Şimdi Ara

Leica M9 Macerası ve Leica bağımlılığı.. (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.022
Cevap
12
Favori
81.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sayın Odeon, şu anda Ege sahillerinde tatildeyim, yanımda da sadece noctilux var. Görüntü engellenmesi açısından ne noctilux ne de diğerleri aklımda kalacak kadar viewfinder'ı kapamıyor, veya insan alışıyor. Leica M'de zaten arka ekran opsiyonu da olduğu için herhalde hiç sorun olmaz.
  • Tatilden döndüm,

İlk olarak birkaç yeni alışverişten bahsedeyim, M9'u boynuma asılı taşırken oraya buraya çarpacak diye rahatsızlık duyardım, en sonunda sipariş verdiğim Zing neoprolene kılıf geldi,http://www.bhphotovideo.com/c/product/75789-REG/PRO_SLR_COVER_BLACK_ kullanışlı gibi gözüküyor, bir sonraki tatilde kullanırım. (Luigi deri kılıfın üzerine takıyorum)

Leica M9 Macerası ve Leica bağımlılığı..

İkinci olarak 35mm summicron içinde 6 stop ND filtre siparişi vermiştim,http://www.bhphotovideo.com/c/product/890568-REG/46mm_MC_106_ND_1.8_FILTER , bunu da bir firsatını bulursam kullanacağım.

Tatil ile birkaç da foto ekleyeyim, Noctilux'de ciddi bağımlılık yapıyor..

Bu arada Imac için 16 GB ram siparişi de vermiştim, böylece 32 GB ram oldu..

• önceden yazmak istemiştim ama fazlalık yaratmayayım diye vazgeçtim. belki 2-3 aydır takip ediyorum bu konuyu :) konuşulanlar ve hitap şekliniz mükemmel keyifli değerli abilerim. 22 yaşında bir üniversite öğrencisi genç kardeşiniz olarak bir Leica değil belki ama bütçemin ancak yettiği bir nikon d7000 sahibiyim :) Açıkçası Leica m9 yada aynasız slr gibi küçük boyutlu makinelerin eldeki tutuş hissinden pek hoşlanmıyorum, o yüzden makinemden çok memnunum sizleri olgunluğunuz ve insan ilişkileriniz konusunda tebrik etmek isterim. Umarım muhabbetiniz daim olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: asukrumercan

Müthiş!
  • Sayin Tuffkille, 22 yasindaki zamanimi hatirlamam kolay degil ama Leica yerine kullanim acisindan daha fazla secenek sunan makinalari tercih ederdim diye dusunuyorum. Yas ilerledikce tercihlerde de degisiklik oluyor, insan biraz daha konservatif oluyor denebilir en azindan benim icin..

Sayin First_Person cok tesekkur ederim, benim de hosuma giden bir foto oldu, post processing'e hic gerek kalmadi..

Sayin Odeon, 28'cronu uzun zamandan beri kullanmiyorum, iki lensim varken 28'cron ve 75'cron kombinasyonu yaparak kullaniyordum, daha sonra 35'lux ve 50noct ile tek lens olarak tatillere ciktigim icin 75 ve 28 lensler arka plana dustu. Bu iki lensden ozellikle 75cron cok hosuma giden bir lens, boyutu, kullanma kolayligi, ve bokeh etkisi hosuma gidiyor.
    28mm ise bana biraz fazla genis acili geldi, ozellikle 35 sonrasi 28'e pek ihtiyac duymadigimi farkettim. Bununla beraber yine de olmasi gereken bir lens.

LFI magazinde 28 ile cikan yaziyi ekliyorum..

• quote:

28'cronu uzun zamandan beri kullanmiyorum, iki lensim varken 28'cron ve 75'cron kombinasyonu yaparak kullaniyordum, daha sonra 35'lux ve 50noct ile tek lens olarak tatillere ciktigim icin 75 ve 28 lensler arka plana dustu. Bu iki lensden ozellikle 75cron cok hosuma giden bir lens, boyutu, kullanma kolayligi, ve bokeh etkisi hosuma gidiyor.
    28mm ise bana biraz fazla genis acili geldi, ozellikle 35 sonrasi 28'e pek ihtiyac duymadigimi farkettim. Bununla beraber yine de olmasi gereken bir lens.

Paylaşımınız için teşekkür ederim.
    %3-5 oranında geniş açı ihtiyacım oluyor. Geniş açı lensim olmadığından kaçırdığım kareler var. Bu nedenle aklımda 28'cron var.
    21'lux hem zahmetli hem de ihtiyacımdan fazla geniş kalacak diye tahmin ediyorum.

• http://www.dpreview.com/previews/sony-alpha-7-7r/

Leica lens ile özellikle noctilux çekimlerini görmek lazım, belki bir daha Leica body almaya gerek kalmaz..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

http://www.dpreview.com/previews/sony-alpha-7-7r/

Leica lens ile özellikle noctilux çekimlerini görmek lazım, belki bir daha Leica body almaya gerek kalmaz..

