Şimdi Ara

Lenco L90 üzerinde çalışmalar :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Forum üyesi Cronas rumuzlu arkadaşımız , sahip olduğu Lenco L90 pikabını ,dahili preampli katından bağımsız yapıp Rega Brio amplifikatörünün dahili RIAA katından sürüp daha kaliteli ses almak için benimle iletişime geçmişti , kendisine ne gibi parçalar alması gerektiği konusunda olmuştum , yedek parçaları temin ettikkten sonra kendisi bizzat üzerinde çalışma yapmış , fakat biraz tecrübe eksikliği ve hatalı bağlantı sebebiyle istediği sonuçu alamamış , benden yardım istedi , daha önce yaptığımız Lenco L3807 pikap üzerinde çalışmalarım , Tone arm cardas kol kablosu , RCA konnektörler , switch gibi malzemeleri üzerinde monte bana getirdi sağolsun .
    Kol kablosu kalın ,dış yüzeyindeki koruyucu plastik kolun hareket kabiliyetini engelliyor , dış plastiği soydum ,blendağlı kısmı kaldı , gümüş lehimle güzelce lehimleyerek 12 pinli on on switch monte ettim , switch istenildiğinde ADC olarak çalışacak veya dahili phono çıkışından amplifikatörün AUX girişine bağlanabilecek , sonuçta attığımız taş işe yarıyormu görme fırsatı doğmuş oluyor .
    toprak kablosu oluşturarak amplifikatöre mutlak bağlanması gereken toprak hattını oluşturdum oksijeni alınmış 16awg bakır kablo ve pabuçu ile .
    uzun sözün kısası ,ciddi fark oldu , RCA çıkışına kaliteli interconnect bağlayınca çok düşük dip gürültüsü aldım , ses daha detay . pikabın kendi RIAA sından çıkan kabloyu amplifikatörümün AUX In girişine bağlayınca max volume ,tabiki iğne plağa değmeden :)) daha fazla dip gürültüsü ve üst frekanslarda kırpılmaya şahit oldum , biraz boğuk kaldı .
    switch ilw geçişlerle müzik sırasında buna çok kolay şahit olunabiliniyor .
     Lenco L90  üzerinde çalışmalar :)

Lenco L90  üzerinde çalışmalar :)
    G Lenco L90  üzerinde çalışmalar :)
    ü Lenco L90  üzerinde çalışmalar :)
    l Lenco L90  üzerinde çalışmalar :)
    e güle kullansınlar

• Hocam valla iştah kabarttınız şimdi , sistemi salona taşımadan şu dahili preampı iptal işlemini bende isterim :) bu işlemi switch ekleyerekte yapabiliriz değil mi? Bir süre daha minik lepai ile kullanabilirim çünkü. Bence de pikabın en büyük eksiği rca kablonun tümleşik yapıda olması. Sonuçta oem kabloların kalitesi ortada. Sistemde kötünün iyisi sayılabilecek bir kablo değişikliğiyle bile mükemmel sonuç aldım pikaptada aynı etkiyi görmek iyi olurdu.
  • Kesinlikle doğru , iyi bir RIAA ile çok iyi sonuçlar alınabilir . veya vasat düzeyde bir phono katı olan amplifikatör bile daha şaşırtıcı sonuç sunabilir .
    mevcut sistemde oldukça basit ve ucuz pre katı ve kötü blendaj ile uzatma sağlanmış RCA çıkışlar ciddi dip gürültüsü oluşturmakta .
    tavsiye ederim ki yapılacak upgrade çalışması iyi sonuç almanızı sağlayacaktır .
  • L90'da phono çıkışının olmaması bana hep saçma gelmiştir zaten ama bu çalışma mantıklı olmuş.

Acaba phono da olduğu gibi aux çıkışı için de direk konektör kullanılsa daha mı iyi olurdu acaba? Pikabın arkasında sabit aux kablosu görüntüsü ve fikrine ben pek alışamadım
  • metulen kullanıcısına yanıt
    İnterconnekt kabloların audio sinyali üzerindeki etkisi tartışmasız. abartılı rakamlara satılan kablolara sahip olamasakta
    orta halli bir interconnect kablonun bile farkı cihaz üzerinde sabit kablodan çok büyüktür . Osilaskopla ispatını yapabilirim
    kendi yaptığım Amphenol grup malzemeli interconnect kabloların örnekle Pioneer'ın cihazlarının içinden çıkan kablolardan çok daha kaliteli olduğu kesin
  • Öncelikle ellerine sağlık üstad, yarın pikap bana ulaşacak sonuçları yazarım. Şimdilik amfimin pre katını kullanacağım ama yine de eskisine göre epey fark olacaktır arada. Elimde 2 adet iyi sayılabilecek farklı marka interconnect var, bakalım hangisi daha iyi sonuç verecek :)
    Tekrar teşekkürler...
  • cronas C kullanıcısına yanıt
    Güle güle kullanın , Amplifikatörünüzün RIAA katının Pikabın RIAA katından daha iyi olduğuna eminim . elimde test amaçlı kullandığım yaşlı ve restorasyon görmemmiş 82 model Pioneer amplifikatörümün RIAA katı pikabın tümleşik phono katından daha iyiydi
    Bakalım sizin yeni nesil genç Rega amplifikatörünüzden nasıl sonuç alacaksınız .

Eski kartuş ve iğne pikapla birlikte içinde duruyor ,bilginize ..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    Muhakkak. Ben de geçenlerde Monster 400 MKII,RCA,1m aldım 2 takım. Dediğiniz gibi çok iyilere bütçemiz yetmeyebilir veya o kadar çok paralar harcamak istemeyebiliriz ama standart kablo kullanmaktan daha iyi olur dedim. Bu çalışmanızı feyiz alıp benzer bir şey belki benim L90 üzerinde de yapabilirim. Sizin yaptığınız gibi, Dahili Pre-amp sürekli kullanılmayacağı için ayrıca konektör ve kablo alıp masraf yapmaya gerek olmaz sanırım.
  • tone arm kabloyu degistirmekte fayda var..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eline sağlık abi.
  • Ellerinize sağlık. Aynı işlemi ben de kendi pikabımda yapmak istiyorum ama bu konuda hiçbir bilgim yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.