Şimdi Ara

LENOVO İDEAPAD 300 İNCELEMESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
5.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar lenovo ideapad 300 modelini vatanbilgisayar mağazasından bizzat giderek satın aldım. 2000 tl fiyatıyla diğer modellere göre daha güncel ve performanslı bu modeli elimden geldiğince tanıtmaya çalışacağım.
    kurulumda sorun yaşayan arkadaşlar kurulumu yaparken hiçbir ayara dokunmadan ilk çıkan ekranda en altta türkçeyi seçerek kurulumu bitirirseniz otomatik ayarlanıyor. her aşamayı türkçe olarak ayarlarsanız yarı ingilizce oluyor.
    https://www.youtube.com/watch?v=p_6GlL55Zk0

her laptopun olmazsa olmazı adaptör. yalnız bu adaptörün girişi farklı. usb ye benzer bir tasarımı olan adaptör girişi diğer yuvarlak modellerde zamanla oluşan aşınma ve bozulmalara önlem olarak yapılmış.
    ters düz girişi olmayan soketimizi hiç sorun yaşamadan kullanabiliriz. ortalama 1 saate şarj oluyor.

genel malzeme kalitesiyle beni tatmin eden laptop siyah renkli plastik üzerinde parmak izi bırakabiliyor. temizliği kolay ve karbonfiber görünümlü tabaka hoşnut katıyor.

laptopun sol kısmında voltaj,wga,ethernet,hdmı,usb3.sdcad slotları bulunmakta.

laptopun sağ kısmında kulaklık çıkışı,2 adet usb2.0, dvd rw bulunmaktadır.

arka yüzeyinde bataryanın nasıl çıktığını bilmiyorum. soğutucu kanalları gördüğünüz üzere etkili.

klavyemiz görüldüğü gibi şık ve kullanışlı.

açısal olarak en fazla bu kadar açılıyor. arka desteği sayesinde daha fazla açılmıyor.

capslock ve numlock ışıkları tuşların üzerine bu şekilde yerleştirilmiş.

yandan bakış açışı 160 derecelerde ideal ama film ve oyunlarda değişebiliyor. sanırım ayar yapıcaz :D

ön kısmında bulunan bu 2 ışık ise güç ışığı ve pil kullanımında yanan batarya ışığı.

genel olarak baktığımızda internet kullanımında batarya ömrü wifi ile 5-6 saat kadar dayanırken oyun oynarken pil ömrü 4-5 saat bazen 3:40 kadar gidebiliyor.
    prize takılı iken ortalama 1-1.5 saat aralığında tamamen şarj oluyor.

ön kamerası 720p resim çekerken aynı zamanda 720 30fps video kaydı yapıyor. kameranın yanında mikrofon yer alıyor ve kamera aktif olduğunda capslock da olduğu gibi bir ışık yanıyor.
    toucpad görevini layıkıyla yerine getiriyor. düğme dışında yüzeye elle tıklatıldığında yine algılıyor.
    açılış süresi ssd kadar hızlı olan laptopun 5400 rpm hızında 1tb hdd mevcut. intel rapid teknolojisiyle gayet hızlı ve stabil.
    hoparlör ön kısımda görünmese de gayet güzel ses seviyesi var.
    lenovo nun bazı programları canınızı sıkabilir. genel olarak rahatsız edenleri başlangıçtan kaldırarak hızda önemli etkiler yaratabilirsiniz.
    benden bu kadar arkadaşlar. oyun ile ilgili denemelerimi ilerleyen zamanlarda youtube de paylaşacağım. verileri buradan da güncellemeye devam edeceğim. saygılar.

i5-6200U 2.30 GHZ 4 CPU Turbo 3.4 GHZ
    8GB 1600 MHZ ram
    AMD Radeon R5 M330 paylaşımsız ekran kartı 2Gb 800mhz çekirdek hızı 870 mhz bellek hızı
    1tb 5400 rpm HDD Western Digital WD10JPCX-24UE4T0 1TB DCM: SHCTJHN
    Win10 64 bit sürümü
    DirectX sürümü 12
    ayriyetten intel hd graphics 520 var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erce.erdem -- 16 Mayıs 2016; 14:45:16 >

• güle güle kullan..
    ben de pazar günü Bimeks'ten 1799 tl'ye aynı bilgisayarı aldım
    farklı olarak;
    500gb hdd, 4gb ram olan modelini aldım. ayrıca 250 tl'lik hediye çeki verdiler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kordem

güle güle kullan..
    ben de pazar günü Bimeks'ten 1799 tl'ye aynı bilgisayarı aldım
    farklı olarak;
    500gb hdd, 4gb ram olan modelini aldım. ayrıca 250 tl'lik hediye çeki verdiler.

