Şimdi Ara

Lenovo ideapad 510 İncelemesi (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
904
Cevap
25
Favori
84.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar tecrübeli arkadaşların yorumları ve tavsiyeleri çok önemli;

Öncelikle yeni almayı düşündüğüm 2 modeli paylaşayım sizinle,

1. LENOVO IDEAPAD 510 CORE İ7 7500U 2.7GHZ-12GB RAM -1TB HDD-15.6"- 4GB-NVİDİA GT940Mx EKRAN KARTI 1920X1080 İPS EKRAN 3500 TL

2. ASUS K556UQ-DM555T i7-7500U/ 12 GB DDR4 RAM / 1 TB/ 15.6"- 2 GB NVIDIA® GeForce® 940MX 1920x1080 TN EKRAN 3.100 TL

-Arkadaşlar forumu baştan sona okudum , önceliğim hep Lenovo markadan yanaydı ama anladığım kadarıyla bazı sıkıntılar var, ekran ışık sızması , kasa ince olduğu için ısıyı çok hissettirmesi ve tuş takımının kalitesiz olması ve fanın hiç durmadan çalışması, öğrenmek istediğim bu şikayetler acaba bütün bu model Lenovolarda mevcut mudur? Bu laptopu alsam pişman olurmuyum bu fiyata bu modelden daha iyisi kalitelisi varmıdır? Son zamanlarda Lenovo kaliteyi bozdu eskisi gibi iyi değil deniliyor doğrumudur? Yani forumdaki herkes mi şikayetçi olur anlamadım bu kadar şikayet olunca gerçekten düşündürüyor beni bu model.

-Lenova modelde İPS FHD ekran , Asus modelde TN FHD ekran var , araştırdım eksileri ve artıları var ama IPS daha mantıklı geldi bana TN çok kullanışlı değil gibi ( laptop ta hiç oyun oynanmayacak ayrıca ekran kartı kaç GB olması hiç önemli değil)
    bu ekran teknolojileri hakkında ne düşünüyorsunuz , forumdaki Lenovo şikayetlerden sonra aklım Asus modele kaydı fakat TN ekran olması düşündürüyor beni şuan ? Asus olup bu özelliklerde İPS FHD ekranlı modelde bulamadım .Lenovo almazsam 2. önceiğim Asus marka olacak ama TN ekran sıkıntı oldu , Asus laptoplar hakkındaki yorumlarınız önemli ve başka model tavsiyesi var mı?

-Söylediğim gibi oyun oynanmayacak sadece internette gezinme , film izleme amaçlı evde kullanılacak, bazı arkadaşlar bu kadar performanslı işlemciye gerek yok diyeceklerdir ama ben 7. nesil i7 işlemcili olmasını tercih ediyorum.Forumlardaki araştırmalarımdan kafam çok karıştı gerçekten sizin başka model önerileriniz var mıdır ?

İstenen özellikler;

-minimum 8GB RAM , 12 olsa daha iyi olur DDR4 olacak
    -7. nesil i7 7500u işlemci ,i5 7200u işlemcide düşünülebilir
    -1920x1080 Full HD ekran olacak mutlaka
    -15.6" ekran olacak
    -Freedos olmayacak ,win 10 yüklü gelecek
    -Ekran kartı markası nvidia olacak (oyun oynanmayacak)
    -Bütçe 3.750 TL ye kadar çıkabilirim
    -Ekran da İPS öncelikli olacak TN ekran düşündürmeye başladı beni

Evet arkadaşlar , bu 2 model hakkındaki yorumlarını ve başka marka model tavsiyelerinizi ( CASPER HARİÇ) bekliyorum, şimdiden herkese teşekkür ederim .

