Şimdi Ara

Lenovo IdeaPad G550 Kullanıcı Yorumları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
263
Cevap
1
Favori
77.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1tane hdmi var.
    ram ler hakkındada tutarsızlık var. kaç MHz? bazı sitelerde 1066MHz yazıyo. bazılarında 800MHz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maverick24

3tane usb
    1tane hdmi var.
    ram ler hakkındada tutarsızlık var. kaç MHz? bazı sitelerde 1066MHz yazıyo. bazılarında 800MHz.

nasıl bakabiliriz ram olayına
  • Bios update ile ilgili bilgi bulamadım ( ya da gözden kaçırdım ) . Aslında bios update bulsam deneyeceğim.
    Gerçi benim dikkatimi çeken bu olay yeğenimin pek dikkatini çekmez diye tahmin ediyorum, zira hem benim gibi çok hassas değildir bu tür konuda hem de bilgisayarlar konusunda fazla bilgisi yok

quote:

Orijinalden alıntı: firsthoax

quote:

Orijinalden alıntı: qube26

Selam,

Yeğenim Cuma günü Vatan bilgisayardan G550 ( T6500 işlemci ve Nvidia M105 ekran kartlı ) model Lenovo satın aldı. Bugün Vistayı sıfırdan kurdum ve gerekli programları yükledim. Ancak dikkat ettiğim bir nokta Fan'ın sık sık devreye girmesi. Harici ekran kartlı laptopların fanları daha fazla çalışıyor biliyorum ama bu modelde 10 saniyede bir fan 5-6 sanyeliğine devereye giriyor. Fan sesi öyle çok rahatsız edici değil ama sık sık devereye girmesi kafama takıldı. Isıyı ölçmedim ama laptopa dokunduğumda her hangi bir sıkcaklık yok. Bu konuda bilgi verebilirseniz sevinirim.

aynı olayı bende yaşıyorum..sordum bi kaç kişiye normal dediler..ben de ilk başta garipsemiştim..araştırdım forumlarda bu durumun bi sorun olduğunu ve bios update ile çözüldüğünü söyleyenlerde var. özetle net bir fikrim oluşmadı bu durumun sorun olup olmadığı hakkında. kullanmaya devam ediyorum

• CPU-Z programı ile baktım ve DDR3 yani 1066 Mhz ramler.

quote:

3tane usb
    1tane hdmi var.
  • CPU-Z programıyla bakabilirsiniz. Memory bölümünde bilgi verir. DDR3 olarak gözükmekte ki bu da 1066 MHZ oluğunu gösteriyor.

quote:

Orijinalden alıntı: kornia

quote:

3tane usb
    1tane hdmi var.

• quote:

Selam,

Yeğenim Cuma günü Vatan bilgisayardan G550 ( T6500 işlemci ve Nvidia M105 ekran kartlı ) model Lenovo satın aldı. Bugün Vistayı sıfırdan kurdum ve gerekli programları yükledim. Ancak dikkat ettiğim bir nokta Fan'ın sık sık devreye girmesi. Harici ekran kartlı laptopların fanları daha fazla çalışıyor biliyorum ama bu modelde 10 saniyede bir fan 5-6 sanyeliğine devereye giriyor. Fan sesi öyle çok rahatsız edici değil ama sık sık devereye girmesi kafama takıldı. Isıyı ölçmedim ama laptopa dokunduğumda her hangi bir sıkcaklık yok. Bu konuda bilgi verebilirseniz sevinirim.

evet aynı durumu biz yaşıyoruz bugun enişteme aldık herşeyi çok güzel bir notebook ancak fan belirli aralıklarla susup devreye giriyor sürekli çalışsa belki sorun olarak algılamayacağız :) ama bazen keslip bazen devreye giriyor acaba teknik servise getirmeye değer mi

• quote:

Orijinalden alıntı: safranboy

quote:

Selam,

evet aynı durumu biz yaşıyoruz bugun enişteme aldık herşeyi çok güzel bir notebook ancak fan belirli aralıklarla susup devreye giriyor sürekli çalışsa belki sorun olarak algılamayacağız :) ama bazen keslip bazen devreye giriyor acaba teknik servise getirmeye değer mi

valla bu fan sesi sorunmu yoksa normalmi onu bi anlasak ona göre bakarız bi hal yoluna

