Şimdi Ara

Lenovo Ideapad 500 ANA KONU (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
6.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

kullanan ve şikayeti olmayan varmı ?
  • ben yaklasık 2 aydır kullanıyorum bi sıkıntısını görmedim
    ama benim tek yaptığım nette takılmak yazılı hazırlamak falan çok detaylı bişiler yapmıyorum
    sadece 1 2 kez ekran böle göz kırpar gibi oldu neyle alakalı bilmiyorum
  • Arkadaşlar iyice kafam karıştı ideapad 500 ve Acer aspire ın 2500 liralık bir modeli var( 4 gb ekran kartı 8gb bellek var diğer özellikleri de aynı CPU vs), ikisine de iyi değil diyenler var hele burayı okuyunca ideapad 500 de mi kötü dedim Mühendisim hem profesyonel hem oyun için düşünüyorum alacağım pc yi(pes2016 tarzı oyunlar önceki pc 'm samsung r522 idi) elektronik işinde şans faktörünü saymazsak ideapad 500 ve Acer aspire ın bahsettiğim özelliklerini karşılaştırabilir misiniz lütfen?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lenovo ideapad510 a da bakabilirsiniz. 500 ün baz modeline gt940mx eklenmiş hali ve oyun oynarken üzmez sanırım. Vatan da 2400 lira

• Arkadaşlar ben de bilgisayarı aldım fakat dilini bir türlü Türkçe yapamıyorum siz nasıl yaptınız
  • Arkadaşlar bunun batarya çıkmıyormu?

• Oyun için ise sakın almayın arkadaşlar. Bende i3 r5 m230lu laptop vardı hiçbir fark görmedim performansta. 4gb aldanmayın ekran kartı kötü. Tamamen kandırmaca full hd ekran koymuşsun bari 128 bit bişey koy. Çözünürlüğü düşürüyorum öbür laptopla aynı oluyo. 2500 vermeye değmez.

• Bilgisayara daha yeni full recovery yaptık. Tertemiz windows. Açılışta program yok hepsini hallettim. Yine de müthiş geç açılıyor. Daha kötü özellikleri olan PC windows 10DA, 15 snda belli daha kısa sürede açılıyor. Bu bilgisayar abartmıyorum her seferinde minimum 120 snde açılıyor. Açılışta başlayan programlara baktım hiç bir şey yok doğru düzgün. Ki çok program açılıyor olsa bile böylesi mümkün değil. Hard diskte bad sector yok, kurulumda hata yok...

Kronik sorun mu nedir?

• Arkadaşlar Selam,

Aşağıda linkini paylaştığım ürünü aldım. Yavaş açılma sorunu bende yok. Kronometre ile baktım 15 saniye kadar sürüyor açılması.
    Oyun olarak Counter Strike GO kurdum belki çok donanım gereksinimi istemiyor ama hiç kasılmadan oynanıyor. Çok oyun oynayan birisi değilim.
    Hoparlörleri harika müthiş ses çıkıyor. Klavye aydınlatması olması güzel. Normal kullanımda 3.5 saat kadar pili dayanıyor.
    Klavyenin numerik kısmında biraz esneme var ama kullanımda sıkıntı çıkarmıyor. Touchpad üzerinde keşke tuşlar ayrı olmasaydı. Normal kullanımda ısınma sorunu yok. Oyun oynarken illaki bir ısınma söz konusu ama kalorifer değil tabi ki.
    Full hd ekran başarılı. Yalnızca ince ayarlar gerekiyor. Yaşadığınız sorunu internette arayıp çözümünü bulabilirsiniz. Bir kaç tanesini ben burada paylaşmak istiyorum.

Uygulamalarda çözünürlük sorunu yaşıyorsanız uygulamanın exe dosyasına sağ tıklayıp özellikler dedikten sonra ekran görüntüsündeki seçimi işaretleyiniz. Sonrasında uygulamayı kapatıp açınız, düzelmez ise cihazı yeniden başlatabilirsiniz.

Lenovo Ideapad 500 ANA KONU

İnternette gezerken veya windows üzerindeki yazılar çok küçük vs derseniz de aşağıdaki ekran görüntüsünden ayarı %125 e getirebilirsiniz.

Lenovo Ideapad 500 ANA KONU

Yazıların netliğinden şikayetçi iseniz de clear type ayarlarını değiştirebilirsiniz.

Cihaz ilk geldiğinde kurulum sırasında tek tek tüm seçimleri Türkçe yapmak yerine en altta bulunan seçimi Türkçe olarak seçerseniz cihazınız Türkçe kurulacaktır.

Cihazda ingilizce kurdum ama yarı Türkçe diyenler için de eğer cihazı bir windows hesabı ile kullanıyorsanız ve o hesabınız Türkçe ise windows uygulamalarının bazıları Türkçe olacaktır. Misal posta, kamera, hava durumu vs..

http://www.teknosa.com/urunler/125033121/lenovo-ip-500-15isk-80nt00untx-i76500u8gb1tbw10-no?gclid=CjwKEAjw_LG8BRDb1JTxm8uP_UwSJADu_8pWGK7fAW-kd-DKdblIwVLsJKpcDUIozqloQQIoqVTXshoCFUHw_wcB&gclsrc=aw.ds

• Merhaba arkadaşlar,
    Bugün arkadaşa aldık bilgisayarı fakat wi fi ile internete bağlanamıyorum modeme bağlandığı halde internet erişimi yok diyor halbuki telefon ile mobil ağı mobil erişim noktası olarak paylaşınca bağlanıyor. Internete baģlanmama sebebi ne olabilir lütfen acil yardım.

