Şimdi Ara

Leica M9 Macerası ve Leica bağımlılığı.. (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.022
Cevap
12
Favori
81.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Barry Lyndon

Bruce Gilden 28mm lens kullaniyor. Muhtemelen zone focusing yontemi ya da hiperfocal odaklama yontemi kullaniyor, bu sebepten cekim aninda odaklama ile ugrasmiyor. Bursa Fotofest'te yer alan Gilden fotolari nefisti bu arada.

Katkılarınız için teşekkürler.
    Bu yöntemleri biraz araştırdım. Sonuçta körlemesine şekilde alan derinliği mesafesini ve kalınlığını tahminle basıp çekmek esasına dayanıyor. Sokak fotografçılığı gibi dikkat çekmeden ve çoğu zaman odaklamaya zaman olmayan durumlarda kullanılıyor.

-Algaçın büyük olması,
    -Tele lensler,
    -Küçük f değerleri (f2 gibi) işi zorlaştırırken

+Algaçın küçülmesi
    +Geniş açı lensler
    +Büyük f değerleri (f8 ve üstü gibi) değişkenler net alan derinliğini artıracağından daha kolay sonuç veriyor.

28mm de bu amaçla daha kolaylık sağlayabilir sokak fotografçılığı için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi autograph -- 30 Temmuz 2013; 16:20:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hasanhoca

Sayın ODEON noctilux düşünürseniz Yalçınlarda stokta bir tane var, bilginiz olsun

Hasanhoca,

Noctilux'dan memnunmusunuz?, lens hakkindaki dusuncelerinizi ogrenmek isteriz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: asukrumercan

quote:

Sayın ODEON noctilux düşünürseniz Yalçınlarda stokta bir tane var, bilginiz olsun

Hasanhoca,

Noctilux'dan memnunmusunuz?, lens hakkindaki dusuncelerinizi ogrenmek isteriz..

Şükrü Bey merhaba,
    Uzun süredir almayı düşündüğüm Noctilux macerası bildiğiniz gibi nihayet son buldu:)
    Noctilux ile M9 birlikteliği beni tatmin etmeyince M 240 alarak Leica sevdasına uzun bir süre nokta koydum.
    Leica M 240 ve Noctilux ile özellikle EV2 vizör ile netlemek benim için daha keyifli hale geldi diyebilirim.
    Noctilux' un şimdilik beni rahatsız eden tarafı ağırlığı, onuda şu sıralar ara verdiğim diyetime tekrar başlayarak çözeceğim:)

• hasanhoca kullanıcısına yanıt
    Hasanhoca, her mesaj sonrasi size gule gule kullanin demek zorunda kaliyoruz, .

Leica M ve Noctilux ile herhalde bir sure birsey almazsiniz.. Gerci Leica'nin diger lensleri de oldukca bastan cikarici.. insan almadan duramiyor.

Ben kendi kullanimimda M9 ve noctilux ile bir rahatsizlik yasamiyorum, oldukca da memnunum, siz neden memnun olmadinizi biraz anlatabilirmisiniz? Leica M ile netleme konusu disinda bir fark gordunuz mu? Fotolarda ne kadar fark oldu?

Detayli anlatabilirseniz bende Leica M'e gecsem mi diye dusunebilirim..
  • asukrumercan A kullanıcısına yanıt
    Şükrü Bey teşekkür ederim,
    Sony Rx1 de kullandığım EV vizör beni Leica M almamda en büyük etken oldu.
    Özellikle sokakta fotoğraf çekerken insanlara makineyi yöneltmek pekte hoş karşılanmıyor.EV vizörü 90 derece bakış açısı ile kullanınca kimsenin dikkatini çekmiyorsunuz.
    Fotoğraf olarak karşılaştırdığımda şimdilik verilen paranın karşılığını aldığımdan emin değilim.Eğer göz ile ilgili bir sorununuz yoksa bekleyin arz talep dengesinin alıcının aleyhinde olduğu zaman dilimi biraz geçsin.
    Yıllarca çektiğim fotoğrafları hiç beğenmedim, forumlarda özellikle fotoğraf yüklemediğim için çokta eleştiri aldım.Geçtiğimiz mayıs ayında katıldığım bir seminer fotografa olan bakış açımı tamamen değiştirdi.
    Leica M yada m9 olması çokta önemli değil, LR yada PhotoShop bilgisi en berbat fotografın nasıl bir dönüşüm sergilediğinin kanıtı oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanhoca -- 14 Ağustos 2013; 13:12:36 >

• hasanhoca kullanıcısına yanıt
    Siz Overgaard'in Mayis ayinda Istanbul kursuna katildiniz herhalde...

