Şimdi Ara

Leica M9 Macerası ve Leica bağımlılığı.. (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.022
Cevap
12
Favori
81.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Birçok fotoğrafçıda gördüğüm bir hastalık, bağımlılık, tutku, ne diyorsanız. Detaylı fotoğrafları incelediğimde tabii ki hak veriyorum. 50mm bir lens ile M9 sıfır fiyatı bildiğim kadarıyla 10.000 USD'ye mal oluyor. Bu kadar pahalı olmasının etken sebebi olarak kaçta kaçı üretim zorluğu veya fikri mülkiyet, kaçta kaçı isim gücü, hep merak etmişimdir.
  • Şöyle bir göz attımm konuya ve bu konuda farkettim ki leica ile çekilmiş fotoğrafların kendine has bir tadı,dokusu var bunu birçok fotoğraf incelediğinizde farkedebiliyorsunuz.

Makinenizi güle güle iyi günlerde kullanın.Her ne kadar fiyat genel kullanıcılar için uçuk görünsede kalitesinden de anlaşılacağı gibi fiyatını hak eden ve ürüler gerçekten.
  • Sayın Knisath iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Alım sırasında fiyatı pahalı gözüksede ikinci elde özellikle lensler pek değer kaybetmiyor ve uzun yıllar kullanılabildikleri için cost effektiflik açısından çok kötü değiller.
  • Bu akşam güneş batmadan önce bizim dadılar küçük kızı havuza götürmüşlerdi, birkaç foto çektim.

75mm summicron ile f2'de.

Leica M9 Macerası ve Leica bağımlılığı..

Bu fotoyu birde cropladım, netlik hoşuma gitti. Benim kızın elleri sanki fotodan çıkacak gibi..

• Bu foto da hoşuma gitti..

• Şöyle bir video buldum:

• Ağğk orda çalışıyor olsaydım keşke :)

Kendime özel lens yapardım :D :D Muratalika 14-85mm 1.2f :D :D
  • Arkadaş havalı havalı foto çekiyor...

• Bu yıl gördüğüm en " fail " hareket olmuş bu.Birde netleme yapmak için uğraşıyor.Herkez leica alırsa böyle olur tabiii

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CanTnçr -- 19 Temmuz 2011; 22:53:58 >
  • Neyse ki saatlerimiz farklıymış..

Arkadaş netleme yapıyor, ama rangefinder da lens içinden görmediği için farketmiyor, bana da birkaç defa olmuştu, neyseki genelde arka ekranda ışık ayarı doğru mu değil mi diye baktığım için hemen farketmiştim, bu arkadaş kendinden emin hiç arka ekrana bakmıyor..
  • Peki makine , kapak kapalıyken çekime izin veriyormu.Dslr larda izin vermiyor diye biliyorum.Hiç başıma gelmedi gerçi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

Peki makine , kapak kapalıyken çekime izin veriyormu.Dslr larda izin vermiyor diye biliyorum.Hiç başıma gelmedi gerçi

Makine MF de ise kapak kapalıyken de çekersin. Ama AF de netleyemediğinden çekemezsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

Peki makine , kapak kapalıyken çekime izin veriyormu.Dslr larda izin vermiyor diye biliyorum.Hiç başıma gelmedi gerçi

Rangefinder makinalarda gorus lens icinden olmadigi icin viewfinder dan bakip netleme islemini yapabiliyorsunuz, lensin onunun kapali veya acik olmasi onemli degil. Foto'yu da cekiyorsunuz veya cektiginizi saniyorsunuz, arka ekranda siyah ekran gorene kadar.

• M6 kapak kapali çekim yapmak istediğinde eksi pozlama ledi yanıp sönüyor, öyle bir ihtimal yok bizde :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: xbagci

Sayın asukrumercan, teşekkür ederim.

Fotoğraflarda çok büyük kaybın olduğunu düşünüyorum. Ama S&B çekip banyoyu evde kendim yaptığım için somut olarak gözlemlemedim. Yani hiç stüdoya verip negatiften çıktı almadım. Bir kaç yıldır fotoğrafla uğraşıyorum, önceden Nikon FM2 kullanırdım o zamandan beri yıkadığım negatifleri hep 100 USD lik dandirik tarayıcımla tarıyorum. Ama artık agrandizör arayışına girdim, negatiflerimi kendim basınca farkı anlayacağım. Hele ki 30x40cm gibi büyük baskılarda Summicronun Nikordan farkı kabak gibi çıkacak ortaya, buna eminim

Foto ayarlarında pek zorluk olmuyor. Daha doğrusu önceki makinam da tam mekanik idi, dijitalin rahatlığını hiç yaşamadığım için bana zor gelmiyor. Işığı ölçmek, diyaframı enstanteneyi ayarlamak, kadrajı netlemek ve deklanşöre basmak. Çok keyifli

merhaba

sıfır durst agrandizörler 1200 tl civarında.yanında 3 tane 30x40 küvet ,2 maşa,ölçü kabı,düzgün çalışan derece de olması lazım.fiyat çok uçuyor.onun yerine epson v700 ün üst modellerine bakın.v700 bile gayet kaliteli tarıyor.fiyat/performans yaptığınızda nikon un tarayıcıs ile eşdeğer tutuluyor.

not:leica değil ama hasselblad orta format kullanıyorum

• Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: xbagci

M6 kapak kapali çekim yapmak istediğinde eksi pozlama ledi yanıp sönüyor, öyle bir ihtimal yok bizde :)

Sayın Xbagci, video'yu tekrar izledim, makina M6, .

Lens'de bir önceki jenerasyon, Noctilux f1 gibi duruyor..
  • Ben tatildeyim videoyu izleyemedim nedense, cepte bir problem olabilir, neyse belli ki elemanın pozometreden de haberi yok.
    Burada komik şeyler yaşiyorum, otelin fotoğrafcisiyla sohbet ettim (doğal olarak:) lafı hemen çocuğun bir kaç resmini çekeyime getirdi, ben de teşekkür ederim bende leica var dedim. Bir bakabilirmiyim abi dedi. Genç bir arkadaştı makineyi görünce acayip oldu, sana yemin ediyorum abi ilk defa leica görüyorum dedi :) Arkadaşın mimikler falan çok güzeldi, öyle tuhaf oldu ki makinanın analog olduğunu bile farketmedi, beni bunla bi çekermisin hemen atarız bilgisayara dedi :))
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.