Açıkcası o incelemeyi bende merak etmiyor değilim. Verdiğim videoda Zeiis 35mm/2.8 ile incelemesi var. Bir göz atın derim.

Kasım'da Dubai aktarmalı Cape Town gezim var . Bulabilirsem bir tane edinip incelemeyi çok istiyorum. Özellikle çok şık duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinematic -- 16 Ekim 2013; 13:29:04 >

• quote:

http://www.dpreview.com/previews/sony-alpha-7-7r/

Ben farklı düşünüyorum.
    Leica rangefinder'dır, optik bakacı vardır. Sony A7'de ise elektronik bakaçla yetinmek zorundasınız. Kullanımı ve çalışma prensibi farklı iki cihaz var elimizde.
    Şu an kimse fark etmiyor ama bir de işin pil ömrü konusu var. Leica M ile 1500-2000 çekim yapabiliyorsunuz, Sony A7'de 340 çekim yapılabilecekmiş. Bence aradaki fark büyük.

Sony'ı beğenmeme veya kötüleme gibi bir niyetim yok. Aksine Sony'i cesur tavrından dolayı tebrik ediyorum. Bir yandan da diyorum ki keşke Fujifilm'in kullandığı hybrit bakaca benzer bir çözüm sunulsaymış. İşte o zaman hepimiz "Neden hâlâ Leica?" diye sorabilirdik.

• Şimdiye kadar EVF kullanmadım ama OVF olması lazım diye bir düşüncem yok, lenslerden M9 ile aynı sonuç alınıyorsa benim için çok cazip bir seçenek olur. Elektronik olarak da Sony daha iyidir diye bir önyargım var.

Bununla beraber herşeyden önce makinanın Leica lensler ile çekilmiş fotolarını sonra da ele alıp verdiği hissi görmek lazım. Boyutları M9'a göre biraz daha küçük (her boyutta değil gerçi) ve ergonomik gözüküyor. Sony FF olarak böyle bir makina çıkarınca diğerleri de takip etmek zorunda kalırlar, bize de çok daha fazla seçenek çıkar.. Leica açısından lens satışı artar ama body satışı düşebilir, overall'da satışlarını arttırır herhalde..

• M9 ve M ile Sony A7 boyut karşılaştırması..

• Netten FF'lar arasında bir boyut karşılaştırması daha buldum..

• M9'un önden görünüşü çok hoş ...ancak üstten görünümü ...
  • Leica forumda deyim yerindeyse kan gövdeyi götürüyor. Bendeki heyecanı forumda da gördüm..

Benim gibi M9 sahipleri Leica M yerine Sony A7r olabilir mi diye ciddi kafa yormaya başlamışlar.

A7r daki sensor'ın Nikon 800e'deki sensor'un daha gelişmişi olabileceğinden laf açıp Leica M'in sensor'unu da eleştiriyorlar, fiyat karşılaştırmasını ve diğer elektronik farklılıkları saymıyorum bile..

Review'ları görünce M9'un yanına A7r siparişi verebilirim.. Bakalım hayırlısı..
  • quote:

Leica forumda deyim yerindeyse kan gövdeyi götürüyor. Bendeki heyecanı forumda da gördüm..

Benim gibi M9 sahipleri Leica M yerine Sony A7r olabilir mi diye ciddi kafa yormaya başlamışlar.

A7r daki sensor'ın Nikon 800e'deki sensor'un daha gelişmişi olabileceğinden laf açıp Leica M'in sensor'unu da eleştiriyorlar, fiyat karşılaştırmasını ve diğer elektronik farklılıkları saymıyorum bile..

Review'ları görünce M9'un yanına A7r siparişi verebilirim.. Bakalım hayırlısı..

m9 daki sensörden mi leica lenslerinden mi bilmiyorum ama fotoğraflar hayal dünyasından çıkmış gibi duruyor. mesela sizin şu fotoğrafınız:

a7r daki fotoğraf yorumunun böyle olacağını pek sanmıyorum. daha fazla detay verir, dinamik aralığı daha geniş olur, iso performansı daha iyi olur falan ama bunun gibi detaylarla kalır sanki. neyse, örnekleri görmeden yorum yapmanın pek anlamı yok gerçi de

• M@rvelous M kullanıcısına yanıt
    Sayin m@rvelous,

Bu foto benim de cok hosuma gitti, buyuk oranda f0.95'lik noctilux sayesinde diye dusunuyorum fakat M9'daki CCD sensor'un color rendering'i de Leica forumda ayri tartisma konusu.

Gorusler subjektif olmasina ragmen Leica M'deki CMOS sensor ozellikle M9 renk skalasina alismis kesim tarafindan oldukca elestiriliyor. Yeni CMOS sensor'un avantajinin sadece yuksek iso'da ortaya ciktigi hakkinda da iddiali tartismalar suruyor.

