Şimdi Ara

Leica M9 Macerası ve Leica bağımlılığı.. (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.022
Cevap
12
Favori
81.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: asukrumercan

quote:

Orijinalden alıntı: odéon

Billingham'ın çantaları güzeldir. Leica'nın kendi önerdiği çanta da Billingham:
    http://en.leica-camera.com/photography/m_system/accessories/cases_and_straps/2201.html

Yalnız tercih ettiğiniz model çok büyük değil mi?

Bu çantayı kullanma amacım her yolculukta yanımda Ipad ile beraber derli toplu olabilmesi. Çok da büyük sayılmaz, alternatifinin daha küçük iki çanta olduğunu düşünürsek bu mantıklı gözüküyor, taşırken göstermek içinde bir foto ekledim, benim 11 yıllık emektar Nikon Coolpix ile, Leica da live view yok ya...

Leica M9 Macerası ve Leica bağımlılığı..

quote:

orijinalden alıntı: Ege

Hocam güle güle iyi günlerde kullanın ama ne bileyim. Bence bir çantaya bu kadar para vermek yanlış. Yanlış anlamayın herkesin düşüncesi, cebi kendine göredir. Ama bir yerden sonrası israf gibi geliyor bana. Tekrardan söylüyorum inşallah yanlış anlamazsınız ama bu da benim naçizane fikrim. Bütün ekipmanınızı iyi günlerde kullanmanız dileğiyle.

Saygılar...

Sayın Ege, mesajınız için çok teşekkür ederim, çanta için ise eminim size de israf gibi gözükmediği zamanlar gelecektir.

Çanta, çanta olarak pahalı gözükebilir ama kullanım ömrü çok uzun, malzeme kalitesi çok üst düzeyde. Fiyat/performans olarak bakarsanız şu anda makul fiyatlı gözüken birçok çantaya göre daha iyidir diye düşünüyorum. Bir de ilk etapta foto çantası gibi durmuyor... bence bu da bir avantaj..

Bir kere kesinlikle fotoğraf makinesi çantası olarak görünmüyor. O konuda rahat olun. Şekli şemali de çok güzel. Eminim kalitesi de dediğiniz gibi çok iyidir. Aslında haklısınız. iPad gibi bir takım şeyleri de içine koyduğunuz için fiyat çok da uçuk kaçmıyor. İyi günlerde kullanmanız dileğiyle...

• quote:

Orijinalden alıntı: Ege.

quote:

quote:

Billingham'ın çantaları güzeldir. Leica'nın kendi önerdiği çanta da Billingham:
    http://en.leica-camera.com/photography/m_system/accessories/cases_and_straps/2201.html

Yalnız tercih ettiğiniz model çok büyük değil mi?

Bu çantayı kullanma amacım her yolculukta yanımda Ipad ile beraber derli toplu olabilmesi. Çok da büyük sayılmaz, alternatifinin daha küçük iki çanta olduğunu düşünürsek bu mantıklı gözüküyor, taşırken göstermek içinde bir foto ekledim, benim 11 yıllık emektar Nikon Coolpix ile, Leica da live view yok ya...

quote:

orijinalden alıntı: Ege

Hocam güle güle iyi günlerde kullanın ama ne bileyim. Bence bir çantaya bu kadar para vermek yanlış. Yanlış anlamayın herkesin düşüncesi, cebi kendine göredir. Ama bir yerden sonrası israf gibi geliyor bana. Tekrardan söylüyorum inşallah yanlış anlamazsınız ama bu da benim naçizane fikrim. Bütün ekipmanınızı iyi günlerde kullanmanız dileğiyle.

Saygılar...

Sayın Ege, mesajınız için çok teşekkür ederim, çanta için ise eminim size de israf gibi gözükmediği zamanlar gelecektir.

Çanta, çanta olarak pahalı gözükebilir ama kullanım ömrü çok uzun, malzeme kalitesi çok üst düzeyde. Fiyat/performans olarak bakarsanız şu anda makul fiyatlı gözüken birçok çantaya göre daha iyidir diye düşünüyorum. Bir de ilk etapta foto çantası gibi durmuyor... bence bu da bir avantaj..

Bir kere kesinlikle fotoğraf makinesi çantası olarak görünmüyor. O konuda rahat olun. Şekli şemali de çok güzel. Eminim kalitesi de dediğiniz gibi çok iyidir. Aslında haklısınız. iPad gibi bir takım şeyleri de içine koyduğunuz için fiyat çok da uçuk kaçmıyor. İyi günlerde kullanmanız dileğiyle...

