Şimdi Ara

Leica M9 Macerası ve Leica bağımlılığı.. (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.022
Cevap
12
Favori
81.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: asukrumercan

quote:

Orijinalden alıntı: deepenergy

M serisindeki ust uste bindirme seklinde odaklama zor mu arkadaslar, sokak fotografciliginda baya zaman kaybettirir gibime geliyor bana? Bu teknikle odaklayip hatali sonuc alan var mi?

Normal sartlarda odaklama pek zor degil. Biraz aliskanlik gerektiriyor, Leica lenslerin hemen hepsinde wide open'da DOF oldukca kisa oldugu icin hareketli objeler icin ustuste birkac cekim yapmak gerekiyor.

Sokak fotografciligi icin belki sanatsal tarzda yaklasimlar icin sorun olmaz ama haraketli olaylar icin biraz sansli olmak gerekir. Ustuste yapilan cekimlerin hangisinin iyi oldugu ancak LR'da ortaya cikar.

Action sokak fotografciligi icin FF Leica olacaksa herhade leica Q en uygunu olur. O da 28mm.

Anladim genel sokak fotografciligi kullanimi icin yetetli olur sanirim.

Bu arada A7R +Zeiss 35 f2.8 + Zeiss 24 mm distagon f2 lensimi leica bir setle takas etmek istiyorum dusunen arkadaslasr varsa iletisime gecsin lutfen

• Yeni bir AF Leica M'mi geliyor acaba?

AF bir Noctilux?

Leica M9 Macerası ve Leica bağımlılığı..
  • AF lensler gelse iyi olur sokak fotografciliginda manuel focus zaman kaybettiriyor...
  • Leica m ve 35mm f/1.4 yeni aldığım lensi eylül ayında yeni versiyon leica m çıkacağı tahmini ile elden çıkarttım.
    Sony a7r II gibi bir makinayı piyasaya sürünce artık Leica Q nun leica fanatiklerinin gönlündeki ateşi söndüreceğini samıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasanhoca

Leica m ve 35mm f/1.4 yeni aldığım lensi eylül ayında yeni versiyon leica m çıkacağı tahmini ile elden çıkarttım.
    Sony a7r II gibi bir makinayı piyasaya sürünce artık Leica Q nun leica fanatiklerinin gönlündeki ateşi söndüreceğini samıyorum.

Sizin kadar deneyimim yok ama Sony lerin Leica kalitesini verebilecegini sanmiyorum Leica kalarin yeri baska ya Leica lenslerin keskinleri felan essiz
  • Leica Q boyutlarında
    AF yapan
    FF
    M lenslerle de manuel kullanılabilen
    Yeni AF yapabbilen lenslerinde piyasaya sürüleceği bir sistem çok iş yapar.

M sistem külttür. Hep pahalı kalır. Bu gövde de, Q fiyatına bakarsak 3500-3700 dolar civarında çıkarsa çok güzel olur.
  • Leica'nın bu ayın 31'de satışa çıkması beklenen yeni S'de aslında AF ve medium format olması açısından oldukça dikkat çekici bir makina. CCD yerine CMOS'a geçmişler ve 4K video özelliği eklemişler.

Lensleri baktım Noctilux ile karşılaştırma açısından 50mm'ye denk düşen hızlı lensi henüz yok, 70mm f2.5 var. Bununla beraber 3m de DOF'ı Noctilux ile hemen hemen aynı olan 100mm f2 ve 120mm f2.5 lensleri var. Bu iki lensinde DOF ölçümü 5 m'de Noctilux'dan daha dar. Bu da 5m de daha iyi bokeh veriyor anlamına gelebilir, veya fokus olmayan bölgeler daha flu gözüküyor da diyebiliriz.

Boyut olarak Nikon D800 ile kafa kafaya geliyor.

Benim tabii merak ettiğim, M9+Noctilux'a göre S+100f2 arasındaki farklar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asukrumercan -- 9 Ağustos 2015; 21:23:05 >

• Burada da boyut karşılaştırmaları var.

• Bir onceki mesajda Agustos ayinda, leicaS, otofokus, medium format ve makul boyutlari ile gunluk kullanim icin alinabilir mi diye dusunurken dun aksam Leica SL'in tanitimi yapildi. Forumda da anonsu yapildi zaten.