Sony A7r hakkindaki tartismalar, sizin yazdiginiz gibi su anda sadece teorik asamada ama yukaridaki gibi foto'yu Sony verebilirse Leica M icin ciddi tehdit olusur..
  • Steve Huff'in dunku makalesi oldukca ilginc.. http://www.stevehuffphoto.com/2013/10/18/the-big-three-which-one-to-choose-e-m1-a7-or-x-e2/

Birkac alinti yapayim..

Its only real competition for image quality in this category is the $7000 Leica M. In fact, that is the only other full frame mirror less camera you can buy besides the Sony and the Sony has a newer and most likely better sensor (for DR, High ISO, and most likely flat out IQ).
    -------------------------------------------------
    You just might get more crispness and pop from this Sony A7 with a Leica 50 cron then you would on a Leica M with a 50 cron. Not 100% sure yet but from what I have seen so far, this may be the case.
    I mentioned in a previous article that when the Leica M9 was released, there was nothing that competed with it for IQ (IMO). Today with the M, there are several cameras that compete or pass it up in IQ.
    Is the Sony as good-looking as the Leica? NO
    Does the Sony feel as good as the Leica? NO
    Does the Sony equal the M in build? NO, but in some ways YES
    Is the Sony EVF better than the one on the M? YES, by far in speed and quality.
    Is the Sony more versatile than the M? YES, by far.
    Will the Sony offer better high ISO than the M? Not sure yet, but most likely.

I have already stated that the Sony RX1r beats the Leica M and 35 cron in IQ and low light.
    If this Sony is proven to be an IQ masterpiece then the M sales will be to those who refuse to believe anything could be better, to those who think of other brands as toys and to those who just want to “look rich” or those who simply prefer a rangefinder to focus.

Oldukca iddiali cumleler...

• Merhabalar, son uc seneden beri suren bu yazismalarin bir kismini ilgi ile okudum. Tam M9 alma dusuncesindeyken ve de dusuncem Sukru Bey'in yorumlari ve de yukledigi resimler lle pekismisken, bu sony rx1r hakkindaki son postlar ile kafam karisti. Sony ile tecrubelerini paylasabilecek kimse var mi acaba? Leica man ile sony man arasindaki farklar nedir :)

Herkese selamlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: omerdundar

Merhabalar, son uc seneden beri suren bu yazismalarin bir kismini ilgi ile okudum. Tam M9 alma dusuncesindeyken ve de dusuncem Sukru Bey'in yorumlari ve de yukledigi resimler lle pekismisken, bu sony rx1r hakkindaki son postlar ile kafam karisti. Sony ile tecrubelerini paylasabilecek kimse var mi acaba? Leica man ile sony man arasindaki farklar nedir :)

Herkese selamlar.

Hasan Hoca'da rx1 var, foto paylasmayi pek sevmez ama deneyimlerini yazabilir herhalde..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: omerdundar

Merhabalar, son uc seneden beri suren bu yazismalarin bir kismini ilgi ile okudum. Tam M9 alma dusuncesindeyken ve de dusuncem Sukru Bey'in yorumlari ve de yukledigi resimler lle pekismisken, bu sony rx1r hakkindaki son postlar ile kafam karisti. Sony ile tecrubelerini paylasabilecek kimse var mi acaba? Leica man ile sony man arasindaki farklar nedir :)

Herkese selamlar.

Hasan Hoca'da rx1 var, foto paylasmayi pek sevmez ama deneyimlerini yazabilir herhalde..

Selam,
    Şükrü Bey sizlerin çektiği fotoğraflar ve tecrübeleriniz karşısında fotoğraf ekleyerek acemiliğimi ortaya koymamak için fotoğraf paylaşmıyorum :)
    Rx1 için konuşursak kendi sınıfında bu güne kadar kullandığım en başarılı gövdelerden biri, tek sıkıntı 35mm lense mahkum kalmak.
    Leica M üzerinde Noktilux 50mm yetmediği yerlerde lens değiştireceğime makine değiştirerek bunu bir avantaja dönüştürüyorum.(kendimi kandırıyormuyum emin değilim) :)
    Aslında teknoloji çok hızlı gelişim gösterdiği halde son bir iki yıldır firmalar kullanıcıları daha iyi dolduruşa getirmenin yollarını çok fazlasıyla kullanıyorlar.
    Sony Rx1 , Rx1r, A7r
    iPhone4, iPhone4s, iPhone5, İphone5s
    iPad, Samsung, Sony Xperia z, z1, ultra
    yukardaki belirttiğim modeller çıktıklarından çok kısa bir zaman sonra yeni model diye piyasaya sürülmüşlerdir

Aslında sadece makyajlanmış bir iki önemsiz özelliği çok büyük bir ayrıntı gibi gösterip insanların tüketim çılgınlığını kendi menfaatleri doğrultusunda kullanıyorlar.
    Rx1 düşünen arkadaşlara önerim A7r raflardaki yerini almadan karar vermesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanhoca -- 14 Kasım 2013; 14:58:09 >

• 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.