Şimdi Ara

Leica M9 Macerası ve Leica bağımlılığı.. (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.022
Cevap
12
Favori
81.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen gün Bahreyn Leica satıcısı bana aşağıdaki fotoları whatsapp ile yolladı. Leica M60 edition. Yaklaşık 21000 USD'a satıyorlar, bana ilgileniyormusunuz diye sordular.. 600 adet üretildiği için yıllar sonra da çok değer kazanmaz diye düşünüyorum..

Leica M9 Macerası ve Leica bağımlılığı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asukrumercan -- 28 Şubat 2015; 21:07:10 >

• Bu aralar değişik yerlere gidemediğim için pek foto çekemiyorum ama yine de foto aksesuar literatürünü takip ediyorum. En son Leica online mağazadan yeni bir çanta aldı.

lfi-online.de
    403 | LFI - Leica Fotografie International
    http://lfi-online.de/ceemes/en/shop/ona-the-bowery-1000012.html

• çanta çok önemli...
  • Leica , M9 , M9P, M-E sahiplerini uyarmak adına paylaşıyorum. BU makinelerdeki sensör üzerinde ki Schott Glass Cam'ın korozyonu sonucu dökülmesi ile f5,6 dan sonra
    fotoğraflarında izler görüldüğü rapor edilmiş.

Pek çok Leica M9, M9-P, M Monochrom or M-E kullanıcısı tarafından bildirilen bu sorun bir süre sonra Leica tarafından kabul edilmiş. İyi niyet garantisi altında daha önce değişmiş dahil olsalar, Leica tekrar bu durumdaki sensörleri değiştireceğini beyan etti resmi olarak. Fakat şöyle kötü bir durum var sensör değiştirmenin de bir çözüm olmadığını bunun tekrarlayabileceğini, tek çözümün leica M type 240 a geçiş olduğunu söylüyor Leica yetkilileri.

New Leica "CCDgate" Scandal Afoot?

Leica Camera’s official response on the M9 sensor white spots/corrosion issue

Leica M9 users report sensor corrosion issue

La Vida Leica
    New Leica "CCDgate" Scandal Afoot? | La Vida Leica!
    http://lavidaleica.com/content/new-leica-ccdgate-scandal-afoot

• quote:

Orijinalden alıntı: alec

Leica , M9 , M9P, M-E sahiplerini uyarmak adına paylaşıyorum. BU makinelerdeki sensör üzerinde ki Schott Glass Cam'ın korozyonu sonucu dökülmesi ile f5,6 dan sonra
    fotoğraflarında izler görüldüğü rapor edilmiş.

Pek çok Leica M9, M9-P, M Monochrom or M-E kullanıcısı tarafından bildirilen bu sorun bir süre sonra Leica tarafından kabul edilmiş. İyi niyet garantisi altında daha önce değişmiş dahil olsalar, Leica tekrar bu durumdaki sensörleri değiştireceğini beyan etti resmi olarak. Fakat şöyle kötü bir durum var sensör değiştirmenin de bir çözüm olmadığını bunun tekrarlayabileceğini, tek çözümün leica M type 240 a geçiş olduğunu söylüyor Leica yetkilileri.

New Leica "CCDgate" Scandal Afoot?

Leica Camera’s official response on the M9 sensor white spots/corrosion issue

Leica M9 users report sensor corrosion issue

http://lavidaleica.com/content/new-leica-ccdgate-scandal-afoot

Bir süredir Leica M9 / M-E almayı düşünüyordum ancak bu durum yüzünden planlarımı yeniden gözden geçirmeye karar verdim. Henüz kalıcı bir çözüm yok ve bu sensör değişim işlemi için bazen aylarca beklememiz gerekiyor. Bu nedenle şimdilik Sony A7 serileri ile M mount lensleri kullanmaya devam ediyorum. Yakınlarda Almanya'ya gitmeyi planlıyordum ve gitmişken M-E ya da M240 alacaktım ancak eylül ayında tanıtılacak olan yeni Leica'yı bekleyeceğim sanırım. Acaba yine aylarca sıra olacak mı yeni model için yoksa Portekiz'deki yeni fabrika sayesinde bu süre daha makul bir noktaya ulaşır mı göreceğiz.

• Ben 10 senedir üretilen M8 ve M9 sensörlerinin neden şimdi kötülendiği konusunda şüpheliyim. Ne zaman ki son bir senedir Leica bazında M9 vs M240 ya da CCD vs CMOS tartışması tekrar alevlendi (yıllar önce zaten vardı) ve M9'a dönenler çoğaldı. Bu durum ortaya sürüldü....
  • Korkarım bu gelişme, benim Leica maceramı hiç başlamadan sonsuza dek bitirdi: Kısa süre önce uyugn fiyatlı(!) -sadece bir 5D MarkIII parası!- bir M9 almak üzereydim , Leica kalitesi hem de full frame CCD sensörde, bundan daha güzel olabilir mi diye düşünüyordum ki son anda bir internet araması yaptım ve durumu öğrendim. Vaz geçtim tabi almaktan. Hevesim kursağımda kaldı. CMOS sensörlü m240'ın bence rangefinder olmanın ötesinde bir özelliği yok, -evladiyelik Leica malzeme kalitesi, teknolojiye bağımlı, ürün döngüsünün hızlı olduğu dijital fotoğraf dünyasında çok da önemli değil artık- Sony a7 gövdenin önüne adaptörle Leica lensler takılarak, odak betimleme ve gövde üzerinden görüntü sabitleme yardımıyla, daha uygun fiyata, daha iyi sonuçlar alınabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: autograph

