Şimdi Ara

Lenovo G510 Notebook Kullanıcılar Platformu (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.399
Cevap
27
Favori
124.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kovadogs

Bunu almayı düşünüyorum, ekran kartı olarak R5 M230 yazıyor faka bu konuda AMD8750M'den bahsediliyor, beni aydınlatacak biri?

Ekran kartı modellerine göre değişiyor r5 m230 -8570-8750 modelleri var bunlar arasından 8750 ekran kartı olan modeli alacaksın.
  • quote:

Bunu almayı düşünüyorum, ekran kartı olarak R5 M230 yazıyor faka bu konuda AMD8750M'den bahsediliyor, beni aydınlatacak biri?

R5 M230 modelini alırsan çoğu yeni oyunu oynayamazsın 8750M ise onları high - medium bile oynarsın. Arada ki fark bu. Ekran kartı da bir Notebook ta en önemli yer. Aynı fiyata 8750m varken r5 m230 alma. Ama yine aynı fiyata çoğu pc modelinden iyi olur. İyi oyun oynamak istiyorsan ve 2000-3000 tl lik pc gibi oyun performansı istiyorsan 8750m li model al.
  • quote:

r5 m230 8570m'in isim degiştirmiş hali.8750m almanı öneririm çünkü 8570m yani r5 m230 çok düşük ekran kartı ayrıca 64 bit.
  • Arkadaslar bende lenovo g510 notebook alarak araniza katildim.Yalniz bir sorum var.Bilgisiyarda yanliz kulaklik girisi var.Ben mikrofonlu kulaklik aldigimda mikrofonu nereye takacam?Veya buna uygun bir mikrofonlu kulaklik var mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Polene Alerjisi Olan Arı

Arkadaslar bende lenovo g510 notebook alarak araniza katildim.Yalniz bir sorum var.Bilgisiyarda yanliz kulaklik girisi var.Ben mikrofonlu kulaklik aldigimda mikrofonu nereye takacam?Veya buna uygun bir mikrofonlu kulaklik var mi?

Orası ortak ses girişi. Mikrofon da takılabilir. Ayrıca bilgisayarın klavye kısmında küçük bir delik var orası mikrofon. Daha ayrıntılı bilgisayara bakmak istiyorsan kullanım klavuzu var.

http://download.lenovo.com/consumer/mobiles_pub/lenovo_g400g500g405g505g410g510_ug_turkish.pdf

Buradan indir. 7. sayfada o bahseddiğin giriş hakkında bilgi var. Eğer iki tane giriş gerekli ise kulaklık-mikrofon çoklayıcıları var.

Hoşgeldin aramıza. Herhangi bir bilgisayar ile ilgili sorun olursa bu konu üzerinden bize ulaşabilirsin. Ve ilk yorumda ram yükseltme anlatımı, FPS ölçümleri ve bazı sıkça sorulan soruların cevapları var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Don_Kisot -- 30 Mayıs 2014; 17:02:44 >

• Don_Kisot kullanıcısına yanıt
    Sadece kulaklık takıp mikrofon olarak da bilgisayarınkini kullansam olur mu?Ve pc nin ses kaydetme uygulamasını bulamadım, mikrofonu ne kadar kaliteli?
  • quote:

Sadece kulaklık takıp mikrofon olarak da bilgisayarınkini kullansam olur mu?Ve pc nin ses kaydetme uygulamasını bulamadım, mikrofonu ne kadar kaliteli?

Sanırım olur.

Mikrofonu gayet kaliteli gibi geldi bana. Cızırtı vs. hiç yok.

Windows'un ses kaydedicisi var. Windows + F yap orda sağda uygulamalar var ona tıkla aramaya ses kaydedicisi yaz çıkıyor.
    Hocam pc ye soğutucu almak lazım mı?Alırsam çok pahalı olmamak koşuluyla önerebileceğiniz bir soğutucu var mı?Birde pc de 1 tane usb 2.0 var.Bunun sayısını arttırabiliyor muyuz?Bendeki notebookun ekran kartı hd 8750, bf4 gibi oyunlarda performansı high ve mediumda nasıldır?
  • quote:

Hocam pc ye soğutucu almak lazım mı?Alırsam çok pahalı olmamak koşuluyla önerebileceğiniz bir soğutucu var mı?Birde pc de 1 tane usb 2.0 var.Bunun sayısını arttırabiliyor muyuz?Bendeki notebookun ekran kartı hd 8750, bf4 gibi oyunlarda performansı high ve mediumda nasıldır?

