Şimdi Ara

Samsung Galaxy S24 FE tanıtıldı: İşte özellikleri ve fiyatı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
2.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Samsung'un FE serisinin son üyesi Galaxy S24 FE tanıtıldı. Daha büyük ekran, daha güçlü işlemci ve daha uzun pil ömrüyle gelen telefonun özelliklerine yakından bakalım.

Selefinden daha büyük ekranla gelen Galaxy S24 FE, S24 serisiyle aynı tasarım anlayışını koruyor: Düz kenarlı alüminyum metal çerçeve, parlak cam arka kapak ve kamera deliğine sahip ekran. 6,7 inç büyüklüğündeki Dinamik AMOLED 2X ekran, FHD+ çözünürlük, HDR10+ ve 1900 nit tepe parlaklık seviyesi sunuyor.

Samsung'un Exynos 2400e yonga setinden güç alan telefon, selefi S23 FE'den performans ve verimlilik anlamında hayli önde yer alıyor. İşlemciye, 8 GB RAM ile 128 GB, 256 GB ve 512 GB depolama alanı seçenekleri eşlik ediyor.

Samsung, amiral gemisi serisinde yer alan ProVisual motorunu FE serisine de getirdi. Bu motor, düşük ışık fotoğraflarını iyileştiren ISP'yi,  Super HDR'de renkleri optimize eden nesneye duyarlı bir motorla birleştiriyor. Böylece düşük ışık fotoğrafları çok daha kaliteli hale geliyor.

Kamera kurulumuna baktığımızda, 50 MP ana kamera, 3x yakınlaştırma yapabilen 8 MP telefoto kamera ve 12 MP ultra kamerayı görüyoruz. Ön tarafta ise 10 MP selfie kamerası yer alıyor. Bu kurulum geçtiğimiz senekiyle aynı olsa da, ProVisual motoruyla artan işlem gücü kamera kalitesini iyileştirecek.

Ayrıca Bkz.Xiaomi 14T ve Xiaomi 14T Pro Türkiye’de satışa çıktı: İşte fiyatı

Samsung Galaxy S24 FE'deki bir diğer iyileştirme pil tarafında gerçekleşti. S23 FE'de yer alan batarya 200 mAh büyütülerek 4700 mAh kapasiteli bataryaya geçiş yapıldı. Daha verimli işlemciyle beraber, pil ömründe önemli bir artış yaşanması muhtemel. Şarj hızında ise bir değişiklik yapılmamış. 25 W kablolu ve 15 W kablosuz şarj hızı sunuluyor.

Galaxy S24 FE, Android 14 ve OneUI 6.1 ile kutudan çıkar çıkıyor ve 7 yıl işletim sistemi ve güvenlik güncellemesi garantisiyle amiral gemisi modellerin seviyesine ulaşıyor. Bunun yanında telefon, bütün Galaxy AI özelliklerini de bünyesinde barındırıyor.

Samsung Galaxy S24 FE özellikleri

• Ekran: 6.7 inç, 2340×1080, 120Hz, 1900 nit, Dynamic AMOLED 2X

• İşlemci: Exynos 2400e (4 nm)

• Bellek: 8GB RAM

• Depolama: 128GB, 256GB, 512GB

• Arka kamera: 50MP, f/1.8 ana + 8 MP, f/2.4, 3x zum telefoto + 12MP, f/2.2 ultra geniş

• Ön kamera: 10MP, f/2.4

• Batarya: 4700 mAh, 25W kablolu, 15W kablosuz şarj

• Yazılım: Android 14, One UI 6.1

• Bağlantı ve diğer: Bluetooth 5.3, WiFi 6e, NFC, 5G, IP68 sertifikası, stereo hoparlör

• Boyut ve ağırlık: 162 x 77.3 x 8mm, 213 g

Samsung Galaxy S24 FE fiyatı

Mavi, gri, grafit ve sarı renk seçenekleriyle gelen Galaxy S24 FE'nin 128 GB modeli 650 dolar, 256 GB modeli ise 700 dolar fiyattan ABD'de ön siparişe açılmış durumda. 3 Ekim'den itibaren ise raflarda olacak.

Kaynak:https://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_s24_fe_debuts_with_exynos_2400e_and_a_larger_67_display-news-64693.php

• Burası apple sunumu başlığı değil hocam olur olmadık yerlere koymayin şu görseli artı almak için

Adam s23feye göre bir çok fark koymuş

Ekran boyutu değişmiş
    Ekran kasa orani daha iyi olmus s21 feden bile daha iyi
    Yeni islemci kamera takmis
    Bataryayi büyütmüş
    Tasarimi inceltmis guzellestirmis amiral seviyesine yaklastirmis

Samsungun 6.7 inç orta sınıf cihazı pek yoktu tee a73ten beri bununla gelmis oldu

Param olsa da ben alsam s21fe kullanicisi olarak s23feyi begenmemistim tasarim nedeniyle bu gayet guzel olmus s24 plus haric s24 ve s24 ultradan tasarim olarak bence daha mantıklı

Kötü yanı fiyat ve exynos gerci ben exynosa da okeyim s21fede performanstan yana pek sıkıntım olmadı fiyat olarak 599 olsa güzel olurdu her seyin pahalandigi bir dönemde samsungdan rekabetçi fiyatlar beklerdim açıkçası
    Eksikler:
    - 12 gb ram yok. Opsiyon olarak olmalıydı.
    - 45 w şarj yok
    - 213 gr ağır, 200 gr altı olmalıydı.
    Ekranda 6.5 inç olsa iyi olurdu. 6.3 ila 6.5 büyüklük, ergonomi ve ağırlık olarak daha dengede oluyordu.
    En azından ilk madde olsa Türkiye özel fiyatıyla Poco f6 gibi modellerin yerine güncelleme garantili iyi bir tel olabilirdi.
  • Tasarım çöp

