Şimdi Ara

Lenovo ideapad 510 İncelemesi (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
904
Cevap
25
Favori
84.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben zamanında bu cihazı alacaktım herşeyiyle kafama yatmıştı. Sonra burada birkaç evhamlı arkadaşın ısınıyor demesiyle soğuyup başka modele yöneldim. Cihazın şu an notebookcheck incelemesi çıkmış, benim zamanımda yoktu. Cihazın ısındığı falan yok stress testlerde gayette soğuk çalışıyor. Demek ki forumda yazılan herşeye güvenmemek gerekiyormuş Hayır bunu söyleyen adamlar yeni üyede değildi 1k mesajlı insanlardı o yüzden kandım
  • quote:

Orijinalden alıntı: karakabus_

Hayırlı olsun hocam kaç liraya mal oldu size.

Teknosa'da indirime girmişti hocam. 3500'den 2900 liraya düşmüş ve bu fiyata en iyi alınacak ürün şuan f/p olarak.
    Ayın 24.ünde fiyat yine 3500 liraya çıkacakmış almanın tam zamanı.
    Klavyenin ışıklı olmasıda ayrı bir hava katıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theoki -- 22 Ocak 2017; 12:31:19 >
  • theoki kullanıcısına yanıt
    hocam tekrar hayırlı olsun. iyi günlerde kullanın.

acaba hiç araştırma yaptınız mı alırken. mesela şuan da 2400 tl 'ye lenovo ideapad 510 i5 7200u işlemci 940mx ekran kartlı ve 8 gb RAM'li ve diğer özelliklerin hepsi aynı olan model satılıyor hepsiburada'da. i5 7200u işlemci şuan testlerde i7 6500u işlemciden bile daha performanslı gözüküyor.http://www.cpubenchmark.net/compare.php?cmp%5B%5D=2556&cmp%5B%5D=2607&cmp%5B%5D=2865

geri iade şansınız varsa düşünün bence. ama elinizde olan modelde yabana atılır bir model değil. moralinizi bozmayın.

• quote:

hocam tekrar hayırlı olsun. iyi günlerde kullanın.

acaba hiç araştırma yaptınız mı alırken. mesela şuan da 2400 tl 'ye lenovo ideapad 510 i5 7200u işlemci 940mx ekran kartlı ve 8 gb RAM'li ve diğer özelliklerin hepsi aynı olan model satılıyor hepsiburada'da. i5 7200u işlemci şuan testlerde i7 6500u işlemciden bile daha performanslı gözüküyor.http://www.cpubenchmark.net/compare.php?cmp%5B%5D=2556&cmp%5B%5D=2607&cmp%5B%5D=2865

geri iade şansınız varsa düşünün bence. ama elinizde olan modelde yabana atılır bir model değil. moralinizi bozmayın.

Hocam baktım o modeller'de ekran kartı 2gb.. Full Hd olduğu için 4 gb modelini tercih ettim, işlemci yerine ekran kartını seçtim.

• Benim laptopun anakartı arızalandı. Kapandı bir anda pc ve bir daha açılmadı. Servise gönderdim, değişim raporu istedim. Servis kalitesinden memnun kaldım. Hemen verdiler değişim raporunu. Sonra gittim aldığım yerden para iadesi yaptım. Belki anakart arızalıdır önceden ve o yüzden ısınıyodur ve performansı düşüktür fakat öyle de olsa laptopa ısınamadığım için asus laptop aldım.
    hocam bu kartların ikiside ddr3. yapılan testlerde 2 gb olan modelin testlerde çok az da olsa önde olduğunu gösteriyor diye hatırlıyorum. tabi bunu bizim anlamamız çok zor.

birde 4 gb olan model 4 gb'ın tamamını kullanamıyor diye biliyorum.

herneyse siz memnunsanız problem yok. tavsiyem 120 veya daha üstü bir SSD takıp kullanmanız. hız olarak müthiş derece de fark edecektir.
  • karakabus_ K kullanıcısına yanıt
    Yalnız şöyle bir durum var. Evet i7 6500u'dan daha performanslı, ancak i7 7500u'dan daha performanslı değil haliyle.

Şu anda 3.000 liraya düşen model i7 7500u işlemciye sahip. Ayrıca ekran kartı hafızası da 4gb.

• Bahsedildi mi bilmiyorum ama, bu model şu anda 2016'nın en iyi 10 multimedya laptopu arasında;

http://www.notebookcheck.net/Notebookcheck-s-Top-10-Multimedia-Notebooks.98608.0.html

İncelemesinde de ses çıkışu ve oyun performansı haricinde (zaten ekran kartını bilerek alıyoruz) gayet yüksek puanlar almış.

http://www.notebookcheck.net/Lenovo-IdeaPad-510-15IKB-Notebook-Review.184629.0.html

Bu ara ben de bir laptop almayı düşünüyorum. Şu anda inceleme aşamasındayım. Aklıma yatarsa ilk tercihim olacak.

