Şimdi Ara

Lenovo IdeaPad Y530 Kullanıcıları (67. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.341
Cevap
9
Favori
191.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Şirket bana lenovo y530 laptop verdi, laptop eski olmasına rağmen performansı bence fena sayılmaz şuan sıkıntı olmadan kullanıyorum. Şirken microsoftun gold partneri.

laptopa win8.1 kursam driver sorunu yaşar mıyım? Deneyen veya fikri olan arkadaşlardan destek rica ediyorum.
  • Arkadaşlar bana acil yardımcı olursanız sevinirim. arkadaşımın kardeşi sağlam bilgisayarı açıp bakmış ama geri toplayamamış. bayadır öyle kaldı 2 gün önce açtım menteşeler kırılmış ve ekrana giden inverter kablosu parçalanmıştı. gittigidiordan sipariş ettirdim. geldi biraz önce taktım bilgisayarı dik konumda ve tuşuna basacağım şekilde açtım power tuşuna bastım açıldı görüntü geldi ama herhangi bir oynamada kapanıyordu. normal bir şekilde masaya koydum kapağını açtım açılmadı eskisi gibi yaptım açıldı kapağı açmaya çalıştığımda ise elektiriği kesiyor. tekrar söktüm açtım eksik birşeymi yaptım die ama eksik birşey yoktu. bilgisayar parçalanmış sekilde çalıştırdım bir defa açıldı geri kapandı ondan sonra hiç açılmadı lütfen bana yardımcı olun. neyden kaynaklı olabilir elektirik geliyor ölçü aletini aldım elektirik gelip gelmediğini kontrol etmek için elektirik geliyor ama açılmıyor bana yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim saolun.

• Merhaba arkadaşlar bi sorum olacak ben win7 32 bit kullanıyorum 64 bi yüklemek istiyorum olmuyor, aranızda 64 bit yüklemiş olan varmı yardımcı olabilirse sevinirim.
  • Lucien L kullanıcısına yanıt
    evet windows 7 64 bit pro kullanıyorum bi sorun yok. windows 8 32 ve 64 bit kurdum sorunsuz. Bende windows 8.1 kuramadım bir türlü :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: kudret09

evet windows 7 64 bit pro kullanıyorum bi sorun yok. windows 8 32 ve 64 bit kurdum sorunsuz. Bende windows 8.1 kuramadım bir türlü :)

dostum nasıl kuracağim hakkında yardımcı olabilirsen sevinirim.
  • hagokdeniz kullanıcısına yanıt
    açan kişi dimlere zarar vermiş olabilir sorun bundan kaynaklanıyor olabilir.

sizin taktığınız kablo dişinda bir yerde temazsızlık olabilir.eğer dik konumda açılıyor diğer türlü kapanıyorsa temazsızlık büyük ihtimal.
    şayet anakartta çatlak meydana gelmiş olması ihtimali yüksek menteşeleri kırcak kadar bir zorlama olduysa oda mümkün.
    tavsiyem iyi bi laptop tamircisine yada kendi servisine vermeniz daha ii bana kalırsa.
  • abidincek kullanıcısına yanıt
    dostum ben çok uzun zmandır win7 kullanıyorum bluetoot sıkıntısı yaşamadım driveri yüklemişsen Fn + F5 e basarak ordan aktif hale getirdin mi? yapamıyrsan önce hotkeys driverini vs yükle sonra Fn + F5 yaparak aktif hale getir çalışır die düşünüyorum.
  • Bilgi olması açısından :) ben de 7 senedir Y530 kullanıyorum,

İlginçtir bu cihazdan vazgeçemedim bir türlü her seferinde niyetleniyorum fakat yinede vazgeçemiyorum.

Tabi bu 7 sene içerisinde bir kaç ufak ekleme yaptım.

Kullandığım cihazın özellikleri şuan şu şekilde :

İşlemci : Core 2 Duo P7450 2.13 GHz
    Ekran Kartı : Nvidia GeForce 9600M GS 1GB
    Ram : 6 Gb 1333 MHz Kingston 2 GB + 4 GB
    Hdd : 120 GB Kingston SSD
    İşletim Sistemi : Windows 7 Ultimate 64-Bit

Yeni cihazlara nazaran kasası ve kullanımı çok daha güzel geliyor ve hala kullananlara bir kaç tavsiyem olacak.