Sizin bilgisayarınızı yorma durumunuza göre değişir. Ayrıca sıcak bölgelerde de alınması lazım ben Zalman NS2000 alacağım size de öneririm. Ama bütçeniz yeterse Zalman soğutucularda en iyi marka. Ayrıca diğer bilgisayarlara göre çok daha az ısınıyor. Ve fanı çok sessiz.

Usb 2.0 sayısını arttıra biliriz. İster 10-15 tl ye çoğaltıcı yani usb hub alın veya bazı soğutucularda var mesala benim alacağım soğutucuda. Size önerim hem soğutucu hem usb aynı anda yani usb portu olan soğutucu almanız.

Benim denediğim oyunlarda performans gayet iyi. İlk yorumda fps ler var orada 25+ olanlar akıcı rahat oynanabilir demek oluyor.

Crysis 2 CoD MW 3 rahat oynanıyor. Çoğu bilgisayarın açamadığı NFS Rivals bile medium da akıcı bir şekilde oynuyorum.

Daha ayrıntılı bilgiyi şuradan bakabilirsin:

http://www.notebookcheck-tr.com/AMD-Radeon-HD-8750M.91266.0.html

Altta Fps ler var onların çoğu senin alacağın kadardır ama bazı seninkine fpsler düşük olabilir çünkü bilgisayarlar aynı değil. Dediğim gibi 1. mesajda benim denediğim FPS ler var. Onlar kesin olarak senin alacağın fpsdir.

• Hocam can you run it sitesinden pc nin battlefield 3 performansına baktım.Minimum ayarların hepsini sağlıyor ama maximum ayarlarda sadece ekran kartında uyarı veriyor.Bunun sebebi ney?Görüntüyü atıyorum buraya.

Birde eğer siz battlefield 3 oynadıysanız bu pc nin bf3 de performansı nasıl?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polene Alerjisi Olan Arı -- 31 Mayıs 2014; 10:03:50 >
  • quote:

Hocam can you run it sitesinden pc nin battlefield 3 performansına baktım.Minimum ayarların hepsini sağlıyor ama maximum ayarlarda sadece ekran kartında uyarı veriyor.Bunun sebebi ney?Görüntüyü atıyorum buraya.

Birde eğer siz battlefield 3 oynadıysanız bu pc nin bf3 de performansı nasıl?

Auto da Yani bir ultra biraz medium vs. ayarlarda gayet akıcı 20 nin altına inmiyor fps olarak 20+ alıyorum genelde 30 filan. Herşey ultrada bazı yerler 15 alıyorum ama akıcılıkta herhangi bir problem göremedim. Ama bunda da genelde 25+ oluyor. Ben Auto ayarlarda oynamayı tercih ediyorum çünkü genelde mp oynadığım için lag olduğu yerde daha da donmasın diye. Az sonra bir daha ölçerim bir dakika.

******Düzenleme:

Son ölçümlerim:
    Auto (en üsteki texture ultra diğerleri medium) 20-40 fps aldım.Gayet akıcı. Genelde 30+ fps aldım.
    Ultra (Herşey son ayarlar) 13-32 fps aldım. 15 olan yerler çok nadir. Oralarda da kendi sistemi devreye giriyor yani takılma olmuyor sağ sola döndürünce birleştiriyor görüntüyü hissedilmiyor bile. Bu da gayet akıcı.

Ben online da FPS görüntüden daha önemli olduğu için ultraya çok yakın görüntü kalitesinde Auto da oynuyorum. Ama görüntü önemli diyorsan Ultra da oyna sadece oyuna girince biraz alışması lazım ben ilk girdiğim de 13 aldım sonra yükseldi. 1-2 dk. sonra 20+ aldım.

Eğer kararsız kalmışsan video koyabilirim ama biraz kısa olur çünkü BF3 indirdim (Bugün alacaktım bir baktım bedava olmuş) internet sınırsızdı ama yavaşladı. MP de yinede 50 den az ping alıyorum.

BF3 baya ağır oyundur her pc kaldırmaz.