• quote:

CPU-Z programıyla bakabilirsiniz. Memory bölümünde bilgi verir. DDR3 olarak gözükmekte ki bu da 1066 MHZ oluğunu gösteriyor.

quote:

Orijinalden alıntı: kornia

quote:

3tane usb
    1tane hdmi var.

ddr3 1066 iyiymiş

• eğer herkes yaşıyosa aynı problemi bu modele özgü bir eksikliktir ya da bir sorundur belki ama bu durumu yaşamayanlar varsa işte o zaman teknik bir durum..
    bu arada bizim aldığımızda klavye sağ üste sanki hafif bir yamukluk eğrilik var gibi sizdede öyle mi ben mi kuruntu yapıyorum acaba
  • Şu anda laptop yanımda değil ama öyle bir olaya dikkat etmedim açıkcası. Yarın bakar bilgi veririm.

quote:

eğer herkes yaşıyosa aynı problemi bu modele özgü bir eksikliktir ya da bir sorundur belki ama bu durumu yaşamayanlar varsa işte o zaman teknik bir durum..
    bu arada bizim aldığımızda klavye sağ üste sanki hafif bir yamukluk eğrilik var gibi sizdede öyle mi ben mi kuruntu yapıyorum acaba
  • quote:

eğer herkes yaşıyosa aynı problemi bu modele özgü bir eksikliktir ya da bir sorundur belki ama bu durumu yaşamayanlar varsa işte o zaman teknik bir durum..

valla tam anlayamadım ama baktığımda dediğin gibi bi şey gözüme çarpmadı
  • peki son kararınız nedir bu fan sesi için..
    gerçekten performans-fiyat oranı çok yüksek bir notebook inşallah sorun yaşamayız
  • quote:

peki son kararınız nedir bu fan sesi için..
    gerçekten performans-fiyat oranı çok yüksek bir notebook inşallah sorun yaşamayız

Valla kafana takarsan rahatsız eder ama ben kafama takmıyorum
  • Ben de yaklaşık 2 haftadır kullanıyorum. Söylendiği gibi ramler 1066mhz. Fan sesi (iyice ısınmadan önce durup durup tekrar çalışması) benim de önceleri kafama takılmıştı, ancak şuan hiç rahatsız etmiyor, burada yazılanları okuyana kadar unutmuştum bile açıkçası. Isınma problemi yok, ısınma testlerini bulabilirsiniz internette, almadan önce bakmıştım zaten. Klavyesi ÇOK iyi, sadece numpad olması değil, tuşların dizaynı bana göre tam, Fn tuşu ile ctrl yer değiştirebilirdi sadece (neyse alıştık :D). Kısacası ben çok memnun kaldım, illaki eksiği gediği vardır. Ancak benim için bu fiyata gerçekten çok iyi bir seçim oldu, birçok arkadaşımın aynı sisteme 2milyar civarı verdiğini görünce bir kez daha sevindim. Ya da aynı fiyata neler aldıklarını görünce daha da sevindim.

Belki merak edenler, çok araştırmamış olanlar vardır, oyunlarda yüksek performans beklenecek bir ekran kartı yok zaten. Örneğin ben crysis'i Low'da rahat oynayabiliyorum ama medium'a girince 5fps'e düşüyor, oynanmıyor yani. Hangi oyunda hangi akıcılıkta oynayabileceğinize dair testler mevcut, oradakilerle hemen hemen yakın değerler aldım ben de. Autocad gibi programlarda hiç sıkıntı olmadı. (zaten beklemiyordum)

Kafama takılan tek birşey var, size de sorayım, Dvdrom'dan bir ses geliyor bilgisayar ilk açıldığında, sizde de var mı, bir de örneğin dvd'den dosya aktarırken, bir yandan da dvd'yi gezmeye kalkınca gürültü çıkartıyor mu? (bu benim masaüstümde de oluyor)

Pc Gold ile ilgili bir sorum var, ben şu 15 ekime kadar süren kampanyadan yararlanmıştım, 10 taksite %12 indirimle aldım yani. 1404 tl'ye aldım, yüzde 12 bonus yüklenecek dendi. 168 tl gibi bir miktar beklerken, 132 tl yatırıldığını gördüm. yarın bankayı arayacağım. sizin de başınıza böyle birşey denk geldi mi? yoksa bankadan bir hata mı acaba..

