Şimdi Ara

Lenovo Ideapad 500 ANA KONU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
6.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Forumda yoğun incelemelerim sonrasında bence 2016'da Lenovo'nın en ses getiren modeli IDEAPAD 500'ün konusunu bulamadım.
    Buna istinaden de yeni bir konu açtım .
    Cihazı bugün aldım, kargo ile gelecek. Geldiğinde donanımsal özelliklerinin kullanıma yansımasından bahsedeceğim.

Lenovo Ideapad 500 Intel Core i5 6200U 2.3GHz / 2.8GHz 8GB 1TB 15.6" 80NT00M1TX
    Windows 10 PC

Tanıdık ve her zamankinden daha iyi
    Tanıdıktır
    Tanıdığınız Windows, şimdi daha iyi. Başlat Menüsü en iyi özellikleriyle geri döndü..

Uyumludur
    Windows 10 ile tüm cihazlarınızda aynı uygulamaları kullanmaya devam edersiniz.

Hızlı yanıt verir
    InstantGo* gibi teknolojiler sayesinde hızlı başlar ve kaldığı yerden devam eder. Uygulamalarınız ve web tarayıcınız hızlı ve sorunsuz bir şekilde çalışır, çünkü sistem hafıza ve işlemci kaynaklarını verimli bir şekilde kullanır.
    *Donanıma bağlıdır.
    Daha fazla güvenlik. Hızlı güncellemeler
    Windows Update güncel ve güvenli kalmanıza yardımcı olur. Anlık güncellemeler ile size en yeni Windows deneyimini yaşatır.

*İnternet bağlantısı gereklidir, Ekstra ücretler uygulanabilir.
    En kişisel kullanıcı deneyimi
    Dokunun*, yazın veya konuşun
    Daha doğal bir şekilde etkileşim içinde olarak sizin için en iyisinin ne olduğuna karar verin.
    *Donanıma bağlı.

Windows Hello*
    Bir daha asla parolanızı unutmayın. Bir bakışınız veya dokunuşunuzla bilgisyarınıza giriş yapın - daha hızlı ve kurumsal düzeyde güvenli.

*Windows Hello, parmak izi okuyucusu, ışıklı kızılötesi algılayıcı veya diğer biyometrik algılayıcılar dahil olmak üzere özelleştirilmiş donanım kullanımını gerektirir.
    Başlat Menüsü ve hareketli uygulama menüsü
    Sizin için en önemli uygulamalara tek bakışta ulaşın.
    Tüm cihazlarınızdan çalışın
    Oyunlar & Xbox
    Xbox Live*i edinerek Xbox'ın en harika özelliklerinin keyfini çıkarın. Xbox'taki arkadaşlarııza ulaşmak için Xbox uygulamasını kullanabilir, oyun geçmişinizi ve kolleksiyonuza erişebilirsiniz – üstelik tüm Windows 10 cihazlarınızda.
    *Bazı özellikler ve servislerin kullanımı için internet bağlantısı gereklidir; güncellemeler taşıyıcı bağımsızdır ve ekstra ücret uygulanabilir. Xbox Live özellikleri sadece desteklenen uygulamalar ve XBox Live destekleyen ülkelerde geçerlidir, bu ülkelere xbox.com/live/countries adresinden göz atın.

OneDrive*
    Windows 10 OneDrive'ınızda 15GB'lık depolama alanıyla birlikte gelir. Tüm fotoğraflarınızı, dosyalarınızı ve klasörlerinizi tek bir yerde toplayın – Windows olup olmaması fark etmeksizin tüm cihazlarınızdan, istediğiniz yerde, istediğiniz zaman gerekli dökümanlara ulaşın.
    *İnternet bağlantısı gereklidir, ekstra ücret uygulanabilir.

