Şimdi Ara

Leica M9 Macerası ve Leica bağımlılığı.. (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.022
Cevap
12
Favori
81.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hasanhoca

Leica M gövdelerin ergonomik yapısı onlarca yıldır nerdeyse aynı,
    Birde M serisi lenslerin sadeliği hafifliği sağlamlığı artık tartışılmıyor bile,
    SL Leica gövdeyi ben beğenmedim açıkcası bu gövdeyi hangi kesim tercih eder zaman gösterir...

Hasanhoca,

Benim düşüncelerim biraz gelip gidiyor bu gövde için ama büyüklük ve ağırlığı dışında bana çok güzel olmasa da kötü gözükmemeye başladı, M gövdeye göre AF ve hava koşullarına karşı izolasyonlu olması büyük avantaj. AF'u M lensler ile kullanamasak da potansiyel avantajı var. VF da çok iddialı, en azından elimize alıp bir denemek lazım.

M lensler ile birkaç fotosunu buldum, o kadar da abarttığım kadar büyük gözükmüyor.

Leica M9 Macerası ve Leica bağımlılığı..

• Özellike bu fotoyu çekerken M9 ve Noctilux'un weather sealed olmasını ne kadar istemiştim bilemezsiniz. Tüm makinayı ve lensi silmek epey zaman aldı.

• asukrumercan A kullanıcısına yanıt
    Noctilux u değil suya yakın deniz kenarına bile götürmek büyük cesaret :(
    Sahilde rüzgarlı havalarda gözle görülmeyen micro ölçekli kum tanecikleri kalıcı sorunlara yol açabilir.Arkadaşlarıma özellikle sahilde lens değişimlerini önermiyorum.
    İlla değiştireceklerse en azından araba benzeri kapalı bir ortam içinde yapmalarını isterim.Termal kaplıca suları ve tuzlu su lens hatta gözlük camlarında kalıcı izler bırakabiliyor...
  • Leica 3 yıl aradan sonra yeni Leica M (type 262) gövdeyi piyasaya sürdü.

Ben biraz hayal kırıklığına uğradım.

Shutter speed yine max. 1/4000, bu demektir ki Noctilux için açık havada yine ND filtreye ihtiyaç olacak.

Video özelliğini kaldırmışlar, live view yok. Fiyatı ucuzlamış.

Kısaca günümüz özelliğini kullanmak isteyen M lens sahipleri yeni M yerine SL'ye baksınlar demek istemişler.

http://www.l-camera-forum.com/leica-news/2015/11/leica-m-typ-262/?utm_source=20151119en&utm_medium=E-Mail

• Bu aralar M gövde yerine SL gövde daha cazip geliyor.

• Selamlar,
    Leica ekipman satarken fiyat nasıl belirlenir, nerelere ilan vermek ya da temas kurmak uygun olur?

Elimde Elmarit-R 180 mm f.2.8 ve Summicron-R 50 mm f.2.0 lensler var.
    Fotodiox adaptörle Nikon D750 makinemde kullanıyorum.

Tabi bunlar giderse, Leica R4 gövdeyi de saklamanın bir anlamı kalmayacak...

Özet : bunlara ne fiyat isteyeyim?

İlgilenenlere şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MIND GAMES -- 23 Kasım 2015; 4:48:39 >
  • MIND GAMES M kullanıcısına yanıt
    Ben gecenlerde neredeyse hic kullanmadigim summilux 35mm f1.4 icin b&hphoto'ya mail attim. Lensi 2012 yilinda 5000 usd civarinda satin almistim, (simdi ise ucuzluk oldugu icin 4500 usd civarinda satiliyor).

Lens oldukca iyi durumda ve tum belgeleri kutusu ile beraber, bana 2300 usd gibi fiyat verdiler. Herhalde kendileri de 3000-3500 usd civarinda satisa cikartabilirler

Bana verdikleri fiyat az olunca bende satmaktan vazgectim.

