Şimdi Ara

Lenovo - RECOVERY (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
8
Favori
100.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mayıs da z500 aldık bu ay birden bire daha önceden win 7 yüklenip tekrar win. 8 e dönüştürülen bilgisayarlar için gelen hata kodu geliyor ve onekey tuşu da kullanılamıyr.nedeni ve çözümü nedir acaba???
  • beyler benım pc alalı 7 ay oldu ve pc nedenini boşverin 7-8 kere format yedi toplamda recovery tuşunu baştan bilmedigimden dolayı işe yaramıyor garantiye yollasam hopörleri bozuk garanti dışı kalma olasılıgı var mıdır
  • Arkadaşlar ben recovery konusunda bilgisizim.
    freedos olarak alacağım z500'e windows,driverlar,bazı programlar ve 1-2 oyun yükledikten sonra bu işlemi yapabiliyormuyuz.
  • Arkadaşlar lenovo z570 dizüstü bilgisayar kullanıyorum. Format atmam gerekti, ben de recovery tuşuyla atmaya başladım ama dolarken bir hata verdi, bir dosya mı ne eksikmiş tam anlamadım. Sonra windows açılmadı, tekrar recoveryi de açamıyorum. Ne yapabilirim bilen birileri varsa yardım ederse çok makbule geçer
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gökhanbjk

beyler benım pc alalı 7 ay oldu ve pc nedenini boşverin 7-8 kere format yedi toplamda recovery tuşunu baştan bilmedigimden dolayı işe yaramıyor garantiye yollasam hopörleri bozuk garanti dışı kalma olasılıgı var mıdır

Rec. Bilmediginizden ve rev bölümü silindiğinden garanti dışı kalır mi diye soruyorsunuz.
    Eğer öyleyse alakası yok garanti ile onun garantiye laptobun altını sokmuş dahi olsan iz garanti bozulmuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • farukopat F kullanıcısına yanıt
    Freedos bilgisayarda rec. Bölümü olsaydı eğer zaten freedos olmazdı hocam.orda olsaydı ucuza alıp hemen rec. Yapar orj beleş isl. Sistemini kendin kurmuş olurdun.

• quote:

Orijinalden alıntı: polatxp635

Bilgisayarın Recovery bölümünü merak edenler yazılanlara göre Recovery yapın. Yapılışı bizzat denenmiştir. Bilgisayarım Lenovo Z580.
    Yapılışı :

1. Bilgisayar kapalıyken Power tuşunun yanındaki Recovery tuşuna basın.
    2. En sondaki System Recovery butonuna basın.
    3. Loading Files diye bir ekran açılıp ondan sonra Win Önyükleme ekranı açılacak.
    4. Sonra ekrana One Key Recovery Programı açılacak.Burada Restore from initial backup : Fabrika imajı geri yükle
    Restore from user's backup : Kullanıcının aldığı imajı geri yükle anlamına geliyor eğer kendi yedeklediğiniz imajı yüklemek istiyorsanız Restore from user's backup'u Eğer benim gibi sıfırdan Fabrika ayarlarına dönmek istiyorsanız Restore from initial backup ' u seçmelisiniz.
    5. Next, Done falan deyip başlayacaksınız. Bilgisayar C:'yi silip tekrar format atana kadar televizyon falan seyredebilirsiniz.
    6. Yarım saat ya da 20 dakika içerisinde bilgisayarınıza atmış olacaktır. Ekrana gelen System Restored yazısına Done diyin. Sonra altta bir done daha var ona da basın Restart deyin
    7. Eğer yedeğinizden kurduysanız işleminiz bitti. Ama Benim gibi format attıysanız İşletim sistemini yapılandırmalısınız.

