Şimdi Ara

Lenovo, ABD gümrük vergileri nedeniyle üretimini Çin dışına taşıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Lenovo, ABD gümrük vergileri nedeniyle üretimini Çin dışına taşıyor
    ABD ile Çin arasındaki ticari mücadelenin kızışması nedeniyle bazı üreticiler üçüncü ülkelere yöneliyor. Kısa süre önce Donald Trump, Meksika, Kanada ve Çin'den gelen ürünlere ek gümrük vergileri getirdi. ABD, en büyük pazarlardan biri olduğu için bu durum şirketler için ciddi bir darbe anlamına geliyor.

Ayrıca Bkz.Intel, 18A’ya rağmen TSMC’yi kullanmaya devam edecek

Meksika ve Kanada'dan gelen ürünler artık %25 vergiye tabi tutuluyor. Çin'den yapılan ithalat için başlangıçta %10'luk bir tarife uygulanırken, Pekin'in misilleme adımları nedeniyle bu oran %20'ye yükseldi. Bu durum karşısında birçok yerel firma, üretimlerini bu vergilerden etkilenmeyen ülkelere taşımaya çalışıyor.

ABD-Çin rekabeti teknoloji şirketlerini zorluyor

Bu şirketler arasında Lenovo da yer alıyor. Bilgisayar, sunucu ve donanım pazarında önemli bir oyuncu olan Lenovo, ABD'nin gümrük vergilerinden olumsuz etkilenmemek için üretim tesislerini Hindistan'a taşıyor. İlk etapta PC ve dizüstü bilgisayar üretimi taşınacak, ardından diğer üretim birimleri de bu süreci takip edecek.

Lenovo, ABD gümrük vergileri nedeniyle üretimini Çin dışına taşıyor
    Lenovo, Çin'den taşınmaya hazırlanan büyük şirketlerden yalnızca biri. Şubat ayının başında ASRock, üretim tesislerini Vietnam ve Tayvan'a taşıyacağını duyurdu. Dell ise iş süreçlerini çeşitlendirme planlarını açıkladı ve Çin’deki üretim bağımlılığını azaltmayı hedefliyor.

Kaynak:https://www.tomshardware.com/tech-industry/lenovo-joins-growing-china-exodus-as-manufacturers-flee-us-tariffs-oem-moving-production-lines-to-india

• quote:

Meksika ve Kanada'dan gelen ürünler artık %25 vergiye tabi tutuluyor. Çin'den yapılan ithalat için başlangıçta %10'luk bir tarife uygulanırken, Pekin'in misilleme adımları nedeniyle bu oran %20'ye yükseldi. Bu durum karşısında birçok yerel firma, üretimlerini bu vergilerden etkilenmeyen ülkelere taşımaya çalışıyor.

Fabrikaların taşınması/yenisinin açılması söz konusu ise:

Nereden geldiği değil, nerede üretildiği belirleyici olsa gerek.

Diğer durumda; herhangi 3. bir ülkede açarsın bir pazarlama/sevkiyat ofisi (halihazırda zaten bir sürü ofisleri var), oradan gönderirsin. Değil mi Ayşe Teyze!?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ABD'nin cari açığı 1 trilyon dolar Çin'in cari fazlası 1 trilyon dolar. ABD diğer ülkelerle uğraşmayı bırakmak yerine tamamen Çin'e odaklanmalı. çünkü onun payını diğer ülkelerde çalan Çin, onun cari açığının tamamını Çin yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isakoc -- 10 Mart 2025; 15:25:28 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu vergiler tüketiciye yansıyacağı için tüketicide elindeki ürünü daha çok kullanarak bir nevi bu vergilere çözüm getirecek.

Örnek olmasa bâbında ben üç yıllık telefon kullanım süremi,artan vergilerden ötürü beş yıla çıkardım.

• Eee biraz da Amerika vatandaşları pahalı ürün aslında görsün nasıl oluyormuş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında bu tip durumlar, TR için ideal ortamı oluşturuyor. Gerekli çalışmaları yapıp, uzun vadede üretimi buraya kaydıracak cinsten çalışmalar yapılsa güzel olurdu.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • darkhair kullanıcısına yanıt

Aslında evet güzel olurdu. İstihdam önemlidir yabancılardan da gelse anlamlıdır lakin Türkiye'de hukuki sistem ve istikrar belirsizlikler ve bölgesel savaşlar yüzünden bir de Rusya nın Nükleer Santralinden sanayileşmede riskler ile çok zor :/ .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • isakoc kullanıcısına yanıt
    sence rahat durur mu sayısız savaş ürünü var kime satacak
    barış olsa bile doslarının huzurunu kaçırır

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.