Şimdi Ara

Lenovo G510 Notebook Kullanıcılar Platformu (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.399
Cevap
27
Favori
124.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: GlueN

arkadaşlar günlük kullanım için g510 un bu modelini tavsiye edermisiniz

oyun oynanmayacak

http://www.pcdepo.com/lenovo-ideapad-g510-59-405833-notebook

Oyun için 8750M li model fiyatına göre çok iyi. Ama sadece günlük kullanım vs. için ise bence fazla kalın. Daha şık modeller var günlük kullanım için. Dediğim gibi oyun ve ağır çizimler için 8750M li model en iyi ürün diyebilirim. Zaten sizin söylediğiniz modelde 8570M var 8750M değil. Günlük kullanımda görüntü hariç herşey çok iyi ama hem 2,5 kilo hem biraz kalın olduğu için günlük kullanımda daha şık modeller bulunabilir. Günlük kullanım için avantajı ise çok sağlam oluşu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Don_Kisot -- 2 Haziran 2014; 13:10:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Don_Kisot

quote:

Orijinalden alıntı: Polene Alerjisi Olan Arı

Hocam benim leptop da power düğmesinin(esc tuşunun üstündeki düğme) ışığı yanmıyor.Normalde yanıyor mu yoksa benimkinde mi bir sorun var?

Bende de yanmıyor. Herhalde normalde de yanmıyor. Ama başkalarında yanıyor mu bilmiyorum.

hayır bendede yanmıyor.magazada teşhir ürünü inceledigimdede yanmıyordu.z510 da yanıyor ama ışık.
  • quote:

quote:

arkadaşlar günlük kullanım için g510 un bu modelini tavsiye edermisiniz

oyun oynanmayacak

http://www.pcdepo.com/lenovo-ideapad-g510-59-405833-notebook

Oyun için 8750M li model fiyatına göre çok iyi. Ama sadece günlük kullanım vs. için ise bence fazla kalın. Daha şık modeller var günlük kullanım için. Dediğim gibi oyun ve ağır çizimler için 8750M li model en iyi ürün diyebilirim. Zaten sizin söylediğiniz modelde 8570M var 8750M değil. Günlük kullanımda görüntü hariç herşey çok iyi ama hem 2,5 kilo hem biraz kalın olduğu için günlük kullanımda daha şık modeller bulunabilir. Günlük kullanım için avantajı ise çok sağlam oluşu.

katılıyorum.Kasası biraz ince olsa çok tutulurdu ama agırlık olarak z510 ile aynı yaw.oda 2.5 kilo buda 2.5 kilo.

• Hocam ekran kartını amd nin kendi sitesinden güncellediğim zaman aygıtlar->görüntü bağdaştırıcıları kısmında ekran kartının modeli tam yazmıyor.Onun yerine 8600/8700 yazıyor.Sizde de böyle mi?
  • arkadaşlar geri dönüş için teşekkürler

oyun zaten oynanmayacağı için dediğim gibi ekran kartı ikinci planda zaten ben kullanmayacağım. kardeşim kullanacak kendisi de biraz sakar diyebilirim

2.5 kilo olması pek sorun olmaz çünkü zaten sadece yer konusu için masaüstü yerine alınıyor desem yeridir

sizlerinde zannediyorum herhangi bir şikayeti yok bu kasadan (sıcaklık ses vs) yarın almayı düşünüyorum nasipse iyi forumlar.
  • quote:

Hocam ekran kartını amd nin kendi sitesinden güncellediğim zaman aygıtlar->görüntü bağdaştırıcıları kısmında ekran kartının modeli tam yazmıyor.Onun yerine 8600/8700 yazıyor.Sizde de böyle mi?

Ben Driver Booster ile güncellemiştim. Şu şekilde yazıyor bende:

Lenovo G510 Notebook Kullanıcılar Platformu

Ama sende sıkıntı olacağın sanmıyorum çünkü AMD nin sitesinde zaten 8600/8700 serisi yazıyor. Ama bence sen yinede Driver Booster ile güncellemeleri denetle. Yadahttp://support.lenovo.com/tr_TR/downloads/default.page den model seçip AMD driverını indir.

• GlueN G kullanıcısına yanıt
    quote:

arkadaşlar geri dönüş için teşekkürler

oyun zaten oynanmayacağı için dediğim gibi ekran kartı ikinci planda zaten ben kullanmayacağım. kardeşim kullanacak kendisi de biraz sakar diyebilirim

2.5 kilo olması pek sorun olmaz çünkü zaten sadece yer konusu için masaüstü yerine alınıyor desem yeridir

sizlerinde zannediyorum herhangi bir şikayeti yok bu kasadan (sıcaklık ses vs) yarın almayı düşünüyorum nasipse iyi forumlar.