Ben 10 senedir üretilen M8 ve M9 sensörlerinin neden şimdi kötülendiği konusunda şüpheliyim. Ne zaman ki son bir senedir Leica bazında M9 vs M240 ya da CCD vs CMOS tartışması tekrar alevlendi (yıllar önce zaten vardı) ve M9'a dönenler çoğaldı. Bu durum ortaya sürüldü....
    Aslında Leica Camera Forum da bu konuda bir konu var ve maalesef bir çok kullanıcının bundan etkilendiğini gördüm burada. Bu forumda hali hazırda Leica'nın ürün yöneticisinin de bir mesajı bulunmakta bu konu ile ilgili sensör değişim hizmeti verdiklerinin. 2009 yılında Leica M9 çıktıktan kısa bir süre sonra da bu sorunla yüzleşen kullanıcılar ve mesajları mevcut. Leica M8'de bu sorun yok. Bundan yaklaşık 9 ay kadar önce bir tane ikinci el Leica M9 bulmuştum İstanbul'da ve satıcıdan f 8 - 11 değerlerinde fotoğraflar çekip göndermesini istemiştim ve maalesef bu sorunun olduğunu görünce bu işin peşini tamamen bırakmak zorunda kaldım. Eğer bu sorunun tamamen kaldırıldığının kullanıcılar tarafından da onaylanabildiği bir yeni seri geldiği takdirde kesinlikle almayı düşünürüm bir tane M-E, ancak şu anda bu belirsizlikte çok zor.

@First_Person 'ın da dediği gibi, CCD sensör beni cezbediyor şu an, ben de A7II ile devam etmekteyim hali hazırda M mount lenslerim ile.

• Benim sensörün durumu bu şekilde.. biraz önce çekimleri yaptım.

f0.95

f1.4

f2

f2.8

f4

f5.6

f8

f11

f16

• F16da bir hayli toz ortaya çıkmış.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Leica geçen yıl sınırlı sayıda ürettiği 28mm f1.4 Summilux'u nihayet satışa sundu. Ben çok fazla kullanmıyorum ama elimdeki 28mm f2 summicron ile değiştirsem mi diye düşünmeye başladım.

Geçen hafta sonu yine sitenin havuzunda +6 ND filtre takılı Noctilux ile birkaç foto çektim.

• para çok olunca insana neler düşündürüyor değil mi?..
  • Aslında cebimdeki paradan ziyade aşağıdaki kümes fotograflarını görünce düşünmeye başlamıştım, güzel bokeh vermiş..

http://www.l-camera-forum.com/leica-news/2015/05/leica-28mm-summilux-f1-4-aspherical/

• quote:

Orijinalden alıntı: asukrumercan

Aslında cebimdeki paradan ziyade aşağıdaki kümes fotograflarını görünce düşünmeye başlamıştım, güzel bokeh vermiş..

şunu ben çekmedim zaten bokeh falan da iyi değil...

Leica M9 Macerası ve Leica bağımlılığı..@asukrumercan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bayberty -- 23 Mayıs 2015; 23:46:42 >

• Bunu da ben çekmedim ama bokeh iyi..

• bunları dün like kompakt ile çektim, bokehler eh işte...

Leica M9 Macerası ve Leica bağımlılığı.. Leica M9 Macerası ve Leica bağımlılığı..

• Benim de kompakt tecrübem var, 2000 yılında aldığım 3 MP'lik Nikon Coolpix 880 ile 12 yıl boyunca foto çektim. Sol taraftaki, iş göremez hale gelince yanındaki sony rx100'ü aldım.

Sonra fotolardan atlas oldu. Amazon'da satılıyor. Leica düşüncelerime destek vermek istersiniz diye satınalma linkini de ekliyorum..

Leica ile ise ancak otoportrem 99. yıl kitapçığında yayınladı. Soldaki sayfanın sol ortası.

• Söylentilere bakılırsa Leica 3 yıllık periyotlarda yeni makina çıkartıyormuş leica m8,m9,m240,monochrom çıkış tarihleri söylentileri doğrular nitelikte.
    Eylül ayında leica m240 yeni modelini çıkartırsa hiç şaşmam.
    Bu defa yeni çıkacak modele ne isim verecek merak ediyorum😀
  • Leica Q pre-order ile 4250 USD'dan satılmaya başlandı. İşin ilginç tarafı üzerinde sabit 28mm f1.7 summilux lens var, ve fiyatı 28mm f1.4 summilux'den 1750 USD daha ucuz. Bendeki 28mm f2 summicron'dan sadece 450 USD daha pahalı.

http://en.leica-camera.com/Photography/Leica-Q/It's-up-to-YQU

• Leica Q gerçekten iyi bir makinaya benziyor..

FF autofokus Leica, kulağa hoş geliyor doğrusu. Piyasadaki şu anda tek rakibi, Sony RX1, Hasan Hoca'nın da ilgi alanına girer.

Boyut karşılaştıma açısından ise aslında çok küçük değil..

• 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.