor.

fotoğraflarıma gelince, onun bunun duvar kağıdı olmasını istemediğim için nete sızdırmayı düşünmüyorum. bu yılsonu resim+fotoğraf karma sergi açacağım, forum donanım haberden de birkaç kişiyi görmekten de onur duyarım. ya da broşur yollarım adres verirseniz (atışmak için değil paylaşmak için)

• Tatsız bir tartışma dönmeye başlamış.
    Konuyu biraz değiştirelim.

quote:

Orijinalden alıntı: odéon

Rica ederim.
    Biraz konu dışına çıktık, bu nedenle affınıza sığındım.

Bu arada çoğu kimse, reklam filmindeki tren yolculuğuna imrenerek bakmakta. Söylemem gerekir ki Orient Express seferleri 2009 yılında bitti.*
    Orient Express hakkında iki kelam etmeden olmaz: Uçak yolculuğu olmadığı zamanlarda Avrupa'dan Doğu'ya seyahat edebilmenin en kısa yolu Orient Express'ti. Orient Express (yani 'Doğu Ekspresi') Paris'te Gare de l'Est'ten** kalkar; Lozan, Milano, Belgrad ve Sofya kentlerine uğrayarak İstanbul'a Sirkeci Garı'na ulaşır. O zamanlar bu yolculuk 60 saat gibi inanılmaz bir zamanda gerçekleşiyordu. Bir dönem öylesine popülerdi ki romanlarda, filmlerde kendine yer bulurdu. James Bond'un From Russia With Love'ından ya da Agatha CHRISTIE'nin Doğu Ekspresi'nde Cinayet kitabından anımsayabilirsiniz.
    İlla ki Orient Express misali tren yolculuğu isterseniz Thalys'in Amsterdam'dan Paris'e (Gare du Nord'a) hızlı treni var. Orient Express'e göre daha sessiz, daha hızlı***, daha ucuz ve daha ruhsuz.

Neyse efendim, konu konuyu açtı nereden nereye geldik.
    Sonuç şu ki her Leica, bir maceradır. Siz bir Leica satın alırsanız, hem bir fotoğrafçı hem de bir gezgin olursunuz.

* Bir zahmet bitseydi. Yirmi birinci yüzyılda first class uçak bileti fiyatının iki katına tren bileti satıyorlardı. Önce rezervasyon yaptırılıyormuş, tren firması yeterli yolcuyu bulduğunda size geri dönüp haydi gidelim diyormuş.
    ** Gare du Nord'un hemen yanındaki istasyon, Paris'in doğusuna giden trenler buradan kalkar.
    *** Thalys'in saatine göre bir buçuk saat, benim saatime göre iki saat.

Bir düzeltme yapmam gerekli.

Orient Express günümüzde de devam etmektedir, türünün son örneği olarak Venice Simplon-Orient-Express adıyla düzenlenmektedir. Yalnız Paris-İstanbul seferleri çok seyrek düzenlenmekte. Aslında tahmin edebileceğinizden de seyrek, yılda bir kere.
    Paris-Venedik ise daha popüler bir güzergah, daha mantıklı bir rota.

Elbette fiyatlara da değinmek lazım:
    Paris-İstanbul (6 gün / 5 gece) tek yön için kişi başı 7 000 Euro, biraz daha geniş kabin isterseniz de 10 500 Euro.
    Paris-Venedik (2 gün / 1 gece) tek yön için kişi başı 2 000 Euro, biraz daha genişi 3 250 Euro.

Kimse kusura bakmasın, meraklısı olsam da verilecek bir meblağ değil. Hele ki Paris-İstanbul seferi için first class uçak biletinin üç katı ücret talep ediyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi odéon -- 29 Temmuz 2011; 0:10:47 >

• En sonunda içime sinen bir çanta alabildim. Ne zamandan beri görüntüsü çok foto çantası gibi olmayan, dikkat çekmeyen ve ipad'ide içine alabilecek bir çanta arıyordum.

Billingham 170 şekil olarak hoşuma gitti ve BH Photo'dan sipariş verdim, 3 gün içinde konunaklı bir kutu içinde elime ulaştı. Fotolara ek olarak arka tarafında da fermuarlı bir göz daha var, cüzdan ve pasaport gibi şeyler için ideal..

Tam kapalı hali.

Üst koruma kısmının arkaya katlanmış hali..

Yandan görüntü yine üst kapak arkada

Öndeki iki cep,

İç görüntü, ipad, M9, ikinci lens ve flaş.

Yine iç görüntü, M9'un üzerini kapattıktan sonra

Çantayı kullanmadığınız zamanlarda tozlanmasın diye de kendi torbasına koyabiliyorsunuz, (M9 ve lensler de kasaya..)

İç bölmeleri kendinize göre ayarlayabilirsiniz, benim sistemde içeride iki lenslik daha boşluk kaldı. Kalın gövdeki noktilux için bile yer var.

