Şimdi Ara

Lenovo - RECOVERY (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
8
Favori
100.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Senin mesajındaki resimde "Free Space" (boş alan) sütununa bakacak olursan, normalde "Recovery" bölümünün 7,919 GB'lık kısmının boş olduğunu göreceksin.

"Recovery" bölümündeki dosyaların hacmi ancak senin söylediğin kadardır, yani 14,75 GB'ın tamamını kullanmaz.

Yaşadığın bunca sıkıntılı deneyimden sonra daha fazla öneride bulunup canını sıkmak istemiyorum, ama eğer bu işlere benim kadar meraklı isen ve "azim-beton denklemi"ne inanıyorsan, denenebilecek başka şeyler olduğunu da hatırlatmak isterim. En güzel günler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi d4Wgs5h4s -- 7 Aralık 2009; 14:25:53 >
  • u330 makineme bir halt ettim partition magic kurdum vistanın bütün yapma etme demelerine rağmen :) neyse recovery bölümü görünmez oldu bilgisayarımda yok sadece c görünüyor ama disk yönetiminde görünüyor eisa yapılandırması diye bir kısım sanırım recovery olan kısımmış şimdi ben şu meşhur tuşumuza basarak recovery yapsam düzelirmi yada bu tuşa basmadan düzeltebileceğim bir yöntem var mı

yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.
  • ilgin için teşekkür ederim dostum aslına bakarsan dediğim gibi eski alışkanlıklardan dolayı böyle bir olaya gereksinim duyuyoruz. akşam eve dönünce tekrar bölümü görmek için recovery yapacağım benim modelde ikinci bir hd girişi varmış bu sorunu ikinci hd takarak çözerim artık

şimdi yazılanları okuyunca bir arkadaşın bahsettiği üzere diyelimki 80 gb sistem için geri kalanıda yedekleme için olmak üzere iki kısım yaptık diyelim c ve d olarak , daha sonra gerekli gördüğümüz programları , oyunları v.s. c kısmına kurduktan sonra kendi recovery'mizi yaparsak d üzerinde daha sonra başımıza bir iş geldiğinde burdan tek tuşla son haline getirebiliyoruz değil mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi camokan -- 7 Aralık 2009; 15:25:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: d4Wgs5h4s

Senin mesajındaki resimde "Free Space" (boş alan) sütununa bakacak olursan, normalde "Recovery" bölümünün 7,919 GB'lık kısmının boş olduğunu göreceksin.

"Recovery" bölümündeki dosyaların hacmi ancak senin söylediğin kadardır, yani 14,75 GB'ın tamamını kullanmaz.

Yaşadığın bunca sıkıntılı deneyimden sonra daha fazla öneride bulunup canını sıkmak istemiyorum, ama eğer bu işlere benim kadar meraklı isen ve "azim-beton denklemi"ne inanıyorsan, denenebilecek başka şeyler olduğunu da hatırlatmak isterim. En güzel günler...

yardımların için saol,gözümden kaçmış orası:-) aslında sonuna kadar gitmek isterdim lakin tekrar kavuştuğum dosyalarımı taşınabilir bir diske atmam lazım,hepsiburada'dan sipariş geçtim,ama yetişmez çünkü bugün lenovo servisi aradım,3 gün içinde alacaz dediler,kullanıcı hatası var ise garanti dışı işlem yaparız parçanın parasını isteriz dediler,yok ben istemem dersen 25euro+kdv alırız dediler ürünüzü geri göndeririz dediler,aklınızda bulunusun kullanıcı hatasından cep deldirmeyin

• quote:

Orijinalden alıntı: d4Wgs5h4s

DİKKAT : AŞAĞIDA OKUYACAĞINIZ UYGULAMA KILAVUZU "TEORİK" BİR KILAVUZDUR ; DENENMEMİŞTİR ; "RECOVERY" BÖLÜMÜNÜ SİLMİŞ VE "RECOVERY DVD'Sİ" EDİNME İMKÂNI OLMAYANLARIN DENEYEBİLECEĞİ EN SON ÇARE OLARAK KURGULANMIŞTIR ; HİÇBİR ŞEYİ GARANTİ ETMEMEKTEDİR. BU KILAVUZU UYGULARKEN ORTAYA ÇIKABİLECEK HER TÜRLÜ OLUMSUZ DURUMUN SORUMLULUĞU, UYGULAYAN KİŞİYE AİTTİR. BU ŞARTLARI KABUL ETMEYENLER , BU KILAVUZDA ANLATILANLARI UYGULAMASIN !!!