• quote:

Orijinalden alıntı: egemen0807

Merhaba arkadaşlar tecrübeli arkadaşların yorumları ve tavsiyeleri çok önemli;

Öncelikle yeni almayı düşündüğüm 2 modeli paylaşayım sizinle,

1. LENOVO IDEAPAD 510 CORE İ7 7500U 2.7GHZ-12GB RAM -1TB HDD-15.6"- 4GB-NVİDİA GT940Mx EKRAN KARTI 1920X1080 İPS EKRAN 3500 TL

2. ASUS K556UQ-DM555T i7-7500U/ 12 GB DDR4 RAM / 1 TB/ 15.6"- 2 GB NVIDIA® GeForce® 940MX 1920x1080 TN EKRAN 3.100 TL

-Arkadaşlar forumu baştan sona okudum , önceliğim hep Lenovo markadan yanaydı ama anladığım kadarıyla bazı sıkıntılar var, ekran ışık sızması , kasa ince olduğu için ısıyı çok hissettirmesi ve tuş takımının kalitesiz olması ve fanın hiç durmadan çalışması, öğrenmek istediğim bu şikayetler acaba bütün bu model Lenovolarda mevcut mudur? Bu laptopu alsam pişman olurmuyum bu fiyata bu modelden daha iyisi kalitelisi varmıdır? Son zamanlarda Lenovo kaliteyi bozdu eskisi gibi iyi değil deniliyor doğrumudur? Yani forumdaki herkes mi şikayetçi olur anlamadım bu kadar şikayet olunca gerçekten düşündürüyor beni bu model.

-Lenova modelde İPS FHD ekran , Asus modelde TN FHD ekran var , araştırdım eksileri ve artıları var ama IPS daha mantıklı geldi bana TN çok kullanışlı değil gibi ( laptop ta hiç oyun oynanmayacak ayrıca ekran kartı kaç GB olması hiç önemli değil)
    bu ekran teknolojileri hakkında ne düşünüyorsunuz , forumdaki Lenovo şikayetlerden sonra aklım Asus modele kaydı fakat TN ekran olması düşündürüyor beni şuan ? Asus olup bu özelliklerde İPS FHD ekranlı modelde bulamadım .Lenovo almazsam 2. önceiğim Asus marka olacak ama TN ekran sıkıntı oldu , Asus laptoplar hakkındaki yorumlarınız önemli ve başka model tavsiyesi var mı?

-Söylediğim gibi oyun oynanmayacak sadece internette gezinme , film izleme amaçlı evde kullanılacak, bazı arkadaşlar bu kadar performanslı işlemciye gerek yok diyeceklerdir ama ben 7. nesil i7 işlemcili olmasını tercih ediyorum.Forumlardaki araştırmalarımdan kafam çok karıştı gerçekten sizin başka model önerileriniz var mıdır ?

İstenen özellikler;

-minimum 8GB RAM , 12 olsa daha iyi olur DDR4 olacak
    -7. nesil i7 7500u işlemci ,i5 7200u işlemcide düşünülebilir
    -1920x1080 Full HD ekran olacak mutlaka
    -15.6" ekran olacak
    -Freedos olmayacak ,win 10 yüklü gelecek
    -Ekran kartı markası nvidia olacak (oyun oynanmayacak)
    -Bütçe 3.750 TL ye kadar çıkabilirim
    -Ekran da İPS öncelikli olacak TN ekran düşündürmeye başladı beni

Evet arkadaşlar , bu 2 model hakkındaki yorumlarını ve başka marka model tavsiyelerinizi ( CASPER HARİÇ) bekliyorum, şimdiden herkese teşekkür ederim .

Bende ayni iki model arasında kalmıştım.Gittim inceledim sağına soluna baktım açıkçası asusun kasası bana güzel gelmedi.Lenovonun tasarım ve inceliği çok hoşuma gitti.Bende bilgisayarı dizi,film,çizim ve yazılım için kullanacagim.Hocam birinci seçenekteki lenovoyu bende vatan indirimden geçen pazar aldım.Performansını yeterli buldum.Birde ssd ekleyeceğim güzel olucak.Ips ekrana gelirsek benim bilgisayarı 170 derece falan eğiyorum görüntüde bir gram bozulma olmuyor.Açıkçası dizi izlemek için boyle performanslı ve i7 islemcipi laptop a gerek yok ama ven tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaslar bende bu laptobu aldım geri vericem ışık sızması var(sol alt kısmında daha buyuk sag kısmında kısa çizgi halinde) sanırım kronik bu modelde fanı hep calısıyo ince bi sesi var hdd dende ses geliyo gerci her hdd den gelir bu sesler sessiz ortam dışında rahatsız etmiyo çok kullanmadım ilk bakışta bu sıkıntıları farkettim
  • Arkadaşlar bende de ışık sızması mevcut, 24 aralıkta vatan bilgisayardan almıştım, bugün teşhirdekine baktık onda da vardı, yeni kutu açtılar onda daha da kötü çıktı. kullanmak istemiyorum açıkçası iade edip parasını geri almak istiyorum. Bunu yapabilen arkadaşlar var mıdır? Google da baktığımda servis bir şeyi yok diyip geri gönderiyormuş insanlara okuduğum kadarıyla. Bilgisi olanlar yol gösterirse çok sevinirim. Teşekkürler şimdiden.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • extraordinariuss kullanıcısına yanıt
    vatan bilgisayarda iade etmeyi denediniz mi denediyseniz ne dediler
    sanırım 4. veya 5. sayfada ışık sızması olan bi arkadaş lenovuyo arayarak iade etti bende bugun yarın arayıp garanti kaydı oluşturacam
  • quote:

Orijinalden alıntı: cosinone

vatan bilgisayarda iade etmeyi denediniz mi denediyseniz ne dediler
    sanırım 4. veya 5. sayfada ışık sızması olan bi arkadaş lenovuyo arayarak iade etti bende bugun yarın arayıp garanti kaydı oluşturacam

Vatan bilgisayara götürdüğümde para iadesi veremediklerini, servise gönderebileceklerini söylediler hocam. Haftaya servise elden göstermeyi planlıyorum ben. 24 aralıkta aldım, yurtdışına gittim sonra, döndüğümde çarşamba akşamı pili bitsin diye kurcalayınca farkettim sızmayı, perşembe de vatana götürdüm. Toplasan bilgisayar 1 saatin altında kullanıldı yani, koydum kutusuna attım köşeye, kullanma hevesim de yok açıkçası.

• extraordinariuss kullanıcısına yanıt
    anladım peki çek olarak vermeyi teklif ettiler mi? benimde hiç hevesim kalmadı çok büyük bi sıkıntı değil ama yeni aldığım bir üründe böyle sıkıntı çıkması can sıkıcı bende garantiye gönderecem
    bide mümkünse fotograf ceker misin
  • quote:

anladım peki çek olarak vermeyi teklif ettiler mi? benimde hiç hevesim kalmadı çok büyük bi sıkıntı değil ama yeni aldığım bir üründe böyle sıkıntı çıkması can sıkıcı bende garantiye gönderecem

Çek değil de başka bir dizüstü bilgisayar ile değiştirin isterseniz dediler işime gelmedi açıkçası. Fotoğraflarını çekmiştim, bilgisayara geçince paylaşırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: extraordinariuss

quote:

Çek değil de başka bir dizüstü bilgisayar ile değiştirin isterseniz dediler işime gelmedi açıkçası. Fotoğraflarını çekmiştim, bilgisayara geçince paylaşırım.

peki hocam siz indirimdeyken mi almıştınız aynı indirimi yeni alacagınız laptopada uygulayacaklar mıydı
  • quote:

quote:

quote:

peki hocam siz indirimdeyken mi almıştınız aynı indirimi yeni alacagınız laptopada uygulayacaklar mıydı

İndirimdeyken almıştım 2378 tl idi. Onunla ilgili bir şey söylemediler büyük ihtimal o günkü fiyatlar üzerinden diğerinin satışını yapacaklardı.

• quote:

quote:

quote:

quote:

İndirimdeyken almıştım 2378 tl idi. Onunla ilgili bir şey söylemediler büyük ihtimal o günkü fiyatlar üzerinden diğerinin satışını yapacaklardı.

anladim hocam cok sagolun bende bi vatana ugrayayim bugun yazarim gelismeleri

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

O günkü fiyatlar derken sorunu göstermek için gittiğim günkü fiyatlar üzerinden, yani indirimsiz fiyatlardan yapacaklardı demek istemiştim yanlış anlaşılabilir mesajım, düzelteyim istedim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

O günkü fiyatlar derken sorunu göstermek için gittiğim günkü fiyatlar üzerinden, yani indirimsiz fiyatlardan yapacaklardı demek istemiştim yanlış anlaşılabilir mesajım, düzelteyim istedim.

yanlis anladim :) onlarda bugunku fiyattan verebiliriz dediler
    bugün vatana gittim iade edeceğimi belirttim hediye çeki vermeyi teklif ettiler dedim garantiye yollayın suan yolladilar bekleyecem artik yanıt gelince yazarim
    vatandaki teknik eleman bu modelde bu sıkıntının olduğunu söyledi anlayacağınız kronik alacaklar bunu göz önünde bulundurup alsın

