Şimdi Ara

LENOVO HDD CIZIRTI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar laptopu alalı 3 gün olmadı ve cızırtı var biraz baktım netten hdd'den geliyormuş

Başlarda normaldi şu satırları yazdığımda ses daha bir garip gelmeye başladı ama sürekli olmuyor arada bir oluyor

Arada bir de olsa bu sese sinir oldum çözümü yok mu bu şeyin

Şimdiden yorum yapanlara teşekkürler.

• Cd/dvd-rom çalışma sesine benzer bir ses mi geliyor yoksa farklı bir ses mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: survi90

Cd/dvd-rom çalışma sesine benzer bir ses mi geliyor yoksa farklı bir ses mi?

çıCdyi ilk taktığında çıkan ses değil de cdye bişiler yazıyomuş gibi bir ses

Biliyorum lenovonun bu modellernde bu sorun varmış ama çözümü yok mu bu meretin
  • Lenovo IdeaPad Y510p GT-755M modeli benimkisi;
    kulağımı klavyeye yanaştırdığımda ara ara cızırtı şeklinde hafif tonda bir ses duyuyorum,
    ama çok rahatsız edici bir büyüklükte değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: survi90

Lenovo IdeaPad Y510p GT-755M modeli benimkisi;
    kulağımı klavyeye yanaştırdığımda ara ara cızırtı şeklinde hafif tonda bir ses duyuyorum,
    ama çok rahatsız edici bir büyüklükte değil.

Kişiden kişiye göre değişir hocam o küçük ses beni rahatsız ediyor maalesef

.
  • Teknik servisinden bilgi almanızı öneririm, normal mi değil mi bir fikir sahibi olursunuz. irtibat nosu
  • Bu cızırtı sesi benim z500de de var.Kronik sorun galiba.Vaktim olsa garantiye gönderecem.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus laptop ısınma sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Lenovo Z500 Format
    7 yıl önce açıldı
    Exper laptop bip sesi
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uluğbey01

Bu cızırtı sesi benim z500de de var.Kronik sorun galiba.Vaktim olsa garantiye gönderecem.

Hazır garanti demişken birşey sorıyım size hocam

lLaptopu vatandan aldım.

Lenovo garantisine baktım altında önemli not:Üzerinde satıcı firma kaşe ve tarih bilgileri seri numarası vs olmayan garanti belgeleri geçerli değildir diyor.Bende de o kısımlar boş hiç aklıma gelmemşti böyle birşey.

Sorun olur mu sizce garantiye verceğimde
  • Valla bende hepsiburadadan aldım benimkide boş.Eğer faturası falan duruyorsa aldığınız mağzaya gidin durumu anlatın yardımcı olsunlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LenovoIsUtterlyDifferent

quote:

Bu cızırtı sesi benim z500de de var.Kronik sorun galiba.Vaktim olsa garantiye gönderecem.

lLaptopu vatandan aldım.

Lenovo garantisine baktım altında önemli not:Üzerinde satıcı firma kaşe ve tarih bilgileri seri numarası vs olmayan garanti belgeleri geçerli değildir diyor.Bende de o kısımlar boş hiç aklıma gelmemşti böyle birşey.

kardeşim vatan dan aldıysan sıkıntı yok makinan lenovo garantisi altnda şuan , ayrıca vatanda garanti hizmetine aracılık etmektedir arıza durumunda değiştirme derecesine kadar yardımcı oluyorlar.fakat yapman gereken öncelikle faturayı muhafaza etmen,kutusunu köpükleri dahil muhafaza etmen.
    bende vatandan aldım lenovo sitesinde seri no mu girince garanti kayıdım da mevcut.

bu da lenovo sitesindeki kaydım.
    Product ID: Type-Model: Serial number:
    xxxxx xxxxx xxxxx

Turkey 2015-09-30

Description:
    This product has a two year limited warranty and is entitled to depot or carry-in service where available. Customers may call theirlocal servi ce center for more information.

Additional Warranty Information
    Services and upgrades applied to this system
    Base Warranty
    Start Date:
    2013-08-02 End Date:
    2015-09-30 Warranty:
    C03 Active
    Description:
    This product has a two year limited warranty and is entitled to depot or carry-in service where available. Customers may call theirlocal service center for more information.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RÜZGARBİRLİĞİ -- 7 Ocak 2014; 0:38:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: RÜZGARBİRLİĞİ

quote:

Orijinalden alıntı: LenovoIsUtterlyDifferent

quote:

lLaptopu vatandan aldım.

kardeşim vatan dan aldıysan sıkıntı yok makinan lenovo garantisi altnda şuan , ayrıca vatanda garanti hizmetine aracılık etmektedir arıza durumunda değiştirme derecesine kadar yardımcı oluyorlar.fakat yapman gereken öncelikle faturayı muhafaza etmen,kutusunu köpükleri dahil muhafaza etmen.
    bende vatandan aldım lenovo sitesinde seri no mu girince garanti kayıdım da mevcut.

bu da lenovo sitesindeki kaydım.
    Product ID: Type-Model: Serial number:
    xxxxx xxxxx xxxxx

Turkey 2015-09-30

Description:
    This product has a two year limited warranty and is entitled to depot or carry-in service where available. Customers may call theirlocal servi ce center for more information.