• Güzel çantaymış.Güle güle kullanın.Yağmur koruması varmı acaba ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

Güzel çantaymış.Güle güle kullanın.Yağmur koruması varmı acaba ??

Çok teşekkürler,

Yağmur koruması var, The bag is made from waterproofed FiberNyte that is bonded to polyester lining using StormBlock butyl rubber. It has leather trim and a padded interior.

Detaylı bilgiler bp photo'nun sayfasında var..

http://www.bhphotovideo.com/c/product/696129-REG/Billingham_506034_54_107_Camera_Bag_Khaki.html

• quote:

En sonunda içime sinen bir çanta alabildim. Ne zamandan beri görüntüsü çok foto çantası gibi olmayan, dikkat çekmeyen ve ipad'ide içine alabilecek bir çanta arıyordum.

Billingham 170 şekil olarak hoşuma gitti ve BH Photo'dan sipariş verdim, 3 gün içinde konunaklı bir kutu içinde elime ulaştı. Fotolara ek olarak arka tarafında da fermuarlı bir göz daha var, cüzdan ve pasaport gibi şeyler için ideal..

Billingham'ın çantaları güzeldir. Leica'nın kendi önerdiği çanta da Billingham:
    http://en.leica-camera.com/photography/m_system/accessories/cases_and_straps/2201.html

Yalnız tercih ettiğiniz model çok büyük değil mi?

• Hocam güle güle iyi günlerde kullanın ama ne bileyim. Bence bir çantaya bu kadar para vermek yanlış. Yanlış anlamayın herkesin düşüncesi, cebi kendine göredir. Ama bir yerden sonrası israf gibi geliyor bana. Tekrardan söylüyorum inşallah yanlış anlamazsınız ama bu da benim naçizane fikrim. Bütün ekipmanınızı iyi günlerde kullanmanız dileğiyle.

Saygılar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: odéon

Billingham'ın çantaları güzeldir. Leica'nın kendi önerdiği çanta da Billingham:
    http://en.leica-camera.com/photography/m_system/accessories/cases_and_straps/2201.html

Yalnız tercih ettiğiniz model çok büyük değil mi?

Bu çantayı kullanma amacım her yolculukta yanımda Ipad ile beraber derli toplu olabilmesi. Çok da büyük sayılmaz, alternatifinin daha küçük iki çanta olduğunu düşünürsek bu mantıklı gözüküyor, taşırken göstermek içinde bir foto ekledim, benim 11 yıllık emektar Nikon Coolpix ile, Leica da live view yok ya...

quote:

orijinalden alıntı: Ege

Hocam güle güle iyi günlerde kullanın ama ne bileyim. Bence bir çantaya bu kadar para vermek yanlış. Yanlış anlamayın herkesin düşüncesi, cebi kendine göredir. Ama bir yerden sonrası israf gibi geliyor bana. Tekrardan söylüyorum inşallah yanlış anlamazsınız ama bu da benim naçizane fikrim. Bütün ekipmanınızı iyi günlerde kullanmanız dileğiyle.

Saygılar...

Sayın Ege, mesajınız için çok teşekkür ederim, çanta için ise eminim size de israf gibi gözükmediği zamanlar gelecektir.

Çanta, çanta olarak pahalı gözükebilir ama kullanım ömrü çok uzun, malzeme kalitesi çok üst düzeyde. Fiyat/performans olarak bakarsanız şu anda makul fiyatlı gözüken birçok çantaya göre daha iyidir diye düşünüyorum. Bir de ilk etapta foto çantası gibi durmuyor... bence bu da bir avantaj..

• quote:

quote:

orijinalden alıntı: Ege

Hocam güle güle iyi günlerde kullanın ama ne bileyim. Bence bir çantaya bu kadar para vermek yanlış. Yanlış anlamayın herkesin düşüncesi, cebi kendine göredir. Ama bir yerden sonrası israf gibi geliyor bana. Tekrardan söylüyorum inşallah yanlış anlamazsınız ama bu da benim naçizane fikrim. Bütün ekipmanınızı iyi günlerde kullanmanız dileğiyle.

Saygılar...

Sayın Ege, mesajınız için çok teşekkür ederim, çanta için ise eminim size de israf gibi gözükmediği zamanlar gelecektir.

Çanta, çanta olarak pahalı gözükebilir ama kullanım ömrü çok uzun, malzeme kalitesi çok üst düzeyde. Fiyat/performans olarak bakarsanız şu anda makul fiyatlı gözüken birçok çantaya göre daha iyidir diye düşünüyorum. Bir de ilk etapta foto çantası gibi durmuyor... bence bu da bir avantaj..

Çanta gerçekten kaliteli, bence verilen fiyatı hak ediyor.
    Zaten bilinen bir markadır Billingham.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.