Öncelikle Performans Sorunu Olanlar İçin :

Ben performarsın dan memnundum fakat gelişen zaman şartlarında bir iki ekleme yapmam gerekti.

İlk olarak üzerindeki rami söktüm ve 2 + 4 GB 1333 MHz'lik ramler taktım.

4GB Üstünü desteklemez diyorlardı ilk aldığım zaman fakat Rami 6 GB'ye çıkardıktan sonra 64-Bit işletim sistemini kurunca direk gördü.

Fakat asıl performans artışını ssd taktıktan sonra yaşadım.
    Şuan çoklu işlemlerde veya oyun oynarken, 4K Video Seyrederken hız noktasında hiç bir sıkıntı yaşamıyorum.

Şuan işletim sisteminin açılma süresi yaklaşık 6-7 Saniye.(Giriş ekranının gelmesi)

Isınma sorununuda şu şekilde hallettim :

Bilgisayarın içerisinde ekran kartı ve cpu yu kapsayan bir bakır soğutma sistemi var fakat bir süre sonra cpu ve ekran kartı ile temas ettiği yerlerdeki termal yapışkanlar sertleşiyor ve pek bir işe yaramaz hale geliyor.Bunun haricinde cpu fanının olduğu kısımdaki ızgaranın iç kısımları tozla doluyor fakat bu direk fark edilmiyor.

Ben bu noktada soğutma sistemini tamamen söktükten sonra fan ızgarasının içerisindeki tozları üfleyerek temizledim

daha sonra cpu ve ekrankartının üzerinde termal yapışkanları söküp üzerlerini kolonya ile temizledim bu işlemden sonrada cooler master'ın 14 tl ye aldığım bir termal macunu vardı onu sıkıp soğutma sistemini üzerine oturttum ve vidaları iyice sıktım.Bu işlemden sonra ısınma ile ilgili bir problemimde kalmadı.

Bunlar haricinde klavyesine kola dökmüştüm klavyesini de gittigidiyordan 15 tl ye temin ettim ve taktım.

Şuan için tek sıkıntım pil ömrüyle alakalı 7 senenin ardından 1 dolumla yaklaşık 35 - 40 dakika gidiyor pili.

Bu yazıyıda Y530'umdan yazdım :D

Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asiatico -- 9 Aralık 2014; 22:26:10 >

• Asiatico kullanıcısına yanıt
    Merhabalar bende 2009 dan bu yana kullanıyorum ve çok memnunum aynı şekilde 2+4 oalrak ram i yükselttim şayet 64 bit işletim isstemi yükleyemiyorum bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Bir diğer ikinci konu da ssd yi nasıl taktınız?

Teşekkürler.
    SSD'yi normal hdd yi söktüm onun yerine taktım.

64-Bit noktasında ise Direk SSD'yi taktığımda windows 7 64-Bit Kurulum CD'si üzerinden kurulum yaptım herhangi bir sıkıntı çıkarmadı fakat şuna dikkat ettim windows'u kurduktan sonra Tüm driverlerı özellikle ahci sürücüsünü düzgün yüklemedikçe sistem tam verimli çalışmıyor.

Şuan son olarak işlemciyi 6 MB Cache 2.5 Ghz olan T9300 veya i3, i5, i7 serisinin selefi olan P8400 ile değiştirmeyi düşünüyorum P8400 'ün Y530'un Mevcut Üzerindeki P7450 ile cache ve Mhz hızları aynı fakat P8400 İntelin Trusted Execution Technology, Execute Disable Bit , Enhanced Intel SpeedStep Gibi gelişmiş özelliklerini içeriyor iki işlemciden'de buldum Gittigidiyor üzerinden P8400 45 TL T9300'ü de 75 TL'ye siparişini verdim geldiği zaman ikisinide deneyip sonuçlarını buraya yazarım :D

Eğer her iki işlemciden biri sistemde stabil çalışırsa mevcut sistemlerden çok daha verimli bir sistem olacak :D

Alında Quad Core PGA478 slotlu işlemciler fakat 12 MB Cache, 3 GHz fakat malesef Türkiye'de bulamadım.

Wireless kartınada el atacaktım fakat n formatını desteleyip 130 Mbps ile bağlandığını görünce vazgeçtim :D

Lenovo IdeaPad Y530 Kullanıcıları

• quote:

Orijinalden alıntı: Asiatico

SSD'yi normal hdd yi söktüm onun yerine taktım.

