Şimdi Ara

LENOVO A8 A806 [ANA KONU] İMEİ-ROOT-ROM (46. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.184
Cevap
22
Favori
61.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.geekbuying.com/item/Lenovo-A8-A806-1280-720-MTK6592-Octa-Core-1-7GHz-5-0inch-Android-4-4-Smartphone-2G-RAM-16GB-ROM-4G-HD-13-0MP---White-334471.html

arkadaşlar f/p ürünü gibi geldi bende almak istiyorum 120 dolara cok iyi gibi.

bu fiyata daha iyisi varsa ona bakayım ..tavsiyelerinizi bekliyorum
  • Merhaba.

A806 A8 Lenovo'nun resmi sitesinde "Telefon ürünleri" içerisinde yer almıyor ?

http://support.lenovo.com/tr/tr/

Ürün acaba taklit (çakma - uydurma) mi ? Neden web sitelerinde bu ürün yok ? Bilgisi olan var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: NEFRIT

Merhaba.

A806 A8 Lenovo'nun resmi sitesinde "Telefon ürünleri" içerisinde yer almıyor ?

http://support.lenovo.com/tr/tr/

Ürün acaba taklit (çakma - uydurma) mi ? Neden web sitelerinde bu ürün yok ? Bilgisi olan var mı ?

Urun cakma değil.sadece bu model ülkemizde satilmadığı için lenovo turkiye sitesinde görünmüyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefonun hangi servis sağlayıcı ile 4,5G hizmeti alacağını bilen var mı arkadaşlar?Tüm operatörler hizmeti verecek ama frekanslar farklı olacak sanırım.O yüzden sordum.
  • arkadaşlar telefonu fabrika ayarlarına getirdim/sıfırladım. daha önce atılan imei aynen duruyor ancak yasal takip mesajı geldi. bu sorunun üstesinden nasıl gelirim, bu konuda tecrübeli arkadaşlar var mı?

fabrika ayarlarına getirene kadar böyle bir sıkıntı yaşamadım...
  • Fabrika ayarlarına döndürdüm ben de bir kere. Yüklediğim imei silinmiş. Dikkat etmemişim. Sonra o yasal mesaj geldi. Fakat ben hemen imei işlemleri yaptım. Telefonun orijinal imei si her halde kapanmıştır çoktan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar 1 adet az kulllanılmış bi adette sıfır telefonumu satmak istiyorum. ilgilenenler telefondan ulaşabilir. whatsappta olur. 5446384734
  • telefonda baralajbi 1447 rom var.sistem güncellmesinde vibeu_v.2.0_1536 rom gözüküyor.Kuran var mı? Güncellesem imei uçarmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Qklavye -- 8 Kasım 2015; 22:58:24 >
  • Az önce güncelledim, çok stabil, çok hızlı, şu ana kadar hiç bir hata bulamadım. Ancak kurduktan sonra telefon çince açılıyor androdi dil ayar menusune gelebilirsen ingilizce yapabiliyorsun. Başka dil yok. Sorun olmaz ingilizce kullanırım dersen dene :) Yada bir şekilde bu orjinal Rom'a Türkçe dil desteği kazandırma şansımız varsa süper olur.
  • @NEFRIT ;Sistem güncelelemesini nasıl yaptınız?Açıklar mısınız?
    Ekleme;Sıkça Google Play Hizmetleri durdu hatası alıyorum.Çözümü nedir bilen var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinnitem1 -- 9 Kasım 2015; 20:03:32 >
  • hangi rom var dı be nasıl güncelleme yaptınız.Kendi güncellemesi üzerinden mi ? Ve güncelleme sonunda imei tamiri gerektimi ?
  • Evet. Öncelikle telefonun ilk açılması daha hızlı geliyor eskisine oranla. Psikolojik değilse harika

Anlatayım:

MALZEMELER

1- VIBEUI_V2.0_1536_7.184.1_ST_A806.zip isimli dosyayı indirmek gerekli.

Bu Lenovo A806 için çıkan en yeni orjinal romdur. Ben bunu indirmek için telefonun içindeki UPDATE yazılımı ile indirdim. Arından telefon hafızasına inen VIBEUI_V2.0_1536_7.184.1_ST_A806.zip dosyasını PC ye kopyaladım. (Boyut: 895 MB)

2- SP Flash Tool yazılımını indirmek gerekli Kullandığım versiyon: 5.1524.00.000
    Bu yazılım telefona boot yazılımı atmak için gerekli.

