Şimdi Ara

Lenovo A7-50 dört çekirdek 7' 3G IPS Tablet nasıldır? (379TL) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
832
Cevap
18
Favori
68.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

nenyn_ süpersin iyi fikir... bizlere tableti A3500-HV olarak nasıl tanıttığını anlatırsan çok iyi olur...hızlı internet bağlantısı full şarj. önemli..Lenovo asistan programı indirme link::: http://support.lenovo.com/tr/tr/downloads/ds101291

ingilizce pdf dosyası
    l
    link google çeviri muhabbeti olarak=====))))) http://translate.google.com.tr/translate?hl=tr&sl=en&u=http://support.lenovo.com/gr/en/news/news000119&prev=/search%3Fq%3Dlenovo%2BSmart%2BAssistant%26client%3Dfirefox-a%26hs%3DBCZ%26rls%3Dorg.mozilla:tr:official%26channel%3Drcs

• quote:

Orijinalden alıntı: nenyn_

öncelikle hoş buldum @Tepecikli 43 tablete gelirsek bugün build.prop dosyasıyla uğraşırken tamamen kullanılmaz hale getirdim
    ama sonunda tableti a3500-hv olarak tanıtmayı akıl ettim. şuan lenovo Smart Assistant ile güncelleme yapıyor. eğer bir sorun çıkmaz ise muhtemelen arama yapar. açıkcası diğer romlara pek güvenemedim.

Edit : evet sonunda arama yapmayı başardım. güle güle garanti

nenyn_ nasıl yaptığını bize de anlatır mısın... tabletle şu anda sorunsuz bir şekilde gelen ve giden aramaları gerçekleştirebiliyor musun? Gözlemlediğin herhangi bir problem var mı?

• quote:

öncelikle hoş buldum @Tepecikli 43 tablete gelirsek bugün build.prop dosyasıyla uğraşırken tamamen kullanılmaz hale getirdim
    ama sonunda tableti a3500-hv olarak tanıtmayı akıl ettim. şuan lenovo Smart Assistant ile güncelleme yapıyor. eğer bir sorun çıkmaz ise muhtemelen arama yapar. açıkcası diğer romlara pek güvenemedim.

Edit : evet sonunda arama yapmayı başardım. güle güle garanti

Heyecanla bekliyoruz:)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben tableti aldıktan sonra cihaz arayüzü üzerinden güncelleme yapmıştım, şu anda android sürümü 4.4.2 çekirdek sürümü 3.4.67, kingo root, framaroot ve root genius ile cihazı rootlamayı denedim ancak hiçbiri başarılı olamadı bilginize, bu konuda bir çözümü olan varsa cevabını bekliyoruz...
  • @ismersoy, tableti aldığımda hiç bir şekilde güncelleme bulamadı. gerçekten şanslısın birde srsroot for android programını dene. tuhaf bir şekilde ilk denememde root yetki aldım.

şimdi tablette her hangi bir sorun yok (çağrı, sms, internet). tabi bunun tek yolu var ve garanti kapsamı dışında bırakıyor;

( daha önce rom yüklemesi yapmadıysanız bence riske girmeyin. cihaz kullanılmaz hale gelebilir )

Uyarı!
    1) Rom İngilizce ve Çince
    2) Gapps yüklü değil. (Google'a ait tüm uygulamalar. Gmail, Google+, Google Play vs.)
    3) Mutlaka IMEI kodunuzu bir yere not edin. (15 karakter)

1-) ilk olarak yükleyeceğimiz romu buradan indiriyoruz. (606 MB)
    2-) İndirdiğimiz rar dosyasında ki "A3500HV_A422_01_25_140404_CN" ve "SP_Flash_Tool_v3.1336.0.198" klasörlerini rardan çıkarıyoruz (örn: masaüstü)
    Bu kısımdan sonrası cihazda bulunan tüm verileri siler. Önemli belgeniz varsa yedek alın
    3-) SP_Flash_Tool_v3.1336.0.198/Flash_tool.exe programını çalıştırıyoruz.
    4-) "Scartter-loading" butonu ile rardan çıkardığımız "A3500HV_A422_01_25_140404_CN" klasörü içinde ki "MT6582_Android_scatter.txt" dosyasını seçiyoruz.
    5-) "Firmware -> Upgrade" butonuna basıyoruz. Program gereken yüklemeyi yaptıktan sonra, cihaz kapalı halde bilgisayara bağlıyoruz.
    6-) Eğer Sorun çıkmaz ise program ayrı bir pencerede yeşil bir daire ile başarıyla tamamlandığını bildirir.
    7-) Cihaz yeniden başladığında karşımıza Çince olarak geliyor. (Ayarlardan dili İngilizce olarak değiştirebiliriz.)
    8-) Lenovo'nun kendi romu olduğu için Lenovo desteği bizimle. Arama, SMS ve İnternet özelliklerinde hiç sorun bulamadım. İnternet hızı ve şarj süresi aynı.
    9-) Lenovo A3500-H(V)PRC tabletiniz hayırlı olsun