Continuum
    Continuum size uygulamalarınızı ve içeriklerinizi farklı modlarda görüntüleme olanağı tanır, tüm cihazlarınızda ve hatta bir cihazdan diğerine geçiş yaparken.*

*Uygulama deneyimi farklılık gösterebilir.
    Harika yerleşik uygulamalar
    Windows 10; Haritalar, Fotoğraflar, Posta ve Takvim, Kişiler, Müzik, Film ve TV gibi harika yerleşik uygulamalar ile sunulur.
    Daha üretken olun
    Microsoft Edge
    Microsoft size hareketli ve harika bir okuma deneyimi yaşatan yeni web tarayıcımızdır. Çevrimiçi makaleleri dikkatiniz dağılmadan okuyabilir, en çok sevdiklerinizi kaydedebilir ve daha sonra ulaşabilirsiniz.

Organize olun*
    Aynı anda dört adede kadar uygulamayı tek bir ekrana tutturun ve daha fazla alana ihtiyacınız olduğunda sanal masaüstleri oluşturun
    *Ekrana tutturulabilen uygulama sayısı uygulamanın gerektirdiği minimum çözünürlük özelliğine bağlıdır..

Office
    Dünyanın en iyi üretkenlik çözümü, dünyanın en üretken işletim sisteminde.
    Mağaza ve uygulamalar*
    Yeni Windows Mağazası'nı ziyaret edin, en iyi oyunlar, uygulamalar, müzik ve videolar için tek adresiniz.
    *ISP ücretleri uygulanabilir.
    Yeni Windows Mağazası'ndaki uygulamaları keşfedin
    Tüm Windows 10 cihazlarında aynı alışveriş deneyimini sunan yeni Windows Mağazası karşınızda. Mağazaya göz atın ve en sevilen uygulamalara, size özel önerilere kolaylıkla erişin.
    Video Galeri
    image image image image
    GÜÇLÜ, 15,6" DİZÜSTÜ MULTİMEDYA BİLGİSAYARI
    Göz alıcı 3D kamera
    Yüksek tanımlı ekranda canlı ve net grafikler
    Çoklu grafik seçenekleriyle özelleştirilebilir
    Işık hızında WiFi
    Ev sineması benzeri çevresel ses

Çığır açan 3D Kamera
    Intel® RealSense™ teknolojisi sayesinde, el hareketleri ve yüz ifadeleri aracılığıyla Ideapad 500 bilgisayarınızla sezgisel bir şekilde etkileşim kurabilirsiniz. Entegre 3D kamera, oyun, eğlence ve görüntülü sohbetleri yeni bir boyuta taşımanın yanı sıra size daha fazla kontrol imkânı sağlar.

Canlı, Net Görseller
    Ideapad 500, standart sunulan Full HD (1920 x 1080) ekranıyla görüntü çözünürlüğünden asla taviz vermez. Aynı anda daha fazla sayıda pencereyi açık tutabilir, oyunları yüksek çözünürlükte oynayabilir ve gün sonunda keyifli bir filmin tadını çıkarabilirsiniz.

Özelleştirilebilir Grafikler
    Maliyet ile grafik gücü arasındaki dengeyi kendiniz belirleyin. Entegre Intel grafikler veya bağımsız, en yüksek teknolojili AMD grafikler arasında seçin yapın. Bağımsız grafikler özellikle video ve fotoğraf düzenlemeyle yaratıcılığınızı ortaya çıkarırken size büyük fayda sağlar.

Çok Yüksek Bağlantı Hızları
    Işık hızında 802.11 a/c WiFi bağlantı sayesinde, gittiğiniz her yerde internete bağlanabileceksiniz. 802.11 a/c WiFi, 802.11 b/g/n'ye kıyasla 3 kata kadar daha yüksek bağlantı hızları sunar.