3- CWM-v6.0.4.4 Yazılımı indirilmesi lazım. (http://www.needrom.com/download/lenovo-a806-cwm-recovery/ )
    Bu yazılım telefonun açılışına bir tür boot ekranı sağlıyor ve zipli ROM dosyaları kurulabiliyor boylelikle.

4- Micro SD Kart. Lazım Bunun içine direk zipli rom dosyasını zipten açmadan atıyoruz.

HAZIRLANIŞI

1- İlk önce telefonu kapatıp pilini çıkartıyoruz.

2- Ardından USB kablo ile bilgisayara bağlıyoruz.

3- SP Flash Tool yazılımını çalıştırıp SCATTER LOADING FILE kısmına tıklayıp CWM-v6.0.4.4 içerisinde bulunan MT6592_Android_scatter.txt dosyası gosteriliyor. Ardından programın üstündeki Yeşil download yazan butona basılıp 3-5 saniye bekleniyor. Bende hiç sitedeki videolardaki gibi tamamlandı yazısı çıkması hatada vermedi.

4- Sonra telefonun USB kablosunu çıkartıyoruz.

5- Mikro SD kartımızı takıp - pilide takıp, telefonun : SES AÇ + SES KIS + GÜÇ düğmelerini bir kaç saniye basılı tutuyoruz.

Sonra bu ekranın açılması gerekli:
     LENOVO A8 A806 [ANA KONU] İMEİ-ROOT-ROM

6- Üstte resimdeki ekran açıldıysa herşey tıkır tıkır işliyor :)

7- Resimde görünen INSTALL ZIP e tıklıyoruz. Bize zip dosyasının yerini soruyor SD Kartı seçerek içine giriyor ve zip dosyasını gösteriyoruz.

8- Sonra ilk KURULUM başlıyor yine siyah android ekranında ..

9- Telefon 1-2 dk sonra açılıyor ama bu defa grafik arayuzlu asıl kurulum çıkıyor bizden tek istediği beklememiz bu sanırım 4-5 dk sürmüştü.

10- Sonrasında ise Telefon yeni ROM ile açılıyor.

11- Evet telefon açıldı ama çince, android ayarlar menusune girdikten sonra Gri yuvarlak içerisinde T yazan bir menu var oraya girip dili ingilizce yapmak mumkun. Toplam 3 dil var bunlardan 2 si asya alfabeleri diğeride ingilizce.

Bu işlemleri yaparken batarya dolu olduğuna emin olun. Telefon kapalı iken USB kablosu ile bilgisayara bağladığımızda olurda görmez ise ANDROID USB driver yüklemeyi deneyin. CWM yazılımının daha detaylı kurulumunu görmek için bu sayfadaki alt kısımda yorumlarda bulunan kısa videoyu izleyin:http://www.needrom.com/download/lenovo-a806-cwm-recovery/

Ayrıca bende sorunsuzca oldu diye sende de sorunsuzca olacak diye bir kaide yok. Yazdıklarımı yapan kişiler tamamen kendi iradenizle yapıyorsunuz ve ben oluşabilecek yazılımsal ve veya donanımsal problemlerde (Yanma - bozulma - Çökme - Hiç açılmama- vesayre) hiç bir sorumluluk kabul etmediğimi bu nick altında (NEFRIT) özellikle belirtmek isterim. İleri seviyede ANDROID bilgim yok, takılırsanız büyük ihtimal ile yardımcı olamayabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Qklavye

hangi rom var dı be nasıl güncelleme yaptınız.Kendi güncellemesi üzerinden mi ? Ve güncelleme sonunda imei tamiri gerektimi ?

Merhaba Qklavye, Hayır benim IMEI gitmedi. ama sizin telefonda format ile geçen bir şekilde IMEI yuklenmiş ise gidecektir. Bu nedenle bu işe başlamadan önce IMEI yi bir kenara not almakta çok büyük fayda var.

Gözüme ilişen bir kaç yenilik

* Artık Kulaklık takınca üst bildirim alanında bir kaç seçenek çıkıyor. Kulaklığı hemen tek tıkla hızlıca kullanmak için. (Music- radio- video - recorder)

* Radyo değişmiş güncellenmiş. Eskiden radyodan çıksam bile üst bildirim alanında sanki açık gibi simgesi kalıyordu artık bu sorun yok.