Bilgi:

• Eğer Flash tool cihazı bağladıktan sonra yükleme yaparken hata verirse, önce "Format" butonuna basıp tüm veriyi silin, daha sonra "Download" butonuna basın. işlem tamamlanınca "B-5" den devam edin.
    • Eğer cihaz şebekeye kaydolmuyorsa imei silinmiş olabilir. *#06# ile kontrol edin. invalid hatası verirse, cihazı tekrar rootlayıp mobileuncle tool programını yükleyin. Mobileuncle Tools programını açın, "Engineer Mode->Engineer Mode (MTK)->Connectivity->CDS Information->Radio Information->Phone 1" e gelin. En üstte mavi renkte "AT+" yazan yere tıklayın. EGMR=1,7," IMEI numaranız " yazın (tırnaklar dahil) ve "SEND AT COMMAND" butonuna tıklayın. Cihazı yeniden başlatınca şebeke gelir.
    • Eğer sizde benim gibi dahili uygulamalardan sıkılırsanız ES Dosya Yöneticisi ile "/system/app/" klasöründe ki beğenmediğiniz uygulamaları silebilirsiniz. Yanlış bir dosyayı sildiğiniz de tekrar Rom yüklemeniz gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nenyn_ -- 10 Kasım 2014; 22:25:13 >

• @nenyn_ açıklama için teşekkürler... benim tablette bu root olayını srsroot'la da denedim olmadı senin cihazın rootlamadan önce android sürümü neydi biliyor musun...
  • @ismersoy android 4.2.2 idi sürüm.
  • root lama yapamadan bir programlama felan bu editleme yapılamıyor doğrumudur?

build.prop edidör programları var onunlada yapılabilir sanırım editleme olayı
    link: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.joeykrim.buildpropeditor
  • Aldım bende bugun elimde olucak.Telefon olayını ve diğer fonksiyonlar için takipdeyim.Kolaya anlayabileceğim bir çözüm oluşursa bende yapıcam telefon update olayını

Bu arada şimdi farkettim ama buna projeksiyon,LCD v.s bağlayamıyormuyuz?Eğer öyleyse ben gol yedim,iptal ediyim hemen..Acil bilgisi olan varsa?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skayacik -- 24 Ekim 2014; 11:31:27 >
  • @skayacik tabletin hdmi çıkışı yok. Lakin wireless display özelliği aktif
  • nenyn_ N kullanıcısına yanıt
    Tşkrlr dostum ancak wireless olayı sanırım androidler arasında geçerli.
    Benim evdeki LCD TV usb girişli değil.Ben bu cihazı hem GPS hem dahili 3G hem de Televizyonda,harici bellekten/diskten film v.s izlemek için media center olarak kullanacaktım ama alırken farketemedim.Bunların tamamını yapan dark 7400 seri var 400 tl ona niyetlenicem ama kalitelimidir bilmiyorum.Lenovo az önce elime ulaştı.Hiç açmadan iade edicem sanırım.Fikirleriniz değerli

edit..
    iadeden vazgeçtim,50-60 tl ye mediaplayerlar veya 30 tl ye usb den fim oynadan mini uydu alıcılar var..Dark 2400 serisini araştırdım biraz ..Çoğunluk şarj sorunu,şarj cihazlarının kalitesizliği ve dokunmatik sorunlarından bahsetmiş..Lenovo lenovodur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skayacik -- 24 Ekim 2014; 17:11:11 >

• Telefon özelliği aktif edilebilirse çok iyi cihaz.
  • @skayacik benden sana tavsiye Dark'tan uzak dur. Nedenine gelirsek, Temmuz ayında 7400'ü aldım. Bataryası zaten tam bir felaket, hiç kullanmadan 4 saat anca açık kalıyor. Kutu içinde ki şarj aleti de sorunlu. Hız ve kaliteye gelirsek, kutuplarda yaşamıyorsan ısınma problemi çekersin. Tableti elimle büktüğümü söyleyebilirim. Lenovo A7-50 almama neden oldu. Garantisi yok desek daha uygun olur. Servis ve yedek parça sıkıntısını arıza halinde mutlaka çekersin. Aldıktan 2 hafta sonra ekranını kırdım, hala fabrikadan ekran gönderecekler(miş)
    7400 Almayın demiyorum, sadece bir tavsiye. Kullanıcı yorumlarında şarj sıkıntısı olduğu da açıkça belirtilmiş...
  • Eyvallah,su an lenovodan yaziyorum,kalitesinden çok memnunum,gerçekten inanılmaz..dokunmatik iPhone da rahat algiladigi bazi alanlarda algılama yapmiyor..Androittende kaynaklı olabilir..çok hizli hiç PC aratmiyor..YouTube v.s super

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skayacik -- 26 Ekim 2014; 0:25:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

@ismersoy, tableti aldığımda hiç bir şekilde güncelleme bulamadı. gerçekten şanslısın birde srsroot for android programını dene. tuhaf bir şekilde ilk denememde root yetki aldım.