Aşağıdaki resimde, "PTEDIT32.EXE" programının arayüzü görünmekte.

Lenovo - RECOVERY

bu bahsettiğin sorumlulukları alarak kendimi feda ediyorum arkadaşlara yol göstermek anlamında :) makineyi tanımak anlamında bir takım kurcalama faliyetlerim sonucunda malesef üzülsem mi sevinsem bilmiyorum diskteki gizli recovery bölümünü uçurdum sormayın ( bu arada bu tür şeylerle uğraşırken sağınızda solunuzda eli ayağı durmayan 3 yaşında bir fırıldak erkek çocuğu bulundurmamanız tavsiye olur)

şimdi durum şudur elimde gizlisi saklısı kalmayan c ve d kısımlarından oluşan bir disk mevcut c 80 gb gerisi de d bölümünden ibaret

yapılması planlanan eylemler

- c kısmına ihtiyaç duyulan programları kurmak gereksiz olanları kaldırmak
    - hazırlanan c nin adı factory.wsi olacak şekilde tam yedeğini almak
    - d den gizli olarak kullanmak üzere bir kısım diski bölmek (partition oluşturmak) benim model u 330 bu modeldeki gizli bölüm boyutu bilinmiyor öğrenmek lazım
    - hazırlanan bu kısma yine hazırlanan factory.wsi ile ilgili dosyaları atmak
    - en son hazırlana disk kısmını gizlemek ve deneme yapmak

bugün çalışmalarıma başlıyorum takıldığım yerde kafanızı şişiririm artık herkese kolay gelsin

• çneyseki akşam planım yoktu büyük uğraşlarım sonucu elde var kocaman bir sıfır işlem sırası uygulama sonucu tuş çalışmıyor (yani tuşa basıncı normal açma tuşuna basılmış gibi cihaz açılıyor) başka bir işlem yapmıyor

bu arada program olarak acronis kullandım (disk director suite son sürüm) her türlü ihtiyaca cevap veren çok basit ve kullanıcı dostu bir program tavsiye olunur

ilk denememde recovery bölümünü olağandan küçük tuttum 10 gb ayarladım c ye dokunmadım küçültme ve büyültmelerde d kısmı üzerinden çalışma yaptım okr nin büyüklüğü önemsemeyeceğini düşünmüştüm bana pek mantıklı gelmemişti . mantıklı gelen gizlenmiş olan partitionu dikkate alacağını düşünmüştüm bu mantıkla 8 küsür gb olan factory.wsi için 10 yeter dedim işlemleri yaptım ama program yemedi olacakki cihazı kapatıp tuşa bastığımda tuş oldum recovery çalışmadı :(

ikinci denememde 10 luk kısma format atıp 14,75 lik kısım haline getirdim (bu arada orjinal halinde değer buymuş) haliyle uçan factory yerine tekrar ne olur olmaz diyerek temiz bir factory.wsi daha yaptım kurulum yeri olarak direkt bu yeni kısmı gösterdim sonra gizledim disk yönetiminden kontrol ettim eisa olarak görünüyordu en işlem bütün bunların sağlamasını yapmaktı

ve olmadı malesef tuş beni tuş etti

bu aşamada fikirleri olan varsa beri gelsin herkese iyi akşamlar

• en son durum şu şekilde

- disk 3 bölüm ( c: 80 gb'lık bır bölüm 14,75 lik meşhur yada gıcık bölümü son olarakda artanların toplandığı d bölümü )
    burada bir ayrıntıyı belirtmem lazım hani hep "E" olarak bahsedilen 14,75 varya bende o kısmı görünür yaptığım zaman "F" olarak görüyor tipini "12" yapıp görünmez hale getirdiğim zaman disk yönetiminde yukarıdaki fotolarda göründüğü gibi isimsiz "EISA" yapılandırması olarak karşıma çıkıyor. açıkçası harf olayıda kafama takılmaya başladı.