Yalcinlar'dan Burak Bey keske size de haber verseydik demisti bana...

Ben de aslinda gecen yildan beri Overgaard'in bir calismasina katilmak istiyorum, uzakdogu daki aktiviteleri bana daha cazip gozukuyor.

Bu kursu anlatabilirmisiniz, LR disinda da faydasini gordunuz mu, tavsiye edermisiniz??
  • bu başlıktaki yazıları ne zaman okusam kendimi havyar ve şarap yiyormuş gibi hissediyom.
    kusura bakmayın siz devam edin ben okuyom öyle...
  • quote:

Orijinalden alıntı: oem84

bu başlıktaki yazıları ne zaman okusam kendimi havyar ve şarap yiyormuş gibi hissediyom.

Niye kusura bakalim, sosyal medyanin moda deyimi ile orantisiz zekadan bir ornek vermissiniz.. Cok guldum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asukrumercan

Siz Overgaard'in Mayis ayinda Istanbul kursuna katildiniz herhalde...

Yalcinlar'dan Burak Bey keske size de haber verseydik demisti bana...

Ben de aslinda gecen yildan beri Overgaard'in bir calismasina katilmak istiyorum, uzakdogu daki aktiviteleri bana daha cazip gozukuyor.

Bu kursu anlatabilirmisiniz, LR disinda da faydasini gordunuz mu, tavsiye edermisiniz??

Organizasyon Borusan Otomotiv tarafından düzenlendi.
    Burdan tekrar Borusan Otomotiv ailesine bizlere yaşattığı olağanüstü keyifli ve bir o kadar da faydalı geçen üç gün için çok teşekkür ederim.
    Uzun yıllara dayanan amatör fotoğraf hobimde seminer sonrası çok şeyler değişti.
    Seminer süresince katılımcıların getirdikleri lens ve makineleri inceleyip Leica ürünleri hakkında daha net bilgi sahibi oldum.
    Leica M 240, Monocrom, Noctilux ve diğer ekipmanları kullanma fırsatı buldum,Leica kullanıcıları olarak bir çok ürünlerin artı ve eksilerini öğrendik.
    Sayın Overgaard önderliğinde yaptığımız dış çekimler ve Adobe LR ile düzenlemeleri anlatılmaz yaşanır dedikleri cinsten:)
    Yabancı dil eksikliğim benim için her zaman olduğu gibi çok şey kaybettirdi.Sağ olsunlar bir yere kadar arkadaşlarım tercümanlık yapsalarda genel konularda anlattıklarına hep yabancı kaldım:(
    Yıllarca kusursuz fotoğraf çekmenin peşinde koşup nice aldığım ekipmanın isteklerime neden cevap veremediğinin cevabını az çok bulduğum bir seminer oldu.
    Sözün özü ''Delikli boru çıktı mertlik bozuldu.) dedikleri gibi, PhotoShop çıktı mertlik bozuldu:)
    PhotoShop benzeri fotoğraf işleme programlarından birisini çok iyi kullanmayan kişi çektiklerinin çoğunu beğenmiyorsa oturup bir daha düşünsün derim.
    Tavsiye edermisiniz diye soruyorsunuz?
    Önerim Overgaard sitesini detaylı inceleyin size verebileceği bilgi olduğunu düşünüyorsanız katılın derim.
    http://www.overgaard.dk/thorsten-overgaard-photography-lounge.html

Saygı ve sevgiyle kalın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanhoca -- 15 Ağustos 2013; 10:51:48 >

• quote:

bu başlıktaki yazıları ne zaman okusam kendimi havyar ve şarap yiyormuş gibi hissediyom.

