Şimdi Ara

Lenovo G510 Notebook Kullanıcılar Platformu (61. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.399
Cevap
27
Favori
124.842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: R@j

quote:

Orijinalden alıntı: MissMacHoOo

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar merhaba

Lenovo G510 59408006 GOLD BİLGİSAYAR DAN ALINMA

Öncelikle ekran kartı İLK GÜNCELLEMEDE (LAPTOP I İLK ALDIĞIM ZAMAN) R7 M265 iken driver güncelleme sonrası HD 8600/8700M diye görmeye başlamıştı BU İLK SORUNUM

BU BİLGİSAYARI GOLD BİLGİSAYARDAN ALDIĞIMDA ( ŞÜPHELENMİŞTİM KULLANILMIŞ MI DİYE GARANTİSİ BÖYLE 50 DEFA KATLANMIŞTI SORDUM KULLANILMIŞ MI BU DİYE YOK DEDİLER VE ELLERİNDE SÖZDE 1 TANE VARMIŞ AMA BELLİ GARANTİ KAĞIDI 50 DEFA KATLANMAZ KATLANACAK Bİ KAGITTA DEĞİL YANİ KULLANILMIŞ HİSSİYATI VERDİ BANA) VE BEN SIRF R7 M265 DİYE MECBUR BUNU ALMIŞTIM

(BU ARADA GOLD BİLGİSAYAR DA SATILAN ÜRÜNLER YA KULLANILMIŞ YADA HATALI MI OLUYOR BİLMEM İPAD AİR 128 GB ALMIŞTIM O DA APP STORE A GİRMİYOR DONUYOR DU, YA KULLANILMIŞ OLUYOR YADA ARIZALI)

NEYSE SORUNUM ŞU :

BU LAPTOP I ALDIĞIMDAN BERİ BÖYLE GÜN İÇERİSİNDE TOPLAMDA 4-5 DEFA HANGİ SAATLER DE YAPTIGINI BİLMEDİĞİM CIYYYYK DİYE BİR SES ÇIKARIYOR
    SANKİ PORSELEN TABAK Bİ YERE SÜRTER YA CIYYYYK DİYE Bİ SES ÇIKARIYOR TEK SES VE SONRA SES YOK GÜN İÇERİSİNDE OLUYOR

BENİM TAHMİNİM; 1. OLASILIK HARD DİSK , 2. OLASILIK ANA KART ARIZASI , 3. OLASILIK FAN MI SÜRTÜYOR ?

İLK ALDIĞIMDA UMURSAMAMIŞTIM AMA CANIMI SIKMAYA BAŞLADI BU İŞ VE CİHAZIN GARANTİSİ DOLMAK ÜZERE

ÇOK TİTİZ KULLANICIYIM 2 SENEDİR DAHA CİHAZIN EKRAN JELATİNLERİNİ SÖKMEMİŞİM
    GARANTİYE GÖNDERECEĞİM AMA GÜVENEMİYORUM GARANTİYE
    SEBEBİ İSE BAŞIMDAN GEÇEN ŞU OLAY :
    (DAHA ÖNCE BAŞIMA ŞU GELDİ : HP DV9097EA LAPTOP IM VARDI ANA KART DEĞİŞTİRMİŞLERDİ 2-3 SENE SONRA BİOS GÜNCELLEMEK İSTEDİM GÜNCELLEYEMEDİM SEN TUT ANAKART MODELİNİ VS. YAZILIMLA YAZMA, AÇTIM SÖYLEDİM 2-3 SENE GEÇMİŞ SİZ MÜDAHALE EDİP SİLMİŞSİNİZDİR DEDİLER VİRÜS SİLMİŞTİR DEDİLER BENİ AYAR ETTİLER)
    BU YÜZDEN ÇEKİNİYORUM ÜRÜNÜ GARANTİYE VERMEYE

AYRICA ; İstanbul'da oturmuyorum ve kargo ile bedavaya gönderebiliyormuyuz ?

LÜTFEN BANA Bİ FİKİR VERİN VE YARDIMCI OLUN ?