- daha sonra uğraşırken gözüme takıldı yine fotolarda (acronisle ilgili olan fotolarda göründüğü üzere) gördüğüm şeklide gizli olan bölümde "flag" olmadığını gördüm bunuda "primary" olarak düzelttim ama şu "FS" olayına dikkat etmedim bunu akşam kontrol edeceğim artık

- benim merak ettiğim bir husus da gizli olan bölüme ben "factory" olarak oluşturdğum dosyaların tümünü direkt olarak attım herhangi bir klasör oluşturmadan "bu şekilde mi yapmam gerekiyordu" aslında asıl kafamı kurcalayan soru eksik dosya mı var acep diyede düşünmeden edemiyorum.

- bir de şu konu var bu kadar diskleri kurcalarken temiz bir recovery dvd oluştursam (şu an ki hali benim istediğim hali gerekli programlarımı kurdum çünkü) diyorum tam yedekli olarak bunlar boot özellikli dvdler mi oluyor ilk halininkini almıştım ama şu an için işe yaramazlar sanırım

sevgili dostum şu soruna gelince

(Şunu sormak istiyorum ; bilgisayarının bölüm yapısını henüz hiç kurcalamamış olduğun dönemde, bilgisayarının yapısında "D" sürücüsü şeklinde olan ve senin "Windows Explorer" üzerinden erişimine açık olan bir sürücü var mıydı ? Yukarıdaki mesajında bu durum net olarak ifade edilmemiş ; sanki varmış da sen onu ortadan kaldırmışsın gibi anlaşılabilecek bir ifade var. Bunu soruyorum, çünkü o mendebur OKR tuşu yazılımı bölüm sayısına da duyarlı )

d sürücüsü vardı içerisinde "driver" isimli bir klasör ve içindede bütün driverlar vardı bunun yedeğini almıştım ilk kurcalamadan sonra bu kısım "explorer" üzerinden görünmez oldu sadece "c" kısmını görüyordum ama "disk yönetiminden" 3 kısmı birden görebiliyordum

kullandığım "OKR" yazılımı 6,0 versiyonu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi camokan -- 9 Aralık 2009; 11:24:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: camokan

en son durum şu şekilde

- disk 3 bölüm ( c: 80 gb'lık bır bölüm 14,75 lik meşhur yada gıcık bölümü son olarakda artanların toplandığı d bölümü )
    burada bir ayrıntıyı belirtmem lazım hani hep "E" olarak bahsedilen 14,75 varya bende o kısmı görünür yaptığım zaman "F" olarak görüyor tipini "12" yapıp görünmez hale getirdiğim zaman disk yönetiminde yukarıdaki fotolarda göründüğü gibi isimsiz "EISA" yapılandırması olarak karşıma çıkıyor. açıkçası harf olayıda kafama takılmaya başladı.

Sıralamada "recovery" bölümünün üçüncü sırada, yani son sırada , olması gerekiyor. Eğer sıralama doğru değilse, çalışmayacaktır."Acronis Disk Director Suite" programı "bölüm" taşımamıza olanak sağlıyor. Bununla ilgili olarak yardım dosyasında alıntılanan bölüm aşağıda :

"4.1.3 Moving a partition to unallocated disk space

If you need to move a partition to unallocated disk space :

1. Select the hard disk and partition to move.

2. Select Disk --> Move or a similar item in the Operations sidebar list or click "Move" the selected partition to another free space on the toolbar.

3. Acronis Disk Director Suite will automatically compare moved partition size and available free space, indicating it in the Move Partition window.

4. Select free space to move the selected partition to.

5. On the next wizard page, select the type of moved partition (Logical — Primary), size and location.
    The size and location of a partition copy can be provided with a mouse click or by entering data into the Unallocated space before, Partition size (and Unallocated space after) fields.

6. By clicking OK in the Move partition window, you'll add a pending operation to partition moving (your actions may only undo or modify already existing operation; see 2.4.5 «Modifying pending operations»). The new partition structure will be graphically represented in the Acronis Disk Director Suite main window."

