Şimdi Ara

Leica M9 Macerası ve Leica bağımlılığı.. (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.022
Cevap
12
Favori
81.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: odéon

"Siyah mı, gümüş mü?" sorusu kısırdöngü halinde yabancı forumlarda da tartışılıyor.
    Üç aşağı, beş yukarı gelinen durum şu:

Gümüş neden daha güzel?
    Çünkü Leica ile özdeşleşmiş, kendisini yüz metre uzaktan belli ediyor. Siyah derinin ve gümüş metalin kontrastı göze hitap ediyor.

Siyah neden daha güzel?
    Çünkü Leica olduğunu daha az belli etmenin verdiği seçkinlik hissi var. [Leica M Monochrom'u anımsayınız.] Tüm Leica lensler siyah renk temelli üretiliyor.
    Genellikle insanlar gümüş istemelerine rağmen stokta olmadığı için siyah almak zorunda kalıyor. Zamanla siyah rengin elegant havasını keşfedenlerin bir sonraki renk tercihi mutlaka siyah oluyor. Başta gümüş renk seçenlerin de bir sonraki makinelerinde siyaha ilgilisi daha fazla.

SONUÇ: Leica'ya en çok yakışan renk kişinin beğendiği renktir. Ve tabii ki benim Meister Camera'daki satıcıya söylediğim gibi: The best Leica M is available M.

Sonuç'ta söylediğiniz söz güzelmiş

• Bir süredir 35mm Summarit veya Summicron bakınıyorum ama karşıma 50mm çıkıyor daha çok, 50mm'ye de baksam mı kararsızım o yüzden. M8'de 35'in ideal olduğunu düşünsem de kafama yatan bir 50mm bulursam alırım galiba. Bir de para ayarlayıp m9 veya m9p'ye geçme ihtimalimi de düşününce 50 de cazip geliyor.

İkinci el yeni nesil/coded lens bulmak çok zor zaten, bulduklarım da genellikle ya yurtdışı sıfır fiyatıyla aynı veya fazla oluyor ya da başka şehirde olup alış-veriş sitesi üzerinden satmak istemeyenler oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deeply11

Leica M9'u iki kelime ile anlatacak olsam: Hayallerimin makinesi derdim. Şükrü Bey gerçekten çok şanslısınız bu konuda Bende de Panasonic LX5 var, o da leica lense sahip bir makine, ben de fotoğrafçılığa yeni başladım. Ama ileride M9 alacak kadar rahat bir birikimim olursa ilk alacağım makinedir.

Sayın deeply11 çok teşekkür ederim. Eminim M9 veya daha iyilerini alacak birikiminiz olur ve keyifle istediğiniz makinayı kullanırsınız..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkersener

Bir süredir 35mm Summarit veya Summicron bakınıyorum ama karşıma 50mm çıkıyor daha çok, 50mm'ye de baksam mı kararsızım o yüzden. M8'de 35'in ideal olduğunu düşünsem de kafama yatan bir 50mm bulursam alırım galiba. Bir de para ayarlayıp m9 veya m9p'ye geçme ihtimalimi de düşününce 50 de cazip geliyor.

İkinci el yeni nesil/coded lens bulmak çok zor zaten, bulduklarım da genellikle ya yurtdışı sıfır fiyatıyla aynı veya fazla oluyor ya da başka şehirde olup alış-veriş sitesi üzerinden satmak istemeyenler oluyor.

35mm M9'da da çok ideal hatta birçoğuna göre tek lens olursa 35 diyorlar.

Ben son zamanlarda neredeyse sürekli 50mm kullanıyorum ama sadece noctilux'un f0.95'i için yoksa 35mm küçük ve tatiller için daha fonksiyonel. Bendeki 35mm f1.4 summilux için ND siparişi vereceğim bu aralar ve yine tatillere onunla çıkarım diye düşünüyorum.

• asukrumercan A kullanıcısına yanıt
    Ben de oldu bitti standart 50mm'ye alıştığım için kopamıyorum biraz, m9a geçersem zaten bi 35mm cron bir de 50mm cron alsam yeter bana.

Bir ND filtresi de benim almam lazım ama önce lens edinip ona göre sipariş vermeliyim. Keskin güneş altında çektiğim fotoğrafları hiç beğenmiyorum, kötü çıkıyor, çok sert, biraz yumuşatmak lazım ışığı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asukrumercan

quote:

Orijinalden alıntı: deeply11

Leica M9'u iki kelime ile anlatacak olsam: Hayallerimin makinesi derdim. Şükrü Bey gerçekten çok şanslısınız bu konuda Bende de Panasonic LX5 var, o da leica lense sahip bir makine, ben de fotoğrafçılığa yeni başladım. Ama ileride M9 alacak kadar rahat bir birikimim olursa ilk alacağım makinedir.