Hocam merhaba. Öncelikle gold bilgisayardan ürün almayınız artık çünkü şirket batma noktasına geldi o yüzden ellerindeki malları çıkarıyorlar. dediginiz sorunun kaynağı harddisk veya fan. anakartla alakası olacağını sanmıyorum. garantisi bitmek üzere diyorsunuz gönderin garantiye rahat edin. lenovo servisini arayın onlar kargo yoluyla evinizden alıyorlar zaten bilgisayarı geç kalmayın bence sorun dahada artmadan. garantiden korkunuzu anlıyorum ancak ben 2 kere garantiye gönderdim ikisindede sorunsuz hallettiler hemde 2 3 gün içinde hallettiler.

Hocam çok teşekkür ederim inan içimi ferahlattın biraz olsun.
    Göndereceğim ürünü garantiye.
    Fakat;
    Aklımda kalan son sorular :

1)Lenovo yu arayacağım ama sorunu nasıl tam anlatayım, nasıl tarif edeyim ? Arada CIYYYYK diye bi ses çıkarıyor mu diyeyim ?

2)ve bi de mesela bu canı isteyince CIYYYYK SESİNİ çıkartıyor bak dun mesela hiç çıkarmadı, adamlar bunu nasıl anlayacak ?
    Ürünü gönderecem bi şey yok diyecekler gerekli kontrol temizlik bakım yapıldı diyecekler geri gönderecekler sanırım ?

son olarak : bana kargo yollayacaklar ama ürünü nasıl paketleyeyim sonucta kargo da zarar görmesin, kutusunu filan hep attım nasıl sağlam gönderebilirim ?

Ayrıca kargo parasını Lenovo teknik servisi mi ödüyor ?

Hiç sıkıntı yapmayın hocam. Öncelikle tek tek cevaplayalım sorularınızı :)

1. Lenovo servisini arayın ve durumu olduğu gibi anlatın ayrıca ufak kağıt parçasına sorunu yazıp kutunun içine atın veya üstüne yapıştırın.

2. Siz sorunun nerede olduğunu bilmediginizi söylerseniz onlarda her parçaya ayrı ayrı test yaparlar anlarlar sorunu merak etmeyin.

Sorunu iyice anlatırsanız detaylıca ilgilenirler hocam merak etmeyin. Kutuyu kendiniz bulmanız lazım eş dost yada kargoculardan kutu bulabilirsiniz. Kargo parası tamamiyle lenovoya ait siz sadece ürünü kutusuna koyup kargocunun evinize gelmesini bekleyeceksiniz :)

Valla teknolojiden ağzım çok yandı artık yoğurdu üfleyerek yiyoruz :)

Peki ben yine her ihtimale karşı bilgisayarın seri no vs. sini nasıl alayım ?

bi de benim ekran kartım ilk aldığımda r7 m265 ti şimdi HD 8600/8700 diye yazıyor bu nasıl ayırt edeceğiz ?

yani asıl derdim şu : bi parça değişti mi tam söylemiyorlar bakım filan diyorlar
    yada bi önceki mesajda verdiğim ötnek gibi anakart değişti ama ana kartın modelini ismini yazılımla yazmamışlardı

yani cihaz garantiden gelince karşılaştırabileyim elimde bilgiler olsun istiyorum

* Yanlış anlama çok titiz kullanıcıyım ben 2 senelik laptop görsen jelatinleri sökülmemiş ilk günkü gibi

Zaten randuman alamazsam asus rog laptop alacam bi tane :)

hocam o bendede çıkıyor önceden yoktu. amd yeni güncellemeyle ismini degiştirdi rahat ol o konuda. lenovo güzeldir hocam emin olun garantiye gönderin çok memnun kalacaksınız :)

• MissMacHoOo kullanıcısına yanıt
    Merhaba fan temizligi nasil yapiliyor kolay mi ? Ekran kartinin amd 8570 oldugunu nasil anlariz ? 2.el i7 li bir g510 alma arifesindeyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

Merhaba fan temizligi nasil yapiliyor kolay mi ? Ekran kartinin amd 8570 oldugunu nasil anlariz ? 2.el i7 li bir g510 alma arifesindeyim.

Merhaba fan temizligini hiç yapmadım garanti yaptı hepsinde. ekran kartı r5 m230 yada 8570m yazıyorsa bilki 8570m'dir. aygıt yöneticisinden bakabilirsiniz.
  • quote:

quote:

Merhaba fan temizligini hiç yapmadım garanti yaptı hepsinde. ekran kartı r5 m230 yada 8570m yazıyorsa bilki 8570m'dir. aygıt yöneticisinden bakabilirsiniz.