Çok Güçlü Sesler
    Bilgisayarınızdaki Dolby® Home Theater® sayesinde, gittiğiniz her yerde çevresel ses deneyimini sonuna kadar yaşayacaksınız. Sinemanın tüm gücü ve en ince ayrıntıları ile canlı performansların gerçekliği artık dizüstü bilgisayarınızda.

b
    En yüksek teknolojili JBL® tasarımlı hoparlörler canlı ve net bir çevresel ses deneyimi yaşatır. Daha net seslerin, bozulma olmaksızın maksimum ses çıkışının ve video seyrederken daha net diyalogların keyfini çıkarmak istiyorsanız bu seçeneği mutlaka seçin.

• Bu modeli almaya karar verdim i5 işlemcili olanın 2gb mı yoksa 4gb ekran kartlısını önerirsiniz, arada 200 liralık bi fark var performans olarak ne kadar etkiler.

http://www.vatanbilgisayar.com/lenovo-ideapad-500-core-i5-6200u-23ghz-8gb-ram-1tb-hdd-156-2gb-w10-notebook.html

http://www.vatanbilgisayar.com/lenovo-ideapad-500-core-i5-6200u-2-3ghz-8gb-ram-1tb-hdd-15-6-4gb-w10-notebook.html

• Hiçbir etkisi yok...AMD ekran kartı var üzerinde chipsetleri de aynı ve 64 bitlik ekran kartı dolayısıyla 4 değil 10 gb olsa bit aynı olduktan sonra aradaki farka değmez hocam.
  • arkadaşlar merhaba.

Ben de birkaç gün önce bu bilgisayarı aldım. arkadaşımın 1000 liraya aldığı bilgisayar (windows 8) yüklü düğmesine bastıktan çok kısa süre sonra açılıyor ama benim bilgisayarın şifre sorma ekranının gelmesi yaklaşık 10 saniye alıyor. Acaba windows10'dan dolayı mı böyle bir açılma hızı sıkıntısı var?

edit: ekran kartı 4gb olan model.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi garintsi -- 29 Ocak 2016; 20:32:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: garintsi

arkadaşlar merhaba.

Ben de birkaç gün önce bu bilgisayarı aldım. arkadaşımın 1000 liraya aldığı bilgisayar (windows 8) yüklü düğmesine bastıktan çok kısa süre sonra açılıyor ama benim bilgisayarın şifre sorma ekranının gelmesi yaklaşık 10 saniye alıyor. Acaba windows10'dan dolayı mı böyle bir açılma hızı sıkıntısı var?

Dostum güvenlik ekranına gelmesi yani microsoft hesabı ve parolayı sorma ekranı açıldığında 6 ile 10 saniye tam açılmada 20 30 saniye bende windows 10 diye düşünmekteyim.
    Senin dil nasıl benim İngilizce Türkçe karışık...
    Bir de 8.1 daha iyi gibi bunda oyunda kuramıyoruz windows 10 crack sorunu veriyr mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: yigit89

quote:

arkadaşlar merhaba.

Dostum güvenlik ekranına gelmesi yani microsoft hesabı ve parolayı sorma ekranı açıldığında 6 ile 10 saniye tam açılmada 20 30 saniye bende windows 10 diye düşünmekteyim.
    Bir de 8.1 daha iyi gibi bunda oyunda kuramıyoruz windows 10 crack sorunu veriyr mu

Benimki sadece Türkçe. Zaten Windows 10 kurulu geldi crack falan sıkıntısı olmadı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

arkadaşlar merhaba.

Benimki sadece Türkçe. Zaten Windows 10 kurulu geldi crack falan sıkıntısı olmadı.

Hocam benimde orjinal Windows 10 ile geldi bende HB'den aldım ancak ilk açtığında kurulum ekranı geldiğinde hepsini Türkiye ve Türkçe seçmeme rağmen İngilizce kaldı.
    Bu arada senin şarz yüzde 60 da takılıp kalıyor mu ?
    Windows 10 u update ettin mi ben ettim daha kasıyor...
    Bir de hız için sürücüleri günceleyin diyorlar dostum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dell G515 SE [Ana Konu]
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben Z510 kullanıyorum, kız kardeşim Z50-70 kullanıyor. şimdi de erkek kardeşim için bir notebook almayı düşünüyoruz fakat kafama takılan bir soru var.