NOT : Programları ve Driverleri kendi atıyor. Serial Key'i de kendi otomatik olarak giriyor. McAfee Virüs programını kuruyor. Bu program 30 günlük deneme süreli. ESET ya da Kasperksky falan varsa McAfee' yi kaldırıp onları kurabilirsinz. Sorularınız için mesaj yazabilirsiniz.

hocam, şimdi benim merak ettiğim bir iki husus var. z500 aldım ve win8 yüklü. ben bu win8 i (ama sadece win8 i diyorum yani driverleri felan değil) dvd ye nasıl alabilirim serialı ile birlikte tabi. yani tüm sisteme virus bulaşıpta tam full format atmak gerekirse diye. bildiğim kadarıyla OneKeyRecovery ile sadece C: ye format atıp sistemi kuruyor. diğer sürücülere müdahele etmiyor yada yanlışım varsa beni bilgilendirirseniz sevinirim. şimdiden teşekkür ederim.

not: alıntı yaparak cevaplayabilirseniz sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: fatpo

quote:

Bilgisayarın Recovery bölümünü merak edenler yazılanlara göre Recovery yapın. Yapılışı bizzat denenmiştir. Bilgisayarım Lenovo Z580.
    Yapılışı :

3. Loading Files diye bir ekran açılıp ondan sonra Win Önyükleme ekranı açılacak.
    4. Sonra ekrana One Key Recovery Programı açılacak.Burada Restore from initial backup : Fabrika imajı geri yükle
    Restore from user's backup : Kullanıcının aldığı imajı geri yükle anlamına geliyor eğer kendi yedeklediğiniz imajı yüklemek istiyorsanız Restore from user's backup'u Eğer benim gibi sıfırdan Fabrika ayarlarına dönmek istiyorsanız Restore from initial backup ' u seçmelisiniz.
    5. Next, Done falan deyip başlayacaksınız. Bilgisayar C:'yi silip tekrar format atana kadar televizyon falan seyredebilirsiniz.
    6. Yarım saat ya da 20 dakika içerisinde bilgisayarınıza atmış olacaktır. Ekrana gelen System Restored yazısına Done diyin. Sonra altta bir done daha var ona da basın Restart deyin
    7. Eğer yedeğinizden kurduysanız işleminiz bitti. Ama Benim gibi format attıysanız İşletim sistemini yapılandırmalısınız.

NOT : Programları ve Driverleri kendi atıyor. Serial Key'i de kendi otomatik olarak giriyor. McAfee Virüs programını kuruyor. Bu program 30 günlük deneme süreli. ESET ya da Kasperksky falan varsa McAfee' yi kaldırıp onları kurabilirsinz. Sorularınız için mesaj yazabilirsiniz.

hocam, şimdi benim merak ettiğim bir iki husus var. z500 aldım ve win8 yüklü. ben bu win8 i (ama sadece win8 i diyorum yani driverleri felan değil) dvd ye nasıl alabilirim serialı ile birlikte tabi. yani tüm sisteme virus bulaşıpta tam full format atmak gerekirse diye. bildiğim kadarıyla OneKeyRecovery ile sadece C: ye format atıp sistemi kuruyor. diğer sürücülere müdahele etmiyor yada yanlışım varsa beni bilgilendirirseniz sevinirim. şimdiden teşekkür ederim.

not: alıntı yaparak cevaplayabilirseniz sevinirim.

Kardeşim Recovery Bölümündeki Windows 8 Recovery dosyası en az 20 GB. Bunu DVD'ye atamazsınız. Zaten Recovery yaptığınız zaman C ye format atıyor ve zaten virüslerde C klasöründeki Windows System 32 Bölümüne ve Kayıt defterine işlenir. Siz zaten Recovery yaparsanız Kayıt defterini ve System 32 Bölümünü sıfırlamış olursunuz. Virüs D'de de varsa bu virüs zararlı değildir hemen iyi bir antivirüs Programı bulup(Örn:Kaspersky) onunla temizleyebilirsiniz. Ben şahsen öyle yapmıştım ve PC de tek bir virüs bile kalmadı. Virüs Programı olarak da bence Kaspersky kullanın İnternet Security olanını. Şimdi o paralı diyeceksiniz ama zaten Kaspersky kullananların %30 u İllegal yollarla kullanıyor. Bende bu şekilde kullanıyorum. İllegal dediysem programda oynama yapmıyoruz sadece key dosyalarıyla aktifleştiriyoruz. Herneyse uzun lafın kısası Virüs bulaştığında en iyi çözüm recovery yapıp Bütün bilgisayarı taratmanız olacaktır.(Kaspersky İnternet Security Önerilir)