Sayın deeply11 çok teşekkür ederim. Eminim M9 veya daha iyilerini alacak birikiminiz olur ve keyifle istediğiniz makinayı kullanırsınız..

Teşekkürler, inşallah

• Bir 50mm f2 summicron buldum gibi, biraz kararsızım. Gecen ay bir düğün çektim leica ile, 35mm dar geldi biraz, 50mm dengi 66mm gibi olacak daha dar. Bulmuşken alsam mı diye düşünüyorum diğer yandan da pişman olur muyum diye.

Gerçi eskiden d300 üstünde 50mm 1.4 de kullanıyordum ama bakalım.

Bu arada aklıma geldi, Bruce Gilden pek cok yönden beğendiğim birisi. Sokakta giderken birden önünüze çıkıp flaşı suratınıza patlatarak çekiyor. Burda adamın da suratına bir tane patlatirlardi herhalde. Merak ettigim adam bir elinde flaş diğer elinde makine varken nasil netliyor? Leica kullanıyor o da.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önceki mesajda yazdığınız gibi 35 cron da alacaksanız olur da, bence 35 cron/lux ve 75 cron daha iyi kombinasyon olur.
  • quote:

Fotoğraf makinesi çantası için kaliteli ve uzun süre kullanılabilecek bir şeyler bakmıştım. Burada da o deneyimlerimi paylaşmak isterim.
    Öncelikle şunu belirtmem lazım ki fotoğraf makinesi için üretilen çantaların %95'i kalitesiz. Deri sanayisi bu kadar gelişmiş bir ülkede yaşıyoruz ama hiç kimse çıkıp güzel bir fotoğraf makinesi çantası yapmıyor. Kaliteli bir şeyler almak istediğinizde iki seçeneğiniz var:

- Billingham Çantalar
    Güzel çantalardır ama ben deri kalitesini pek beğenmedim.

- Louis Vuitton Camera Bag
    Kalitesi ve işçiliği üst düzeyde bir çanta. Bununla beraber fiyatı da üst düzeyde: 2000 Euro [Bence gerçekten pahalı.]
    Leica M-Monochrome ile kullanmak için yapılmış adeta.

Tam bir yıl önce şu şekilde bir şey söylemişim.
    Bugünkü durum (Billingham Hadley Small) ise şöyle:

Leica M9 Macerası ve Leica bağımlılığı..

• Sayın Odeon güle güle kullanın çok güzel çanta.

Avantajı oldukça küçük olması, özellikle benimkine göre. Küçük olmasının getirdiği dezavantaj ise ipad sığmaz, belki ipad mini üst kısma sığarmı denemek lazım. Bir de Noctilux aldığınızda ikinci lensi taşıyamazsınız.

Oldukça kaliteli çantalar, uzun süre keyif alarak kullanırsınız..
  • quote:

Sayın Odeon güle güle kullanın çok güzel çanta.

Avantajı oldukça küçük olması, özellikle benimkine göre. Küçük olmasının getirdiği dezavantaj ise ipad sığmaz, belki ipad mini üst kısma sığarmı denemek lazım. Bir de Noctilux aldığınızda ikinci lensi taşıyamazsınız.

Teşekkür ederim.
    Benim ihtiyacım olan çanta Leica M + 50'lux, 90'APO-cron, 28'cron (ya da 28'lux) ve makinenin şarj aletinin sığabileceği bir çantaydı. Aynı zamanda Leica M + 50'lux, Leica M8, Zeiss 2/35 ve makinelerin şarj aletleri kombinasyonunun da yapılabileceği bir çantaydı.
    Billingham Hadley bana büyük geldi, small boyu daha uygun oldu. Bu tür çantaların sevmediğim yanı çıtçıtlı bölmeler olması, en uygun konumu bulana kadar sinir ediyor insanı. Bir eksiklik değil belki ama malzeme kalitesi daha iyi olabilirdi. Fiyatına göre malzeme kalitesi iyi.

• quote:

quote:

Sayın Odeon güle güle kullanın çok güzel çanta.

Teşekkür ederim.
    Benim ihtiyacım olan çanta Leica M + 50'lux, 90'APO-cron, 28'cron (ya da 28'lux) ve makinenin şarj aletinin sığabileceği bir çantaydı. Aynı zamanda Leica M + 50'lux, Leica M8, Zeiss 2/35 ve makinelerin şarj aletleri kombinasyonunun da yapılabileceği bir çantaydı.
    Billingham Hadley bana büyük geldi, small boyu daha uygun oldu. Bu tür çantaların sevmediğim yanı çıtçıtlı bölmeler olması, en uygun konumu bulana kadar sinir ediyor insanı. Bir eksiklik değil belki ama malzeme kalitesi daha iyi olabilirdi. Fiyatına göre malzeme kalitesi iyi.

Bu aralar Noctilux'u gormemis gibi yapiyorsunuz ama eninde sonunda bu kombinasyonlara Noctilux'u dahil edeceksiniz..