Z510 ve Z50-70 de 1TB 7200 rpm lı HDD var ama aynı zamanda işletim sisteminin yüklü olduğu 8GB lık SSD mevcut. yanı SSHD diye geçen bir hard diski yapısı.

fakat incelediğim kadarı ile bu 500 serisinde direk 1 TB 5400 rpm hard disk kullanıyor. illa ki bu konuda uzman arkadaşlar vardır ve onların fikrini almak istiyorum, performansa etkisi nedir?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

arkadaşlar merhaba.

Hocam benimde orjinal Windows 10 ile geldi bende HB'den aldım ancak ilk açtığında kurulum ekranı geldiğinde hepsini Türkiye ve Türkçe seçmeme rağmen İngilizce kaldı.
    Bu arada senin şarz yüzde 60 da takılıp kalıyor mu ?
    Windows 10 u update ettin mi ben ettim daha kasıyor...
    Bir de hız için sürücüleri günceleyin diyorlar dostum

Ben update yapmadım 3 gün önce aldım zaten bilgisayarı. Hızından sen genel olarak memnun musun? Diğer bilgisayarlarla karşılaştırınca bir yorum yapabilir misin?

• Hızı ideal dostum...İşletim sistemi bir sata hd ile kurulmuş olsa uçardı şuan standartlara göre ideal
  • quote:

Hızı ideal dostum...İşletim sistemi bir sata hd ile kurulmuş olsa uçardı şuan standartlara göre ideal

Sata hd dediğin ssd mi oluyor hocam

• ssd işte dostum
  • quote:

ssd işte dostum

ben alırken ssd'nin bu kadar önemli olduğunu bilmiyordum. Hızını beğeniyorum ama aklımda bi soru var 2500 lira için ideal bi hız mı yoksa 2500'e daha iyi bilgisayar alabilir miydik?
  • Bu bilgisayarı kullanan arkadaşlar var mı? Ben de almayı düşünüyorum.
  • quote:

Arkadaşlar merhaba,
    Forumda yoğun incelemelerim sonrasında bence 2016'da Lenovo'nın en ses getiren modeli IDEAPAD 500'ün konusunu bulamadım.
    Buna istinaden de yeni bir konu açtım .
    Cihazı bugün aldım, kargo ile gelecek. Geldiğinde donanımsal özelliklerinin kullanıma yansımasından bahsedeceğim.

Lenovo Ideapad 500 Intel Core i5 6200U 2.3GHz / 2.8GHz 8GB 1TB 15.6" 80NT00M1TX
    Windows 10 PC

Tanıdık ve her zamankinden daha iyi
    Tanıdıktır
    Tanıdığınız Windows, şimdi daha iyi. Başlat Menüsü en iyi özellikleriyle geri döndü..

Uyumludur
    Windows 10 ile tüm cihazlarınızda aynı uygulamaları kullanmaya devam edersiniz.

Hızlı yanıt verir
    InstantGo* gibi teknolojiler sayesinde hızlı başlar ve kaldığı yerden devam eder. Uygulamalarınız ve web tarayıcınız hızlı ve sorunsuz bir şekilde çalışır, çünkü sistem hafıza ve işlemci kaynaklarını verimli bir şekilde kullanır.
    *Donanıma bağlıdır.
    Daha fazla güvenlik. Hızlı güncellemeler
    Windows Update güncel ve güvenli kalmanıza yardımcı olur. Anlık güncellemeler ile size en yeni Windows deneyimini yaşatır.

*İnternet bağlantısı gereklidir, Ekstra ücretler uygulanabilir.
    En kişisel kullanıcı deneyimi
    Dokunun*, yazın veya konuşun
    Daha doğal bir şekilde etkileşim içinde olarak sizin için en iyisinin ne olduğuna karar verin.
    *Donanıma bağlı.