M lens fiyatlari 3-4 yil oncesine kadar daha iyiydi ama simdi galiba uretimi arttirdilar, eskisi kadar iyi fiyata gitmiyor.
    35mm summilux iki sene kullandım her yönü ile güzel bir lens son çıkan modelimi ?
    Leica m gövde ilk çıktığı yıllarda R serisi lensleri adaptör ile kullanılabilirliğinden bir miktar pirim yapmıştı.R model 180 mm f/2.8 1000TL aldım fakat r serisi lensler ağırlık,fiziki ölçüleri ile m gövdede tutulmadı.
    Yanılmıyorsam bir ara sahibinden.com üzerinde 180mm için 500tl ile satan gördüm.
  • hasanhoca kullanıcısına yanıt
    Evet son modeli, lens oldukça küçük ve pratik ama pek kullanım alanı bulamadım. Bu gidişle de bulamayacağım. Standart 50mm Noctilux kullanıyorum, geniş açı için 28 Summicron/biraz uzak için de 75'cron olunca 35'lux'un kullanım alanı olmamaya başladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asukrumercan -- 2 Aralık 2015; 13:37:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: asukrumercan

Evet son modeli, lens oldukça küçük ve pratik ama pek kullanım alanı bulamadım. Bu gidişle de bulamayacağım. Standart 50mm Noctilux kullanıyorum, geniş açı için 28 Summicron/biraz uzak için de 75'cron olunca 35'lux'un kullanım alanı olmamaya başladı.

Leica SL mi yoksa bekleyip yeni çıkacak Leica M ile yola devammı karar veremedim yoksa 35 mm lensiniz için niyeti bozup satarmısınız diyesim var 😄

Karar vermek zor gerçekten, SL hazır, oldukça iddialı, otofokus özelliği var. Gerektiğinde M gibi kullanıp gerektiğinde de SLR gibi kullanma avantajı var. Sadece M'e göre biraz büyük. Yeni M ise henüz nasıl olacağı hakkında bir duyum alamadım. Olacak mı onu da bilmiyoruz. Daha da küçük bir gövde ve daha hafif yapabilirlerse iyi olur ama yapacaklar mı?

Ben 16 Aralık'ta İstanbul'a geliyorum, iki gün kalacağım. İsterseniz 35'lux'u tüm takım, Leica filtresi hatta yanında ND filtresi ile getireyim.
    Sizin için taşımak sorun olmazsa görmek isterim kararsızlık içindeyim :)
    Ok ben yanimda getireyim siz karar verirsiniz.
  • İstanbul öncesi 35'lux ile birkaç foto çektim, bir tanesini de buraya ekleyeyim.

Bokeh düşündüğümden daha iyiymiş.

Bu da crop'lanmış hali.

• http://www.stevehuffphoto.com/2015/12/17/user-report-a-leica-sl-review-by-tomer-vaknin/

Hasanhoca karar verme aşamasında belki faydası olur.
    Şükrü Bey tekrar merhaba,
    Bahsettiğin linkteki vatandaş için tarafsızlığı tartışılır diyorlar :)
    Benim gibi SL için gözünü karartmış üç dört kişi daha var, görüştüğüm arkadaşların tek çekinceleri ağırlık.Bu arada ürün nerdeyse yok satıyor bu havada fiyat avantajı olmayacağı için biraz daha beklemek iyi olur.
    Doğru dürüst kullanıcılar olmadığı için gövde ve lens ile ilgili bir yorumda yok. Leica M ilk çıktığı serilerde boyun askısının bağlandığı yerin koptuğuna dair yazılar çıktı. Bundada benzer sorunlar olabilir mi emin değilim.
  • Leica SL gövde ve lens ile ilgili şikayetler duydum özellikle 24 90 lenste netleme hatası yapan seriler olduğu gövde için jpg çekilen fotograflarda renk sapması olduğu hakkında forumlarda tartışılmaya başlanmış.
    Bilgisi olan varmı?
  • Manual lensler ile AF yapabileceğiz gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: asukrumercan

Manual lensler ile AF yapabileceğiz gibi.

Benimde dikkatimi çekti, body üzerinde Af özelliği yoksa çalışırmı emin değilim.
    Leica m serisi lensleri uzun zamandır Sony a7 seri gövdelerde kullanıyorum, benzer mantıkla çalışan voightlander adaptör elimde var.
    Dikkat edilirse lens ileri geri gelerek netleme yapıyor ki bunu manuel olarak bendeki adaptör ile bende yapıyorum fakat lensin üzerindede netleme halkası var bunu nasıl hallediyor merak ettim.
    Yani lens üzerinde netlik mesafesi örnek 1 metrede yada sonsuzda ise lensi ileri geri alarak nasıl bir sonuç ortaya çıkıyor

techartpro'nun web sayfasinda sordum AF olmayan govdede calismiyor, M9 icin sormustum.

Yine sayfa bilgilerine gore Sony A7s'de de calismiyor sadece A7II ve A7rII'de calisiyor.

Normal AF icin lensi sonsuza ayarlamak gerekiyor, close up icinse yakina ayarlamak gerekiyormus.

Diafram ayarlarindan pek bahsedilmemis.
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.