Şimdi Ara

LENOVO G530 LÜTFEN YORUM,YARDIM,TAVSİYE :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
18.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar V...Bilgisayarın yeni kataloğunda LENOVO G530 diye bir model gördüm.ürünün özellikleri şu şekilde:

intel centrino 2 işlemci teknolojisi (yanlış yazılmış olabilir,centrino 1 sanki)
    core 2 duo T6400 işlemci (2.0 ghz,800 mhz,2mb cache)
    3gb ddr2 667mhz ram
    320 gb sata 5400 rpm HDD
    15.4'' Widescreen WXGA Vibrantview (1280x800 dpi)
    256 MB Nvidia geforce 9300 GS ekran kartı
    Çift katmanlı DVD Optik sürücü (Bu alet DVD-CD Yazıyor mu bilmiyorum,merak ediyorum (: )
    1.3 mp WEBCAM,Bluetooth.Kart okuyucu
    vista home basiç tr işletim sistemi

FİYAT : 1381 TL (10 TAKSİT FİYATI) ve 1215 tl (world card 5 taksit fiyatı)

Arkadaşlar,ben bilgisayarı internet,msn,film izleme,Catia (Autocad gibi bişe) programı ile teknik çizim yapma işleri için kullanırım.Yazdan yaza da NFS serisi araba yarışları oynar,bitiririm.Kullanım koşullarımı gözönünde bulundurarak bana bu bilgisayarın alınabilir olup olmadığı hakkında fikir verirseniz çok sevinirim.Özellikle ekran kartı konusunda endişelerim mevcut.Ayrıca IBM diyor herkes ama yine de LENOVO hakkında pek fikir sahibi değilim.Değerli fikirlerinizi paylaşırsanız çok minnettar olurum.Herkese iyi forumlar

• isteklerini rahat karşılar. ama açıkçası kişisel fikrim kasası pek güzel değil. bulabiliyorsan n500 al.
  • http://www.kipa.com.tr/PDF/15_19mayis.pdf

kesinlikle almalısın bu kampanyayı kaçırmaaaaaaaaaa
  • Bence isteklerini tamamiyle karşılar sadece çizim değil bazı oyunlarıda oynayabilirsin.
  • arkadaşlar bende foruma yeni katıldım ve paylaşımlarınız sayesinde baya bişiler öğrendik. hepiniz saolun, varolun ... :)

yanlız bikaç sorumn olacaktı sizlere; LENOVO g530 kullanıcısıyım;

Öcelikle şarjı çok az gidio. ilk aldığımda 12 saat şarj yaptım. hatta 2. şarjınıda 12 saatten daha fazla yaptım. fakat şarjı 1- 1,5 saat anca gidio. lenovo müşt. hizmetlerini aradım, onlarda henüz yeni olduğundan dolayı alışır dediler. acaba sizinki ne kadar gidio. kaç saat gidio. birde şarı bitceğine yakın ciyak ciyak ötüyor. uyarı veriyor yani. onuda kapatamadım. acaba setuptan falanmı ayarlanıyor.

birde XP kursum ve recovery cd si hazırlamak için gerekenler neler? ben norton ghost programı ile imajını alayım dedim ama almıyor kabul etmiyor o programla, acaba destekleyen başka programlar veya recovery cd si varmıdır ???

şimdiden teşekkür ederim..
  • O gıcık ses kapatılamıyor şu an için. Şarjını ise bilemeyeceğim. Ekran parlaklığını vs herşeyi kıs en aşağı seviyeye getir. 2 saatten biraz fazla gitmesi gerekir. Yoksa garantiye yollayabilirsin
  • Şarj bende de beklediğimden az. 2 saat üzeri anca gidiyor. Ekran parlaklığı ayarlarını değiştirerek bu süreyi daha da artırıp/düşürebilirsin. Hala 1 saat ya da 1.5 sat gidiyorsa istiyorsan garantiye gönder. O ses nereden kapatılır bilemiyorum.

Vista'dan recovery CD yapmak için bilgisayarın açıkken onekey recovery tuşunu (güç tuşunun yanında turuncu ok olan tuş) kullan. Orada gelen seçeneklerden uygun olanı seçip (kullanım kılavuzunda açıklıyor) DVD'ye yazdır.

XP kurmak için:

1) İlk önce driverlar'ıhttp://consumersupport.lenovo.com/en/DriversDownloads/drivers_list.aspx?CategoryID=10 sitesinden WindowsXP ile ilgili olanları indir (dikkat et BIOS güncellemesi de var orada onu indirmene gerek yok boşuna başına iş alma) ve bir yere (CD, Flash bellek vs.) kaydet. Kendi sisteminle ilgili driver'ları indirmelisin. Mesela VGA driver'ı 2 adet. Bunlara dikkat et senin vga driver Intel ise ıntel'i indir. Ayrıca SP3 lü XP yüklemeyeceksen ses kartı için bir hotfix var. XP kurulumundan sonra bu hotfix'i ses kartı driver'ından önce kur. SP3'lü XP kuruyorsan hotfix yüklemene gerek yok.

