arkadaşlar merhaba, yaklaşık 2 ay önce lenovo b560 modeli laptop aldım. işletim sistemi olarak free-dos yüklenmişti makineye. bende windows xp cd'sinden kurulum yaptım, netten driverları indirdim bilgisayarı problemsiz kullanmaya başladım. yaklaşık 15 gün problemsiz kullandıktan sonra bilgisayarın ekran problemi oluşmaya başladı. ekran titreme gibi bişeyler oluştu. beyaz renkli bazen ekranın yarısını bazende tamamını kaplayacak şekilde. lcd ekran kablolarının gittiği yere ekranın alt tarafına dokununca, veya ekranı kapatıp açınca düzeliyordu ekrandaki titremeler. benimde sınavlarm -bilgisayarda işlerim vs olduğu için o şekilde kullanmaya devam ettim ve 30 günlük iade süresini geçirdim. geçen hafta bilgisayarı alıp servise götürdüm, götürmeden önce de bana geldiği gibi olsun diyerekten free-dos ile format atarak bilgisayarı aldığım günki haline geri getirdim. servisteki yetkili 30 gün geçtiği için iade talebimi kabul etmediler, ekran için onarım yapacaklarını belirterek bilgisayarı teslim aldılar. bugün bilgisayarınızı teslim alabilirsiniz mesajı üzerine tekrar servise gittim ve yetkili lcd ekranın değiştirildiğini söyledi. şu anda ekranla ilgili problemim de çözüldü fakat;
bilgisayara tekrar xp kurulumu yapmak istediğimde mavi ekran hatası alıyorum. stop: unknown hard error \systemroot\system32\ntdll.dll bu yazı çıkıyor ve yükleme duruyor. arkadaşmdan aldığım orjinal xp cd side aynı şekilde yükleme yapmadan mavi ekran hatası veriyor, çok daha uzun bir yazı çıkıyor. win7 yüklemesi de aynı şekilde başarılı olmuyor. win7 yüklemesi yaparken harddisk parçalarının hepsini silip tekrar birleiştirip, tekrar ayırdım yükleme için, sonra birdaha denedim yine olmadı malesef. bu arada bilgisayarda one key recovery diye bir tuş mevcut, ama malesef oda bir işe yaramıyor hiçbi şekilde, zaten free-dos yüklü idi bilgisayarı aldığım zaman.
şimdi ben bu sorunu nasıl aşıcam arkadaşlar? biostan sata ayarı gibi bişeyler okudum ama tam anlamadım oraları, biostaki sata ayarları bölümünde AHCI ve Compatible var başkada bişey yok, 2sinde de kurulum denedim olmadı.lütfen yardım arkadaşlar..
win 7 cd sini değiştir olmazsa 98 cd siyle fdisk yap sonra kur belki başarılı olursun one key recovery için önceden ayırdığın hdd e d ye yükleme yapman gerekirdi