şimdi tablette her hangi bir sorun yok (çağrı, sms, internet). tabi bunun iki farklı yolu var ve ikisi de garanti kapsamı dışında bırakıyor;

A-1-) cihazda root yetkisini aldıktan sonra her hangi bir root gezgini ile /system/ klasöründe ki build.prop dosyasını metin düzenleyici ile düzenliyoruz. (ben ES Dosya Yöneticisini kullandım)
    A-2-) build.prop dosyasında ki tüm "A3500H" veya "A3500-H" kayıtlarını "A3500HV" ile değiştirip kaydediyor (mutlaka dosyanın yedeğini alın) ve cihazı yeniden başlatıyoruz.
    A-3-) Cihaz yeniden başladığında Lenovo Smart Assistant ile güncel yazılım kontrolü yapıyoruz. (zaten cihazı bağlayınca A3500HV olarak görüp güncelleme istiyor) güncelleme dosyası 1.10 GB
    A-4-) Güncelleme işlemi bittiğinde cihaz kendini yeniden başlatıyor ve güncel olarak bize merhaba diyor
    A-5-) Tamamen Türkçe ve hiç bir sorun yok.. Ve tabi ki Lenovo'nun kendi yazılımının getirdiği yeni özellikler...

Bu diğer yöntem biraz daha karışık. ( daha önce rom yüklemesi yapmadıysanız bence riske girmeyin. cihaz kullanılmaz hale gelebilir )

Uyarı!
    2) Gapps yüklü değil. (Google'a ait tüm uygulamalar. Gmail, Google+, Google Play vs.)

B-1-) ilk olarak yükleyeceğimiz romu buradan indiriyoruz. (606 MB)
    B-2-) İndirdiğimiz rar dosyasında ki "A3500HV_A422_01_25_140404_CN" ve "SP_Flash_Tool_v3.1336.0.198" klasörlerini rardan çıkarıyoruz (örn: masaüstü)
    Bu kısımdan sonrası cihazda bulunan tüm verileri siler. Önemli belgeniz varsa yedek alın
    B-3-) SP_Flash_Tool_v3.1336.0.198/Flash_tool.exe programını çalıştırıyoruz.
    B-4-) "Scartter-loading" butonu ile rardan çıkardığımız "A3500HV_A422_01_25_140404_CN" klasörü içinde ki "MT6582_Android_scatter.txt" dosyasını seçiyoruz.
    B-5-) "Firmware -> Upgrade" butonuna basıyoruz. Program gereken yüklemeyi yaptıktan sonra, cihaz kapalı halde bilgisayara bağlıyoruz.
    B-6-) Eğer Sorun çıkmaz ise program ayrı bir pencerede yeşil bir daire ile başarıyla tamamlandığını bildirir.
    B-7-) Cihaz yeniden başladığında karşımıza Çince olarak geliyor. (Ayarlardan dili İngilizce olarak değiştirebiliriz.)
    B-8-) Lenovo'nun kendi romu olduğu için Lenovo desteği bizimle. Arama, SMS ve İnternet özelliklerinde hiç sorun bulamadım. İnternet hızı ve şarj süresi aynı.
    B-9-) Lenovo A3500-H(V)PRC tabletiniz hayırlı olsun

Bilgi:

• Eğer Flash tool cihazı bağladıktan sonra yükleme yaparken hata verirse, önce "Format" butonuna basıp tüm veriyi silin, daha sonra "Download" butonuna basın. işlem tamamlanınca "B-5" den devam edin.
    • Eğer cihaz şebekeye kaydolmuyorsa imei silinmiş olabilir. *#06# ile kontrol edin. invalid hatası verirse, cihazı tekrar rootlayıp mobileuncle tool programını yükleyin. Mobileuncle Tools programını açın, "Engineer Mode->Engineer Mode (MTK)->Connectivity->CDS Information->Radio Information->Phone 1" e gelin. En üstte mavi renkte "AT+" yazan yere tıklayın. EGMR=1,7," IMEI numaranız " yazın (tırnaklar dahil) ve "SEND AT COMMAND" butonuna tıklayın. Cihazı yeniden başlatınca şebeke gelir.
    • Eğer sizde benim gibi dahili uygulamalardan sıkılırsanız ES Dosya Yöneticisi ile "/system/app/" klasöründe ki beğenmediğiniz uygulamaları silebilirsiniz. Yanlış bir dosyayı sildiğiniz de tekrar Rom yüklemeniz gerekir.
    • Türkçeleştirebilirsem veya Gapps dahil edebilirsem konuya eklerim

İkinci yöntem uygulandı imei silindi fakat devamda anlatılan yolla imei tekrar kayıt yaptırdım tek sorun ingilizce ve gapps bulunmaması.