• quote:

Bu aralar Noctilux'u gormemis gibi yapiyorsunuz ama eninde sonunda bu kombinasyonlara Noctilux'u dahil edeceksiniz..

Aslında bu gelgiti sürekli yaşıyorum, son zamanlarda daha da şiddetlendi.
    Elimdeki 50'lux'u satıp Noctilux almayı düşünüyorum. Yalnız 50'lux'un orta düzeydeki açıklıklardaki keskinliği ve boyutu benim için vazgeçilmez. Hal böyle olunca aklımdaki düşünce çok daha tehlikeli bir hale dönüştü... Bir tane 50'APO-cron, bir tane de Noctilux almak gibi. Beni durduran tek şey maynum iştahlı olduğumu düşünmem.
  • Sayın ODEON noctilux düşünürseniz Yalçınlarda stokta bir tane var, bilginiz olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasanhoca

Sayın ODEON noctilux düşünürseniz Yalçınlarda stokta bir tane var, bilginiz olsun

Noctilux konusunu daha makine yokken, bugünden üç yıl önce düşünmüştüm. Noctilux'un f/0.95 gibi muhteşem açıklığı, bokeh'i ve renk tonları inanılmaz. Ama bunun yanında ağırlık, f/4 - f/5.6'da görece daha az keskinlik olması benim için önem arz eden konular. 50mm için lens alacakken çok düşündüm, en sonunda 50'lux'ta karar kıldım. Çünkü benim beklentilerimi en "dengeli" şekilde karşılayan lens o.
    Bugünlerde yeniden Noctilux'u ve hatta yanında 50'APO-cron'u düşünüyorum. Ama dönüp dolaşıp geldiğim yer aynı yer oluyor: 50'lux çok dengeli bir lens.

Aklımda Noctilux kadar heyecan verici bir düşünce var: 21'lux...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hasanhoca

Sayın ODEON noctilux düşünürseniz Yalçınlarda stokta bir tane var, bilginiz olsun

Noctilux konusunu daha makine yokken, bugünden üç yıl önce düşünmüştüm. Noctilux'un f/0.95 gibi muhteşem açıklığı, bokeh'i ve renk tonları inanılmaz. Ama bunun yanında ağırlık, f/4 - f/5.6'da görece daha az keskinlik olması benim için önem arz eden konular. 50mm için lens alacakken çok düşündüm, en sonunda 50'lux'ta karar kıldım. Çünkü benim beklentilerimi en "dengeli" şekilde karşılayan lens o.
    Bugünlerde yeniden Noctilux'u ve hatta yanında 50'APO-cron'u düşünüyorum. Ama dönüp dolaşıp geldiğim yer aynı yer oluyor: 50'lux çok dengeli bir lens.

Aklımda Noctilux kadar heyecan verici bir düşünce var: 21'lux...

Noctilux kullananların f4'lere gittiğini sanmıyorum. Alanların çoğu o açıklıklardaki keskinliği dikkate almazlar diye düşünüyorum. Alınma amacı sadece f0.95

Ben özellikle filtre sonrasında neredeyse sadece f0.95 kullanıyorum. Forumlarda da daha bu konuda yazılar okudum..

• Yaklasik 7 senedir 50mm lux asph'i gayet memnun sekilde kullaniyordum. Hatta son bir kac yildir cektigim fotolarin 75%'i bu lensle idi. Kendimi cok rahat hissediyordum. 35 cronu 50 luxten de once almama ragmen ne zaman yeni 35 lux'u aldim simdi yuzdeler yer degistirdi. Ilk lens olarak 35mm bana daha dogru geliyor simdi.

Elimde bir kac crom lens var ve siyah govdeye hic uymuyor bence. Siyah govde cok sik ancak crom lens alma planini devre disi birakmak gerek diye dusunuyorum.
  • Bruce Gilden 28mm lens kullaniyor. Muhtemelen zone focusing yontemi ya da hiperfocal odaklama yontemi kullaniyor, bu sebepten cekim aninda odaklama ile ugrasmiyor. Bursa Fotofest'te yer alan Gilden fotolari nefisti bu arada.
  • Bende siyah Billingham Hadley Small kullanıyorum. Pratiklik ve hafiflik açısından mükemmel, fakat dıştan gözümü rahatsız eden birşey var.. Sanırım biraz fazla kutu gibi... Yatay olarak biraz daha uzun olabilirdi.. Hadley Pronun ölçütlerini çok seviyorum.

Ekipman sayısı artarsa Artisan artist m-cam 1100 veya hadley pro düşünüyorum. Eğer ilk Billinghamınız olacaksa düşünmeden Hadley pro alın derim.
  • Billingham Hadley Small

Resmen yıllardır aradığım tatta bir çanta...

Boyut olarak da çok hoşuma gitti fakat fiyatı yüzünden alamayacağım :(

Neredeyse lens parası yahu :(
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.