• quote:

hocam bu kartların ikiside ddr3. yapılan testlerde 2 gb olan modelin testlerde çok az da olsa önde olduğunu gösteriyor diye hatırlıyorum. tabi bunu bizim anlamamız çok zor.

birde 4 gb olan model 4 gb'ın tamamını kullanamıyor diye biliyorum.

herneyse siz memnunsanız problem yok. tavsiyem 120 veya daha üstü bir SSD takıp kullanmanız. hız olarak müthiş derece de fark edecektir.

Kesinlikle hocam 5400 rpm ile işkence çekiyorum resmen.
    eğer ssd takmayı düşünüyorsanız servisi arayın. garantiyi bozup bozmadığını teyit edin.
  • quote:

eğer ssd takmayı düşünüyorsanız servisi arayın. garantiyi bozup bozmadığını teyit edin.

Oyunlarda bazen fps düşüşleri yaşıyorum, ekran kartını güncelledim ama nafile, acaba saf Windows 10 kurup öylemi denesem.
    hocam windows kurmak çözüm olmayabilir. oyunların çözünürlük ayarlarını düşürüp öyle deneyin.
  • quote:

hocam windows kurmak çözüm olmayabilir. oyunların çözünürlük ayarlarını düşürüp öyle deneyin.

Düşürdüğüm halde öyle hocam Full Hd zaten oynamak imkansız
    demek ki yetersiz kalıyor hocam ekran kartı. hangi oyunları oynuyorsunuz hocam. gerçi bu oyun bilgisayarı değil. oyun bilgisayarı alacaksanız en az gtx 950m kartlı ve HQ işlemcili birşeyler bakacaksınız hocam.

bunun gibi ---> hp laptop.http://www.hepsiburada.com/hp-gaming-pavilion-15-bc018nt-intel-core-i7-6700hq-2-6ghz-3-5ghz-8gb-1tb-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-1bv34ea-p-HBV0000036DJC

ya da bunun gibi ---> lenovo laptop.http://www.hepsiburada.com/lenovo-ideapad-700-intel-core-i7-6700hq-2-6ghz-3-5ghz-16gb-1tb-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-80ru00f5tx-p-BD602350

• http://www.hepsiburada.com/lenovo-ideapad-510-intel-core-i5-7200u-2-5ghz-3-1ghz-8gb-1tb-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-80sv00f4tx-p-HBV0000036HIE?magaza=Tekramarket

Linkteki i5 7200u olan modeli almayı düşünüyoruz. Oyun peformansı nasıl arkadaşlar, sadece bu kafama takılıyor biraz.

Son çıkan oyunları (witcher 3, tomb raider, far cry primal vs) low-medium ayarlarda oynayabilir miyiz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekin_can

http://www.hepsiburada.com/lenovo-ideapad-510-intel-core-i5-7200u-2-5ghz-3-1ghz-8gb-1tb-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-80sv00f4tx-p-HBV0000036HIE?magaza=Tekramarket

Linkteki i5 7200u olan modeli almayı düşünüyoruz. Oyun peformansı nasıl arkadaşlar, sadece bu kafama takılıyor biraz.

Son çıkan oyunları (witcher 3, tomb raider, far cry primal vs) low-medium ayarlarda oynayabilir miyiz?

Hocam bende i5 6200u 12gb ram 4gb 940mx ekran kartlı modelini aldım, oyunlarda fps düşüşleri yaşıyorum, üstünde gelen lenovo windowsu sildim, şimdi saf Windows kurdum deneyeceğim, eğer fps düşüşleri devam ederse buradan yazarım vazgeçersiniz oyun içinse. Yine devam ederse geriye bir tek 5400 rpm hard disk kalıyor ondan şüpheleniyorum, gerçi hard disk ile fps düşüşünün bir ilgisi varmıdır bilmiyorum. Normalde canavar gibi çalıştırması lazım 2 gündür uğraşıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theoki -- 24 Ocak 2017; 13:54:10 >

• arkadaşlar bu laptop tam olarak oyun bilgisayarı değil. ufak tefek oyunlar için sadece. alacak olanlar bunu bilip öyle alsın. sonra pişmanlık yaşamasınlar. 2 mesaj üstte yazdıklarımı okuyup öyle karar versinler.
  • i7 6500 olan modelini iş yerinde kullanmak için aldım.

ACAD , Photoshop ve bazen de Premier kullanacam. umarım bi hata etmemişizdir :D
  • serhanuygur kullanıcısına yanıt
    SSD ile kullanırsanız daha rahat edersiniz. dediğiniz programları çalıştırmak 5400 rpm HDD ile işkenceye dönüşebilir.
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.