• Cihazı alan arkadaşlara bir sorum var, ekranın sol üst köşesinde dayanıklılık yazan yerin yaninda bir gözlük simgesi var bu simgeye tıklayınca ekran kararıyor belli bir oranda. Sizde ekranı oradan karartınca masaüstü ekranın en alt satırı parlakmı olarak kalıyormu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynen alt taraf parlak kalıyordu ilk aldığımda ama şimdi hv rom attım şuan oyle bir secenek yok
  • Peki bu gapps'ı nasıl kuracağız bilgisi olan var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu yöntem işe yarıyor mu. 3500h 3500hv romu yükleyince telefon oluyormu .

birde bu cihaz hepsiburadaki model mi.
  • quote:

@ismersoy, tableti aldığımda hiç bir şekilde güncelleme bulamadı. gerçekten şanslısın birde srsroot for android programını dene. tuhaf bir şekilde ilk denememde root yetki aldım.

şimdi tablette her hangi bir sorun yok (çağrı, sms, internet). tabi bunun iki farklı yolu var ve ikisi de garanti kapsamı dışında bırakıyor;

A-1-) cihazda root yetkisini aldıktan sonra her hangi bir root gezgini ile /system/ klasöründe ki build.prop dosyasını metin düzenleyici ile düzenliyoruz. (ben ES Dosya Yöneticisini kullandım)
    A-2-) build.prop dosyasında ki tüm "A3500H" veya "A3500-H" kayıtlarını "A3500HV" ile değiştirip kaydediyor (mutlaka dosyanın yedeğini alın) ve cihazı yeniden başlatıyoruz.
    A-3-) Cihaz yeniden başladığında Lenovo Smart Assistant ile güncel yazılım kontrolü yapıyoruz. (zaten cihazı bağlayınca A3500HV olarak görüp güncelleme istiyor) güncelleme dosyası 1.10 GB
    A-4-) Güncelleme işlemi bittiğinde cihaz kendini yeniden başlatıyor ve güncel olarak bize merhaba diyor
    A-5-) Tamamen Türkçe ve hiç bir sorun yok.. Ve tabi ki Lenovo'nun kendi yazılımının getirdiği yeni özellikler...

Bu diğer yöntem biraz daha karışık. ( daha önce rom yüklemesi yapmadıysanız bence riske girmeyin. cihaz kullanılmaz hale gelebilir )

Uyarı!

B-1-) ilk olarak yükleyeceğimiz romu buradan indiriyoruz. (606 MB)
    B-2-) İndirdiğimiz rar dosyasında ki "A3500HV_A422_01_25_140404_CN" ve "SP_Flash_Tool_v3.1336.0.198" klasörlerini rardan çıkarıyoruz (örn: masaüstü)
    B-3-) SP_Flash_Tool_v3.1336.0.198/Flash_tool.exe programını çalıştırıyoruz.
    B-4-) "Scartter-loading" butonu ile rardan çıkardığımız "A3500HV_A422_01_25_140404_CN" klasörü içinde ki "MT6582_Android_scatter.txt" dosyasını seçiyoruz.
    B-5-) "Firmware -> Upgrade" butonuna basıyoruz. Program gereken yüklemeyi yaptıktan sonra, cihaz kapalı halde bilgisayara bağlıyoruz.
    B-6-) Eğer Sorun çıkmaz ise program ayrı bir pencerede yeşil bir daire ile başarıyla tamamlandığını bildirir.
    B-7-) Cihaz yeniden başladığında karşımıza Çince olarak geliyor. (Ayarlardan dili İngilizce olarak değiştirebiliriz.)
    B-8-) Lenovo'nun kendi romu olduğu için Lenovo desteği bizimle. Arama, SMS ve İnternet özelliklerinde hiç sorun bulamadım. İnternet hızı ve şarj süresi aynı.
    B-9-) Lenovo A3500-H(V)PRC tabletiniz hayırlı olsun

Bilgi:

• Türkçeleştirebilirsem veya Gapps dahil edebilirsem konuya eklerim

ACIL CEVAP !

Hocam her bişeyi yazmışsında sonucu yazmamışsın galiba, HV versiyona güncellediğinde tlf. özelliği aktif oldu mu ?

Teşekkürler

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.