Şimdi Ara

Lenovo - RECOVERY

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
8
Favori
100.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Genelde problem çekilebilecek bir konuyu bir başlık yapıp, bilgilerin kaynağını vermişsin, bunun için teşekkürler.

Bu konuda benimde birkaç sorum olacak. G550 notebook aldım.

250 GB hdd 187gb C ve 30gbD şeklinde iki bölüm şeklinde gözüküyor. Geri kalan bölüm nerede bunu görme imkanı yok mu?

Win7 içerisinden onekey recovery programı ile fabrika ayarlarındaki imajı 2 dvd halinde kaydettim. Geri yükleme işleminde c ve d deki bilgiler silinip makina ilk geldiği hale dönüyor. İstenen buysa güzel çalışıyor ama genelde C sürücüsü programlar D sürücüsü belgeler ve yedekler olarak kullanırdım. Bu halde hdd üzerindeki tüm bilgilerimin başka biryerde yedeği olmalı. Tamam kendi recovery partitionu dursun, içerisinde sistem ve driver bilgileri olsun ve recovery yapmak istediğimde sadece C sürücüsünün yeniden yüklenmesi sağlanamıyor mu?

187gb C benim için fazla 60gb C 120gb D civarı düşünüyorum açıkçası, bölümlendirme yaptıktan sonra OneKey recovery çalışmıyor şeklinde okudum?

Fabrika imajı olarak kayıt ettirdiğimiz 2 DVD yi geri yüklendiğinde normal uygulama gibi tüm hdd tekrar geri yükleniyor. hdd 0 233gb partition 1 - 188gb, 2-199 gb, 3 Lenovo 30.2gb gözüküyor. Partitionların boyutunu değiştirsek fabrika imajı olarak kayıt ettirdiğimiz 2 DVD yi geri yükleyebiliyor muyuz?

Özetle; partition boyutlandırma yaptıktan sonra win7, kurulu programlar vs sonrasında Acronis vs tarzında bir imaj oluşturup bunu oneKey recovery uygulaması olarak geri yüklemeye bağlayabilir miyim?

Uzun oldu sanırım ama genel başlık için olası soruları sormuş oldum. Cevaplar burada toplanırsa herkes için faydalı olur bulursam ben de burada paylaşırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi valhalax -- 21 Kasım 2009; 23:33:18 >

• Öncelikle cevaplar için tekrar teşekkürler. Genellikle mevcut mesajlar okunmadan kendi sorunlarını sorduğu için açıklamalar arada kaynıyor gibi.

Bende win7 ve onekeyrecovery 7 versiyonu var. Bu yüzden bazı menüler ve komutlar farklılık gösterebiliyor. Oluşturduğum 2 DVD kurtarma diski şeklindeydi ve C ve D yi bir arada fabrika çıkışına getiriyor.

Yedekleme bölümüne baktım, bahsedilen tam yedekleme ve kademeli yedekleme onekey 7 versiyonunda göremedim. Sistem yedekleme seçeneğinde ise sadece yedekleme hedefi soruluyor ve tahmini boyut veriliyor. İleri denildiğinde yedekleme özeti kısmında sürücü harfi C: yedekleme konumu varsayılan yol şeklinde bilgi var. Resim eklemediğim için yazıyla anlatmaya çalıştım, ekran görüntülerini eklemeye çalışacağım.

Cdeki 187gb bölümün 100gb civarını Dye aktarmak istiyorum. Birçok kişi gibi dokumanların Dde olması benim de kullandığım bir yöntem, sistem partitionu olarak 80GB yeterli bence. Açıkçası sırf bunu halledemediğim için makinayı kullanmaya başlıyamıyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: d4Wgs5h4s

quote:

Orijinalden alıntı: valhalax

250 GB hdd 187gb C ve 30gbD şeklinde iki bölüm şeklinde gözüküyor. Geri kalan bölüm nerede bunu görme imkanı yok mu?

Aşağıdaki yolu izleyerek, aradığın bilgiyi görüntüleyebilirsin ; "Recovery" bölümü, "EISA Yapılandırması" adıyla görüntülenir.

Denetim Masası --> Yönetimsel Araçlar --> Bilgisayar Yönetimi --> Disk Yönetimi

Win7 kullanan arkadaşlar, bu işlemi,
    Denetim Masası --> Sistem Güvenliği --> Bilgisayar Yönetimi --> Disk Yönetimi

şeklinde yapabiliyorlar.

• Ayrıca Win7 de PTEDIT32.exe uygulamasını çalıştıramadım.

