ağır oyunlar ve render harici bu fiyata alınabilecek en iyi laptoplardan birisi. RAM sorunu ileride çözüme kavuşacaktır büyük ihtimalle. |
Lenovo IdeaPad 5 Ryzen 7 5700U (5.700TL) (16. sayfa)
-
-
Laptop çantası bende çok pahalı bir şey almadım. 14 inç çanta boyutu için ince bir şey aldım. Sürekli kullanmam muhtemelen zaten işe ipad te götürdüğüm oluyor. PLM marka aldım tam laptop a göre yapmışlar.
Mouse olarak logitech m171 model kullanıyorum 1 seneyi geçti. Daha önce de logitech m185 kullandım 4-5 sene kadar daha sonra okuldayken çipi kayboldu anlamadım. Yoksa hala çalışıyordu. m171 den memnunum şu anda a101 den almıştım 60 tl ye 1 sene önce falna
Düzenleme: Hepsiburada da 5699 tl ye gerilemiş laptop. Hemen düşünülebilir :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psychologist. -- 17 Mayıs 2021; 22:20:49 > -
Merhabalar,
Bu ürünü ben de dün akşam MediaMarkt'tan 1 yıllık Office 365 hediyesiyle ve Windows 10 kurulu haliyle birlikte 6500 TL'ye sipariş ettim. Acil ihtiyacım olduğu için pek araştırma yapmadan aldım, alırken Hepsiburada'da Windows 10 olmadan 6750 gibi bir fiyat vardı. Bugün biraz araştırınca Hepsiburada'da fiyaın 5700'e düştüğünü gördüm.
Fakat MediaMarkt'ta benim sipariş ettiğim model 82LM006CTX olarak geçiyor Hepsiburada'da satılan ise 82LM006ETX geçmekte. Bu ikisinin farkını araştırdım bulamadım. Bilen var mı acaba? Bilgisayar da lazım olduğu için iptal edip etmemekte kararsız kaldım.
-
Sadece windows ve klavye aydınlatması ile parmak izi okuyucu farkı var hocam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mura2163 -- 17 Mayıs 2021; 23:44:7 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bilgi için teşekkürler hocam. Güzel fiyat farkı var aslında sanırım iade edeceğim ama hepsiburadanın kargolama süresine güvenemiyorum umarım rezil etmezler :)
-
Ben cuma aldım. Cumartesi kargoya verildi, pazartesi geldi hocam.
Birşeyi daha merak ediyorum bu PC world of Warcraft shadowlandsi sorunsuz oynatır mı acaba
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Cihaz tekrar satışta.
-
quote:
Orijinalden alıntı: cohannanCihaz tekrar satışta.
Şimdi benim anlamadığım işlemci bayağı güçlü görünüyor ancak örnek vermek gerekirse oyun açtığımızda işlemciden çok ramin kullanıldığını görüyoruz. Eğer ben bu işlemciden tam performansıyla faydalanamayacaksam bu sıralamanın önemi var mı ki. Kusura bakmayın bilmediğimden soruyorum .
-
Hocam işlemcinin gücü sadece oyunlar için değil hesaplama, analiz, render almak gibi işlerde de kullanılıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: mura2163Hocam işlemcinin gücü sadece oyunlar için değil hesaplama, analiz, render almak gibi işlerde de kullanılıyor.
Bir kaç yerde gördüm adam oyun açmış 8 GB'lık ram'in 7 GB'ı kullanılıyor ama işlemci performansı %20-30'larda bu dengelenemiyor mu. Yani mesela işlemci daha çok devre girip ram'in yükünü hafifletemiyor mu.
-
ELMA ile armutu kıyaslamak o dediğiniz hocam. arabalarda motor ile tekerler nasıl farklı işleri yapıyor diğerinin yerine geçemiyorsa bu da aynı şey.
işlemciyi tam kullanmaktan kastınız yüzde 80 falansa mesela o da sıkıntı. benim 15 yıllık masaüstü pc de ki işlemci de hali ile çok çok eski. masaüstünde gezerken bile yüzde 40a falan çıkıyor bazen :)))
tarayıcı açınca direk yüzde 96
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hareketliperde -- 18 Mayıs 2021; 16:22:26 > -
Bunun hakkında konunun ilk sayfalarında görüşümü belirtmiştim. 8gb (daha doğrusu 7.5gb) ram kullanımını aşmadığınız sürece işlemciyi tam performansla kullanırsınız. Aştığınız anda ise performans çok fazla düşer. Hatta kullanılan programa göre modern bir işlemciden çıkıp resmen 10-15 yıllık işlemciye de dönüşebilir.
