Şimdi Ara

LENOVO (IBM) 3000 V200 12.1' KULLANICILARI TOPLANTI ODASI (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
999
Cevap
3
Favori
113.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir yazılım buldum adı aklıma gelmior notebook evde kurdum, pili %100 iki katına çıakrdığını iddia ediyor, iddiası sağlam kaynaklara dayalı,

İşlemleri CPU nun %99 u aktif olacak şekilde ayarlıyor çünkü %100 de fan devreye giriyor, cpu %99 olunca %100 yaptırmayıp aleti kastormıyor

USB, CD DVD gibi cihazlara erişimi durdurabiliyor

CPU yu isterseniz %60 performasa indirebiliyor

Harddiski %60 performansa inderebiliyor.

Ekran ayarlarını optimum çekebiliyor

bunların bileşimi pili %100 daha uzun gittiğini iddia ediyor, ben max pil koruma moduna getirdim yani tüm cpu harddisk vs minimuma indirdim, adaptörü çıkarıca otomatik devreye giriyor...o hali ile çok güzel divx vs seyredebiliyorsun.. akşam deneyip ismini de verip size bilgi vereceğim...

Ayrıca turbo chage ı engelle diye bir seçeneği var, yani standar olarak adaptörü taktığıonızda cihaz turbo şarj ile pili dolduruyor, bu yazılım ile turbo şarjı devre dışı bırakıp yavaş ama dah a sağlam ve uzun ömürlü pil doldurma şansına sahip olabiliyorsunuz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgao2000 -- 12 Mayıs 2008; 10:26:11 >

• Dün eşime aldık,

ilk izlenimler---

- Laptop aşırı yüklü olarak geliyor, vaktim olsa format atar sıfırdan kurardım, adamlar Picasa'yı bile yüklemişler ne gerek varsa...Office 2007 deneme sürümü olduğu için direk kaldırdım. Alacak arkadaşlara öneri olarak otomatik update'i açmadan önce Office 2007'yi kaldırmalarını öneririm, çünkü office 2007'nin sebil gibi güncellemesi var, bir sürü vaktinizi (varsa kotanızı da) çalar.

- Başlangıçtan fingerprint security hariç tüm programları kaldırdım, alet biraz nefes aldı..ayrıca dizin hizmeti (indexing)'i de başlat menüsüne sınırladım. (Denetim Masası - > Dizin). Vista'nın ilk 2-3 hafta HDD'yi fazla kullanması normal (Superfetching yapıyor), eğer bu düzeyde kullanım 2-3 haftadan uzun sürerse XP'ye dönebilirim. yoksa vista ile ilgili ciddi bir sıkıntı yok.

- Diskeeper kurulu olarak geliyor. Açıkçası çok güzel bir hediye. Yalnız schedule edilen birleştirmeler biraz sık, disk aktivitesini boşuna artırabilir. ben hepsini silip haftada tek birleştirme olacak şekilde ayarladım.

- RAM upgrade'i sanırım kaçınılmaz, aslında en güzeli 2GB takmak olur ama o da dual channel'ı bozacağı için çok tercih edilmeyebilir..

- OCZ USB flashdiski readyboost olarak kullandık, ama pek bir artı elde edemedim.

- Vista SP1 kurulumu şart...

• Yuarıda bahsettiğim yazılım bu değil ama aynı özelliklerde

http://download.chip.eu/tr/download_tr_1059607.html
  • quote:

Orjinalden alıntı: tolgao2000

Bir yazılım buldum adı aklıma gelmior notebook evde kurdum, pili %100 iki katına çıakrdığını iddia ediyor, iddiası sağlam kaynaklara dayalı,

İşlemleri CPU nun %99 u aktif olacak şekilde ayarlıyor çünkü %100 de fan devreye giriyor, cpu %99 olunca %100 yaptırmayıp aleti kastormıyor

USB, CD DVD gibi cihazlara erişimi durdurabiliyor

CPU yu isterseniz %60 performasa indirebiliyor

Harddiski %60 performansa inderebiliyor.