Error #5 starting the PowerQuest Engine

Sistem yedeklemesini yapıp istediğim halini geri yüklemeye çalışacağım eğer olursa bu sefer partition boyutlayıp tekrar denerim.

quote:

Orijinalden alıntı: d4Wgs5h4s

Aşağıdaki uygulama kılavuzunda, IdeaPad serisinin bazı modelleri için geçerli olmak üzere, recovery işlevini koruyarak,
    - "C" ve "D" sürücülerinin kapasitesini değiştirme
    - "Recovery" işlemi ile kurulacak olan işletim sistemi ve diğer yazılımları kendi istediğimiz şekilde modifiye etme
    yöntemi anlatılmış.

Yine bu yazıda, "PTEDIT32.EXE" programı ile ilgili verilen bilgiler dikkatlice incelenecek olursa, recovery bölümünü silmediği halde halihazırda recovery işlevini kullanamayan bazı kişilerin sorununa çözüm sunduğu da görülecektir. Burada "PTEDIT32.EXE" ile yapılan uygulama "Acronis Disk Director Suite" ve benzeri programlarla da yapılabilir. Yazının bulunduğu sayfanın linki BURADA.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi valhalax -- 22 Kasım 2009; 14:39:33 >

• win7 ve OnekeyRecovery 7 programında yedekleme tam ve kademeli şeklinde ayrılmıyor.

OneKeyRecovery7 seçenekleri ve kullanımı
    Sistem yedekleme, Sistem Kurtarma ve Kurtarma Diski Oluştur seçenekleri var.
    Sistem yedekleme:
    Mevcut sistem durumunu istenilen yere yedeklememizi sağlıyor.

Sistem Kurtarma:
    Restore from initial backup yani fabrika imajı geri yükle
    veya restore from user's backup ile kullanıcının aldığı imajı geri yükle.
    Kurtarma Diski Oluştur:
    Fabrika imajı veya kullanıcı imajındaki dosyaların DVDye yazılarak kurtarma diski oluştur sağlanıyor.

Lenovo sahipleri bilgisayarı ilk aldıklarında mutlaka sistem yedekleme ile bir yedek alsınlar. Hatta 2 DVDye kıyıp kurtarma diski oluşturmalarını tavsiye ederim.
  • Sürücü bölümlerini yeniden boyutlandırmak için yaptıklarım:

NOT: Bu işlemler sırasında mutlaka verilerinizin yedeğini alın, bilgisayarın pilini tam doldurun ve fişten kullanın. Ayrıca eğer temel bilgileriniz yoksa ve panik yapacaksanız tecrübeli birinden yardım istemizi öneririm.

1- Öncelikle Partition Manager, Acronis Disk Director Suite vs gibi partition manager programlarından birini bulmak gerek.
    Bendeki Acronis Disk Director dll dosyası yüzünden çalışmadı. EASEUS Partition Master programıyla partition bölümledim.

Programda Disk 1 yazısının altındaki dikdörtgen üzerinde C: D: * LENOVO bölümleri göreceksiniz.
    C: seçtim üst araç çubuklarından Resize/Move simgesine tıklayın. Çıkan pencereden Partition Size bölümüne C: sürücüsünü kaç MB istediğinizi yazın. ( unutmayın 1 GB=1024 MB ). Ben 80GB için 81920 yazdım.

Bunu yaptınızda C: yi temsil eden dikdörtgen daralacak, yanına koyu gri renkte Unallocated çıkacaktır.

Daha sonra D: yi temsil eden dikdörtgene tıklayıp yine üst araçlardan Resize/Move simgesine tıklayın. Partition size bölümünden kaç MB istediğinizi yazın. Veya üsttki Size and Position bölümündeki dikdörtgeni soldaki gri alanın başına kadar sürükleyip bırakın. Ben geri kalanın hepsini D yapmak için sürükledim ve sonuçta 141244,6 yaptım.

Programı kapatıp, değişikliklerin uygulanmasını sağlayın. Sistem reset çekecek ve windows yüklenmesindne önce partition ayarları yapılacaktır.

2- OneKeyREcovery7 programını çalıştırdım. Sistem yedekleme bölümünden mevcut sistemin D bölümüne yedeklenmesini sağladım.

3- OneKeyRecovery çalışıyormu diye çalıştırıp fabrika imajının geri yüklenmesini isteyip, sonucun ne olduğunu bekliyorum, birazdan yazarım.