:)
    Bende şöyle karabiberin ağzını hafiften yaktığı az domatesli bir tabak bulgur pilavı tadını hissediyorum.
    Son iki senedir artık yeter bu kadar kilo deyip göbekli olduğumu söyleyen eş dost isteği üzerine 95 den 73 kiloya gelince ne dediğim daha net anlaşılır

• quote:

Bence saraba yazik olmus.
    Guzel bir Beluga havyarina ayni guzellikte Dom Pérignon'96 yakisir. Elbette kremanin kivami da uyumu bozmamali.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Fotoğraf olarak karşılaştırdığımda şimdilik verilen paranın karşılığını aldığımdan emin değilim...
    Yıllarca çektiğim fotoğrafları hiç beğenmedim, forumlarda özellikle fotoğraf yüklemediğim için çokta eleştiri aldım.Geçtiğimiz mayıs ayında katıldığım bir seminer fotografa olan bakış açımı tamamen değiştirdi.
    Leica M yada m9 olması çokta önemli değil, LR yada PhotoShop bilgisi en berbat fotografın nasıl bir dönüşüm sergilediğinin kanıtı oldu.

sayın hasanhoca, bu ifadelerinizden şunu da anlayabilir miyiz?..

-"aslında makina çok da önemli değil, leica olmuş başka marka olmuş farketmiyor, önemli olan öncelikle fotoğrafçı gözüne sahip olmak ve yanında PS bilgisi..."

yanlış anladıysam düzeltin...

• Aslında söylediğiniz kısmen doğru, kısmen değil. Maharet makinada olsa her leyla alan Ara Güler olurdu, ama dede o fotolarını nikonla da çekerdi. Öte yandan fotoğrafçı gözüne sahip olduktan sonra fotoşop kullanılmasa da olur. Zayıf bir konunun fotoşopla anlam kazanacağına inanmıyorum,şopun yaptığı şey imajı değiştirmek, gökyüzünü daha kırmızı yap, denizi daha yeşil yap, gazla gitsin. Yani söyleyip söylememekte kararsız kaldığım şey, şayet fotoğraflarımızı beğenmezken fotoşop öğrendikten sonra beğenmeye başlamışsak, kendimizi ve insanları kandırmayı öğrenmiş oluyoruz aslında, fotoğrafı değil. Yazdıklarım benim yıllardır inandığım şahsi fikirlerimdir, kimseye bir cevap ya da sataşma asla değildir. Robert Capa'nın fotoğrafa başladığımdan beri kulağıma küpe olan sözü ile yazımı tamamlayayım: Tekniği zayıf fakat kuvvetli bir konuyu tekniği iyi ama zayıf bir konuya tercih ederim. Benim de bu güne kadar çektiğim en iyi fotoğraf hiç net olmayan fakat konusu bence sağlam bir fotoğraf :) Tabi bu yazdığım her şey sokak fotoğrafçılığı, fotojurnalizm vs. için geçerli. Yoksa insan maddi durumu iyi olduktan sonra sadece tatil, anı, eş dost fotoğrafları çekmek için de alınabilecek en pahalı makina ve lensi alabilir, benim buna asla lafım yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: baberti

quote:

Fotoğraf olarak karşılaştırdığımda şimdilik verilen paranın karşılığını aldığımdan emin değilim...

sayın hasanhoca, bu ifadelerinizden şunu da anlayabilir miyiz?..

-"aslında makina çok da önemli değil, leica olmuş başka marka olmuş farketmiyor, önemli olan öncelikle fotoğrafçı gözüne sahip olmak ve yanında PS bilgisi..."

yanlış anladıysam düzeltin...

Sayın baberti dediklerinize kısmen katılıyorum, kompozisyon ve ışığı yakalayacak fotoğrafcı gözüne sahip olmak çok önemli fakat Leica için düşüncelerinize katılmıyorum. Canon,Nikon benzeri ekipmanların gövde ve lenslerini sadece fiziki ölçülerle Leica ile karşılaştırınca bile bazı gerçekler daha net ortaya çıkıyor.