güle güle kullan inş.
    2 side aynı sayılmaz tabikide. işlemci nesil farkı ekran kartı farkı gibi bazı detaylar mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erce.erdem -- 18 Mayıs 2016; 10:07:30 >
  • https://www.youtube.com/watch?v=x7ZxkL9GNFM

bf3 ultra-hig-medium-lol fps performansları.
  • yuk altinda sicaklik degerlerini paylasirsaniz inceleme tam olur bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • win 10 a uyumlu bi ölçer bakamadım iş güçden dolayı. win7 dekiler ölçmüyor nedense.
  • aidata64 kurun icinde stress test var hocam olcuyor. windows10da denedim daha once asus pc icin. kurduktan sonra calistirmadan programa sag tiklayip m330 ekran kartini secip denerseniz cok memnun kalirim hicbiryerde bulamadim bu tarz bilgiler. bide batarya cikmiyor galiba. lenovo fan temizleme programi var mi icinde. ekran kalitesi nasil acaba goz yoruyor mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak_yksl -- 30 Mayıs 2016; 12:21:58 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dell 3585 vs Asus vivobook 15 ?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  •  LENOVO İDEAPAD 300 İNCELEMESİ

fan temizleme programı yok

ortalama 6-7 saat hergun oyun oynuyorum goz yorma olmadı.
    programa sağ tuş yapınca senın dediğin gibi ekran kartı ayarı yok.
    herşeyi ful performansa çektim oyunlarımda da aktif edemedim var bi ayarı çözemedim. laptop kullanıcısı değilim normalde masaüstü kullanıcısıyım. iş yerinde kullanmak için aldım.

• sagolun hocam

• Hocam bende aldım 1699 TL'ye bimeksten fakat Gta 4'ü harici ekran kartında oynatmıyor bunu nasıl ayarlayabiliriz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: erce.erdem

https://www.youtube.com/watch?v=8WRFFafdtko

buraya ekledim

denedim ancak olmadı sanırım sorun oyundan kaynaklı gibi. Geçişler sadece oyunlar arasında mı yapılıyor yoksa elektriğe takıldıktan sonramı aktif oluyor, her türlü ayarı denedim fakat olumlu sonuca varamadım.

Dediğiniz ayarları yaptım hiç bir farkı göremedim şuanda outlast oynuyorum kasma çok az oluyor çözünürlük 1280x720 ayarında düşük grafiklerle oynuyorum orta ayara geçince kasmaya başlıyor sanırım hala dahili ekran kartında oynuyor.

• Hocam bu bilgisayarı almayı düşünüyorum. Hiç kasma olmadan lol ve cs go oynatır mı?

• https://www.youtube.com/watch?v=p_6GlL55Zk0
    linkdeki video bana ait. açıklamalar kısmında csgo ekran kartı ayarı felan linkleri var. lol videosu çektim ancak gece yüklerim.

lol videosu çektim onu da ekleyip youtubeye ekleyeceğim.
    merakın gitsin lol de ful yüksek açınca 49 fps yüksek ayarda 70 fps orta yüksek ayarda 100 fps

ne csgo da nede lol da kasma yok.
  • Furkanby F kullanıcısına yanıt
    eet sen harici ekran kartını aktif edememişsin oyun için. bu videodaki ayarlar haricinde birşey yapmadım her yüklediğim oyunda aktif oluyor ve kasma olmadı.
  • quote:

eet sen harici ekran kartını aktif edememişsin oyun için. bu videodaki ayarlar haricinde birşey yapmadım her yüklediğim oyunda aktif oluyor ve kasma olmadı.

GTA 4'de grafik ayarlarını ayarlarken 128 MB gözüküyor videoyu tekrar tekrar izledim yine olmadı, AMD'nin yönetici bölümünden aktif olduğunu gördüm fakat oyunda öyle görünmüyor.
    gta4 için belkide intel hd grapis yeterli kalıyordur enerji tasarrufu için geçmiyordur. ben yüklediğim hiçbir oyunda harici ekran kartına geçmeme sorunu yaşamadım.
  • quote:

gta4 için belkide intel hd grapis yeterli kalıyordur enerji tasarrufu için geçmiyordur. ben yüklediğim hiçbir oyunda harici ekran kartına geçmeme sorunu yaşamadım.

malesef hocam en azından grafikleri yükseltiyim diyorum onada izin vermiyor en düşük ayarda çözünürlük bile en küçükte ama kasma yok
    amd yazilimini guncelleyin. yeni amd uygulamasinda m330 ile hangi oyunu vb acmak istiyorsaniz ordan secebilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: burak_yksl

amd yazilimini guncelleyin. yeni amd uygulamasinda m330 ile hangi oyunu vb acmak istiyorsaniz ordan secebilirsiniz

Şuanda problem yok Gta 5 oynuyorum 2 Gb gözüküyor ekran kartı ancak ısınınca kasmalar başlıyor kasmaların bir kısmıda muhtemelen ramden kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.