Satis fiyati g510 nun 1350 tl den 1250 tl ye almaya calisacagim ama kafamda kasa toplamak var.1000 tl ye de amd a10 lu kasa toplaniyor fakat kararsiz kaldim.Amacim performans,program ve 3-4 tane oynadigim oyun var.

Ses kalitesi nasil ozellikle kulaklikla muzik dinlerken ? Fiyat nasil ? 2.el 1350 tl denilmis,eskiden kampanyayla 1650 tl ye alinabiliyormus.

• quote:

quote:

quote:

Satis fiyati g510 nun 1350 tl den 1250 tl ye almaya calisacagim ama kafamda kasa toplamak var.1000 tl ye de amd a10 lu kasa toplaniyor fakat kararsiz kaldim.Amacim performans,program ve 3-4 tane oynadigim oyun var.

Ses kalitesi nasil ozellikle kulaklikla muzik dinlerken ? Fiyat nasil ? 2.el 1350 tl denilmis,eskiden kampanyayla 1650 tl ye alinabiliyormus.

Hocam eğer 8750m ekran kartli ise güzel. Fiyatida normal ama imkanınız varsa masaüstü pc toplamak daha mantikli.

Anladim tesekkur ederim son olarak ses kalitesi nasil kulaklikta muzik kalitesi olarak ? Galiba dolby theater ses veriyormus cihaz.

Harici ekrana baglayip hic kullandiniz mi ? Zorlanma ve donma oluyor mu ? Elimdeki eski notebookta 2.nesil i5 islemcili makinede ne hikmetse buyuk ekrana baglayinca anlik takilmalar oluyor.

• quote:

Anladim tesekkur ederim son olarak ses kalitesi nasil kulaklikta muzik kalitesi olarak ? Galiba dolby theater ses veriyormus cihaz.

Harici ekrana baglayip hic kullandiniz mi ? Zorlanma ve donma oluyor mu ? Elimdeki eski notebookta 2.nesil i5 islemcili makinede ne hikmetse buyuk ekrana baglayinca anlik takilmalar oluyor.

hocam sesi güzel geldi bana çok birşey bekleme ama benim önceki acer laptopumdan çok çok iyi geldi dolby gerçekten fark ettiriyor. hocam evimde 43 inç 4k tv var. hdmi ile ona bağlıyorum hiç sıkıntı yok 4k bile destekliyor pes 2016 far cry 4 euro truck simulatör 2 gibi oyunlarda sıkıntı yaşamadım hiç. genel olarak laptopu tavsiye ederim hocam şimdilik sıkıntım yok 2.5 yıl oldu inşallah olmaz..
  • merhaba ekranım kırıldı n11 de 140 150 tl ye satılıyor alsam sorun olurmu onlar büyük ihtimalle yan sanayi görüntü kalitesi falan nasıl olur

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar arkadaşlar bende Lenovo G510 kullanıcısıyım. i5 4200M işlemcili 8750m ekran kartlı versiyonunu kullanıyorum. Bilgisayarımı 19.01.2015 tarihinde Vatan'dan aldım.

Normalde bilgisayarı oyun amaçlı oynamam ancak son dönemlerde biraz oyuna merak saldım. Son 1.5 - 2 aydır CS Go oynuyorum. Normalde 130 fps almam gerekirken sürekli 30 ila 60 fps arası alıyordum oyundan. Garibime gidiyordu bu durum. Bir süre ekran kartının güncellemeleriyle araştırmalarıyla uğraştım, bir çok fps arttırma yöntemini denedim ancak nafileydi. Son olarak format atmayı denedim ve recovery ile format attım. Hemen eski ayarlarımı baştan yaptım ve denedim. Sonuç yine aynıydı. Fakat bu sefer bilgisayarda ısınma ve fan sesi sorunu çıkmaya başladı. 1.5 seneden fazla olmuştu bilgisayarı alalı, içini açıp hiç temizlememiş format dahi atmamıştım. Heralde fanı tozlandı falan diye düşündüm. Fanı temizlemek amacıyla energy manageri tekrar kurdum.
    Bilgisayar yeniden başladı ve bir hata aldım: ''Bağdaştırıcı Sınırlı Destek İçeriyor'' ''Güç Bağdaştırıcısı Yeterli Dolumu Sağlayamıyorsa, Performans Etkilenecektir.'' (Bilmeyenler için söyleyeyim, şarj adaptörü her yeniden takıldığıda aynı hatayı veriyor.)

