Şimdi Ara

Leica M9 Macerası ve Leica bağımlılığı.. (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.022
Cevap
12
Favori
81.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Açık konuşmak gerekirse ben bu makineyi elime alsam saygıdan ürperirim hocam. Diyeceksin bu kadar büyütülecek bir şey yok, var. o bir "Leica".

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spitzer -- 23 Şubat 2012; 23:08:47 >
  • Kendi görüşümü söyleyim tamam harika birşey bu ama daha çok "Ekol" gibi geliyor bana. Buna verilen para ile aynı imaj kalitesini veren ürünler rahatlıkla alınır hatta cebe para bile kalabilir. Ama dediğim gibi tarz haline gelmiş kült olmuş resmen :)) Keşke bizimde olsa demeden edemiyorum açıkcası...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemre_gumus

Kendi görüşümü söyleyim tamam harika birşey bu ama daha çok "Ekol" gibi geliyor bana. Buna verilen para ile aynı imaj kalitesini veren ürünler rahatlıkla alınır hatta cebe para bile kalabilir. Ama dediğim gibi tarz haline gelmiş kült olmuş resmen :)) Keşke bizimde olsa demeden edemiyorum açıkcası...

Anlıyorum ama katılmıyorum

Zira teknik olarak AA filitresi olmayan bu çözünürlükte CCD full frame sensöre sahip olan başka cihaz hatırlamıyorum.Kaldıki mikro ölçekteki kontrast olsun bir çok şey de Leica hala önde.Değer değmez tamamen kişisel ama gerçekten 'fark' var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Vipracing

quote:

Kendi görüşümü söyleyim tamam harika birşey bu ama daha çok "Ekol" gibi geliyor bana. Buna verilen para ile aynı imaj kalitesini veren ürünler rahatlıkla alınır hatta cebe para bile kalabilir. Ama dediğim gibi tarz haline gelmiş kült olmuş resmen :)) Keşke bizimde olsa demeden edemiyorum açıkcası...

Zira teknik olarak AA filitresi olmayan bu çözünürlükte CCD full frame sensöre sahip olan başka cihaz hatırlamıyorum.Kaldıki mikro ölçekteki kontrast olsun bir çok şey de Leica hala önde.Değer değmez tamamen kişisel ama gerçekten 'fark' var.

Haklı olabilirsiniz hocam. Ben orda kastettiğim tam olarak bu değildi aslında Leica alan insan sadece imaj kalitesine bakıpta aldığını sanmıyorum nasıl desem klasikleşmiş birşey olması da cezbediyor bu noktaya değindim :))

• quote:

quote:

quote:

Haklı olabilirsiniz hocam. Ben orda kastettiğim tam olarak bu değildi aslında Leica alan insan sadece imaj kalitesine bakıpta aldığını sanmıyorum nasıl desem klasikleşmiş birşey olması da cezbediyor bu noktaya değindim :))

Hocam şimdi Leica öncelikle bu işin bence babasıdır. Çok çok kaliteli makineler lensler üretir, dolayısıyla da muhteşem fotoğraflar çekilir. Ayrıca da bir o kadar da pahalıdır, çünkü o klasiktir. Pahalı olmasında haklısın, ama fotoğraf kalitesine abartılıyor diyemeyiz kesinlikle, dersek inan taş oluruz. mesela bakınız şu fotoğrafa leica m9 ile çekilmiş;

http://www.flickr.com/photos/dedrot/6871250359/sizes/l/in/photostream/

alan derinliğinin değişimine dikkat etmişsinizdir. tablodan farksız bir fotoğraf, ressam elinden çıkmış gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spitzer -- 24 Şubat 2012; 18:26:55 >

• Dediklerinizde kesinlikle haklısınız @spitzer çünkü o klasiktir. bu benim demek istediklerimin en kısa özetiydi aslında bundan bahsediyordum
  • quote:

quote:

quote:

Eh o da vardır tabiki arada
    (Tüm üst seviye lüks malzemelerde benzer örnekleme yapabiliriz aslında)

• quote:

Orijinalden alıntı: spitzer

Hocam şimdi Leica öncelikle bu işin bence babasıdır. Çok çok kaliteli makineler lensler üretir, dolayısıyla da muhteşem fotoğraflar çekilir. Ayrıca da bir o kadar da pahalıdır, çünkü o klasiktir. Pahalı olmasında haklısın, ama fotoğraf kalitesine abartılıyor diyemeyiz kesinlikle, dersek inan taş oluruz. mesela bakınız şu fotoğrafa leica m9 ile çekilmiş;

alan derinliğinin değişimine dikkat etmişsinizdir. tablodan farksız bir fotoğraf, ressam elinden çıkmış gibi...

O fotoğraf her tam kare makineyle çekilebilir sanki?

• quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

quote:

Pek çok kişi de Michael Jackson gibi dans edebilir, ama hiç biri bir o olamaz.

Bu iş Fenerbahçe büyüklüğünün kupa büyüklüğü olmadığı lafına benzer, ya da maradona hatta messinin daha iyi futbolcu olduğu halde, pelenin her zaman en iyi futbolcu olarak anılması gibidir.

Fotoğraf adına hayran olunması gereken herkez leica kullanmıştır. Bu alemde tartışılmayacak tek bişey varsa o da leicanın en büyük olduğunur. Daha pahalı ve daha iyi fotoğraf çeken makinalar olsa bile

• quote:

Orijinalden alıntı: xbagci

quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

quote:

Pek çok kişi de Michael Jackson gibi dans edebilir, ama hiç biri bir o olamaz.

Bu iş Fenerbahçe büyüklüğünün kupa büyüklüğü olmadığı lafına benzer, ya da maradona hatta messinin daha iyi futbolcu olduğu halde, pelenin her zaman en iyi futbolcu olarak anılması gibidir.

Fotoğraf adına hayran olunması gereken herkez leica kullanmıştır. Bu alemde tartışılmayacak tek bişey varsa o da leicanın en büyük olduğunur. Daha pahalı ve daha iyi fotoğraf çeken makinalar olsa bile

Hayır ben Leica'ya birşey demiyorum da o fotoğrafı çekmek için mi bilmemkaç bin dolar vereceğim Leica'ya? D3x alıp sokakta kedi çekmeye benziyor
    Yukarıda linkini verdiğim incelemede Leica M9 bana diğerlerinden daha iyi gözükmedi ama salt fotoğraf kalitesinin yanında başka faktörler de olabilir. Veya farklı ortamlarda Leica daha iyi sonuç verebilir, bilemiyorum.
    Burada bir arkadaşım Leica M8'ini satıp NEX7 ve NEX-M adaptörü aldı (itiraf ediyorum istediğim indirimi yapsaydı ben alacaktım M8'ini ). Şimdi "ne oldu?" dediğim zaman "aynı fotoğrafı çekiyorum ama Leica'nın sağlamlığını ve deklanşör sesini özledim" diyor.

• fenerbahçe'nin büyüklüğü aziz başganın üstüne yakışanı giymesidir.

hasan abi dayanamadım kusura bakma.

--------

Bu Leica neden pahalı olayında ben @xbagci'ya katılıyorum. En iyi performansın yanında malzeme kalitesi, ürünün ne kadar ciddiyetle ve özenle üretildiği, konforu, kullanıcıyı en rahat ettirecek özellikleri taşıması vs. gibi faktörler de önemli. hiç leica kullanmadım, ama mantığı anlıyorum. bu mantık başka konularda başka ürünlerde de geçerli.

otomobil örneğinden gidersek, bir aston martin modeli bir honda civic modelindeki tüm özellikleri taşımayabilir, onunla aynı işi yapabilir ama aston martin aston martin'dir. mesela ya da ben aynı mantıkla, en hızl tarayıcı olmadığını bilsem dahi Opera'dan vazgeçmiyorum. kalite anlayışı sayılarla ifade edilemiyor işte.

sanırım leica kullanıcıları da hep bu sebeple leica diyor.

ha beni gıdıklamayacak, boşa harcanabilecek birkaç bin dolarım olsa ben leica M9 almam, o ayrı parasını veren adam hesabını bilerek veriyordur.

lakin bu topak madem M9'a spesifik açılmış, ben bu M9'un kalitesini gösteren karelerin burada düzenli olarak paylaşıldığını görmeyi çok isterim. lenslere değil fotoğraflara bakalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ed - -- 25 Şubat 2012; 13:38:53 >

• Yazma ne gerek var diyordum ama dayanamadim yaziyorum.

Leica güzel bir makina mi? Evet.
    Almayi düsünür müyüm? Evet.
    Ama en büyük mü? Hayir.
    Neden? Bunlar kisiden kisiye degisen seyler. Birisi icin en büyük, bir digeri icin olmayabilir. Veya bir süre en büyük diye düsündügünüz bile bir 5-10 yil sonra gülüp gectiginiz bir hatiradan ileriye gidemez.

Leica en büyük bence en iyi Pentax gibi bir söylem olmus.

• ozturert hocam, Nex5n almamda sizin payınız var, çok güzel bir incelemenizi okumuştum. Buradan teşekkür edeyim.

145tr hocam olay marka fanatikliği değil asla, ama leica ile pentax, rolls royce ile opel gibi falan olmuş bence, kusura bakma. Aynı işi gördükleri doğrudur ama

Cross sen varya sen, içimizdeki irlandalısın
  • quote:

ozturert hocam, Nex5n almamda sizin payınız var, çok güzel bir incelemenizi okumuştum. Buradan teşekkür edeyim.