* Resim çekince bakmak istersem çektiğim resme donmuyordu, bu sorun düzelmiş.

• zamanınızı ayırıp cevapladığınız için teşekkürler.
    sanırım Türkçe seçeneği yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Qklavye

zamanınızı ayırıp cevapladığınız için teşekkürler.
    sanırım Türkçe seçeneği yok.

MoreLocale 2.apk yazılımını yükledim. Bu yazılım eğer ANDROID 'in içerisinde gömülü ve gizli dil paketleri varsa bunu gösteriyor. Böylece dil seçeneğini değişmek mümkün oluyor. Yüklemenin ardından bir heyecan ile Türkçe dil çıkacakdiye beklerken yine hüsran oldu türkçe dil paketi yoktu. Ancak bu yazılım telefon içerisinde gizlenmiş 8-9 farklı yabancı dil paketleri buldu.

Yani bu romu kullanacak arkadaşlar ister istemez ingilizce kullanmak durumunda kalacaklar ve lokalizasyonu da türkçe seçemeyecekleri için sonradan yükleyecekleri uygulamalarda ingilizce olarak açılacak. Örn: skype, google chrome vs

ANCAK
    Lenovo değiştirilmiş ROM kullananlara güzel haberlerim var. Orjinal rom un (VIBEUI_V2.0_1536_7.184.1_ST_A806) içerisinden bazı denediğim sorunsuz uygulamaları aldım.

VIBEUI_V2.0_1536_7.184.1_ST_A806 Paketi İçerisinden Alınmıştır

1- Radyo kapadıktan sonrada üst bildirim alanında simgesi kalıyorsa:
    http://dosya.co/fck1416glo8k/LenovoFMRadio.7z.html

2- Telefonun kamera yazılımı ile resim çektikten sonra, çekilen resme dönmek- bakmak istediğinde dönmüyorsa:
    http://dosya.co/vhjc3chhpxpx/CameraGalleryLite.7z.html

Belliki Lenovo bu yazılımlarda sorunlar olduğunu tesbit etmiş ve fixleyerek yeni sürümlerini çıkartmış, güvenle kullanabilirsiniz. Ancak bu uygulamaları kurmadan önce, Kaldırılamayan sistem uygulamalarını kaldırabilen bir uninstall yazılımı telefona kurun.

Sistem yazılımlarına giderek Radio ve Camera and Galeri uygulamlarını kaldırın ardından, USB ile üstte verdiğim APK dosyalarını (7 zipten çıkartıp) telefona yükleyin. Dosya Tarayıcısı yazılımına girip son dosyalara girin. Yeni aktarılan 2 APK dosyasınıda orada görülecek. Üstlerine tıklayarak kurun.

Ardından android ekranına (son sayfaya) yazılımların geldiği görülebilir, güle güle kullanın.

• @NEFRIT ;Elinize sağlık.Ben de dün akşam biraz uğraştım.
    http://www.needrom.com/download/twrp-recovery-2-8-4-0/ burdaki gibi yaptım ancak MobileUncleTools bende çalıştı ama recovery değişimi yapmadı.Ben de linkte anlatıldığı gibi TWRP_recovery_2.8.2.0_installer dosyasını indirip,PC ye kurarak recovery değişimi yaptım.Kurulumu takip edin zaten oldukça kolay.PC den hallediliyor.Sonrasında sistem güncellemesini dehttps://download.lenovo.com/consumer/mobiles/Lenovo_Smart_Assistant_v1.03_20140929.exe bunu PC ye kurarak yaptım.SD karta indirdi.MobileUncleTools içinden yada tuş kombinasyonu ile recovery menüye girerek,zip dosyasını göstererek kurdum.Ancak dediğiniz gibi hızlı olmasına rağmen Çince programlar ile dolmuş durumda.Belki zipin içinde apk silerek sadeleştirilebilir.SD karta bi bakayım update.zip duruyor mu diye.Sonrasında ise hazır recovery değiştirmişken bu romu kurdumhttp://www.needrom.com/download/lenovo-a806-multi-lang-1501_7-80-1_dev/comment-page-5/#comments .Hava durumu çalışmıyor.Linkte detay var nasıl düzeltileceğine dair ama bilemedim.Yayıncısı arkadaş Türk.Mesaj attım bekliyorum.Sonrasında SP Flash Tools ile 1447 e dönmeye çalıştım ancak olmadı.Windows 10 kullandığım için olduğunu düşünüyorum.Windows10 Sürücü İmza Denetimi Kapatmanın yapılması gerek ama bilmiyorum.Şimdilik son verdiğim romdayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinnitem1 -- 10 Kasım 2015; 16:00:33 >