Sonuç: Partition boyutlandırdıktan sonra fabrika imajını yüklerseniz çalışmıyormuş Bootmgr is missing press Ctrl+Alt+Del restart
    hata mesajını alıyorum ve win açılmıyor. Daha makinayı kullanmaya başlamadan sistemi bozmuş olduk. Şimdi bunun çözümüne bakıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi valhalax -- 22 Kasım 2009; 21:45:49 >

• @d4Wgs5h4s

Lenovo forumlarına ben de bakmıştım. Senin buraya verdiğin Luis Ortega anlatımı zaten direk bizim yapmaya çalıştığımız şeyi anlatıyor. O yüzden şu aşamada sorum yok yine de teşekkürler. Ben yeni win7 ve yeni versiyon onekey 7 için güncelleme yapıyorum. Bu arada denemelerimi yazıyorum. Bir de İngilizce bilmeyen arkadaşlar varsa faydalansınlar.

PTEDIT32 programında Luis orteganın söylediği type 12, gizli bölüm bende gözükmedi ancak elle verebiliyorum. Gizli partitionu partition manager programlarıyla görmek mümkün EASEUS ile baktım ancak sadece dizinler ve içerisindeki dosyaları görebildim. Ana dizindeki dosyaları görmek mümkün değil mi? factory.wsi vs dosyalarını görmek ve kurtarma diskiyle karşılaştırmak istiyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    packard bell recovery tuşu
    13 yıl önce açıldı
    Lenovo Z560 Bios Pili Nerede
    11 yıl önce açıldı
    Lenovo laptop
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • En son sistem açılış hatası verdirmiştim . Partition boyutu değiştirdikten sonra fabrika imajı yüklemek istediğimden bootmgr hatası verdi, eğer kurtarma diski yaptıysanız zaten bu dosya orda var düzenlemeye çalışabilirsiniz. Boot cd, live Cdler vs ile düzeltilmeyecek bir hata değil ancak bu gibi durumlarda acemi kullanıcılar panik yapabilir diye önceki mesajda destek istesinler demiştim.

Çözümüm: Bilgisayarı kapattım, açma tuşunun hemen yanındaki OneKey tuşuna bastım ve sistem geri yükleme ekranı geldi. OneKey Recovery bölümünden Restore from user's backup seçtim. Partition böldükten sonra aldığım yedeğin olduğu klasörü göstererek imajı geri yüklemesini sağladım. 10 dk kadar sonra sistem geri yüklendi, bilgisayara reset attım. Şimdi C: 80gb, D:137gb ve D: sürücüsünde bu halinin yedeği 6GBlık yedeği duruyor. Şu anda istediğimi yaptım. Fabrika yedeği gizli partitionda, benim yedeğim D sürücüsünde duruyor.

Eğer fabrika ayarlarına dönüştürmek isterseniz. Partitionları ilk boyutuna getirin ve fabrika yedeğini yükleyin.

HATIRLATMA: Gizli olan 15gb civarındaki LENOVO partitionuna kesinlikle dokunmamalısınız.

Aşama 2:
    Hard disk üzerinde fabrika ve benim imajım bir arada yer aldığı için fazladan kullanılan 6GB civarı bir israf var. Fabrika yedeğini DVDye aldıktan sonra benim yaptığım yedeği onun yerine koyabilirim. Böylece fabrika ayarlarına dön dediğimde boyutlandırılmış partition ve yüklediğim programlarla geri gelecek.

Bu işlem d4Wgs5h4s arkadaşın mesajında akartdığı Luis Orteganın yazısındaki 5-7. adımlar arasında anlatılmış. Şu anda ihtiyacım olmadığı için yapmayacağım ama isteyen için özetle;
    1-Sürücü boyutlandırıldıktan sonra yedek alın. Ancak yedek alırken backup.wsi yerine factory.wsi şeklinde isimlendirin.
    2-PTEDIT ile gizli bölümün tipini 12 den 07 ye çevirin. Böylece görünebilir olabilir.
    3-Lenovo özel sürücüsünün ana dizinindeki factory.wsi factory.000 ..... şeklinde olan dosyaları kendi yedeğinizle değiştirin.
    2-PTEDIT ile gizli bölümün tipini 07den 12ye çevirin. Böylece gizlenecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi valhalax -- 22 Kasım 2009; 23:03:59 >

• merhaba;
    yeni başlık açmayıp sorumu buraya sıkıştırayım dedim,sorum şöyle;
    LENOVO3000 G530 59-020011 model laptop aldım uzun bir zaman oldu,ben ilk aldığım sıralar c ve d sürücü yüklü olarak geldi,bende c bölümünün büyük olmasından dolayı küçülttüm e,f sürücülerini oluşturdum,buraya kadar bir sorun yok:)
    benim aklıma takılan şey bu gizli bölümü dvd'ye nasıl kayıt ederim,kayıt edeceğim bu fabrika dosyaları ile vista'yı kurabilmem ihtimalim varmı? yardımcı olursanız sevinirim.
  • Bu bölümde anlatılan tamamen bu zaten. Benim yaptığım da aynı işlemdi ve adım adım açıkladım, aynısını yapabilirsin.