• bu aksam benı aradılar lenovodan tamır edebileceklerini herhangi bi sıkıntı cıkarsa benım laptobuma oncelik tanıyacaklarını ve 3 günde yenisi ile degisebileceklerini belirttiler ben iade talep ettim iadeyi kendilerinin veremeyeceklerini belirttiler bende vatan bilgisayara degisim kararını göndermelerini istedim tamam dediler
    lenovo beni cok memnun etti acıkcası
  • Kullanan arkadaşlar tavsiye eder misiniz bu laptopu?Ekranı nasıl, günlük kullanımda sesli çalışıyor mu?
  • Phantom7 P kullanıcısına yanıt
    Bence alma 4 ay oldu satmayı düşünüyorum. Benim amacım okula rahat taşıyabilceğim ve GTA5 oynayabilceğim bi cihaz almaktı o yüzden 4GB ekran kartlı modelini seçtim fakat hem ağır hem de GTA5 1600*900 Normal de 15FPS alıyorum. Oyun oynamak istersem Dying Light Mediumda ölüyor pc , mecbur low. Witcher 3 Low. Euro Truck 2 de yüksekte sadece. Durum bu ben memnun değilim ayrıca hoparlör berbat.
  • arkadaşlar bende 80SV00F4TX modelini almak istiyorum. şuanda 1 senelik hp g250 i3 modeli var ve idare ediyordu beni. (bunu bir elemana sattım)

ısınma problemi olarak şunları söyleyebilirim. klavye kısmı metal ise ısıyı hissetmeniz normal çünkü metal ısıyı hızlı bir şekilde emer, dışarı iletir ve siz çok ısınıyor zannedersiniz. benim 6 senelik hp pavilion dv6'da da böyleydi. (ben böyle düşünüyorum.)

sanırım bu modelin wifi kartı intel 3165AC ve widi destekli. acaba bu laptobu tv ekranına kablosuz olarak aktaran var mı? bu benim için bazen çok işime yarıyor. biraz bunun içinde almak istiyorum. oyun ile aram hiç yok. sadece internet, video, ofis programları ve TV gibi cihazlara kablosuz görüntü aktarımı için almak istiyorum. (Tv'nin widi destekliyor olması gerektiğini biliyorum.)

bir de ışıklı klavye ve kolay SSD takmak için ayrı hdd yuvası olmasını istiyorum.

• Lütfen yardım edin.. Benim laptobum malesef doldu. çok oyun yükleyip sildim.. kalıntıları doldu.. kişisel silinmesini istemediğim dosyaları d sürücüsüne taşıdım.. sorum şu c sürücüsünü sıfırlamak istiyorum ancak ayarlar windows kurtarmada bilgisyarı sıfırla dediğimde bilgisayarınız sıfırlanırken bir hata oluştu hiçbir değişiklik yapılmadı diyor.. yani işlem başlayamıyor.. ne yapmalıyım .. nasıl sadece c sürücüsünü silebilirim.
  • Aranıza i5 6200U 2.3GHZ-12GB RAM -1TB HDD-15.6"- 4GB-NVİDİA GT940Mx EKRAN KARTI modeli ile katıldım arkadaşlar, ışık sızması olayı hepsinde var, sadece siyahlarda belli oluyor ve bu kafaya takılacak çok bir problem değil. En azından benim için, klavye kalitesi, kasanın sağlamlık kalitesi, gerçekten Premium hissi taşıyor, bu bilgisayarı alırken vatanda indirim de asus'un 950 gtx ekran kartlı bir modeli vardı, benimkinden daha ucuz ama laptopa baktığınızda o klavyenin çamurluğu, kasanın plastik olması katlanılacak gibi değil, onda oyunları high ayarlar yerine, bunda oyunları medium ayarlar da oynamaya razıyım, o laptopu kullanmak yerine bunu kullanıp ışık sızması olayına razıyım, bu arada ips panaller de ışık sızması durumu çok doğal, kafaya takmayın kullanmaya bakın. keyfini çıkartın biraz cihazın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theoki -- 22 Ocak 2017; 8:23:12 >
  • theoki kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun hocam kaç liraya mal oldu size.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.