Sanal bellek özelliği sayesinde bunun biraz önüne geçiliyor ama SSD ne kadar hızlı olursa olsun ram hızı ile onlarca kat fark var yine de.
Sanal bellek daha fazla Chrome sekmesi açma gibi konularda iş görür ama zorlayıcı işlemlere gelince iş görmez çünkü hız bu işin sadece bir bölümü. Bir diğer önemli şey, bellekten çekmek istediğiniz dosyaya ulaşma süresi. HDD'den SSD'ye geçince bilgisayarınız 10 kat falan hızlanır, bunu eski bilgisayarına SSD takan kişiler çok açık şekilde görmüştür. Bu 10 katlık hızlanma sadece SSD hızından dolayı değil aslında. O hızın büyük bölümü ulaşmak istediğiniz dosyaya ulaşma hızınızda. Yani tepki süresi denebilir buna. HDD'ler genellikle 15ms gibi bir sürede bir dosyaya ulaşabilirken, SSD'ler 0.2ms gibi bir sürede ulaşıyorlar. Arada 75 kat fark var yani. En dandik ve yavaş SSD'yi bile kullansanız büyük fark hissetmenizin sebebi bu. Peki RAM'lerin tepki süresi nedir? Onlar mili saniye değil nano saniyelerle ölçülüyor. 1 mili saniye 1.000.000 nano saniye demek. Yani inanılmaz bir fark var arada.
Durum böyle olunca sanal bellek size çok fazla şey katmıyor. Eğer ram yoğunluklu işlemler yapacaksanız (hobiden ileri seviyede yapacağınız her tür işlemde 8gb ram'i çok kolaylıkla geçersiniz) çok daha güçsüz (4 çekirdek bile olur) ama ram artırılabilen bir işlemci seçmek daha mantıklı.
"Madem bu kadar güçlü işlemciyi kullanamayacağım niye alayım?" şeklindeki sorunuza gelirsek cevap = fiyat. 8GB bana yıllar sonra bile yeter, ben ram ağırlıklı şeyler yapmayacağım diyen biri için 3500U gibi bir işlemci bile senelerce fazlasıyla yeterli olur ama o laptopların fiyatları bile bununla benzer seviyede olunca insanlar 5700U'lu olanı tercih ediyor tabii ki. Ram yetmeyince 3500U 5700U'yu geçebilir ama ben o tarz bir kullanım yapmayacağım diyen biri için bunun önemi yok.
-
Fiyat olayını iyice maymun ettiler. Bu 5500 e koyan satıcı, geçtiğimiz günlerde 6700 çıkarmıştı. Öğlen bir arkadaşın demesi üzerine baktım 5700 e indirmişti. Şu anda 6600 den tekrardan güncellenmiş fiyatı. Bakalım ne kadar daha değişecek..
-
Artık ne tutturabilirsem diye düşünüyor herhalde
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
İki hafta kadar önce laptop arayışına girmiştim.
O mu bu mu derken bunda karar kıldım. 5500 dü fiyatı. Sonra baktım 5700 oldu.
Kaçtı fırsat derken aradım taradım neyse ben gene de alayım dedim. Ayın 14 veya 15iydi. Kredi kartı kesilsin ertesi gün alayim gelecek aya başlasın taksit dedim. Sabah bı kalktım 6200 gibi bişey olmuştu 😆
Sonra tekrar 5700e düştü. Bu sefer dün akşam baktım son iki ürün yazıyor. Hemen sanal kart olusturdum ödemeye tıkladım. Hoop ana sayfaya attı ürün tükendi dedi😂
Sabah kalktım gene 5700 lira gözüküyor.
Sanırım evren benim bu laptopu almamı istemiyor😅
şuan da 5700 tl gözüküyor müsaitseniz alın derim. yüksek RAM gerektiren işlemler yapacaksanız 16 gb RAM olan modellere yönelin.
-
Cihazda dışarıya ışık sızdırma problemi var sanırım konuda bir kaç kişide gördüm.
Acaba genel bir sorun mu istisna mı.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X