******Düzenleme 2:

Can you run it sitesi zaten yanlış gösteriyor çoğu zaman. Sen şu siteye bak en doğrusu o :

http://www.game-debate.com/

Yukarda aramaya oyunu yaz allta laptopu seçip kendi sistemini seç tamam de.

Şöyle olacak:

http://www.game-debate.com/games/index.php?g_id=1164&game=Battlefield+3&p_make=Intel&p_deriv=Core+i5-4200M+2.5GHz&gc_make=ATI&gc_deriv=Radeon+HD+8750M+2GB+DDR3&ram=4&checkSubmit=#systemRequirements

En altaki tik yeşilse tam kaldırır demek oluyor. Ama bu da bazen çok abartıyor. Kaldırdı dediği kaldırmadığı oyunlar bazı pclerde var. Ultrada GPU zorlanabilir diyor ama CPU onun eksiğini biraz kapatır. Ultrada hafif akıcı oynarsın. Ama ultarada tavsiye edilen yani 30+ FPS alamayabilirsin demek istiyor.

Kısaca ULTRA ayarlarda 13+ FPS alınıyor. 13 zaten bazı oyunlara göre düşük bir FPS ama BF3 de akıcı oluyor ayrıca çoğu yerde 20-30 arası alınıyor. Bu oyun baya yüksek GPU istiyor. Çok akıcı oynamak istiyorsan AUTO ayarları seç. PC ısınırsa FPS daha da düşebilir. Zaten çoğu pc bu oyunu Low da bile kaldırmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Don_Kisot -- 31 Mayıs 2014; 11:35:15 >

Sağolun hocam uğraştırdım sizide.Bu arada zalman soğutucu alırsanız nasıl olduğunu bizede yazarsınız umarım.Bende almayı düşünüyorum çünkü. :)
    Hocam bu bilgisayarda bluetooth u bulamadım.Nerede bluetooth a bağlanıp dosya gönderebilirim?
  • Polene Alerjisi Olan Arı kullanıcısına yanıt
    Sağ tarafa gel masaüstündeyken ayarlar de en alttaki Bilgisayar Ayarlarını Değiştir' e tıkla oradan kablosuz sekmesini aç ve bluetooth kısmını aç. Sonra aynı yerden Cihazlar kısmını aç ve bluetooth unu açtığın çihazı ekle. Ekleme işlemini bildirimlerden (alttaki ok) tıklayıp blutooth simgesine tıkla oradan blurtooth cihazı ekleden yapabilirsin yada masaüstünden sağdan cihazlara tıklayarak. Eğer başka cihazın senin pc ni görmeni istiyorsan bildirimlerden (alttaki ok) tıklayıp blutooth simgesine tıkla oradan ayarları aç 1. sekmede başka cihazın görmesine izin ver seçeneğini işaretle. Ama bu bazen tehlikeli olabiliyor zaten aynı yerin açıklamasında var.
    Anladım sağol.
    10dk oyun oynadıktan sonra işlemci sıcaklığı kaç oluyor bakıp söyler misin?
  • beratad B kullanıcısına yanıt
    Sen yazdığında ben oynuyordum. Yaklaşık bir saattir BF3 oynuyorum sıcaklık 59-67 dereceydi. Arka planda oyun ve chrome açık. Ama klavye buz gibi sadece fan tarafı ılık İstiyorsan başka oyunlara bakabilirim? Çok sıcak yerlerde sıcaklık değişimi olabilir. Ben İstanbul'dayım ve hava sabah olduğundan da o kadar sıcak değil.

@beratad

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Don_Kisot -- 9 Haziran 2014; 20:42:25 >
    Hocam benim leptop da power düğmesinin(esc tuşunun üstündeki düğme) ışığı yanmıyor.Normalde yanıyor mu yoksa benimkinde mi bir sorun var?
  • arkadaşlar günlük kullanım için g510 un bu modelini tavsiye edermisiniz

oyun oynanmayacak

http://www.pcdepo.com/lenovo-ideapad-g510-59-405833-notebook
  • quote:

Hocam benim leptop da power düğmesinin(esc tuşunun üstündeki düğme) ışığı yanmıyor.Normalde yanıyor mu yoksa benimkinde mi bir sorun var?

Bende de yanmıyor. Herhalde normalde de yanmıyor. Ama başkalarında yanıyor mu bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Don_Kisot -- 2 Haziran 2014; 13:09:15 >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.