• http://www.vatanbilgisayar.com/lenovo-ideapad-510-core-i5-6200u-2-3ghz-8gb-ram-1tb-hdd-15-6-2gb-w10-notebook.html

510 alınır mı arkadaşlar arada sırada oyun oynamalık daha çok gündelik kullanım için.
  • Tiesto55 T kullanıcısına yanıt
    Oyun içinse sonuç hüsran olur. Ama günlük kullanım için iyi. Full hd olunca film izlemesi falan zevkli oluyor.

• Beyler
    http://www.teknosa.com/urunler/800035359/toshiba-satellite-l50-c-1wh-notebook
    http://www.teknosa.com/urunler/800035157/lenovo-ideapad-500-i5-6200u8gb1tb15-6-win10-80nt00

ürünleri piyasadan biraz daha ucuza alacağım fiyatları aynı
    iki laptop arasında lenovo full hd(1920 x 1080) toshiba (1366 x 768)
    toshibada ekran kartında daha iyi toshibada nvidia GeForce 930M var
    lenovoda ATI R7 M360 var

sizce hangisini alayım ?

• GPUBoss' a göre 930m ve r7 360 kıyasının galibi Radeon. Tabi bir çok alt kırılımı hesaba katıyor oluşunu da dikkate almak lazım.

Açıkçası ben de bu Ideapad 500' ü gözüme kestirdim, 2.000-2.500TL bandını aşmayacağım, daha çok film, müzik, video, video kesme-birleştirme, ofis işlemlerinde kullanacağım ama 2 çocuk ve hanımdan zaman kalırsa oyun oynamak da isterim.

Alıp geçelim mi, tecrübeleri arkadaşlar ne dersiniz?

Syg.
  • quote:

Orijinalden alıntı: garintsi

arkadaşlar merhaba.

Ben de birkaç gün önce bu bilgisayarı aldım. arkadaşımın 1000 liraya aldığı bilgisayar (windows 8) yüklü düğmesine bastıktan çok kısa süre sonra açılıyor ama benim bilgisayarın şifre sorma ekranının gelmesi yaklaşık 10 saniye alıyor. Acaba windows10'dan dolayı mı böyle bir açılma hızı sıkıntısı var?

edit: ekran kartı 4gb olan model.

Dostum tek sorun. Onda Ssd olmasi ve sende olmamasi. 120 GB birtane SSD al fiyati yaklasik 120 tl felan bir bilgisayarciya taktir. Goreceksin seninki 2 3 saniyede acilacak

• quote:

Orijinalden alıntı: batuhanpınar

quote:

Orijinalden alıntı: garintsi

arkadaşlar merhaba.

Ben de birkaç gün önce bu bilgisayarı aldım. arkadaşımın 1000 liraya aldığı bilgisayar (windows 8) yüklü düğmesine bastıktan çok kısa süre sonra açılıyor ama benim bilgisayarın şifre sorma ekranının gelmesi yaklaşık 10 saniye alıyor. Acaba windows10'dan dolayı mı böyle bir açılma hızı sıkıntısı var?

edit: ekran kartı 4gb olan model.

Dostum tek sorun. Onda Ssd olmasi ve sende olmamasi. 120 GB birtane SSD al fiyati yaklasik 120 tl felan bir bilgisayarciya taktir. Goreceksin seninki 2 3 saniyede acilacak

Ben de sonradan araştırdığımda ssd cevabını aldım hocam. Bir ara taktırmayı düşündüm ama sonradan gerek olmadığını farkettim 10 saniye olması pek de sorun değil benim için teşekkürler cevap için :)

• Biraz geç oluyor fakat gayet iyi ben sıkıntı yaşamıyorum. Fakat 2 sıkıntım var. 1.si amd ve intel çift ekran kartı oldugu için amd'yi görmüyor onu devreye sokamıyorum. 2.si ise lenovo solution center'a tıklıyorum fakat ne bir açılma var, ne de bir hata. Öylece duruyor. Onun dısında güzel bilgisayar. İntel ekran kartıyla 120 fps csgo oynuyorum düşük cözünürlükte. Adobe premiere ve photoshop gibi programları da kullanıyorum. Bu modeli kullanan bana ulassın :)
  • Arkadaşlar herkese merhaba, garantisi devam eden Lenovo İdeapad bilgisayarıma virüs girmişti ve bende format attırmak için garanti yerine bilgisayarcıya götürdüm ve geri teslim aldığımda pc'de ki herşey gitmişti. Dolby audio vardı gitti. Ve buna benzer birçok program vardı. Windows sürümü düştü(10) bunları eski haline nasıl getirebilirim. Lenovo'ya e-mail atsam yardımcı olurlar mı ?
  • Bu makinenin eksik iki noktası var :

Birincisi optik mause. Kağnı gibi, kullanmadım bir türkü elim parmaklarım yoruldu, algısı çok kötü.

İkincisi ekran matlığı. Parlaklığı en sona getirmek de fayda etmiyor çok mat. Gündüz güneş ışığı varken kullanmak ölüm, ekran görünmüyor resmen. Oda lambası ışığında ya da karanlıkta sorun yok. Ama güneş ışığı varken zulüm oluyor.

Bu ekran matlığını halledebilen var mı?

• Arkadaşlar bu üründen bende de var ve yaklaşık 1 yıllık bir ürün 2. el olarak aldım ancak beklemediğim kadar ısınma oluyor cihazda elin yanıyor o derece. Acaba sizde de öyle mi, yorumlarda ısınma olmuyor diye okumuştum yani sonuçta 6. nesil işlemci. Harici ekran kartını kaldırıp intel hd 520 ile oyun oynamam rağmen bile çok ısınıyor, acaba sizde de öyle mi ? Söküp fan temizleyip macun yenilesem faydası olur mu ?

Not yükte işlemci 75 derece en fazla değer normal ama kasa çok ısınıyor anlamadım.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.