Alıntıları Göster
    Bu arada sizleri de Nikon topiğinde görmek isteriz. Hem yalnız da kalmazsınız xbagci da var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ege.

Bu arada sizleri de Nikon topiğinde görmek isteriz. Hem yalnız da kalmazsınız xbagci da var.

Alıntıları Göster
    @ege. , xbagci tek başına eziyor bizi davet etme 2 kişi hiç baş edemeyiz :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: q7uicksand

@ege. , xbagci tek başına eziyor bizi davet etme 2 kişi hiç baş edemeyiz :)

Alıntıları Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: xbagci

Alıntıları Göster
    Fotoğrafçılığa karşı bir ilgim merakım olmamasına rağmen konuyu,5 sayfadaki tüm yorumları okumak oldukça keyif verdi.
    Leica lezzeti bu olsa gerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rojev

Fotoğrafçılığa karşı bir ilgim merakım olmamasına rağmen konuyu,5 sayfadaki tüm yorumları okumak oldukça keyif verdi.
    Leica lezzeti bu olsa gerek.

Alıntıları Göster
    Leicanın kendine ait bir kültürü var. Bu çok hoş bir şey.
    Leicanın kendisine ait bir pazarlama stratejileri var mı onu bile bilmiyorum. Bu sebeple aslında sadece isteyen kişi bu makineye sahip olabiliyor. Hani leica almak isteyeceksiniz ve alacaksınız.
    İyi günlerde kullanın. Ekipmanlar çok pahalı uçuk rakamlar gibimize geliyor olabilir. Türkiye şartlarında zaten kimse garantili faturalı bir leica almayacaktır.
    Sabit Kalfagil dışında (ustayı eleştirdiğimden değil fotoğraflarını çok severim ama oda tam bir leica aşığı)
    Ama eminim bu maliyetin kalitesini veriyordur leica buna şüphem yok.
    Işığınız bol olsun. Bol bol fotoğraf görmek isteriz.

• quote:

Orijinalden alıntı: reclakebrix

Leicanın kendisine ait bir pazarlama stratejileri var mı onu bile bilmiyorum. Bu sebeple aslında sadece isteyen kişi bu makineye sahip olabiliyor. Hani leica almak isteyeceksiniz ve alacaksınız.
    İyi günlerde kullanın. Ekipmanlar çok pahalı uçuk rakamlar gibimize geliyor olabilir. Türkiye şartlarında zaten kimse garantili faturalı bir leica almayacaktır.
    Sabit Kalfagil dışında (ustayı eleştirdiğimden değil fotoğraflarını çok severim ama oda tam bir leica aşığı)

Hayır, Türkiye'de Leica almak son derece mantıklı.
    Üretim sınırlı, lensler yurtdışında karaborsada.

• quote:

quote:

Hayır, Türkiye'de Leica almak son derece mantıklı.
    Üretim sınırlı, lensler yurtdışında karaborsada.

Alıntıları Göster
    Ben maddi açıdan demiştim. Yoksa Türkiyedeki leica piyasası ne durumda net bir bilgim yok.
    Akabinde türkiyede genel olarak dslr almak sorun maddi açıdan. Bu sadece leicaya has bir şey değil.

• quote:

Ben maddi açıdan demiştim. Yoksa Türkiyedeki leica piyasası ne durumda net bir bilgim yok.
    Akabinde türkiyede genel olarak dslr almak sorun maddi açıdan. Bu sadece leicaya has bir şey değil.

Ben de maddi açıdan söyledim zaten.
    Leica Summilux-M 50mm ASPH için Yalçınlar 3000 Euro istedi, Ebay'dekiler 5000-5500 USD istiyor. Her ne kadar %18 KVD ödesek de daha ucuza geliyor.
  • quote:

quote:

Ben de maddi açıdan söyledim zaten.
    Leica Summilux-M 50mm ASPH için Yalçınlar 3000 Euro istedi, Ebay'dekiler 5000-5500 USD istiyor. Her ne kadar %18 KVD ödesek de daha ucuza geliyor.

Yurt dışından daha ucuza Türkiyede birşey satıldığını duymak çok ilginç duygu

• quote:

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

Aslında daha ucuz ama bulabilirseniz.