145tr hocam olay marka fanatikliği değil asla, ama leica ile pentax, rolls royce ile opel gibi falan olmuş bence, kusura bakma. Aynı işi gördükleri doğrudur ama

Xbagci hocam, biraz takildim acikcasi.
    Leica'yi severim; ki memleketinde yasiyorum. Burada oldukca bol bol görüyoruz. Kendime almak icin arastirma da yapiyorum.

Ama Leica en büyük diyemem; demem. En büyüklerden birisi ama herkesin ihtiyacin ve büyüklük anlayisi farkli. Ayni sekilde Rolls-Royce en güzel diyemeyiz. Arada Aston Martin var, benim en sevdiklerimden Porsche var. Arada caponlar GTR gibi arac ürettiler. Hanimi kandirsam alacagim tek arac. Ama hicbirine en büyük diyemem.

Ve Pentax'cilarin Opel benzetmesine bir cevap verecegini saniyorum :D

• quote:

ozturert hocam, Nex5n almamda sizin payınız var, çok güzel bir incelemenizi okumuştum. Buradan teşekkür edeyim.

Hocam ben de senin birkaç fotoğrafını görünce Leica M8 araştırmaya başlamıştım. Bu arkadaş fiyatı kırsaydı şu anda 5n'le M8'i karşılaştırıyor olacaktım . 1250$'a bir 50mm f2.0 Summicron bulmuştum (ucuz diye biliyorum).

• quote:

Orijinalden alıntı: asukrumercan

Son zamanlarda gordugum en guzel fotolardan biri, Leica M9 forumunda gordum.

http://www.l-camera-forum.com/leica-forum/leica-m9-forum/175728-m9-ethiopia-3-images.html

Etiopya ile ilgili ayni kisinin cektigi diger fotolar da var.

http://www.flickr.com/photos/wpalank/sets/72157626456273382/

Leica M9 Macerası ve Leica bağımlılığı..

Yaklaşık bir yıl önce Nisan 2011'de konuştuğumuz fotograf 4th Annual Global Travel Photo Contest'de birinciliği almış..

http://www.planet-mag.com/2012/home/editors/2012-portrait-winners/

• quote:

Orijinalden alıntı: asukrumercan

Leica olunca siyah beyaz olmazsa olmaz diye düşündüm...(Che'nin fotoları gibi...)

Leica M9 Macerası ve Leica bağımlılığı..

Zaman hizli geciyor, neredeyse 2 yil olmus... Haziran 2010'da makinayi aldigimda Leica ve B&W olmazsa olmaz diye yazmisim, bu fikri Leica herhalde cok cok ciddi dusunuyormus yeni cikacak M10 sadece B&W sensor'lu olacak diye nette bircok yerde tartismalar var...

http://www.l-camera-forum.com/leica-forum/digital-forum/227846-b-w-sensor-only-merged.html

http://www.petapixel.com/2012/03/15/leicas-upcoming-m-series-camera-may-have-a-bw-sensor/

• sadece siyah beyaz ceken bir foto makinesi ha... 10k dolar isterler heralde
  • Leica forum ve stevehuff sayfasindaki tartismalar son hizla devam ediyor.

Hard core Leica'cilar yeni modellerde degisiklik istemiyorlar, hatta arka LCD ekranda cikarilsin, fazla elektronik ekleme olmasin diyorlar.

Bununla beraber digerleri Leica'nin yenilikleri takip edemedigi, yeni cikan bircok makinanin Leica kadar iyi foto cektigi, Leica'nin yeni bir atilim yapmasi gerektigi fikrindeler.

benim sahsi fikrim ise, M9'un arka ekrani zaten gordugum en kotu ekran. Genelde sadece ayarlari degistirmek icin kullaniyorum. Foto hakkinda iyi veya kotu fikir edinmek pek kolay olmuyor. Zaten belli yas sonrasi kullanicilar icin ekrandaki foto'yu gormek de pek kolay degil, hipermetrop basliyor..

Arka LCD ekrani gelistirmeye pek gerek yok, sadece iso performansi arttirilmasi yeterli gibi gozukuyor. Elektronik devreleri arttirmanin bir anlami yok zaten elektronik devreler ile oynamayi sevenlerin Leica ile pek isleri olmaz veya olmamasi lazim, cunku zaten diger marka makinalarda istedikleri kadar elektronik aksesuar var.

Iki yildan beri cok keyifli kullandigim makinada iso performans dusuklugu disinda acikcasi bir problem gormedim. Daha uzun yillar da ayni keyifle kullanirim diye dusunuyorum.

Bu sebeple M10'u nasil yapacaklar merakla bekliyorum. Bakalim politika degisikligi olacak mi? Leica yeni bir innovasyon yapacak mi?

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.