2) XP kurarken en önemli sorun sata disk sorunu. XP sata driver'ları tanımadığından kurmak için önünde iki yöntem var.Bunları yapmazsan mavi ekran hatası alır ve XP'yi kuramazsın. Ya Sata driver'ları XP cd'sine monte edeceksin (biraz meşakkatli) ya da bios'tan AHCI seçeneğini IDE olarak değiştireceksin. İkinci seçeneği yapmak daha kolay ben öyle yaptım.
    O yüzden ilk önce bios'ta AHCI olan seçeneği IDE yap.

3) XP CD'sini takıp bilgisayarı CD'den boot etmek için açılışta F12'ye bas (tam emin olamadım ama açılışta ilk ekranda yazıyor açılırken dikkat et F2'de olabilir) ve oradan DVDROM'dan başlatmakla ilgili olan seç. Bu işlemi BIOS'tan da yapabilirsin.

4) CD'den boot'u ayarladıktan sonra XP kuruluma geçecektir. Adımları normal takip edip C'ye format at ve XP'yi bu bölüme kur. Diğer bölümleri seçmemeni tavsiye ederim. Çünkü birisi gizli bölme (Vistayı geri yükleyebileceğin yer. Diğeri de D bölümü burada vista driverları duruyor.

5) XP kurulduktan sonra daha önceden indirmiş olduğun driver'ları sırayla kur ve bitir. Sonra Aygıt yöneticisinden kontrol et bak bakalım eksik bir driver kalmış mı?
    Hepsi bu kadar.

Unutmadan XP'yi kurduktan sonra olur da Vista'yqa dönmek istersen Bios'tan IDE yaptığın seçeneği tekrar AHCI yapmayı unutma. Hepsi bu kadar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi subway2 -- 25 Ağustos 2009; 10:33:36 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GAMING LAPTOP ÖNERİ LÜTFEN
    2 ay önce açıldı
    Crea J100 Acil Yardım Lütfen...
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Merhabalar herkese kolay gelsin. Donanimhaber'in yeni üyesiyim. subway2 arkadaş çok güzel açıklamış her şeyi.
    Bendede Lenovo var. Geçen hafta aldım. Lenovo G530 59-020721 serisi
    çok memnunum. Ama bende de şarj az gidiyor. Sanırım herkeste aynı sorun var.
  • subway2 arkadaşım açıklamaların için sağolasın. Teşekkür ederiz.

Xp işletim sistemi kuruldu makina harika hiçbir problem yok şarjının az gitmesinden başka :)

ben bu şarj olayını lenovo nun 0800 ile başlayan ücretsiz hattı varmış orayı arayarak sordum. 2 saat normal dediler. birde bulunduğunuz bölgeye görede değişri dediler(elektirik akımına bağlı olarak)

Sanırım çoğu arkadaşta şarjdan kaynaklanan problemler var. benimkisi 2 saate yakın gidio çoğu zaman 90dk. çoğu zaman 100 dk. falan..

Sanırım oda pilden kaynaklanıo. daha önce Asus kullanmıştım en az 3 saat gidiyodu. Demekki markalarda ve serilerde mutlaka değişiyomuş...
  • Bence Lenovo G530 alacağına Samsung R522-XS08TR alabilirsin. Fiyat yakın bence daha performanslı bir ürün.
    http://www.ereyon.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productid=214500
  • quote:

Orijinalden alıntı: mguvenc

Bence Lenovo G530 alacağına Samsung R522-XS08TR alabilirsin. Fiyat yakın bence daha performanslı bir ürün.
    http://www.ereyon.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productid=214500

Mayısta açılan bir topic. Şu an g530 ların fiyatı 800-900 civarlarında.
  • Arkadaşlar gitti gidiyorda 2.el yani 10 günlük bu modeli 779 tl ye satıyorlar tavsiye edermisiniz?
  • g530'u tavsiye etmiyorum. Ben aldığıma pişman oldum olacam. XP sürücülerini kurana kadar göbeğim çatladı ve hala aygıtlar çalışmıyor. Servis yardımcı olmuyor, kutudan CD çıkmıyor. 7.gün hala kuramamış olursam iade edeceğim.
    fn tuşunu Ctrl'nin olması gereken yere koymuşlar. Bakmadan kes yapıştır sil geri al yapmaya alışmış biri olarak bu kısayolları kesinlikle kullanamıyorum. Çok ama çok aptalca.
    Ha unutmadan, o dıt sesi nedir öyle ya? Kapatılmıyor da. Tam çile bu makina yahu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selimtokgoz -- 17 Eylül 2009; 15:09:29 >
  • Beyler bu alet şuan 700 tl çok ucz oyun performansı nasıl samsungun modeli ile çok fark var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: minimalist

Beyler bu alet şuan 700 tl çok ucz oyun performansı nasıl samsungun modeli ile çok fark var mı?

bu cvp benide ilgilendirir
  • quote:

Orijinalden alıntı: subway2

Şarj bende de beklediğimden az. 2 saat üzeri anca gidiyor. Ekran parlaklığı ayarlarını değiştirerek bu süreyi daha da artırıp/düşürebilirsin. Hala 1 saat ya da 1.5 sat gidiyorsa istiyorsan garantiye gönder. O ses nereden kapatılır bilemiyorum.