Öncelikle C büyük olduğu için E ve F oluşturmuşsun. Bunu bilerek ve isteyerek mi yaptın yani C D haricinde E ve F toplam 4 ayrı partition olması senin için gerekli mi? Sormamın nedeni herhangi bir neden yoksa bunu önermem. Sonuçta aynı hdd olmasına rağmen iki bölümüden birbirine dosya kopyalarken yavaş işlem yaparsın.

Son olarak dvd yedekleme yapıp tekrar vista yüklemek istemişsin.

d4Wgs5h4s açıkladığı gibi PEDIT programı ile o bölümü görününür yapıp dosyalarını DVDye yazabilirsin. Ancak
    [bBenim denememde görebileceğin gibi fabrika dosyaları sadece senin ilk aldığın haldeki sistemi geri getirebilir. Bölümlerin boyutlarını değiştirdikten sonra senin makinan fabrika çıkışından farklı olacağı için fabrika dosyaların işine yaramaz.]

veya benim yaptığım gibi bilgisayarının şu anki durumunu yedek al. sonra bundan yararlanabilirsin. İlla DVD istiyorsan o zaman bootable dvd oluştur ve bu yedekleri oraya yazdır.

Özetle yapmak istediğin benim adım adım açıkladığım ve d4Wgs5h4s anlattığı ile aynı. Burdakileri uygulaman yeterlidir. Onun dışında özellikle takıldığın birşey varsa sorabilirsin.

• c:sürücü kurulum bölümü d:bölümü oyun için e:bölümü film için f:bölümü yedek program klasörü vede xp kurmak için düşündüm,nedeni aslında önceden masaüstüm öyleydi geleneği bozmayım diye yapmıştım,lakin o zaman iki hdd vardı:) haklısın aslında ben 2 sürücüde yeterli,zaten eski konumuna getirdim,şimdi gizli bölümdeki factory.wsi içerinde c sürücüsü PartitionLength="271455354880 yazıyor benim şu anki c sürücüsü 271.442.432.000 bundan dolayı belkim çalışmıyordur.
     Lenovo - RECOVERY

eksik bişi mi yaptım acaba,d bölümünden biraz dahamı pay vermem lazım c:ye acep!
    recovery tuşuna basınca recovery 6.0 programı açılıyor bunun bir yararı yok.Sistem kapalı iken basıyorum laptop açılıyor vistaya giriyor ekrana bişi gelmiyor:) şimdiki vistamda trojan var o yüzden yedeklemek istemiyorum,o yüzden bu yola baş koydum hocam!

• merhaba üstad,sizinde dediğiniz gibi 1.seçeneği bende düşündüm ve araştırma yaptım gece yarısı sadece bir forumda yazıya ulaşabildim.
    link burda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeidor -- 3 Aralık 2009; 9:04:44 >
  • şu an işyerindeyim üstad,akşam eve gidince deneyebilirim,bişi daha soracam factory.wsi deki değerleri şu an yakalayamadığım belli,şu anki sistemi yedeklesem recovery6.0 ile "factory.wsi" olarak d: sürücüsüne,oluşan "factory.wsi" dosyasını fabrika ayarında dosya ile değiştirsem,diğer dosyalarda oynama yapmadan buda olasılıklar arasına dahil edilebilir mi yoksa sadece bu dosya ile bitmiyormu bu iş!
  • Merhaba arkadaşlar

@zeidor
    Sistemi ilk aldığında C ve D boyulatlarını tam biliyorsan veya satan biryerlerden bakabilirsen, partition programlarından biriyle ayırdığın 2 bölümü C ile tekrar birleştir. Fabrikadan çıkmış gibi boyutlandır. Sistemi tekrar yüklemeye çalış büyük ihtimal sorun olmayacaktır.

