Şimdi Ara

Leica M9 Macerası ve Leica bağımlılığı.. (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.022
Cevap
12
Favori
81.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sony RX1 ile boyut karşılaştırmasında Sony belirgin anlamda avantajlı..

Leica M9 Macerası ve Leica bağımlılığı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asukrumercan -- 12 Haziran 2015; 15:51:35 >

• Q'da vizör var, işte bu benim açımdan RX-1'e karşı kesin avantaj...
    aynı sınıfta iki makine arasında kalsam hep vizörlü olanı seçerim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: asukrumercan

Benim de kompakt tecrübem var, 2000 yılında aldığım 3 MP'lik Nikon Coolpix 880 ile 12 yıl boyunca foto çektim. Sol taraftaki, iş göremez hale gelince yanındaki sony rx100'ü aldım.

Sonra fotolardan atlas oldu. Amazon'da satılıyor. Leica düşüncelerime destek vermek istersiniz diye satınalma linkini de ekliyorum..

http://www.amazon.com/Congenital-Heart-Disease-Surgical-Color/dp/1935395904

Leica ile ise ancak otoportrem 99. yıl kitapçığında yayınladı. Soldaki sayfanın sol ortası.

hocam nikon la 2000 yıllarında çektiiğiniz doğa manzara şehir fotoğralarını paylaşabilir misiniz? ben o zamanlar 6 yaşındaydım. ayrıca 2000 de kaç mb hafıza kartı kullanıyordunuz?

• ulan64ude kullanıcısına yanıt
    2000 yılında kapasite biraz fazla olsun diye 256 MB'lık CF kart almıştım. Gerçekten de hiç dolduramadım.

O yıllardan birkaç foto paylaşayım.

Bu foto makinayı aldıktan hemen sonra ekim 2000.

Bu iki araba fotosu da Kasım 2000, İstanbul motor show.

• asukrumercan A kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam. 2000 lerin başı deyince kahverengi fotoğraflar bekliyordum ama şimdikinden bir farkı yokmuş çehrenin. yurtdışında mı aldınız kamerayı?

sormayı unutmuşum, flickr yada 500px gibi çektiğiniz fotoları yüklediğiniz site varmı hocam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulan64ude -- 13 Haziran 2015; 0:27:31 >
  • ulan64ude kullanıcısına yanıt
    2000 yılı bence dijital fotografçılığın gerçek anlamda başladığı yıl. Benim makina ilk 3 MP'lik kameralardan biri, Ekim 2000 yılında kongre için gittiğim Frankfurt'tan almıştım, ve Almanya'ya makina benim alışverişimden 2 hafta önce gelmişti.

dpreview incelemesi de Agustos 2000'de.
    DPReview
    Nikon Coolpix 880 Review
    http://www.dpreview.com/reviews/nikoncp880

Önceki 2 MP makinaların gerçek baskı boyutu bir A4 sayfasına göre oldukça küçük kalırken 3MP ile gerçek baskı boyutu A4 sayfasının yarısı kadardı.

3MP'lik dijital foto makinası bir başka değişle international standartlarda print medikal atlas hazırlamak için bile yeterli bir çözünürlük. Bu sebeple Analog makinaların hakimiyetinin kaybolduğu ve Kodak'ın iflasının başlangıcı için 2000 yılı diyebiliriz.

• Review'ları okuyunca insanın aklına 28mm f2 summicron lensi satıp, leica Q'mu alsam diye bir düşünce geliyor..

http://blog.mingthein.com/2015/06/10/review-2015-leica-q-typ-116/

Gerçi leica forum'dan biri de şöyle bir yorumda bulunmuş..

Q is nice camera, but no comparison to a 28 cron on M9 with it's mere 1% native distortion.

Q's native distortion:
    http://m6.i.pbase.co..._typ_116_18.jpg

Obviously this huge distortion is well corrected, and the Q has alot going for it, small and good ISO and color from it's CMOSIS sensor.

But if you like great glass and how it works, M9 and 28 Cron still today represents the best 28mm platform in the world today. M240 images with the lens I rate less compelling at base ISO.

http://www.l-camera-forum.com/topic/246534-leica-q-vs-leica-m9/

• Yine de hiçbir lens Noctilux f0.95'in yerini tutamaz.

• Noctilux lens bir dönem kullanıp sattım
    Artıları inanılmaz keskin alan derinliği var, netlemek istednen noktayı yakalamak için biraz fazla sabır gerekiyor
    700 gram bir lens gövde ile birleşince :(
    50mm apo için yazılanlar şehir efsanesimi emin değilim, bir iki kez deneme fırsatım olsada kesin bir şey diyemiyorum
  • hasanhoca kullanıcısına yanıt
    Hasanhoca,

Noctilux'dan nasil vazgecebildiniz anlayamadim. Ben neredeyse elimdeki diger 28'con/35'lux/75'con lensleri hic kullanmamaya basladim.

Agir gercekten, lens ile beraber M9 toplam 1.3 kg oluyor ama verdigi bokeh'i bence diger hicbir leica lensi veremiyor. Ben acikcasi fokuslama da bir problem yasamiyorum, manual fokus'un kendine has zorlugunun disinda.