Ama sizin 8750M'li modeli almanız yinede daha iyi olur. Çünkü yaklaşık aynı fiyat (önceden böyleydi) ve arasında baya fark var. Ama sizin için ne kadar önemsiz olsa da insan aynı fiyata kötüsünü almak istemez. Ama sizin baktığınız 8570M'li modeli alsanız da çok sorun yaşayacağınızı sanmıyorum. Gayet kaliteli pc. Lenovo ya güvenebilirsiniz. 8 askeri testten geçmiş ve sağlamlığını kanıtlamış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Don_Kisot -- 2 Haziran 2014; 14:00:43 >

• quote:

arkadaşlar geri dönüş için teşekkürler

benim bi şikayetim yok aralık ayında almıştım halen kullanıyorum bi sıkıntısı yaşamadım daha inşallahta yaşamam artık

• @don_kisot

hocam hassasiyetiniz için teşekkür ederim. aynı fiyata bulabilirsem onu da değerlendiririm ama aynı fiyata zor gibi :)

@missmachooo

inşallah. teşekkürler yorum için

freedos olmasının bir dezavantajı olmaz zannediyorum sizlerin aldığı modeller de bu şekildemiydi sadece windows yüklüyoruz harici olarak değil mi ?
  • quote:

@don_kisot

hocam hassasiyetiniz için teşekkür ederim. aynı fiyata bulabilirsem onu da değerlendiririm ama aynı fiyata zor gibi :)

@missmachooo

inşallah. teşekkürler yorum için

freedos olmasının bir dezavantajı olmaz zannediyorum sizlerin aldığı modeller de bu şekildemiydi sadece windows yüklüyoruz harici olarak değil mi ?

ben windows 8 li aldım hocam.bi farkı yok hocam.
  • GlueN G kullanıcısına yanıt
    Benimkinin içinde windows 8 yüklü geldi.
  • Aranızda soğutucu alan oldu mu? Ben Thermaltake massive23 LX aldım. Şuanlık memnunum oyunda açıkken denediğimde ve soğutucu kapalıyken 5 dakika açıp karşılaştırdığımda. 5 derece faydası oldu. Zaten 5v enerji geldiğinden pek birşey de beklemiyordum. Normalde Zalman NS2000 alacaktım ancak pendikte kalmadığı için bunu aldım. Asıl etkiyi yazın gösterecek zaten. Ayrıca portu 2 tane olduğu için bir de çoklayıcı almam gerekti.
  • Don_Kisot kullanıcısına yanıt
    Sence soğutucu mu almalıyım yoksa extra 4gb ram alıp, rami 8gb a mı tamamlamalıyım?
  • quote:

Sence soğutucu mu almalıyım yoksa extra 4gb ram alıp, rami 8gb a mı tamamlamalıyım?

Mümkünse ikisinide yap. Ama ben ram'ı yazdan sonra taktıracağım. Çünkü şuan oyunlarda 4gb ram yeterli ama 2014 de çıkıcak oyunlarda yüksek'te oynamak için en az 8gb ram gerek. Ben yazdan sonra oyunlar çıkacağı için sonra taktıracağım. Yazda bilgisayar iyice ısınabileceği için soğutucu almak daha mantıklı bence. Ben öncelik olarak soğutucu sonra ram taktıracağım. Ancak sadece birini yapacaksan sonraki oyunları oynayacaksan ram taktır. Ama şuanlık tüm oyunları rahat oynatıyor. Yok oyunlar çıkınca taktırırım dersen ve bütçen varsa soğutucu al. Ama seneye bence 8gb ram şart. Fifa 15 bile en az 4 diyor. Bu seneki oyunlar istemese bile seneye yazdan sonra çıkacak oyunlar kesinlikle ram ister. Ben şuan bütçemi soğutucuda kullandım yazdan sonra yeni bütçe yapınca ram taktıracağım.

@Polene Alerjisi Olan Arı

Hocam cpu-z ve dxdiag dan baktığımda ekran kartım intel hd graphics 4600 gözüküyor.Bu pc de hd8750 nin çalıştığını nereden görebilirim?
  • quote:

Hocam cpu-z ve dxdiag dan baktığımda ekran kartım intel hd graphics 4600 gözüküyor.Bu pc de hd8750 nin çalıştığını nereden görebilirim?

GPU-Z indir. Oradan altta gpu seçme yeri var oradan iki ekran kartı varsa 8750m yazıyorsa çalışıyordur. Yani şöyle tam olarak:

Not:

Özellikleri düşük gözükebilir. Ama oyuna girince özellikler düzeliyor. Sanırım güç tasarufu ile ilgili.