Sürücü harfinin sorun teşkil etmesi de mümkündür belki, ama buna dair bir şey okumadım hiçbir yerde ; gerekirse, bu da denenebilir. Bununla ilgili olarak yardım dosyasında alıntılanan bölüm aşağıda :

"4.2.1 Changing partition letter

Some operating systems assign letters (C:, D:,…) to hard disk partitions at startup. They are used by applications and operating systems to locate files on partitions. Connecting an additional disk, as well as creating or deleting a partition on existing disks, might change your system configuration. As a result, some applications might stop working or user files might not be opened. To prevent this, you can change letters assigned by an operating system.

If you need to change a letter assigned to a partition by an operating system:

1. Select the hard disk and partition on it.

2. Select Disk --> Advanced --> Change Letter or a similar item in the Advanced sidebar list, or click Change the logical drive letter on the toolbar.

3. Select a new letter in the Change letter window."

"Acronis Disk Director Suite" programının yardım dosyalarında dikkatimi çeken ve benim daha önce vurgulamadığım çok önemli bir hususu aynen aktarıyorum :

("Chapter 4.Manual Partition Operations" bölümünden alıntıdır.)

"In the Create Partition window, enter a partition label and select a file system and partition type (Primary — Logical) from the list ; you can also enter partition size and location using a mouse or by direct input to Partition size, Unallocated space before (and Unallocated space after) fields. As a rule, Primary is selected if a partition is to contain an operating system. If a partition is meant for data storage, Logical should be selected."

İngilizce ile arası iyi olmayanlar için tercüme edecek olursak ; "işletim sistemi" yüklemek istediğimiz, bir başka deyişle, "bootable" nitelikte olmasını istediğimiz bölümün "Primary" niteliğine sahip olması gerekiyor ; dolayısıyla, "recovery" bölümünün de, resimlerde görüldüğü üzere, "Primary" niteliğinde olması gerekiyor ; dosya depolamak için kullanacaksak, "Logical" niteliğine sahip olması gerekiyormuş.

quote:

- benim merak ettiğim bir husus da gizli olan bölüme ben "factory" olarak oluşturdğum dosyaların tümünü direkt olarak attım herhangi bir klasör oluşturmadan "bu şekilde mi yapmam gerekiyordu" aslında asıl kafamı kurcalayan soru eksik dosya mı var acep diyede düşünmeden edemiyorum.

Burada bir yanlış yok ; söz konusu dosyalar, doğrudan, "kök dizin" içerisinde bulunmalı !

quote:

- bir de şu konu var bu kadar diskleri kurcalarken temiz bir recovery dvd oluştursam (şu an ki hali benim istediğim hali gerekli programlarımı kurdum çünkü) diyorum tam yedekli olarak bunlar boot özellikli dvdler mi oluyor ilk halininkini almıştım ama şu an için işe yaramazlar sanırım

Evet, yukarıda resim şeklinde eklediğim yardım dosyası metinlerine bakılacak olursa, oluşturacağın o DVD'ler ile başka bir sabitdiske bile kurulum yapabiliyormuşsun. Aslında benim de sana bu yönde bir tavsiyem olacak ; bence, ortalık iyice toz-duman olmadan önce, bu yedekleri alsan iyi olacak.

quote:

d sürücüsü vardı içerisinde "driver" isimli bir klasör ve içindede bütün driverlar vardı bunun yedeğini almıştım ilk kurcalamadan sonra bu kısım "explorer" üzerinden görünmez oldu sadece "c" kısmını görüyordum ama "disk yönetiminden" 3 kısmı birden görebiliyordum

"D" bölümünü nasıl yok ettiğini merak ettim doğrusu ; bebek faktörü mü ?

• quote:

en son durum şu şekilde

Sıralamada "recovery" bölümünün üçüncü sırada, yani son sırada , olması gerekiyor. Eğer sıralama doğru değilse, çalışmayacaktır."Acronis Disk Director Suite" programı "bölüm" taşımamıza olanak sağlıyor. Bununla ilgili olarak yardım dosyasından alıntılanan bölüm aşağıda :

"4.1.3 Moving a partition to unallocated disk space

If you need to move a partition to unallocated disk space :

1. Select the hard disk and partition to move.

2. Select Disk --> Move or a similar item in the Operations sidebar list or click "Move" the selected partition to another free space on the toolbar.

3. Acronis Disk Director Suite will automatically compare moved partition size and available free space, indicating it in the Move Partition window.