Windows Hello*
    Bir daha asla parolanızı unutmayın. Bir bakışınız veya dokunuşunuzla bilgisyarınıza giriş yapın - daha hızlı ve kurumsal düzeyde güvenli.

*Windows Hello, parmak izi okuyucusu, ışıklı kızılötesi algılayıcı veya diğer biyometrik algılayıcılar dahil olmak üzere özelleştirilmiş donanım kullanımını gerektirir.
    Başlat Menüsü ve hareketli uygulama menüsü
    Sizin için en önemli uygulamalara tek bakışta ulaşın.
    Tüm cihazlarınızdan çalışın
    Oyunlar & Xbox
    Xbox Live*i edinerek Xbox'ın en harika özelliklerinin keyfini çıkarın. Xbox'taki arkadaşlarııza ulaşmak için Xbox uygulamasını kullanabilir, oyun geçmişinizi ve kolleksiyonuza erişebilirsiniz – üstelik tüm Windows 10 cihazlarınızda.
    *Bazı özellikler ve servislerin kullanımı için internet bağlantısı gereklidir; güncellemeler taşıyıcı bağımsızdır ve ekstra ücret uygulanabilir. Xbox Live özellikleri sadece desteklenen uygulamalar ve XBox Live destekleyen ülkelerde geçerlidir, bu ülkelere xbox.com/live/countries adresinden göz atın.

OneDrive*
    Windows 10 OneDrive'ınızda 15GB'lık depolama alanıyla birlikte gelir. Tüm fotoğraflarınızı, dosyalarınızı ve klasörlerinizi tek bir yerde toplayın – Windows olup olmaması fark etmeksizin tüm cihazlarınızdan, istediğiniz yerde, istediğiniz zaman gerekli dökümanlara ulaşın.
    *İnternet bağlantısı gereklidir, ekstra ücret uygulanabilir.

Continuum
    Continuum size uygulamalarınızı ve içeriklerinizi farklı modlarda görüntüleme olanağı tanır, tüm cihazlarınızda ve hatta bir cihazdan diğerine geçiş yaparken.*

*Uygulama deneyimi farklılık gösterebilir.
    Harika yerleşik uygulamalar
    Windows 10; Haritalar, Fotoğraflar, Posta ve Takvim, Kişiler, Müzik, Film ve TV gibi harika yerleşik uygulamalar ile sunulur.
    Daha üretken olun
    Microsoft Edge
    Microsoft size hareketli ve harika bir okuma deneyimi yaşatan yeni web tarayıcımızdır. Çevrimiçi makaleleri dikkatiniz dağılmadan okuyabilir, en çok sevdiklerinizi kaydedebilir ve daha sonra ulaşabilirsiniz.

Organize olun*
    Aynı anda dört adede kadar uygulamayı tek bir ekrana tutturun ve daha fazla alana ihtiyacınız olduğunda sanal masaüstleri oluşturun
    *Ekrana tutturulabilen uygulama sayısı uygulamanın gerektirdiği minimum çözünürlük özelliğine bağlıdır..

Office
    Dünyanın en iyi üretkenlik çözümü, dünyanın en üretken işletim sisteminde.
    Mağaza ve uygulamalar*
    Yeni Windows Mağazası'nı ziyaret edin, en iyi oyunlar, uygulamalar, müzik ve videolar için tek adresiniz.
    *ISP ücretleri uygulanabilir.
    Yeni Windows Mağazası'ndaki uygulamaları keşfedin
    Tüm Windows 10 cihazlarında aynı alışveriş deneyimini sunan yeni Windows Mağazası karşınızda. Mağazaya göz atın ve en sevilen uygulamalara, size özel önerilere kolaylıkla erişin.
    Video Galeri
    image image image image
    GÜÇLÜ, 15,6" DİZÜSTÜ MULTİMEDYA BİLGİSAYARI
    Göz alıcı 3D kamera
    Yüksek tanımlı ekranda canlı ve net grafikler
    Çoklu grafik seçenekleriyle özelleştirilebilir
    Işık hızında WiFi
    Ev sineması benzeri çevresel ses

Çığır açan 3D Kamera
    Intel® RealSense™ teknolojisi sayesinde, el hareketleri ve yüz ifadeleri aracılığıyla Ideapad 500 bilgisayarınızla sezgisel bir şekilde etkileşim kurabilirsiniz. Entegre 3D kamera, oyun, eğlence ve görüntülü sohbetleri yeni bir boyuta taşımanın yanı sıra size daha fazla kontrol imkânı sağlar.