Siz anladigim kadari ile M ve tek 35'lux kullanmaya basladiniz, yaninda da RX1.

Ben henuz ne yapacagima karar veremedim, elimdeki 28'cron'u 28'lux 'le mi degistirsem, yoksa autofokus ozelliinden dolayi Leica Q' mu alsam?

Autofokus aslinda oldukca cazip gozukuyor ama lens'den emin olamiyorum.

David farkas'in review'u

http://www.reddotforum.com/content/2015/06/leica-q-typ-116-review-a-full-frame-mini-m/

Ashwin Rao'un review'u

http://www.stevehuffphoto.com/2015/06/22/68988/

• asukrumercan A kullanıcısına yanıt
    Syn asukmercan 28mm açı olarak benim bir türlü alışamadığım bir aralık
    21. 35 50 75 mm Leicanın benim beğendiğim lens aralıkları.Noctilux lense gelince bir arkadaşım talip olunca elden çıkarttım aslında günün birinde belli olmaz......
    50mm apo lensi özellikle bundan önceki sorunlu modellerinden sonraki düzenlemesi ile çok konuşulan taraflarıda noctilux satma sebebim oldu.
    Aslında 28mm yerine m9 değiştirmenizi öneririm.Bu arada Leica üretim tarihlerine bakınca her üç yılda bir üst model çıkartmış.Bu doğru ise m serisi üç yılı bu eylül ekim ayında dolduruyor sizce yeni bir m model çıkartabilirmi.Monocrom üç yılın sonunda 246 model olarak yeniledi.
  • hasanhoca kullanıcısına yanıt
    Hasanhoca,

2006 Eylul Leica M8
    2009 Eylul Leica M9
    2012 Eylul Leica M
    2015 Eylul ............

Bu tarihlere bakinca buyuk ihtimalle yeni bir M govde gelecek gibi gozukuyor. Yeni ne eklerler bilmiyorum ama eminim insan yine almak isteyecek.

Bununla beraber ben M9 ile oldukca mutluyum, renk skalasi M'e gore bana daha fazla hitap ediyor, muhtemelen CCD/CMOS farki, belki de psikolojik bilmiyorum.

Yeni cikacak M govdesini alsam bile temelde sadece A oncelikli manual fokus ile cekim yaptigim icin degisiklik olmayacak, bu sebeple AF ozellikli 28mm f1.7 leica Q birden bana cazip gozuktu. Yine de lens 50mm f0.95 olmadigi surece kendi sistemimle devam edecegim herhalde.

Eylul'e sadece 3 ay kalmasina ragmen web taramasinda yeni M ile ilgili bilgi bulamadim, sadece yeni birkac Noctilux'dan bahsediliyor.

http://leicarumors.com/2015/06/24/new-leica-noctilux-lens-rumored.aspx/

• Arkadaslar Henri Cartier Bresson un "Images à la Sauvette" kitabi TR de varmi turkce olarak kitapyurdu.com da felan uc ktiabi varda bu adini yazdigim kitap onlarin arasinda mi anlayamadim.
  • Geçen hafta bir haftalığına tatile TR'ye geldim. Yanıma bu sefer Leica Q'dan dolayı 28mm f2 'cron lensimi de aldım. Leica Q alsam ne kadar kullanabilirim diye. Birkaç foto çektim ama 28mm benim için fazla geniş açı geldi. Manzara fotosu değilse objeye çok yaklaşmak gerekiyor. Sonuçta Leica Q 28'in benim için olmadığına karar verdim.

Neyse sonra hemen 50mm Noctilux'a geçtim de biraz keyfim yerine geldi.

• Bu haftasonu bu sefer de 75mm f2'cron lensi biraz kullandım.

• pek çok kişi leica yı para tuzağı olarak görür yerden yere vurur ama leica cidden iyidir. bence birde xpan gibi bir panoramik makina çıkarsalar tadından yenmez.
  • Leica iyidir fakat tek kötü yanı sürekli sabit lens kullanması
  • quote:

Orijinalden alıntı: vector x-31

Leica iyidir fakat tek kötü yanı sürekli sabit lens kullanması

katılmıyorum, kötü yanı o değil bence...
  • M serisindeki ust uste bindirme seklinde odaklama zor mu arkadaslar, sokak fotografciliginda baya zaman kaybettirir gibime geliyor bana? Bu teknikle odaklayip hatali sonuc alan var mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: deepenergy

M serisindeki ust uste bindirme seklinde odaklama zor mu arkadaslar, sokak fotografciliginda baya zaman kaybettirir gibime geliyor bana? Bu teknikle odaklayip hatali sonuc alan var mi?

Normal sartlarda odaklama pek zor degil. Biraz aliskanlik gerektiriyor, Leica lenslerin hemen hepsinde wide open'da DOF oldukca kisa oldugu icin hareketli objeler icin ustuste birkac cekim yapmak gerekiyor.

Sokak fotografciligi icin belki sanatsal tarzda yaklasimlar icin sorun olmaz ama haraketli olaylar icin biraz sansli olmak gerekir. Ustuste yapilan cekimlerin hangisinin iyi oldugu ancak LR'da ortaya cikar.

Action sokak fotografciligi icin FF Leica olacaksa herhade leica Q en uygunu olur. O da 28mm.
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.