Şimdi Ara

Lenovo e15 gen 2 Ryzen 4500u İnceleme & Ana Konu (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
339
Cevap
9
Favori
18.409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar şöyle bir şey fark ettim benim bilgisayarda ekran tam ortalanmamış, nasıl diyeceksiniz şöyle: ekranın sol kısmında ki boşluk sağından daha fazla arada bir gözüme çarpıyor. Sizde nasıl? Düzeltmenin bir yolu var mıdır acaba?

• Evet arkadaşlar ben de bu bilgisayarı kullanıyorum. Ben deki modeli E15G2 15.6'' olan model şimdi size bu bilgisayarla ilgili a'dan z'ye iki haftalık deneyimimi anlatacağım. İlk kötü taraflarından bahsedeyim bilgisayarda tasarım hatası var ilk fark ettiğimde şok oldum bilgisayarın kasası hafif yamuk duruyor(Kaldı ki bu Thinkpad modeli 30 yıldır üretiliyor böyle bir tasarım hatası olması hayret verici.) dış bakışta hiç fark edilmese de kullanırken elinizi dayadığınız zaman hafif tartıyor bilgisayar. Bu beni pek rahatsız etmedi açıkçası diğer bir sorun ise ben 4gb'lik ram yükseltmesi yaptım yazılım olarak sorun yaşamadım Lenovo'nun önerdiği ramlardan aldım ama bilgisayarın kasasını açarken o kadar zorlandım ki anlatamam...Adamlar çok sağlam yapmış ki daha önceden çok kez kasa açmışlığım olmasına rağmen açarken bazı dişler kırıldı 2.şoku burada yaşadım. Bilgisayarı kapatırken sorun olmaması beni rahatlattı. Onun dışında işlemcisi çok performanslı ryzen 7 4700u olan bendeki ve şu ana kadar fan sesi bile duymadım .Oyun konusuna gelirsek Valorant'ı deneme fırsatım oldu herhangi bir sorun yaşamadım full ayarlarda ortalama 60 70 fps aldım tabii bu ram eklemesi yapmadan önce ama ben oyun için almamıştım zaten . Ekran olarak parlaklığı düşük kalsa da fena değil mat ekran olması ayrı avantaj bu arada panelde tahammül edilecek kadar ışık sızması var ama sadece açılış ekranında belli oluyor özellikle siyah temada kullanırken hiç fark eldilmiyor. Kasa kalitesi ise bence gayet iyi parmak izi sorunu bende de var maalesef .Son olarak alacaklara tavsiyem tasarım konusunda çok titizseniz bu model için kasanın çok hafif yamuk olması sizi üzebilir bilgiayarı açıp ram veya ssd yükseltmesi yapacaksanız açarken çok ama çok titiz olmalısınız ben açarken çok titizdim ama yine sağlıklı bir şekilde açamadım. Aldığım ramin bilgileri:sk hynix ddr4 3200mhz cl 22 4gb ram. ram sorunsuz çalışıyor buarada nerden aldığımı soracak olursanız n11'den OS bilişimden indirimden 6200 tl ye aldım.

• öncelikle hayırlı olsun. Ben de çok titizimdir lakin kasa yamukluğunu fark edemedim kronik olmayabilir( aynı cihazı kullanıyorum e15 gen2). Ancak benim fark ettiğim ekranla çerçeve arasında ki siyah boşluklar oldu. Asimetrik dağılmışlar ve solda ki boşluk çok fazla bu biraz benim canımı sıktı. Ram takviyesi bende yapıcam inşallah kırmadan takarım çünkü böyle şeyler çok canımı sıkıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kasayı açarken çok dikkatli ol ,sizde galiba kasa düz birde şu an fark ettim donanım haber sitesinde birinin profiline girince sayfanın belirli bölgesinde ekran titremeye başlıyor her yerinde değil ama biraz aşşağı kaydırdığım zaman sizde de böylemi acaba kontrol eder misiniz?

• erenmkc61 E kullanıcısına yanıt

Bilmiyorum şu an dışardayım eve gidince bakarım.

• mratkpnar M kullanıcısına yanıt
    tamamdır yalnız ben de sadece chrome da oluyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Ben de chrome kullanıyorum zaten.

• SunSets kullanıcısına yanıt
    merhaba aldiniz mı acaba sizde de kasanın hafif yamuk olma durumu var mı birde donanım haberde birinin profilinde gezinirken sayfanın bazı bölgelerinde ekran hafif titriyor her yerinde değil ama ve sadece chrome da oluyor bu siz de de böyle bir durum var mı

Ben baktım şu anda bende bir şey yok.

Bence de problemliler tam memnun etmedi.

siz alalı ne kadar oldu iade etmeyi düşündünüz mü

Kampanya ile almıştım ucuza gelmişti o yüzden iade etmedim. Kampanya olmasa iade ederdim.

peki ben arka kapağı açtım ram taktım lenovo buna müsade ediyor rami çıkarıp iade edebilir miyim?

Bence aynen öyle yapın rami çıkarıp iade edin.

Bilgisayarı iade etmiştim elimde yok yani ben kasa yamukluğu ve ekran titreşimi fark etmedim. Hoparlör cızırtısı problemi vardı ve alt kasa tırnakları kolay kırılmıştı.

• SunSets kullanıcısına yanıt
    hangi siteden ve saticidan aldınız acaba

Hepsiburada sağlayıcıdan, Nethouse and Techburada satıcıları.

• 4700U işlemci ile üretilen modelini 1 aydır, günlük ortalama 7-8 saatten kullanıyorum.

Gördüğüm iki garip şeyi yazayım, öncelikle.

-İki ekran çalışmam gerekiyor ve ek bir monitör de kullanıyorum. Monitör bağlıyken uykudan dönüşlerde sapıtıyor bilgisayar. Bazen gri-siyah bir ekranda takılıp kalıyor, güç tuşuyla kapatmak zorunda kalıyorum. Her zaman yapmıyor bunu.

-Bir diğer mevzu da klavye. Alışık olduğum bi klavye var, ve onu kullanıyorum. Bu klavyeyi çıkardığımda, bilgisayarın kendi klavyesinde bazı tuşlar çalışmıyor. Dümdüz çalışmıyor. "k", "b", "n" ve space tuşu hatırladığım, çalışmayan tuşlar. Bu da her zaman olmuyor. Bu iki sorun her zaman olsa daha anlamlı olacak bence.

Javascript geliştirenler bilecektir, npm kullanmam gerekiyor. Eğer yoğun bir indirme yapacaksa bilgisayar, CPU %100 oluyor. Bilgisayar kitlenmiyor, ama tepkileri yavaşlıyor. Yoğun indirmeden kastım toplamda 2 veya 3 dk sürecek indirmeler. Tabi bu indirmelerde çok fazla .js uzantılı dosya indirip, diske yazdığı için tam değerlendirmesini de yapamadım bu durumun. Ama oldukça eski, 2.nesil intel işlemci taşıyan bilgisayarımda bunun olmadığını birkez daha test edip gördüm.

Bu dediklerim windows10'da yaşandı.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.