Canlı, Net Görseller
    Ideapad 500, standart sunulan Full HD (1920 x 1080) ekranıyla görüntü çözünürlüğünden asla taviz vermez. Aynı anda daha fazla sayıda pencereyi açık tutabilir, oyunları yüksek çözünürlükte oynayabilir ve gün sonunda keyifli bir filmin tadını çıkarabilirsiniz.

Özelleştirilebilir Grafikler
    Maliyet ile grafik gücü arasındaki dengeyi kendiniz belirleyin. Entegre Intel grafikler veya bağımsız, en yüksek teknolojili AMD grafikler arasında seçin yapın. Bağımsız grafikler özellikle video ve fotoğraf düzenlemeyle yaratıcılığınızı ortaya çıkarırken size büyük fayda sağlar.

Çok Yüksek Bağlantı Hızları
    Işık hızında 802.11 a/c WiFi bağlantı sayesinde, gittiğiniz her yerde internete bağlanabileceksiniz. 802.11 a/c WiFi, 802.11 b/g/n'ye kıyasla 3 kata kadar daha yüksek bağlantı hızları sunar.

Çok Güçlü Sesler
    Bilgisayarınızdaki Dolby® Home Theater® sayesinde, gittiğiniz her yerde çevresel ses deneyimini sonuna kadar yaşayacaksınız. Sinemanın tüm gücü ve en ince ayrıntıları ile canlı performansların gerçekliği artık dizüstü bilgisayarınızda.

b
    En yüksek teknolojili JBL® tasarımlı hoparlörler canlı ve net bir çevresel ses deneyimi yaşatır. Daha net seslerin, bozulma olmaksızın maksimum ses çıkışının ve video seyrederken daha net diyalogların keyfini çıkarmak istiyorsanız bu seçeneği mutlaka seçin.

Hocam kullanıcı yorumunuzu göremedim memnunmusunuz cihazdan?

• Merhaba, ethernet Gigabit midir? Kulllanan arkadaşlar cevap verebilir mi?
    Detaylı teknik özelliklerini bir türlü bulamadım.

Teşekkürler.
  • hayırlı olsun. aynı bilgisayarın i7 olanı aldım pişmanım. dizel araba gibi ses çıkıyor daha hiç oyun yüklemedim uygulama yüklemedim donma var ve açtığımda masaüstüne gelene kadar çayımı yarıya getiririm. daha rahatsız eden şeyler var umarım başına gelmez güle güle kullan
  • manisentez M kullanıcısına yanıt
    Aldığınız şu linkteki mi?

http://www.vatanbilgisayar.com/lenovo-ideapad-700-core-i7-6700hq-2-6ghz-16gb-ddr4-1tb-hdd-15-6-gtx950m-4gb-w10.html

Ben de bunu düşünüyordum

• josephenglish J kullanıcısına yanıt
    sayılır. benim aldıgım 6500u işlemci amd r7 360m modeli ama bu parayı verecekseniz oyun oynayacaksınız msi monster var ben pişmanım siz olmayın
  • manisentez M kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun. Umarım sorunları giderebilirsiniz. Oyun gibi bir düşüncem yok sadece yılda 15-20 defa Pes oynarım. Başka oyun kültürüm yok. Ben gelişmeye müsait ve beni uzun süre götürecek bir şey düşünüyorum ;) Bunu da eşim beğendi, özellikleri de bana yeterli geldi.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.