Eğer hiçbir şekilde çözüm bulmazsak bahsettiğim gibi daha küçük bir C ve büyük D olarak hdd yapılandır. Driver ve ek programları bulurum veya sorun olmaz diyorsan ve elinde Vista veya win7 cd varsa onunla sistemi açıp formatla ve tekrar sistemini kur. One Key yazılımını internetten tekrar indir ve bilgisayarının bu halinin bir yedeğini al. İstersen bunu da bahsedilen yöntemle recovery partitionuna aktar, ben yapmadım sorun olursa D deki yedeği yüklemesini istiyorum şu anda.

son durumu paylaşırsın, kolay gelsin.
  • hata mesajı aldım,d sürücüsü görünüyor ama giremiyorum,actoris disk süveter ile diskleri birleştirirken hata verdi,şimdi d'yi GetDataBack for NTFS prog.ile kurtarmaya çalşıyorum,bu arada c:sürücüsünün boyutu 252.8125gb olması gerekiyormuş,kurtarma işlemi bitince devam ederim,bugünde haybeye gitmiş oldu:=)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeidor -- 3 Aralık 2009; 22:57:02 >
  • neyse sistemi ve dosyaları kurtardım,c:'yi istediğim boyuta getiremedim maalesef,actoris disk süveter ile c:sürücüsünü gb cinsinden birleştiriyor,vistanın disk yönetimi ise mb cinsinden disk birleştirme gerçekleştiriyor. C: sürücüsünü fabrika varsayılan hacmine getirmek için varmı öyle bayt cinsinden ayarlanarak birleştirme yapan program arkadaşlar?

Not:sistemin yedeğinide alamıyorum 112gb tutuyor sistemde izin vermiyor yer yok diye,malum silemeyeceğim dosyalar var,taşınabilir hdd olsa gözüm kapalı yapardım,kaldı son seçenek olarak d: sürücüsünü büyüterek gerekli dosyaları buraya aktarıp yeniden vistayı kurmak olacak,sizinde dediğiniz gibi işlem sonunda buraya bilgi geçeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeidor -- 4 Aralık 2009; 8:39:54 >
  • estağfurullah üstad yanlış anlamam:) ewet denedim hatta hesap tablosunuda bu adresten baktım,
    link
    bu sabahta denedim 258.880 yaptım vistanın disk yönetiminden orda mb cinsinden olabiliyor diye,ama yine "271455354880" bu değeri vermedi,şu an hatırlamıyorum ama bu değerin biraz fazlası oldu.Bu nedenle byte cinsinden program sordum:) bu deneyde başarız oldu anlıyacağın..PTEDIT32 de oluşan tabloyu ve acronis disk süveterde görünen durumu resim olarak akşam eve gidince eklerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeidor -- 4 Aralık 2009; 13:52:43 >
  • denedim ve c:sürücüsüde mefta oldu,bu yapılan disk büyültme küçültme işlerinden sonra diskte kafayı yedi,bunun neticesinde c:sürücümden vistaya giremedim,cd'de yoktu:D xp cd'im vardı onuda kabul etmedi,mavi ekran çıkıyor kilitleniyor:S neyseki lg e500 recover cd'sini ile deneyim belki işe yarar dedim,scandisk yaptım hata bulamadı,saatler boyunca denetleme yaptırdım hata yok,bu nasıl iş anlamak güç,sistem kurtarma cd'si olsa bu zamanda işimi görürdü,neyse lg tabanlı vista kurdum,ama ne var ne yok gitmiş:=) bende mi bir cen...lik var yoksa pcdemi anlamadım,neyse artık bu saatten sonra servise verecem başka yol yok,servisten gelince buraya ayarların resmini atarım,herşey için teşekkürler..
  • arkadaşlar lenovo r61 laptopum için, driverlarında bulunduğu bu cihazla verilen recovery disk xp cd lazım. recovery partitiondan cd oluşturamam çünkü orjinal disk uçtu, yeni hdd ye xp kurdum cd lazım..

elinde lenovo r61 i olan varsa cd nin bir kopyasını kargolamasını rica ediyorum.

lenovonun sitesi iğrenç ötesi driverlar bir türlü inmiyor
  • xp cd'im kayıptı o yüzden baldızımın lg marka laptopunun recovery dvd'sini kullandım vistayı kurdum,kurdum kurmasınada herşey gitmiş silinen dosyaları geri getirmek için program kurdum lakin gerekli dosyalarıma ulaşamadım,dünde xp 'cdim ortaya çıktı,gelde söylenme gizli partion'daki silinen dosyaların 14gb'ından sadece 6gb'ını bulabildi,buda işimi görmüyor doğal olarak:-) servis son çare üstad,inş.servise verip gelince recovery dvd yapmaya izin verir diye ümit ediyorum.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.