• Samsung Galaxy S24 FE tanıtıldı: İşte özellikleri ve fiyatı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Nimotech kullanıcısına yanıt
    Burası apple sunumu başlığı değil hocam olur olmadık yerlere koymayin şu görseli artı almak için

Adam s23feye göre bir çok fark koymuş

Ekran boyutu değişmiş
    Ekran kasa orani daha iyi olmus s21 feden bile daha iyi
    Yeni islemci kamera takmis
    Bataryayi büyütmüş
    Tasarimi inceltmis guzellestirmis amiral seviyesine yaklastirmis

Samsungun 6.7 inç orta sınıf cihazı pek yoktu tee a73ten beri bununla gelmis oldu

Param olsa da ben alsam s21fe kullanicisi olarak s23feyi begenmemistim tasarim nedeniyle bu gayet guzel olmus s24 plus haric s24 ve s24 ultradan tasarim olarak bence daha mantıklı

Kötü yanı fiyat ve exynos gerci ben exynosa da okeyim s21fede performanstan yana pek sıkıntım olmadı fiyat olarak 599 olsa güzel olurdu her seyin pahalandigi bir dönemde samsungdan rekabetçi fiyatlar beklerdim açıkçası

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Apple direkt klon zaten hocam sadece Samsung’un özellikle arka tasarımları Ultralar dışında aynı olmasından şikayetçiyim. S25 serisi çıkınca S25 serisine geçmeyi düşünüyorum bende

• Nimotech kullanıcısına yanıt
    Hocam fazla yapacak bir sey kalmadı tasarımda Çinliler takip ediyorsaniz her modelde farkli yere koyuyor

O telefonlari alin Apple samsungla yan yana koyun

Arkalari o kadar ecis bucus cocuk tasarlamis gibi duruyor ki

İphone 16 da samsunga benzemek zorunda kaldi mesela

Eski nokia cihazlardaki gibi kamera korumasi falan yapsalar o belki bir farklilik ve özellik olabilir

Hocam halihazırda iPhone kullanıyorum zaten iPhone cihazlar 12’den beri aynı tasarım fotokopi çıkarıyor fakat s23-24 serisi ile a14’ün arka tasarımının birebir aynı olması bence kötü. Galaxy s10+ veya Note 20 Ultra diğer modellerden farklı duruyordu kısacası S serisinin a ve m serilerinden tasarımsal olarak farklı olması lazım bunu kastediyorum.

• sıradan bir çinko karbon samsung fanboyuna s23 fe ile s24 fe arasında neredeyse hiç fark olmadığını an-la-ta-maz-sı-nız

• gnsnc G kullanıcısına yanıt
    Batarya ve Akran Büyümüş Yenilik Diye Servis Ediyorlar...

• apple kızıyoz aynı kasa yapıyo diye bunlar gene f23 büyünü koydular önümüze bide utanmada ucuz verdiyonu olcak telefon 650dolardan başlıyor :S

• önceden yok satar diyorduk şimdi pok satar diyoruz. :D

• şu çirkin renkleri seçerken şirketteki birimler overtime çalışmış mıdır acaba 💀

• Eksikler:
    - 12 gb ram yok. Opsiyon olarak olmalıydı.
    - 45 w şarj yok
    - 213 gr ağır, 200 gr altı olmalıydı.
    Ekranda 6.5 inç olsa iyi olurdu. 6.3 ila 6.5 büyüklük, ergonomi ve ağırlık olarak daha dengede oluyordu.
    En azından ilk madde olsa Türkiye özel fiyatıyla Poco f6 gibi modellerin yerine güncelleme garantili iyi bir tel olabilirdi.

• Samsung güncelleme olayında kendini aşmaya başladı resmen 7 sene güncelleme vererek eskisi gibi değil artık keşke diğer Android ve diğer Çinli firmalarda Samsung'u örnek alsa güncelleme konusunda hem en iyi Android arayüzü de şu anda açık ara Samsung'da bulunuyor eskiden Samsung'a ön yargı ile bakardım ama s23 fe kullanınca biraz yargılarım değişti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Alıntı

metni:

Bunu sık sık diyorum; S24 FE S24 Plus'ın Lite versiyonu gibi bir model olmuş. 😆

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neden 6.4 inş değil

• faxcon94 F kullanıcısına yanıt
    Bunlar olsa S24 plus modelini ne yapacaklar?

• Exynos'lu orta üst seviye cihaz için $700 çok değil mi

• Fan edition? Fanı olmak için bir yerden yakalaması gerektiğini düşünüyorum. Ama onlar artık düşünmüyor. İyice azıttılar sony PS5 prodaki gibi. Arkadaş kapitalist sistem dişlerini göstermeye başladı artık iyice 😁 önceleri aynı fiyata yada minik eklemeler yaparlardı. Hadi bizi geç bize herşey kol gibi de. Yabancılar için bile pahalı yahu. Bunlar iyice kaşınıyorlar. Batmaz demeyin kimler battı. En azından mobil birimleri sınırı yaşayabilir bu aç gözlülükle.

• 7 yıl güncelleme garantisi vermiş ama 8 gb ram kurtarmayabilir. 12 gb ram olsaydı buna geçiş yapardım. Ram plus'a fazla güveniyor ve İnatla 8 gb ram'de ısrar ediyor Samsung.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The white warrior -- 27 Eylül 2024; 11:28:46 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.