• peki revovery dosyaları hasar görürse? 20gb demişsiniz, benim (LENOVO )D: 25.5 GB lık alanın 23.1 GB ı dolu ve içerisinde iki klasör var. biri driver dosyaları. diğeri ise gizli olarak bulunan gizli klasör içinde LENOVO ( içinde OneKey App > OneKey Recovery >
    1kb lık Default.okd dosyası bulunuyor. sadece 1 kb. harddisk boyutlarında hiçbir oynama yapmadım ama galiba benim recovvery de sıkıntı var.

ekleme: masaüstünde kısayolu olan OneKeyRecovery den sistem yedekleme yapamıyorum.
    DİKKAT GEÇERLİ SİSTEM YEDEKLEMEYİ DESTEKLEYEMİYOR diye hata veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatpo -- 9 Mart 2014; 0:19:44 >
  • quote:

peki revovery dosyaları hasar görürse? 20gb demişsiniz, benim (LENOVO )D: 25.5 GB lık alanın 23.1 GB ı dolu ve içerisinde iki klasör var. biri driver dosyaları. diğeri ise gizli olarak bulunan gizli klasör içinde LENOVO ( içinde OneKey App > OneKey Recovery >
    1kb lık Default.okd dosyası bulunuyor. sadece 1 kb. harddisk boyutlarında hiçbir oynama yapmadım ama galiba benim recovvery de sıkıntı var.

ekleme: masaüstünde kısayolu olan OneKeyRecovery den sistem yedekleme yapamıyorum.

Kardeşim LENOVO :D içerisindeki dosyalar driver ve programlar. O dosyalar eğer kullanıcı elindeki CD den format çekerse Driver ve program aramasın diye yüklenmiştir. Ancak benim size bahsettiğim alan ise gizli. Yani o kısmı göremezsiniz(Bazı 3. part yazılımlar hariç) One Key Recovery iyi kurulmadığı için o hatayı veriyordur. LENOVO nun kendi sitesine girip oradan güncel olanını indirebilirsiniz. Ve recovery dosyaları eğer format atarken gizli bölümleri formatlamadıktan sonra hiçbir zaman zarar görmez çünkü o bölüme Kullanıcı tarafından erişim yapılamaz. Zaten harddisk bölümleri hasar görmez(Eski HDD ler hariç) Zarar veren kullanıcıdır. Zaten bende o kadar kurcalamam bilgisayarı LENOVO :D Bölümü gizli olmadığı halde toplarsanız 2 kere girmişimdir. PC'nin ilk geldiği gün bu ne diye bakmıştım 2. ise oradaki Driverleri DVD'ye çekmiştim. Başkada girmedim. Ki zaten Recovery ve OEM Bölümleri gizli yani hasar görme ihtimali 0!!! Neyse size kolay gelsin inşallah yardımcı olmuşumdur. Birde Sisteminizi yedekleyebilmeniz için yeni bir bölüm açmanız gerekecek. LENOVO kısmına recovery sığmaz. C ye recovery yapsanız da kurtarma yaparken recovery dosyalarını silecek ve ortada kalacaksınız. En iyisi yeni bir bölüm açmanız olacaktır.

Benim Böldüğüm bölüm:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi polatxp635 -- 9 Mart 2014; 21:40:37 >

• yardımcı olmaz olur mu hiç, çok teşekkür ederim. emek vermiş zamanınızı ayırmışsınız. Allah yardımcı olmaya çalışan herkesin işini rast götürsün. C: 450 GB / E: 450 GB / D: 25.5 GB şeklinde geldi pc. henüz pc ile ilgili hiçbir şey yapmadım, internete bile girmedim henüz. win8 ürün anahtarı hiçbir yerde yazılı olmadığı için önce win8 ve okr ile ilgili herşeyi öğrenmek istiyorum. aceleye gelip yanlış birşeyler yapmak istemiyorum. iyice emin olmak istiyorum. C: yi azaltıp E: ye katmak istiyorum. bunu yaptığım zaman okr ile ilgili olarak karşıma bir sıkıntı çıksın istemiyorum. ürün anahtarım olsa hiç çekinmeden yapacağım da biryerde yazılı değil. recovery de çalışmıyor. win8 silinirse ürün anahtarı da olmayınca win7 loaderli yüklemek gerekecek :) o yüzden bu kadar soru soruyorum. neyse bakalım artık. tekrar teşekkürler.
  • benim laptopa recovery yapmam lazım arkadaşlar ancak bilgisayar kapalıyken onekey tuşuna bastığımda pc açılmıyor sistemden baktığımda recovery bölümü sağlam içi dolu yani . sorun ne olabilir sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi therenos -- 15 Mart 2014; 20:35:47 >
  • quote:

quote:

peki revovery dosyaları hasar görürse? 20gb demişsiniz, benim (LENOVO )D: 25.5 GB lık alanın 23.1 GB ı dolu ve içerisinde iki klasör var. biri driver dosyaları. diğeri ise gizli olarak bulunan gizli klasör içinde LENOVO ( içinde OneKey App > OneKey Recovery >