Sonradan aklıma geldi ki ben bu hatayı bilgisayarı ilk aldığım günlerde alıyordum ancak önemsemiyordum. Energy manager bayadır kurulu olmadığı için unutmuştum. O an aklıma dank etti, oyuna girdim fps yi kontrol ettim, her zamanki gibi 30-60 fps arasıydı. Şarj adaptörünü çıkardığım anda fps 130 a çıktı.

Kafam almadı, nasıl oluyorda şarj aleti takılıyken düşük, pildeyken yüksek fps alırım? Geriye şüphelenecek tek bişey kalmıştı. Şarj adaptörü.

İnternetten modeli arattım kontrol ettim ve o an sorunu anladım. Bana yanlış adaptör verilmiş.

Şimdi ben nasıl bir yol izlemeliyim? Teknik servise ya da Vatana durumu bildirsem bana yardımcı olurlar mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Praxilla -- 22 Haziran 2016; 6:22:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Praxilla

Merhabalar arkadaşlar bende Lenovo G510 kullanıcısıyım. i5 4200M işlemcili 8750m ekran kartlı versiyonunu kullanıyorum. Bilgisayarımı 19.01.2015 tarihinde Vatan'dan aldım.

Normalde bilgisayarı oyun amaçlı oynamam ancak son dönemlerde biraz oyuna merak saldım. Son 1.5 - 2 aydır CS Go oynuyorum. Normalde 130 fps almam gerekirken sürekli 30 ila 60 fps arası alıyordum oyundan. Garibime gidiyordu bu durum. Bir süre ekran kartının güncellemeleriyle araştırmalarıyla uğraştım, bir çok fps arttırma yöntemini denedim ancak nafileydi. Son olarak format atmayı denedim ve recovery ile format attım. Hemen eski ayarlarımı baştan yaptım ve denedim. Sonuç yine aynıydı. Fakat bu sefer bilgisayarda ısınma ve fan sesi sorunu çıkmaya başladı. 1.5 seneden fazla olmuştu bilgisayarı alalı, içini açıp hiç temizlememiş format dahi atmamıştım. Heralde fanı tozlandı falan diye düşündüm. Fanı temizlemek amacıyla energy manageri tekrar kurdum.
    Bilgisayar yeniden başladı ve bir hata aldım: ''Bağdaştırıcı Sınırlı Destek İçeriyor'' ''Güç Bağdaştırıcısı Yeterli Dolumu Sağlayamıyorsa, Performans Etkilenecektir.'' (Bilmeyenler için söyleyeyim, şarj adaptörü her yeniden takıldığıda aynı hatayı veriyor.)

Sonradan aklıma geldi ki ben bu hatayı bilgisayarı ilk aldığım günlerde alıyordum ancak önemsemiyordum. Energy manager bayadır kurulu olmadığı için unutmuştum. O an aklıma dank etti, oyuna girdim fps yi kontrol ettim, her zamanki gibi 30-60 fps arasıydı. Şarj adaptörünü çıkardığım anda fps 130 a çıktı.

Kafam almadı, nasıl oluyorda şarj aleti takılıyken düşük, pildeyken yüksek fps alırım? Geriye şüphelenecek tek bişey kalmıştı. Şarj adaptörü.

İnternetten modeli arattım kontrol ettim ve o an sorunu anladım. Bana yanlış adaptör verilmiş.

Şimdi ben nasıl bir yol izlemeliyim? Teknik servise ya da Vatana durumu bildirsem bana yardımcı olurlar mı?

hocam garantisi devam ediyorsa lenovo yetkili servisi arayıp durumunuzu bildirin onlar gerekli yardımı yapacaklardır size. büyük ihtimal fan tozlanmıştır ve cihaz ısınıyordur.

• quote:

quote:

Merhabalar arkadaşlar bende Lenovo G510 kullanıcısıyım. i5 4200M işlemcili 8750m ekran kartlı versiyonunu kullanıyorum. Bilgisayarımı 19.01.2015 tarihinde Vatan'dan aldım.

hocam garantisi devam ediyorsa lenovo yetkili servisi arayıp durumunuzu bildirin onlar gerekli yardımı yapacaklardır size. büyük ihtimal fan tozlanmıştır ve cihaz ısınıyordur.