Bakınız Leica Noctilux-M 50mm ASPH sokakta 10 500 USD'ye satılmaktadır, doğrudur. Ama piyasada yoktur, sıraya girerseniz ne zaman geleceği de belli değildir. Ebay'den bakarsanız 14 000 USD'ye el değiştirmektedir.
    Türkiye'ye geldiğimizde aynı lense en fazla 24 hafta bekleme süresi ve 8 000 Euro fiyat vermektedirler.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

Aslında daha ucuz ama bulabilirseniz.

Bakınız Leica Noctilux-M 50mm ASPH sokakta 10 500 USD'ye satılmaktadır, doğrudur. Ama piyasada yoktur, sıraya girerseniz ne zaman geleceği de belli değildir. Ebay'den bakarsanız 14 000 USD'ye el değiştirmektedir.
    Türkiye'ye geldiğimizde aynı lense en fazla 24 hafta bekleme süresi ve 8 000 Euro fiyat vermektedirler.

Alıntıları Göster
    Bir süredir fırsat bulamamıştım, benim büyük kızı Türkiye tatilinden almaya gittiğimde İzmir Balıklıova'da çektiğim, bir erkek için vazgeçilmez ikili, annemin ve kızımın fotolarını yine ekleyeyim..

• quote:

Bir süredir fırsat bulamamıştım, benim büyük kızı Türkiye tatilinden almaya gittiğimde İzmir Balıklıova'da çektiğim, bir erkek için vazgeçilmez ikili, annemin ve kızımın fotolarını yine ekleyeyim..

Alıntıları Göster
    Bugün Leica'dan gelen mail'e göre Blackstone finans grubu Leica Camera'nın %44'ü almış..

Bu ne anlama geliyor henüz pek netlik yok, herhalde yakında anlarız..

http://www.l-camera-forum.com/leica-blog/2011/10/blackstone-buys-a-44-percen-leica-camera/

• quote:

Bugün Leica'dan gelen mail'e göre Blackstone finans grubu Leica Camera'nın %44'ü almış..

http://www.l-camera-forum.com/leica-blog/2011/10/blackstone-buys-a-44-percen-leica-camera/

Alıntıları Göster
    Leica'nin lenslerine 2012 icin zam gelmis..

Istedigim noctilux icin bulabilirsen 1000$ fazla vermem gerekecek.. gerci zaten bulunmadigi icin sorun yok.

18mm f3.8 ASPH. $3,195.00

21mm f1.4 ASPH – $6,995.00

21mm f3.4 ASPH – $2,995.00

24mm f1.4 ASPH – $6,995.00

24mm f3.8 ASPH – $2,595.00

28mm f2.0 ASPH – $4,295.00

28mm f2.8 ASPH. M-Elmarit $2,195.00

35mm f1.4 ASPH $4,995.00

35mm f2.0 ASPH $3,195.00

35mm f2.0 ASPH. Silver (E39) $3,195.00

35mm f2.5 Black $1,895.00

50mm f0.95 ASPH $10,995.00

50mm f1.4 ASPH. Black $3,995.00

50mm f1.4 ASPH. Silver $3,995.00

50mm f2.0 $2,295.00

50mm f2.5 Black $1,495.00

75mm f2 ASPH $3,795.00

75mm f2.5 Black $1,895.00

90mm f2.0 APO ASPH $3,995.00

90mm f2.5 Black $1,895.00

90mm f4 Macro-Elmar set $3,995.00

16-18-21mm f4.0 M-Tri-Elmar+finder $6,295.00

135mm f3.4 APO $3,495.00

• quote:

Bu foto da hoşuma gitti..

Bir fotoğraf bu kadar iğrenç ve bu kadar tatlı olabilir anca. Ufaklık süpermiş. O anı çok iyi yakalamışsınız!

• quote:

Tekrar Blackstone. Bu ismi ikinci defa duyuyorum.
    Hindistan'ın en büyük konfeksiyon üretici firmasınıda satın almıştı. (45 fabrika 50.000 çalışanı var. Ceo'su ile bir ara haşır neşirlimiz olmuştu)

Marka ve ülke ile özleşmiş firmaların kendi ülkelerindeki firmalara satılmasını isterim herzaman. Başka bir ülke yada kültürden dolayı kim ne derse dersin ruhunda bozulma olabililiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: teknika

Bir fotoğraf bu kadar iğrenç ve bu kadar tatlı olabilir anca. Ufaklık süpermiş. O anı çok iyi yakalamışsınız!

Tesekkurler Teknika..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: teknika

Tesekkurler Teknika..