Arka planlar benim yapımım yazısız hallerini internetten bulabilirsiniz. Zaten AMD 8750M, i54200M ve Lenovo arkaplanlarım var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Don_Kisot -- 9 Haziran 2014; 19:58:01 >

Hocam birde bluetoothla telefondan pc ye dosya göderdim ama dosya nereye gitti bilmiyorum.Nereye kaydediyor dosyaları?
  • Kolay gelsin arkadaşlar,Lenovo g510 i7 laptop aldim bugün,herkesin bilgi ve yorumlarını alabilirmiyim ? şu an için bir problem yaşamadım ama hafif bi ısınma var gibi ?
  • quote:

Hocam birde bluetoothla telefondan pc ye dosya göderdim ama dosya nereye gitti bilmiyorum.Nereye kaydediyor dosyaları?

Belgelerimde Bluetoth Folder diye bir klosör var sanırım oraya atıyor.

quote:

Orijinalden alıntı: oxskorn

Kolay gelsin arkadaşlar,Lenovo g510 i7 laptop aldim bugün,herkesin bilgi ve yorumlarını alabilirmiyim ? şu an için bir problem yaşamadım ama hafif bi ısınma var gibi ?

Laptop gayet kaliteli duruyor zaten IBM kalitesini yansıtıyor. Özel yerlere demir yerleştirerek sağlamlığı arttırılmış ve 8 askeri testten geçmiş. Ben memnunum. İlk yorumda ram vs. nasıl yükseltilir filan yazıyor. Oyunlarda i5 AMD 8750m li modelde fps testti yaptım o da ilk yorumda var. Seninki muhtemelen onun biraz üsttünde olur. Ama pek fark etmez. Oyunlarda gayet performanslı. Klavyesi accutype yani şık ve kullanışlı diğer laptoplar gibi değil. Biraz kalın gibi ama öne doğru inceldiği için belli olmuyor. Isınmaya gelirsek. PC pek ısınmıyor. Sadece fan kısmında oyun oynanınca hafif ısınma oluyor o da çok az. Klavye ve alt tarafı buz gibi. Ama ben yazın sıcak yere gideceğim için ve riske atmamak için imzamdaki soğutucuyu aldım.Oyunlarda 3-5 derece soğutuyor. Sesi çok güzel. Eski pcm ile çok fark var. Sadece 1 tane usb2 olması biraz az ama gelecek için oda iyi çünkü 2 tane usb3.0 var. Ben şuan için imzamdaki 4 lü çoklayıcı aldım. Bir de capslock ışığı altta pil ışığının oradaki 3. ışık. Ben başta biraz sıkıntı çektim ama sonradan alıştım. Kullanım kılavuzunda da var bilgiler.

@oxskorn

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Don_Kisot -- 9 Haziran 2014; 22:49:43 >

• quote:

quote:

Belgelerimde Bluetoth Folder diye bir klosör var sanırım oraya atıyor.

quote:

Orijinalden alıntı: oxskorn

Kolay gelsin arkadaşlar,Lenovo g510 i7 laptop aldim bugün,herkesin bilgi ve yorumlarını alabilirmiyim ? şu an için bir problem yaşamadım ama hafif bi ısınma var gibi ?

Laptop gayet kaliteli duruyor zaten IBM kalitesini yansıtıyor. Özel yerlere demir yerleştirerek sağlamlığı arttırılmış ve 8 askeri testten geçmiş. Ben memnunum. İlk yorumda ram vs. nasıl yükseltilir filan yazıyor. Oyunlarda i5 AMD 8750m li modelde fps testti yaptım o da ilk yorumda var. Seninki muhtemelen onun biraz üsttünde olur. Ama pek fark etmez. Oyunlarda gayet performanslı. Klavyesi accutype yani şık ve kullanışlı diğer laptoplar gibi değil. Biraz kalın gibi ama öne doğru inceldiği için belli olmuyor. Isınmaya gelirsek. PC pek ısınmıyor. Sadece fan kısmında oyun oynanınca hafif ısınma oluyor o da çok az. Klavye ve alt tarafı buz gibi. Ama ben yazın sıcak yere gideceğim için ve riske atmamak için imzamdaki soğutucuyu aldım.Oyunlarda 3-5 derece soğutuyor. Sesi çok güzel. Eski pcm ile çok fark var. Sadece 1 tane usb2 olması biraz az ama gelecek için oda iyi çünkü 2 tane usb3.0 var. Ben şuan için imzamdaki 4 lü çoklayıcı aldım. Bir de capslock ışığı altta pil ışığının oradaki 3. ışık. Ben başta biraz sıkıntı çektim ama sonradan alıştım. Kullanım kılavuzunda da var bilgiler.

@oxskorn

çok güzel konuşmuşsun kardeşim aynen dediklerin yaşadklarımı yazıya döktü,öncelikle tam da söylediğin gibi fan yeri biraz fazla ısınıyor,onun dışında laptop un kalan heryeri bırak normali normalden bile soğuk oluyor bu çok tatminkar bi duygu,o fan yerinın ısınmasında ki sebep nedir acaba ve ne var da ısınıyor ? son sorumsa touchpad i nasıl devre dışı bırakırım ?

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.