• aslında farklı düşünmediğimizi anlıyorum cevaplarınızdan, detaylara da takılmıyorum...
    teşekkürler, saygılar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: xbagci

Aslında söylediğiniz kısmen doğru, kısmen değil. Maharet makinada olsa her leyla alan Ara Güler olurdu, ama dede o fotolarını nikonla da çekerdi. Öte yandan fotoğrafçı gözüne sahip olduktan sonra fotoşop kullanılmasa da olur. Zayıf bir konunun fotoşopla anlam kazanacağına inanmıyorum,şopun yaptığı şey imajı değiştirmek, gökyüzünü daha kırmızı yap, denizi daha yeşil yap, gazla gitsin. Yani söyleyip söylememekte kararsız kaldığım şey, şayet fotoğraflarımızı beğenmezken fotoşop öğrendikten sonra beğenmeye başlamışsak, kendimizi ve insanları kandırmayı öğrenmiş oluyoruz aslında, fotoğrafı değil. Yazdıklarım benim yıllardır inandığım şahsi fikirlerimdir, kimseye bir cevap ya da sataşma asla değildir. Robert Capa'nın fotoğrafa başladığımdan beri kulağıma küpe olan sözü ile yazımı tamamlayayım: Tekniği zayıf fakat kuvvetli bir konuyu tekniği iyi ama zayıf bir konuya tercih ederim. Benim de bu güne kadar çektiğim en iyi fotoğraf hiç net olmayan fakat konusu bence sağlam bir fotoğraf :) Tabi bu yazdığım her şey sokak fotoğrafçılığı, fotojurnalizm vs. için geçerli. Yoksa insan maddi durumu iyi olduktan sonra sadece tatil, anı, eş dost fotoğrafları çekmek için de alınabilecek en pahalı makina ve lensi alabilir, benim buna asla lafım yok.

Sayın xbagcı Ps için yazdıklarınıza eksiksiz katılıyorum, benim dijital müdaheleden kastım RAW çekilen fotoğraflarda beyaz ayarı, ışık ve croplama ile sınırlı

• Makina ve lens tercihi hep guzel muhabbetlere kapi acar. Makina ile kullanici arasimdaki uyumu onemserim ben. Leica M7'yi elime aldigim ani ve yasadigim hissi cok iyi hatirliyorum. Daha satin almadan Japon arkadasimin M6 sini kullanmakla baslamisti arzum. Makinanin zamansiz bir guzellige sahip oldugunu dusunuyorum ozellikle filmli M lerin. Fotografcinin kendini kullanirken rahat hissetmesi ve hareketlerinin akiskan olmasi bence cok onemlidlr. Aynali makinalarda bu rahatligi saglamanin cok zor oldugunu dusunuyorum.
    Leica'ya ciddi paralar yatiriyoruz belki ama yillarca verdigi keyfin azalmadigi pek az urun oldugunu iddia edebilirim. Uzun yillar surulen bu keyif icin odenen bedelin asiri olmadigini dusunuyorum.

Fotografci kendisini ekipmaniyla rahat hissederse daha iyi fotograflar uretebilir diye dusunuyorum. Belli bir aciya hakim olmak ve o aci icinde kendini rahat hissetmek icin de bir lensle mumkunse en az 6 ay cekim yapmali. 50mm ya da 35mm ile baslayip sonra diger lenslere gecis yapmali.

Lightroom cok cok iyi bir program pek cok yerde film donemiyle karsilastirilamayacak imkanlar sunuyor ben de bol bol kullaniyorum. Bunun yaninda eger dogru ani yakalayamadiysaniz ya da isigi dogru kullanamadiysaniz basindan kaybetmis oluyorsunuz. Gunumuzde dijital fotograf ceken kisiler icin Lightroom ya da aperture olmazsa olmaz durumunda.

• Ağrandizörde bile crop var, o falan müdahaleden sayılmaz hocam.

Leicası olan insanlar bazı şeyleri aşmış insanlar zaten, bazı şeyleri aşmış insanlar da her lafın altında art niyet ve sataşma aramaz.
  • Leica Summicron-M 28mm f/2.0 ASPH, Leica Summilux-M 35mm f/1.4 ASPH, Leica Noctilux-M 50mm f/0.95 ASPH ve Leica APO-Summicron-M 75mm f/2.0 ASPH lenslerin bakaç engellemesini için neler söylemek doğru olur?
    28'cron biraz geri planda kaldı konunun arasında. Bu konudaki deneyimler nasıl acaba?
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.