Ekran ayarlarını optimum çekebiliyor

bunların bileşimi pili %100 daha uzun gittiğini iddia ediyor, ben max pil koruma moduna getirdim yani tüm cpu harddisk vs minimuma indirdim, adaptörü çıkarıca otomatik devreye giriyor...o hali ile çok güzel divx vs seyredebiliyorsun.. akşam deneyip ismini de verip size bilgi vereceğim...

Ayrıca turbo chage ı engelle diye bir seçeneği var, yani standar olarak adaptörü taktığıonızda cihaz turbo şarj ile pili dolduruyor, bu yazılım ile turbo şarjı devre dışı bırakıp yavaş ama dah a sağlam ve uzun ömürlü pil doldurma şansına sahip olabiliyorsunuz...

kardeş sen biraz kullan makinen yanmassa bende kuruyum güzel bir proğrama benziyor gerçekten.

• Hehe birşey olmaz canım, var olan kaynakları kısıyor, sanırım sen fan ile oynamısana takıldı aklın, fan %100 lük CPU da devreye giriyor, yazılım CPU nun %100 çalışmasına izin vermediği için fanın sık sık çalışmasına gerek kalmıyor..
  • quote:

Hehe birşey olmaz canım, var olan kaynakları kısıyor, sanırım sen fan ile oynamısana takıldı aklın, fan %100 lük CPU da devreye giriyor, yazılım CPU nun %100 çalışmasına izin vermediği için fanın sık sık çalışmasına gerek kalmıyor..

Pil süresinin ne kadar uzadığını test etmeni sabırsızlıkla bekliyoruz hocam.
  • Testi bitirdim,

Arka fon siyah, kontrol panelden güç seçenekleri asla ya getirdim ve Battery_Double_1.2.1 yazılımını çalıştırdım, adaptörü çeker çekmez devreye girdi, tam 1 saat 35 Dk Divx Film seyredebildim. Sanırım normal olarak 1 saat kadar gidiyor, %50 artış oldu, bundan iyi can sağlığı artık 1.30 saat ile idare edeceğiz , zaten heryer priz dağın başında değiliz ya..
  • işlemci ebaydan aldım yaklaşık 270ytl mal oldu pil denemedim tam ama 1 saat civarı gidiyor
    quote:

Orjinalden alıntı: Rouvax

quote:

Orjinalden alıntı: argeiletisim

işlemci t7500 2.2ghz 4mb L2 800mhz ,ram 3gb,hdd samsung 320gb upgrade ettim sorun yok..üstünden çıkan işlemcide satılıktır t2370 1.73mhz 1mb L2

wow! kaça mal oldu işlemci ! ? nerden aldın? hdd ile sorunum yok, ram i de zaten 2gb yaptım. ancak işlemci değişirse güzel olabilir.
    Bu değişikliklerden sonra pil durumu nedir ?
  • tekrar merhaba arkadaşlar,

bende hard diskten okuma sırasında gelen çıngır çıngır bir ses.normal desktoplarda yaşananın biraz daha kibarı.

normal ortamda duyulmuyor gibi ama sessiz bir ortamda malesef duyabilyorum.normal midir? bu herkes de

mevcut mu?
  • quote:

Testi bitirdim,

Arka fon siyah, kontrol panelden güç seçenekleri asla ya getirdim ve Battery_Double_1.2.1 yazılımını çalıştırdım, adaptörü çeker çekmez devreye girdi, tam 1 saat 35 Dk Divx Film seyredebildim. Sanırım normal olarak 1 saat kadar gidiyor, %50 artış oldu, bundan iyi can sağlığı artık 1.30 saat ile idare edeceğiz , zaten heryer priz dağın başında değiliz ya..