Additional Warranty Information
    Services and upgrades applied to this system
    Base Warranty
    Start Date:
    2013-08-02 End Date:
    2015-09-30 Warranty:
    C03 Active
    Description:
    This product has a two year limited warranty and is entitled to depot or carry-in service where available. Customers may call theirlocal service center for more information.

Kutusunu falan attım maalesef

• LenovoIsUtterlyDifferent L kullanıcısına yanıt
    kardeşim keşke atmasaydın
    mesala vatana götürdün hard disk ses yapıyo diye makinayı servis için alırken hemen soracaklar kutusu köpükleri duruyomu diye çünkü 15 gün içinde bir arıza verirse hemen yenisini veriyolar.
    ayrıca laptop un modeli ne ve hard disk hdd mi sshd mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RÜZGARBİRLİĞİ -- 7 Ocak 2014; 1:41:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RÜZGARBİRLİĞİ

kardeşim keşke atmasaydın
    mesala vatana götürdün hard disk ses yapıyo diye makinayı servis için alırken hemen soracaklar kutusu köpükleri duruyomu diye çünkü 15 gün içinde bir arıza verirse hemen yenisini veriyolar.
    ayrıca laptop un modeli ne ve hard disk hdd mi sshd mi ?

http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/lenovo-59-391775-z510-notebook-core-i5-25ghz-6gb-500gb+8gb-sshd-156-2gb--w8-tasinabilir-bilg/productdetails.aspx?I_ID=69137

Model bu hocam

• Herkese Merhaba,

Günceldir. Yaşadığım sorunu burada da paylaşmak istedim. Birilerine yardımcı olur belki.

2 ay önce Lenovo ideapad 320-15IKB- Type 80XL - Model 80XL006PTX laptop almıştım. HDD den sürekli rahatsız edici sürtünme sesi geliyordu. Daha sonra yabancı ve türk forum sitelerinden araştırdım herkes aynı sorundan şikayetçi. Ses Fan dan değil, HDD den geliyor. Teknosadan aldığım ürünü DOA kapsamında değişimini istedim. Onlarda Lenovo servise gönderdiler ve Lenovo servisi 5 iş günü içinde DOA kapsamında ürün değişimini/iadesini kabul etti. Şimdi aradaki ücret farkını ödeyerek daha üst model bir laptop alacağım. Lenovo ideapad serisinde kronik olarak böyle bir sorun oluyormuş. Bunun dışında tasarım ve kullanım çok rahattı, memnundum gayet.

HDD sesi sessiz ortamda duyuluyor ve beni rahatsız etti. Bunu sorun etmeyecek arkadaşlar tercih edebilir. Dediğim gibi ben sadece HDD cızırtı/sürtünme sesi sebebiyle değiştireceğim. Yeni tip bilgisayarlarda mümkünse tercihiniz SSD olsun derim.

LENOVO IDEAPAD 320 81BJ001HTX modelinde bahsettiğim HDD ses sorununun olmadığı söyleniyor, fakat cihaz 17 inç. Belkide 17 inç olduğu için bu ses duyulmuyordur, bilemiyorum.

Ayrıca yeni tip bilgisayarların çoğunda (ASUS'ta daha ziyade özellikle klavye üstünde ısınma sorunu) bu tarz yorumlar okuyorum hala... Almadan önce marka ve modeli iyi araştırmak gerekiyor. Gerisi biraz şans.

bilginize...

• Arkadaşlar ideapad 510 bilgisayarımı hdd cızırtısı ve yüksek fan sesi nedeniyle lenovo teknik servisi BDH bilişime gönderdim. Seslerin normal olduğunu, herhangi bir onarım veya parça değişimi yapılamayacağı cevabını verdiler. Sessiz ortamda çok rahatsız eden cızırtılar ve fan sesi var. Bugün geri yollanacağını söylüyorlar. Hiç bir şey yapılmadan geri yollanacak resmen bilgisayar. Ne yapmalıyım bir tavsiyeniz var mı? Daha önce aynı şikayetlerde yollayıp farklı bir sonuç alan var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hdd ses gelmesi normal değil gençler disk dönme sesi farklı dediğiniz cızırtı farklı. Pcye bişey olmaz kısa sürede HDD zarar görür çalışmaz içindeki bilgilerinize yazık olur backup alın tavsiyem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ssd ye geçin rahat edin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lenovo Ideapad 520 kullanıyorum ve aynı sorun bende de. Öyle az falan da değil, özellikle evde sessiz ortamda çok rahatsız ediyor. Aldığımda teknik servise gönderdim iade için, kabul etmediler. Yük altında çıkan ses normal diye. Halbu ki her zaman olan bir ses, laptop açılırken başlıyor. Bir klasör açsam veya tarayıcıda yeni sekme açsam dahi duyuluyor. Çok nadir kesiliyor ses. Anlamadığım bazı kişilere değişim kararı verirken bazılarına vermemişler. Sanırım büyük teknoloji marketlerinin değişimi taleplerine daha farklı davranıyor Lenovo teknik servisi.
    @LenovoIsUtterlyDifferent

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paxal -- 30 Ocak 2019; 9:51:15 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.