7 aylık daha garantim var. Isınmayla yada fan sesiyle alakalı bi şikayetim yok şu anlık. Adaptörü değişsinler yeter bana. Onun dışında bilgisayar canavar gibi çok çok memnunum.

• quote:

quote:

quote:

7 aylık daha garantim var. Isınmayla yada fan sesiyle alakalı bi şikayetim yok şu anlık. Adaptörü değişsinler yeter bana. Onun dışında bilgisayar canavar gibi çok çok memnunum.

lenovo servisini ararsan yardımcı olacaklardır kardeşim ben 2 sefer garantiyle işim oldu 2sindede uğraştırmadan yaptılar sorun çıkacağını düşünmüyorum..

• Merhaba hocam windows 10 güncelleme yaptım ben ama video izlerken gerek internet üstünden gerekse bsplayer vb aynı sorun var flash player güncelledim fayda etmedi napabilirim ?

Birde ben driver güncellemesini eski sürüme döndürmüştüm çünkü ekran parlaklığı ayarlanamıyordu acaba ondan mı sorun ?

• quote:

Orijinalden alıntı: TedMosby

Merhaba hocam windows 10 güncelleme yaptım ben ama video izlerken gerek internet üstünden gerekse bsplayer vb aynı sorun var flash player güncelledim fayda etmedi napabilirim ?

Birde ben driver güncellemesini eski sürüme döndürmüştüm çünkü ekran parlaklığı ayarlanamıyordu acaba ondan mı sorun ?

hocam sorun ekran kartı sürücüsünden olabilir mevcut sürücüyü aygıt yöneticisinden kaldırıp yeni sürüm yükleyip deneyiniz. aygıt yöneticisinden güncelle dediginizde kendisi yükleyecektir.

hocam güncelledim ama yine az da olsa yapmaya devam ediyor tam anlamyyla düzelmedi napabilirim ba?ka acaba
  • quote:

hocam güncelledim ama yine az da olsa yapmaya devam ediyor tam anlamyyla düzelmedi napabilirim ba?ka acaba

Hocam şimdi görmedende yorum yapmak istemiyorum donanımsal problem olabilir mi diye düşünüyorum ama sanmıyorum. windows 10'un kendi format özelligi ile sıfırlamayı denesenize bide. eğer buda çözüm getirmezse servisi arayıp yardım talep edin.
  • Bilgisayarı yeniden başlattığımda o sorun geçti hocam ama windows 10 açılış ve çalışma olarak bana sanki bazı yerlerde takılıo gibi geldi sıfırlasam mı diye düşünüyorum yinede , ama sıfırlarsam windows 8.1 e 1 ay içinde geri dönme hakkımı kaybetmiş oluyorum ? Oyun vs yüklemeye kalksam windows 10 uyumlu olur mu acaba ?

Birde one recorvery key işlevini yitiriyor mu sıfırlayınca windows 10 u ?
  • quote:

Bilgisayarı yeniden başlattığımda o sorun geçti hocam ama windows 10 açılış ve çalışma olarak bana sanki bazı yerlerde takılıo gibi geldi sıfırlasam mı diye düşünüyorum yinede , ama sıfırlarsam windows 8.1 e 1 ay içinde geri dönme hakkımı kaybetmiş oluyorum ? Oyun vs yüklemeye kalksam windows 10 uyumlu olur mu acaba ?

Birde one recorvery key işlevini yitiriyor mu sıfırlayınca windows 10 u ?

Hocam Windows 10un kendi sıfırlama özelliği var ayarlar güvenlik güncelleştirmeden sifirliyorsun yani hic bir seye gerek kalmıyor çok basit bulamazsan fotoğraf atarım ben

Hocam buldum ama windows 8.1 den tam anlamıyla vazgeçmeli miyim ona karar veremedim :)

Şuanda çok kurcalayamadım ama memnunum windows 10 dan ilerde bişi yaşar mıyım onu düşünüyorum

• quote:

Hocam buldum ama windows 8.1 den tam anlamıyla vazgeçmeli miyim ona karar veremedim :)

Şuanda çok kurcalayamadım ama memnunum windows 10 dan ilerde bişi yaşar mıyım onu düşünüyorum

hocam ben 1 seneyi bulacak kullanalı hiç sıkıntı yaşamadım kesinlikle tavsiye ederim performans artışı oluyor biraz.
  • 
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.