Şimdi Ara

Lenovo Ideapad Y530 Acil Format Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
3.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu forumda eski sayılırım ama daha önceleri hiç problem yaşamadım. Sizden ricam bana en verimli yardım ve desteği sunmanız. Sorunuma başlıyorum.

1 hafta önce Lenovo Ideapad Y530 1392TL aldım ve Windows Vista Home Basic yüklü idi. Ürünü Teknosa'dan aldım. Home Basic yerine daha önceden aldığım masaüstü Casper bilgisayarın format cd'si ile format atmaya karar verdim. Aslında bu dvd ürüm kurtarma dvd'si. Neden böyle format atmak istediğimi biliyorsunuz ama tamamını değil. Partition Magic ile bölümlendirme yaparken dalmışım ve bilgisayar bir süre sonra uyku moduna almış kendini. Bilgisayarı açtım hata verdi Rescue Cd felan yazdı. Tabii ben bilmioyurm laptop kapalı iken Rescue tuşuna basacağımı solda en üstteki. Her neyse 7-8 kere Vista format atmaya çalıştım. Attıktan sonra tabii ilk olarak biçimlendirdim. Fartk ettim ki boş 14gb alan kaybı var. Aslında dolu olduğunu biliyordum bir kısmının. Rescue kullanmayı bilmioyrdum. Daha sonra korsan Windows XP SP2 ile format atmaya çalıştım. Ön yükleme sırasında kullanım koşullarını kabul etmeden bir süre siyah ekran bekliyorsunuz ya hani o ekran çıkmadan mavi bir ekran çıkıyor ve hata veriyor. Sisteminizin zarar görmemesi için durduruldu tarzı birşey söylüyor. Neticede format atamadım.

Pardus kurmaya karar verdim. 2008 Pardus. Çünkü hdd'nin bozuk olup olmadığını anlamam gerekiyordu. Ya dvd bozuk, ya hdd bozuktu. Pardus kurdum ve en sonunda kitapçığı okumaya karar verdim. Ve pardus kurulurken Rescue System'in kullandığı 14gb alan pardus tarafından biçimlendirilmiş ve 134gb olan hdd 149gb çıkmıştı. Bende Rescue ve kurulum paketi ve kılavuzu kitapçıklarında biraz bilgi alarak en sonunda dank etti ama ne fayda. Laptop kapalı iken Rescue System tuşuna bastım ama nafile bilgisayar normal açılırmış gibi açıldı ve en sonunda gene mavi ekran. Bu mavi ekran microsoft yüklenirken bir çubuk soldan sağa kayıyor ya tam kaymaya başladı aradan 1sn geçiyor hemen mavi ekran çıkıyor.

Şimdi çaresiz bekliyorum. Bugun 21 Şubat 2009 Cumartesi. Bir an önce bu sorunumu gidermem lazım. hdd c'ye 50gb yer ve D'ye 90-100gb yer vereceğim. Arkadaşlar bu sorunumu nasıl çözecem. Bilgisayar geldiğince herşey kurulu idi ama ben MS Windows Basic yerine MS Windows Vista istiyorum. Servise göndermekte istemiyorum zorda kalmadıkça. Lütfen bir yardım edin. Çok aradım genelde donanımhaber'de buna benzer sorunlar buldum. okudum ama bu sorunuma ait hiçbirşey bulamadım. Açıklayıcı hiçbirşey. Gözümden kaçtıysa affola. Bilgisayar boş beni bekliyor. Verdiğim paraya acımaya başladım. Bu sorunum çözülürse bilgisayarıma format atmayı öğreneceğim galiba. Home Premium kurduktan sonra belki ultimate'ye geçeceğim. Lütfen en hızlı şekilde yardım ediniz. Sizden ricam budur. Şimdiden herkese teşekkürler.

Unutmadan birde ben LENOVO IDEA PAD Y530 59-016536 ürünü kullanıyorm. DDR3 2gb ram var ve 2ghz işlemci ayrıca 160gb hdd var. Acaba max. ram desteği kac gb dır. 4gb ddr3 ram desteği var mıdır acaba yoksa maximum 2gb ram desteği mi var ?

Buyrun ürün teknosa link : www.teknosa.com

Arkadaşlar şimdiden tüm okuyan ve yardımcı olanlara teşekkürler.

• Öncelikle yıllardır ibm kullanıyorum adımdan da bellidir.Hiç bu bölüme uğramamıştım hep cep telefonu bölümündeydim bir bakayım dedim neyse.

Bilgisayara gömülü halde gelen gizli bölümü silmissiniz anladığım kadarıyla.Çünkü ben de öyle bir hata yapmıştım 4 yıl önce.Neyse o gitmiş artık geri gelmez bildiğim kadarıyla ancak servis tekrar yükleyebilir.

Format atmak istiyorsunuz anladığım kadarıyla ve belli bir alan ayıracaksınız.Bunun için Windows Vista DVD si gerekli.Tercihen Ultimate.Onu bir şekilde tedarik edin.DVD yi takın ve bilgisayarı yeniden başlatın bende F12 sizde nedir biliyorum ona girip DVD den yüklemeyi etkinleştir.Sonra yazı gelecek önyükleme falan diye enter a basın.Bir çubuk dolacak.Sonra Şimdi yükle diyin.Ürün kodunu girin sonra önemli olan kısım orada harddiskler gözükecek.Burada nereye yükleyeyim diyecek windowsu.Gelişmişe tıklı ordan istediğine istediğin değeri ver sonra yükle de o zaten kendi kendine yükler bir 40 dk da falan.Umarım sorunu doğru anlayıp yanıtlamışımdır.DDR3 ramleri pek bilmiyorum ama en az 4 gb desteği vardır.

Ekleme:Tavsiyemi iyice oku yanlış birşey yapma sonçta garantili bir bilgisayar yeni almıssın.Ben hep böyle format atarım fakat sen yanlış bir şey yaparsın yada senin bilgisayarda format atarken bir şey olur.O yüzden iyi düşünüp ne yapıyorsan yap.Ben sadece bir yol anlattım.Unutmayın ki bilgisayarınıza bir şey olduğunda sorumluluk sizdedir.Forumda cevaplayan kimse de değildir.Ondan iyi düşünüp yapmanızda yarar var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibm -- 22 Şubat 2009; 13:09:11 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.