• Zipin içerisindeki APK ler silinirse, kurulum başarısız olabilir. (Belki) Dosyayı arayacak ve bulamayacaktır. Şu olabilir benim kullandığım System App Remover yazılımını Google Store den indirip kurabilirsin. Telefon root yapılması gerekir. Ardından bu yazılım ile istemediğin tüm APK uygulamları kaldırman mümkün.

Yükleme yaptığın diğer rom ise evet benimde şu an kullandığım ROM oluyor kendileri. Hava durumu uygulamasını System App Remover ile kaldır. Sonra Transparan saat ve hava durumu uygulamasını kurmanı öneririm. Kullanıyorum çok başarılı pek çok ayar ve pek çok görsel seçenek sunuyor. Türkiye destekliyor içerisindeki şehirleri de destekliyor.

İndirme:https://play.google.com/store/apps/details?id=com.droid27.transparentclockweather

Şimdilik güzel bir rom kullanıyorsun. Dikkat edersen Android sürümüde 4.4.2 önceden benim sürümüm 4.2.2 idi bu romla sürüm yükseltmiş olduk, Türkçe dil desteği %99 oranında ancak fark etmişsindir bazı yerlerde anlam bozuklukları olabiliyor. (Rom ile gelen, farklı menulerde uygulamalarda).

Bugün 3-D oyun oynadım, internetimi wi-fi ile paylaşıma açtım, bol bol APK kurdum, şimdilik cidden iyi durumda. Yannız fotoğraf çekimi ve radyo ile ilgili üstte bahsettiğim sıkıntılar bu kullandığımız romda mevcut ve üstte paylaştığım linklerden durumu, kurtarmak mümkün. Birde Lenovo'nun orjinal rom unda gelen, gelişmiş bir uyarı merkezi vardı, onunda APK sini buldum yükleyip paylaşmaya çalışacağım.

• @NEFRIT ; Üstte kurduğum rom zip dosyasının içinden çalışmayan hava durumunu apk sını sildim.Romu öyle kurdum.Custom recovery kullandığımızdan problem olmadı diye düşünüyorum.Hava durumu için 1weather kurdum.Sizin programı da inceleyeyim.Galeri ve kamera uygulamasını da düzelltim.Başıma geldiğinden daha evvelden.Radyo ise hiç kullanmadığım için tecrübem olmadı.Ama dediğiniz gibidir.Tekrar teşekkür ederim.Elinize sağlık.
  • Türkçe desteği olmayan uygulamlar için, güzel bir uygulama buldum. Uygulamanın adı APK Editor Pro bu uygulama ile Androide kurulu yada kurulu olmayan APK dosyalarını seçip içerisindeki dil paketlerini değiştirebiliyorsun.

Örneğin bir Hava durumu Uygulaması indirdik, harika bir uygulama ama sadece ingilizce ve çince deteği bulunuyor. APK Editor Pro ile istersek uygulamanın ingilizce dil seçeneğini yada istediğimiz farklı bir dil seçeneğini Türkçeleştirmek mümkün.

Tabii bunu APK Editor Pro uygulaması, otomatik olarak yapmıyor. Bize Editlenecek uygulamadaki kelimeleri teker teker gösteriyor ve istersek editleyebiliyoruz. Bizzat denedim ve başarılı bir uygulama. Ancak APK Editor Pro' nun 14 TL 'lik bir ücreti bulunuyor. Yinede ilgisini çekenler için: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.gmail.heagoo.apkeditor.pro&hl=tr

Bu uygulama özellikle Tam türkçe olmayan Rom larda yada türkçe seçeneği olmayan uygulamlarda kullanmak için uygun olacaktır. Unutmayın siz kendiniz türkçeleştiriyorsunuz. Yani biraz yabancı dil bilgisi yada Google Translate gerekli.

• 
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.