Teşekkür ederiz, yükleyip kullanalım bakalım bizde.
    Progrumın adı bu mu ? Battery_Double_1.2.1
  • Evet.
  • quote:

Orjinalden alıntı: filament

tekrar merhaba arkadaşlar,

bende hard diskten okuma sırasında gelen çıngır çıngır bir ses.normal desktoplarda yaşananın biraz daha kibarı.

normal ortamda duyulmuyor gibi ama sessiz bir ortamda malesef duyabilyorum.normal midir? bu herkes de

mevcut mu?

Bende mevcut değil..
  • quote:

Testi bitirdim,

Normalde zaten 1,5 saat gidiyor arkadaşım, güç tasarruf modunda, yani hiçbir artış yok!
  • Dostum testler de hangi parametreler sabit ona bakmak lazım, yukarıda hangi ortamda test ettiğimi yazdım örneğin tüm güç koruma özelliklerini disable yani iptal ettim, ekran rengini siyah seçtim ve uzun bir film seçtim.

Şimdi bu akşam aynı ortamda yazılım kullanmadan testi yapacağım o zaman gerçek değer çıkacak.

Sizin dediğiniz süre göreceli, neye göre 1.30 saat ? word excell kullanırken mi internette sörf yaparkenmi ya da oyun oynarken mi ? Bu sebeple testlerdeki parametreleri mümkün mertebe aynı tutacağız ki değerleri sağlıklı ölçebilelelim

Diğer taraftan güç koruma özelliklerini aktif hale getirip ayrıca film, ya da sörf gibi testleri karşılaştırmalı yapmak gerekiyor şayet sağlık bir değer bulmak istiyor, yazılımın katkısını görmek istiyorsak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgao2000 -- 13 Mayıs 2008; 16:18:05 >
  • lenovo 3000 v200 modelinin webcam driveri lazim xp için.cok acil yardim lutfen.
  • quote:

Orjinalden alıntı: akinbeslan

lenovo 3000 v200 modelinin webcam driveri lazim xp için.cok acil yardim lutfen.

http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/document.do?sitestyle=lenovo&lndocid=MIGR-67996
  • quote:

Dostum testler de hangi parametreler sabit ona bakmak lazım, yukarıda hangi ortamda test ettiğimi yazdım örneğin tüm güç koruma özelliklerini disable yani iptal ettim, ekran rengini siyah seçtim ve uzun bir film seçtim.

Şimdi bu akşam aynı ortamda yazılım kullanmadan testi yapacağım o zaman gerçek değer çıkacak.

Sizin dediğiniz süre göreceli, neye göre 1.30 saat ? word excell kullanırken mi internette sörf yaparkenmi ya da oyun oynarken mi ? Bu sebeple testlerdeki parametreleri mümkün mertebe aynı tutacağız ki değerleri sağlıklı ölçebilelelim

Diğer taraftan güç koruma özelliklerini aktif hale getirip ayrıca film, ya da sörf gibi testleri karşılaştırmalı yapmak gerekiyor şayet sağlık bir değer bulmak istiyor, yazılımın katkısını görmek istiyorsak...

Katılıyorum kesinlikle, benim 1,5 saat diye bahsettiğim güç tasarruf modunda, herhangi bir ayar yapmadan ve yalnızca nette dolaşırkenki zamandı. Ben bu sorunu 6cell batarya alarak çözdüm o da en fazla 3saat gidiyor aynı şartlarda malesef. Keşke dediği gibi %50 arttırsa da biz de keyfini çıkarsak, ama sanırım pek olası gözükmüyor...

• kardes dedigin linkten indirdim driver i ama bu driver olmuyor.baska yokmu.??
  • Arkadaşlar bu değerlerin üstüne çıkabilen var mı?

• quote:

Orjinalden alıntı: akinbeslan

kardes dedigin linkten indirdim driver i ama bu driver olmuyor.baska yokmu.??

Hepimiz o driver' ı yükledik kardeş başka driver yokki...
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.