Vista'dan recovery CD yapmak için bilgisayarın açıkken onekey recovery tuşunu (güç tuşunun yanında turuncu ok olan tuş) kullan. Orada gelen seçeneklerden uygun olanı seçip (kullanım kılavuzunda açıklıyor) DVD'ye yazdır.

XP kurmak için:

1) İlk önce driverlar'ıhttp://consumersupport.lenovo.com/en/DriversDownloads/drivers_list.aspx?CategoryID=10 sitesinden WindowsXP ile ilgili olanları indir (dikkat et BIOS güncellemesi de var orada onu indirmene gerek yok boşuna başına iş alma) ve bir yere (CD, Flash bellek vs.) kaydet. Kendi sisteminle ilgili driver'ları indirmelisin. Mesela VGA driver'ı 2 adet. Bunlara dikkat et senin vga driver Intel ise ıntel'i indir. Ayrıca SP3 lü XP yüklemeyeceksen ses kartı için bir hotfix var. XP kurulumundan sonra bu hotfix'i ses kartı driver'ından önce kur. SP3'lü XP kuruyorsan hotfix yüklemene gerek yok.

2) XP kurarken en önemli sorun sata disk sorunu. XP sata driver'ları tanımadığından kurmak için önünde iki yöntem var.Bunları yapmazsan mavi ekran hatası alır ve XP'yi kuramazsın. Ya Sata driver'ları XP cd'sine monte edeceksin (biraz meşakkatli) ya da bios'tan AHCI seçeneğini IDE olarak değiştireceksin. İkinci seçeneği yapmak daha kolay ben öyle yaptım.
    O yüzden ilk önce bios'ta AHCI olan seçeneği IDE yap.

3) XP CD'sini takıp bilgisayarı CD'den boot etmek için açılışta F12'ye bas (tam emin olamadım ama açılışta ilk ekranda yazıyor açılırken dikkat et F2'de olabilir) ve oradan DVDROM'dan başlatmakla ilgili olan seç. Bu işlemi BIOS'tan da yapabilirsin.

4) CD'den boot'u ayarladıktan sonra XP kuruluma geçecektir. Adımları normal takip edip C'ye format at ve XP'yi bu bölüme kur. Diğer bölümleri seçmemeni tavsiye ederim. Çünkü birisi gizli bölme (Vistayı geri yükleyebileceğin yer. Diğeri de D bölümü burada vista driverları duruyor.

5) XP kurulduktan sonra daha önceden indirmiş olduğun driver'ları sırayla kur ve bitir. Sonra Aygıt yöneticisinden kontrol et bak bakalım eksik bir driver kalmış mı?
    Hepsi bu kadar.

Unutmadan XP'yi kurduktan sonra olur da Vista'yqa dönmek istersen Bios'tan IDE yaptığın seçeneği tekrar AHCI yapmayı unutma. Hepsi bu kadar...

Dediğiniz gibi format attım.Driver sırasını chipset,ses,grafik ve sonrası olarak kurdum.Fakat hdmı çıkışınsan ses alamıyorum.Vistada ses ve görüntü var xp kurduğumda sadece görüntü geliyor.Bazen görüntüde tutukluk yapıyor ama sonra düzeliyor.Sorun ne olabilir sizce.

• Merhaba arkadaşlar g530 ile ilgili inceleme buldumhttp://www.teknodonanim.com/forum/lenovo-ibm-186/79227-lenovo-g530-59-029354-hakkinda-yorumlar.html bakmanızı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taner_1 -- 28 Aralık 2009; 11:59:16 >
  • pek performanslı bi pc değil ofis internet film msn tarzı kullancaksan bide bi orta düzey oyunları tercih etceksen alabiilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caner4ever -- 16 Şubat 2010; 0:05:14 >
  • Cod7 Black Ops Orta Ayarlarda oynanıyor..
  • merhaba bende de lenovo g530 var recoveryle fazla uğraşmadım ancak şarj konusunda şu şekilde çözüm buldum
    iki işletim sistemim var
    Eğer işim sadece internet ve müzik ise farklı programlara gerek yoksa ubuntu kullanıyorum ortalama 3,5 saat falan gidiyor şarjı ama çizim veya farklı programlar kullanacaksam win7 yi açıyorum ondada ortalama 2 saat falan gidiyor
    birde bilgisayarı ilk aldığımdan beri masa başında pilsiz kullanıyorum sanırım fazla ölmedi bataryam :)
    ve benimde bir sorum olacak yaklaşık 15 ay falan oldu alalı ses çıkış jakı laçkalaştı artık onun için garantiye göndersem bi sıkıntı çıkarmı ki
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.