4. Select free space to move the selected partition to.

5. On the next wizard page, select the type of moved partition (Logical — Primary), size and location.
    The size and location of a partition copy can be provided with a mouse click or by entering data into the Unallocated space before, Partition size (and Unallocated space after) fields.

6. By clicking OK in the Move partition window, you'll add a pending operation to partition moving (your actions may only undo or modify already existing operation; see 2.4.5 «Modifying pending operations»). The new partition structure will be graphically represented in the Acronis Disk Director Suite main window."

Sürücü harfinin sorun teşkil etmesi de mümkündür belki, ama buna dair bir şey okumadım hiçbir yerde ; gerekirse, bu da denenebilir. Bununla ilgili olarak yardım dosyasından alıntılanan bölüm aşağıda :

"4.2.1 Changing partition letter

Some operating systems assign letters (C:, D:,…) to hard disk partitions at startup. They are used by applications and operating systems to locate files on partitions. Connecting an additional disk, as well as creating or deleting a partition on existing disks, might change your system configuration. As a result, some applications might stop working or user files might not be opened. To prevent this, you can change letters assigned by an operating system.

If you need to change a letter assigned to a partition by an operating system:

1. Select the hard disk and partition on it.

2. Select Disk --> Advanced --> Change Letter or a similar item in the Advanced sidebar list, or click Change the logical drive letter on the toolbar.

3. Select a new letter in the Change letter window."

"Acronis Disk Director Suite" programının yardım dosyalarında dikkatimi çeken ve benim daha önce vurgulamadığım çok önemli bir hususu aynen aktarıyorum :

("Chapter 4.Manual Partition Operations" bölümünden alıntıdır.)

"In the Create Partition window, enter a partition label and select a file system and partition type (Primary — Logical) from the list ; you can also enter partition size and location using a mouse or by direct input to Partition size, Unallocated space before (and Unallocated space after) fields. As a rule, Primary is selected if a partition is to contain an operating system. If a partition is meant for data storage, Logical should be selected."

İngilizce ile arası iyi olmayanlar için tercüme edecek olursak ; "işletim sistemi" yüklemek istediğimiz, bir başka deyişle, "bootable" nitelikte olmasını istediğimiz bölümün "Primary" niteliğine sahip olması gerekiyor ; dolayısıyla, "recovery" bölümünün de, resimlerde görüldüğü üzere, "Primary" niteliğinde olması gerekiyor ; dosya depolamak için kullanacaksak, "Logical" niteliğine sahip olması gerekiyormuş.

quote:

Burada bir yanlışlık yok ; söz konusu dosyalar, doğrudan, "kök dizin" içerisinde bulunmalı !

quote:

Evet, yukarıda resim şeklinde eklediğim yardım dosyası metinlerine bakılacak olursa, oluşturacağın o DVD'ler ile başka bir sabitdiske bile kurulum yapabiliyormuşsun. Aslında benim de sana bu yönde bir tavsiyem olacak ; bence, ortalık iyice toz-duman olmadan önce, bu yedekleri alsan iyi olacak.

quote:

"D" bölümünü nasıl yok ettiğini merak ettim doğrusu ; "bebe" faktörü mü ?

• öncelikle "d" yi uçuran benim kullandığım "partition magic" yüzünden oldu sanırım vistayla bir alıp veremediği var o önemli değil de önemli olan gizli kısmın uçması oldu orda "bebe" faktörü var işte :)

sıralama c-d-gizli bölüm şeklindeydi yazarken kolaylık olsun diye o şekilde yazmıştım

şu an "okr" nin kurulum dosyası iniyor elimde bulunsun akşama bir atraksiyon yapacağım. bu arada burdaki bir teknosa da bendeki modeli görmüştüm oraya uğrayacağım bir mouse lazım gitmişken rica minnet harici diskime ordaki cihazın gizli kısmınıda atayım diyorum

sanırım benim yaptığım "factory" dosyalarında sorun oluyor birebir karşılaştırma yaparsam o soru işareti de kalkmış olacak

programla ilgili yardımın için teşekkürler dünkü cebelleşmelerden sonra programa bayağı bir aşina oldum artık

bu arada yukarıda ilk mesajda bahsettiğin şeyler ve diğer forumda bahsedilenler tamamen gizli bölümün elinde olduğu varsayılarak yapılan işlemler okuyacaklara dipnot olsun

gelişmeleri buradan haber vereceğim inşallah olumlu bir şey yaparız iyi günler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi camokan -- 9 Aralık 2009; 14:36:42 >