Kardeşim LENOVO :D içerisindeki dosyalar driver ve programlar. O dosyalar eğer kullanıcı elindeki CD den format çekerse Driver ve program aramasın diye yüklenmiştir. Ancak benim size bahsettiğim alan ise gizli. Yani o kısmı göremezsiniz(Bazı 3. part yazılımlar hariç) One Key Recovery iyi kurulmadığı için o hatayı veriyordur. LENOVO nun kendi sitesine girip oradan güncel olanını indirebilirsiniz. Ve recovery dosyaları eğer format atarken gizli bölümleri formatlamadıktan sonra hiçbir zaman zarar görmez çünkü o bölüme Kullanıcı tarafından erişim yapılamaz. Zaten harddisk bölümleri hasar görmez(Eski HDD ler hariç) Zarar veren kullanıcıdır. Zaten bende o kadar kurcalamam bilgisayarı LENOVO :D Bölümü gizli olmadığı halde toplarsanız 2 kere girmişimdir. PC'nin ilk geldiği gün bu ne diye bakmıştım 2. ise oradaki Driverleri DVD'ye çekmiştim. Başkada girmedim. Ki zaten Recovery ve OEM Bölümleri gizli yani hasar görme ihtimali 0!!! Neyse size kolay gelsin inşallah yardımcı olmuşumdur. Birde Sisteminizi yedekleyebilmeniz için yeni bir bölüm açmanız gerekecek. LENOVO kısmına recovery sığmaz. C ye recovery yapsanız da kurtarma yaparken recovery dosyalarını silecek ve ortada kalacaksınız. En iyisi yeni bir bölüm açmanız olacaktır.

Benim Böldüğüm bölüm:

Merhabalar F: DATA diskini nasıl bir bölümlemeyle oluşturdunuz? backup.wsi taşınabilir hard diske de oluşturulabilir mi?

• calliante C kullanıcısına yanıt
    http://forum.donanimhaber.com/m_85960429/f_//tm.htm#90146720 buradan win8 için recovery oluşturmaya bakabilir ve kendi recoverynizi yapabilirsiniz.Recovery çalışmıyorsa elinizde backup.wsi dosyasının olması işinize yaramaz.Win7 içinde okr 7.0 kullanımı anlatılmı onunla recovery oluşturabilirsiniz.Boşuna servise para vermeyin yazılım için.
  • Merhaba arkadaşlar lenovo z560 laptop um var onekey recovery den format atmak istiyorum ama sifre istiyor daha önce hangi sifreyi koydugumuda hatırlamıyorum ne yapmaliyim acaba lutfen yardim edin

teşekkürler

• camokan kullanıcısına yanıt
    5 senenin ardından sorun devam ediyor mu hocam bi şey önerecektim ?
  • akkolmurat kullanıcısına yanıt
    Hocam denediniz mi işe yarıyor mu ?
  • z580 laptop var elimde şu an.
    Recovery dosyaları silindi format atınca.
    Daha doğrusu win8 e geçelim dedik, herşeyi sildi süpürdü.

Şimdi internette recover dosyasını bulamıyorum. Ne yapmamı önerirsiniz.
    Dosyayı bulabilen var mı?
    Hep virüs lü sitelere giriyor.
  • Arkadaşlar elimde Lenovo z710 model var bilgisayarın içinde hazır gelen recovery bölümünü dvd ye aktarmak istiyorum .Windows 8.1 işletim sistemi mevcut.One recovery sürümü 8 . Nasıl yapabilirim yardımcı olurmusunuz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heyyt -- 27 Aralık 2014; 22:08:04 >
  • quote:

Yapılışı :

Benmi çok büyük bir dertten kurtardın kardeşim çok sağolasın

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.