Alıntıları Göster
    Baslik cok keyifli olmus Sukru Bey, cok guzel bilgiler ve mesajlar var. DH'deki forum algisinin en az 5-6 gomlek ustunde paylasimlar olmus.

Bende de bir fotografcilik meraki hasil oluyor sanki, yani bilmiyorum kendimi test ediyorum su aralar ve bol bol okuyorum. Hicbir ekipmanim ve hatta makinem bile yok. Dubai'ye ilk geldigimde Panasonic FX500 almistim sonra babama hediye etmistim. O gunden beri de fotograf makinasina yakinligim iPhone'la sinirli kaldi.

Anlayacaginiz bu odunda budak cokca var, epey bi yontulmasi lazim

Simdilik terimleri, farklari, teknolojileri felan inceliyorum. Fuji X100 almamak icin zor tuttum kendimi ama iyiki tutmusum, hele biraz zaman gecsin bakalim bendeki heves mi ciddi mi anlarim.

Cok arkadasim var burada aldilar 5000$'dan pahali makineleri lensleri vs... Sorsam hangi dolapta yattiklarini bile bilmezler.

Belki Sony NEX-7 ile felan baslarim, ufak ufak fazla acilmadan...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bravoecho -- 19 Kasım 2011; 15:51:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bravoecho

Baslik cok keyifli olmus Sukru Bey, cok guzel bilgiler ve mesajlar var. DH'deki forum algisinin en az 5-6 gomlek ustunde paylasimlar olmus.

Bende de bir fotografcilik meraki hasil oluyor sanki, yani bilmiyorum kendimi test ediyorum su aralar ve bol bol okuyorum. Hicbir ekipmanim ve hatta makinem bile yok. Dubai'ye ilk geldigimde Panasonic FX500 almistim sonra babama hediye etmistim. O gunden beri de fotograf makinasina yakinligim iPhone'la sinirli kaldi.

Anlayacaginiz bu odunda budak cokca var, epey bi yontulmasi lazim

Simdilik terimleri, farklari, teknolojileri felan inceliyorum. Fuji X100 almamak icin zor tuttum kendimi ama iyiki tutmusum, hele biraz zaman gecsin bakalim bendeki heves mi ciddi mi anlarim.

Cok arkadasim var burada aldilar 5000$'dan pahali makineleri lensleri vs... Sorsam hangi dolapta yattiklarini bile bilmezler.

Belki Sony NEX-7 ile felan baslarim, ufak ufak fazla acilmadan...

Alıntıları Göster
    Sayın Bravoecho çok teşekkürler,

Körfez ülkelerinde çalışırken altta kalan hobiler ortaya çıkıyor, buranın havasından mı yoksa suyundan mı bilemiyorum .

Ben çok sade cihazları tercih ettim fotograf için, diğer elektronik aletlerden sonra bir de foto makinalarının çok karışık menüleri ile uğraşmak istemedim. Küçük olsun, dikkati çekmesin ve amatör anlamda foto çekerken zevk almak istedim. Manual fokus'da her zaman istediğim kareyi yakalayamasam da yakaladıklarım bana yetiyor.

Size kolay gelsin, sony nex-7'nin nette güzel yorumları var, Fuji x100'de çok çekici gözüküyor...

****Kombinasyon imkanları fazla olan sistemlerden alırsanız canınız da sıkılmaz..aynı şekilde sohbeti de bol olan sistemler olmalı..

• quote:

Sayın Bravoecho çok teşekkürler,

Körfez ülkelerinde çalışırken altta kalan hobiler ortaya çıkıyor, buranın havasından mı yoksa suyundan mı bilemiyorum .

Ben çok sade cihazları tercih ettim fotograf için, diğer elektronik aletlerden sonra bir de foto makinalarının çok karışık menüleri ile uğraşmak istemedim. Küçük olsun, dikkati çekmesin ve amatör anlamda foto çekerken zevk almak istedim. Manual fokus'da her zaman istediğim kareyi yakalayamasam da yakaladıklarım bana yetiyor.

Size kolay gelsin, sony nex-7'nin nette güzel yorumları var, Fuji x100'de çok çekici gözüküyor...

****Kombinasyon imkanları fazla olan sistemlerden alırsanız canınız da sıkılmaz..aynı şekilde sohbeti de bol olan sistemler olmalı..

Alıntıları Göster
    http://lens.blogs.nytimes.com/2011/11/23/a-whirling-document-of-turkish-culture/

Burada ilginc bir haber var, zaman gazetesi 25 unlu fotografci ile Turkiye dokumani hazirlatiyor...

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.