M sahipleri bir baska M makina alirlar mi yoksa SL'e mi yonelirler simdiden anlamak zor veya yeni bir M makina olacak mi?

Ben ne yaparim bilmiyorum, makina biraz agir, henuz camerasize da database'e girmemis, boyutlari karsilastiramadim. Ama yine hem otofokus hemde adaptor ile M lensler ile kullanilabiliyor ve M lenslere ozel setup da yapilmis. Cazip gozukuyor.

• Camerasize'a yeni SL'nin boyutları gelmiş.

• Bu fotoda M adaptör ile Noctilux f0.95 gözüküyor.

Burada da yeni videosu var ama sadece vimeo'da seyredilebilir diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asukrumercan -- 21 Ekim 2015; 16:45:45 >
  • B&H web sayfasında da pre order olarak satışa sunulmuş. Şu anda yeni bir M makina almak istesem kafam oldukça karışırdı.

• Köre Leica yeni bir body çıkartmış sen ne dersin demişler;
    Hele bir göreyim demiş :)
  • quote:

Sony RX1 ile boyut karşılaştırmasında Sony belirgin anlamda avantajlı..

Şükrü Bey merhaba,
    Leica Q ile daha önce ilgilendiğinizi görmüştüm.Bir iki arkadaşım aldı sonuçlarındaki baktım özellikle renk aralığı ve keskinliği ilgimi çekti.
    Kasım ayında Dubai'ye gidecek bir yakınıma getirebilirse sipariş vermeyi düşünüyorum.
    Sizin o bölgelerde alışverişiniz tecrübeniz olduğunu düşünerek fiyatları hakkında bilgi verebilirmisiniz, sizce Avrupa Leica satıcıları ile karşılaştırılınca belirgin avantaj sağlarmı ?

• Hasanhoca merhabalar,

0097337733483 no'lu numara Bahreyn Leica numarası. Ben geçenlerde sorduğumda Leica Q henüz gelmemişti, sonra da sormadım. Bu numaradan fiyat sorabilirsiniz. Ben de yarın bir mesaj atarım, leica Q geldi mi fiyatı ne oldu gibilerden. Haber alırsam buradan haber veririm.
  • quote:

Hasanhoca merhabalar,

0097337733483 no'lu numara Bahreyn Leica numarası. Ben geçenlerde sorduğumda Leica Q henüz gelmemişti, sonra da sormadım. Bu numaradan fiyat sorabilirsiniz. Ben de yarın bir mesaj atarım, leica Q geldi mi fiyatı ne oldu gibilerden. Haber alırsam buradan haber veririm.

İlginiz için teşekkür ederim,gelecek cevabı bekleyeceğim
  • HasanHoca,

Dün attığım mesaja bir cevap alamadım, herhalde henüz ellerinde yok, ama önceki tecrübelerime göre gövde fiyatları Amerika piyasasına göre yaklaşık % 10 daha pahalı oluyor Bahreyn'de, Dubai'de ne olur bilemiyorum ama körfez'de herşeyin pazarlığa dahil olduğunu unutmamak lazım.

Ben bu arada haber gelirse sizi haberdar ederim.
  • asukrumercan A kullanıcısına yanıt
    İlginiz için tekrar teşekkür ederim,
    Avrupa fiyatları Kdv iadesi aldıktan sonrası çok daha uygun,şimdilik acelem yok sonuçta konuştuğumuz compact sabit lensli bir makina.Leica M gövdeyi satmasaydım hiç bulaşmayabilirdim
  • Fotografta yaşlı bir kadın makinayı tutuyor ama yine de Leica SL, M kullanıcıları için oldukça büyük bir makina. Özellikle bu üzerindeki standart lens ile.

• Leica M gövdelerin ergonomik yapısı onlarca yıldır nerdeyse aynı,
    Birde M serisi lenslerin sadeliği hafifliği sağlamlığı artık tartışılmıyor bile,
    SL Leica gövdeyi ben beğenmedim açıkcası bu gövdeyi hangi kesim tercih eder zaman gösterir...
  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.