• selamlar dünkü uğraşlarım şunlar oldu

- bahsettiğim teknosaya gittim oradaki elemanlardan rica ettim sağolsunlar anlayış gösterdiler benimkiyle aynı model olan cihazdaki gizli kısım dosyalarını yedeklememe izin verdiler

- zaten o yedeği alıp evdekilerle karşılaştırınca problem büyük ölçüde çözülmüş oldu iş sadece "factory" adıyla malum dosyaları oluşturmaktan ibaret değilmiş orjinal halin içerisinde çok daha farklı bir takım klasörler ve farklı dosyalar mevcut yani tek başına "factory" dosyalarıyla bu işi başaramıyacağımız kesinleşmiş oldu.

- neyse elimde orjinal yedek olunca en başa dönüp işlemleri tekrar edeyim dedim kendi gizli kısmım içine aldığım yedeği attım bunun üzerine kendi oluşturduğum "factory" dosyalarını attım bunu yaparken orjinal halindekileri sildim

- son olarak kendi kurguladığım disk kısımlarıyla bir deneme yapayım dedim cihazı kapadım gıcık tuşa bastım ama sonuç olmadı :)

- aklıma başka deneyecek bir şeyde gelmiyor şimdilik

- yapacağım son şey diskleri eski haline getirip aldığım orjinal yedekle bir deneme daha yapmak olmadı bu haliyle servis yolu göründü :)

bu arada ilk halinin recovery dvd leri bende var o yönden sıkıntı yok dostum şu an tek sıkıntı "OKR" tuşunu işletmekle ilgili

herkese iyi günler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi camokan -- 10 Aralık 2009; 9:45:01 >

• quote:

d4Wgs5h4s

Öncelikle, tekrardan şunun altını çizmek isterim ; bizim yapmaya çalıştığımız şey, cihazı ilk günkü haline döndürmeye çalışmak değil ;

- kendimize özel kurgulanmış bölümlendirme yapısı

- kendimize özel kurgulanmış "KURULU" işletim sistemi yapısı

oluşturmaya çalışmak.

bu konuda zaten anlaşmıştık değil mi :)

burada benim biraz da mecburen oldu araya sıkıştırmak istediğim konu bu işlemler uğraşırken arada acemilik yapıp cihazın en büyük özelliklerinden birisi olan "OKR" tuşu fonksiyonunu kaybeden yada bu fonksiyonu bozan kişilere yardımcı olabilmek

aslında bendeki olayda işlem tamamen bu yöne kaydı (tuş çalışmıyor kendi başıma nasıl çalıştırabilirim hataların nasıl üstesinden gelebilirim sorularına cevap arıyorum)

anlatılan yöntemleri teoride anladım ama pratiğe biraz daha uğraşmak lazım

"okr" özelliğini tekrar çalıştırabilirsem diğer ayarlamlar şu an çok daha basit kaldı aslında

akşam sistemin şu anki halinini resimlerini eklerim

görüşmek üzere hoşçakalın

• bunlar işlemler sonrası hali

Lenovo - RECOVERY

Lenovo - RECOVERY

buda final hali ama bu şekilde de malesef tuşu çalıştıramadım servis yolları uzaktan göründü

Lenovo - RECOVERY

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi camokan -- 10 Aralık 2009; 22:43:55 >

• selamlar

servis bizden uzak dursun olayına aynen katılıyorum dostum

benim amacımda servisi pas geçip bu olaya bir açıklık getirerek arkadaşlara yardımcı olabilmek