• quote:

Orijinalden alıntı: memogedo

Ben de yaklaşık 2 haftadır kullanıyorum. Söylendiği gibi ramler 1066mhz. Fan sesi (iyice ısınmadan önce durup durup tekrar çalışması) benim de önceleri kafama takılmıştı, ancak şuan hiç rahatsız etmiyor, burada yazılanları okuyana kadar unutmuştum bile açıkçası. Isınma problemi yok, ısınma testlerini bulabilirsiniz internette, almadan önce bakmıştım zaten. Klavyesi ÇOK iyi, sadece numpad olması değil, tuşların dizaynı bana göre tam, Fn tuşu ile ctrl yer değiştirebilirdi sadece (neyse alıştık :D). Kısacası ben çok memnun kaldım, illaki eksiği gediği vardır. Ancak benim için bu fiyata gerçekten çok iyi bir seçim oldu, birçok arkadaşımın aynı sisteme 2milyar civarı verdiğini görünce bir kez daha sevindim. Ya da aynı fiyata neler aldıklarını görünce daha da sevindim.

Belki merak edenler, çok araştırmamış olanlar vardır, oyunlarda yüksek performans beklenecek bir ekran kartı yok zaten. Örneğin ben crysis'i Low'da rahat oynayabiliyorum ama medium'a girince 5fps'e düşüyor, oynanmıyor yani. Hangi oyunda hangi akıcılıkta oynayabileceğinize dair testler mevcut, oradakilerle hemen hemen yakın değerler aldım ben de. Autocad gibi programlarda hiç sıkıntı olmadı. (zaten beklemiyordum)

Kafama takılan tek birşey var, size de sorayım, Dvdrom'dan bir ses geliyor bilgisayar ilk açıldığında, sizde de var mı, bir de örneğin dvd'den dosya aktarırken, bir yandan da dvd'yi gezmeye kalkınca gürültü çıkartıyor mu? (bu benim masaüstümde de oluyor)

Pc Gold ile ilgili bir sorum var, ben şu 15 ekime kadar süren kampanyadan yararlanmıştım, 10 taksite %12 indirimle aldım yani. 1404 tl'ye aldım, yüzde 12 bonus yüklenecek dendi. 168 tl gibi bir miktar beklerken, 132 tl yatırıldığını gördüm. yarın bankayı arayacağım. sizin de başınıza böyle birşey denk geldi mi? yoksa bankadan bir hata mı acaba..

demek ki herkeste var bu fan sesi..sorun değil heralde.yarın müşteri hizmetlerini arayıp sormayı düşünüyorum ayrıca 27 euro karşılığında windows 7 ye geçiş mümkün kargo parasıymış bu..

• 27 euro da çok ya. Şeytan diyo indir bi şekilde yükle, öyle yapsam ne farkederki?
  • windows 7 gerçekten çok iyi ,vista mahvediyor bilgisayarları..27 euroya değer aslında orijinal sonuçta
  • bir soru daha sormak istiyorum
    kutudan cd falan çıkmadı kendimiz mi bir recovery cd si oluşturacağız yoksa harddiskteki image kısmı yeterli mi ne yapmak gerekiyor ileride çökerse falan nasıl yükleyeceğiz
  • yaklaşık 1aydır kullanıyorum. anlatıldığı gibi klavye tuşları çok güzel geldi bana. numpad cabası.
    pes2009 da problem çıkmadan oynuyorum. başka oyun denemedim daha.
    vatandan 1200tl/12ye aldım. tadından yenmez oldu
  • quote:

yaklaşık 1aydır kullanıyorum. anlatıldığı gibi klavye tuşları çok güzel geldi bana. numpad cabası.
    pes2009 da problem çıkmadan oynuyorum. başka oyun denemedim daha.
    vatandan 1200tl/12ye aldım. tadından yenmez oldu

hocam yukarda bahsettiğimiz ses sorunu sizdede var mı
    bu arada recovery ile ilgili sorduğum konu hakkında yardım bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baysafran -- 19 Ekim 2009; 21:46:46 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.