"PTEDIT32" programıyla açıkçası başım dertte programın görüntülerini koymaya çalışırım haftasonuna sarkabilir ama

açıkçası yukarılarda yer alan programla ilgili resimlerdeki durum bende yok
    biraz tarif edersem sadece 2 satırda bir takım rakamlar görünüyor diğer satırlar sadece sıfır dolu

recovery kısmına gelince son halinde sadece teknosa'dan aldığım dosyalar var ama ben ne olur olmaz diyerek bu kısma bir daha format atıp tekrar oradan aldığım dosyaları yükleyeceğim. buda haftasonu olabilecek

bu arada son halindeki durumda ordan aldığım dosyalarla "OKR" çalışmadı hiçbir tepki alamıyorum ne hata mesajı ne mavi ekran şeklinde sanki açma düğmesine basılmışcasına açılış yapıyor. bir şeyi merak ettim bu arada bu tuşa basılınca direkt okr ekranına mı geçiş yapıyor hani şu lenovo yazan ekrandan önce mi yoksa sonra mı okr'ye geçiyor merak ettim.

raporlama bitti :) herkese iyi günler dilerim

• merhaba

henüz uğraşmaya vaktim olmadı ama şu sözünü ettiğin "DESTRUCTION Magic" programı "partition magic" olmasın :) eğer buysa çok önceden o işi halletmiştim aslında bir zamanlar klonlama işi için çok kullandığım bir programdı ama neyse şimdi şu "disk director suite" biraz daha iyi geldi kullanımı daha kolay disk bölümleme işlemlerini çok daha çabuk hallediyor.

klonlama demişken ne bileyim aklıma takılmıyor değil olayı bu kadar deşince bu işin servis ayağında sanırım bu yöntemi kullanıyorlar diye düşünmeye başladım

bu arada sevgili zeidor takip ediyor musun bilmiyorum , servisle bende bir görüşme yaptım sistem yüklemesiyle ilgili işlemleri ücretsiz olarak yapıyorlarmış kargo belirttiğiniz adresten alıp yine aynı adrese ücretsiz teslim ediyormuş bunu da not olarak belirtmek isterim :)

herkese kolaylıklar dilerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi camokan -- 12 Aralık 2009; 12:06:11 >

• selamlar herkese çok sık giremedim bu aralar karın ağrısı devam yani :) ama uğraşamıyorum meretle gelişmeleri yazarım

kolay gelsin
  • Merhaba aradaşlar lenovo recovery hakkındahttp://www.teknodonanim.com/forum/lenovo-ibm-186/6722-lenovo-onekey-recovery-tek-tusla-sistem-kurtarma-ozelligi.html bu sitede detaylı bilgi ve anlatım var.Ben inceledim sizinde incelemenizi tavsiye ederim.
  • 2 aylık G550 kullanıcısıyım,ilk aldığımda recovery dvd almadım ( ) Win7 64bit kurdum ve kullandım 1 aydır her açtığımda 4-5 tane .ddl Win32 hatası veriyor forumdan bir arkadaş virüs bulaşmıştır format at dedi.Recovery programı da çalışmıyor zaten 64bit de siteden Vista64 bit indirdim o da olmadı Win7 için de hala çıkarmadılar.
    Şimdi eğer bi fark yoksa gizli recovery bölümünden dvd oluşturmak istiyorum ama bu ne kadar sağlıklı olur?
    Ve bu hatalar için ne yapmam lazım hariciye yedeklerimi alayım recovery tuşuyla ilk günki haline getireyim sonrasında mı dvd ye alayım bilemiyorum
    Yardımcı olursanız çok sevinicem

• Lenovo 3000 G530 notebook a windows7 yüklemek istiyorum. HDD içinde C,D ve eisa yapılandırması için kullanın gizli bir bölüm olmak üzere toplam 3 bölüm bulunmakta. Şimdi C ye format atıp windows7 kurduğum zaman nasıl fabrika ayarlarına geri dönerim? Diğer bölümlere hiç dokunmamak koşulu ile bunu yapmak mümkün mü? Alternatif yollar nelerdir? Elimde recovery cd si bulunmamakta. Şimdiden teşekkürler.
  • arkadaşlar bir çok açıklama yapmışsınız teşekkürler ama çoğu kavram bana yabancı biraz acemiyim. c yi küçültüp yeni bir birim oluşturdum ama anlattığınız gibi yapılacağından haberim yoktu. sonra c yi tekrar genişlettim format atmam gerekiyor fakat disk alanı yetersiz gibi bi hata veriyor. bu sebeple bir kere istanbula gitti alet ama bidaha gitmesini istemiyorum. acaba bunu halledebileceğim bir yol varmı??
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.