64-Bit noktasında ise Direk SSD'yi taktığımda windows 7 64-Bit Kurulum CD'si üzerinden kurulum yaptım herhangi bir sıkıntı çıkarmadı fakat şuna dikkat ettim windows'u kurduktan sonra Tüm driverlerı özellikle ahci sürücüsünü düzgün yüklemedikçe sistem tam verimli çalışmıyor.

Şuan son olarak işlemciyi 6 MB Cache 2.5 Ghz olan T9300 veya i3, i5, i7 serisinin selefi olan P8400 ile değiştirmeyi düşünüyorum P8400 'ün Y530'un Mevcut Üzerindeki P7450 ile cache ve Mhz hızları aynı fakat P8400 İntelin Trusted Execution Technology, Execute Disable Bit , Enhanced Intel SpeedStep Gibi gelişmiş özelliklerini içeriyor iki işlemciden'de buldum Gittigidiyor üzerinden P8400 45 TL T9300'ü de 75 TL'ye siparişini verdim geldiği zaman ikisinide deneyip sonuçlarını buraya yazarım :D

Eğer her iki işlemciden biri sistemde stabil çalışırsa mevcut sistemlerden çok daha verimli bir sistem olacak :D

Alında Quad Core PGA478 slotlu işlemciler fakat 12 MB Cache, 3 GHz fakat malesef Türkiye'de bulamadım.

Wireless kartınada el atacaktım fakat n formatını desteleyip 130 Mbps ile bağlandığını görünce vazgeçtim :D

çok güzel bilgi paylaşmışsın teşekkürler . bendeki sıkıntı o sanırım ben de 32 bit işletim sitemi var onun üstünden 64 bit e geçmiyor once onu tammen kaldırmam lazım anlaşılan. ama onu nasıl yapacağımı bilemiyorum:S

işlemci konusunda ben i5 i7 anakartımız desteklemiyor i3 ün bi kaç işlemcisini desteklediğini biliyorum alacaktım erteledim.

denersen ve paylaşırsan sevinirim senin arkandan gelirim bende dostum.

birde ben işlemciyi ebay den bulmuştum sende bi bak istersen.

Seninki tamamen İşletim sistemi kaynaklı bir olay, bizim işlemcilerin 64 bit desteği var sıkıntı sendeki işletim sistemi muhtemelen 32-bit.
    64-Bit olması için Windows'un 64-Bit sürümlerinden birini kurman gerekiyor.
    Muhtemelen P8400 ve T9300 yarın öbür gün elime ulaşacak hemen deneyip burada paylaşacağım :D

Keşke Türkiye'de q9100 bulabilseydim ebaydan şimdi baktım fakat,

qx9300 extrem 4 fiziksel çekirdekli 12 MB Cacheli bir işlemci oldukça güçlü fakat fiyat olarak pahalı :D 176$ yaklaşık 380 TL

Fakat ona nazaran q9100'de 4 Fiziksel çekirdek 12 Mb Cache ve 2.26 GHz Hıza sahip ve fiyatı 75 - 90$ Arası Aşağıdada linki var :

q9100 şuaki pekçok işlemci ile aşık atabilecek güce sahip aslında bundan getirtsek kargo + vergiler ne kadara gelir acaba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asiatico -- 11 Aralık 2014; 22:51:08 >

Açıkcası bn ebaydan bi çok şey aldım vergi vs bişiye takılmadı 300 tl ye kadar bi problem olmadı sonrasını bilmiyorum bi sınır var ama bn bilmiyorum .

Dediğin doğru benim işletim sistemi 32 bit ve onu kaldırıp 64 kurmam gerek fakat kaldıramıyorum :) sıkıntı orda o konuda desteğe ihtiyacım var

Ana kartın hangi işlemcileri denediğine nerden baktın en birtek bitane i3 işlemci bulmuştum uyumlu die oda cache felan aynıydı senn bahsettiğin işlemciler bayağ sağlam

Paylaşımlarına teşekkür ediyorum devamını merakla bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Merhabalar,

İşlemci uyumluluğu noktasında Y530'lar PGA478 slotuna uygun işlemcileri destekliyor bildiğim kadarıyla i3 lerde pga478 slotu için yok

İşletim sistemi noktasında ise windows 7 64-bit cd sini bulursan direk format atıp kurulum yapabilirsin.

Onun haricinde P8400 işlemci elime ulaştı ve denemesini yaptım :D

Sonuçlar aşağıdaki gibi:

Mevcut bilgisayarın üzerinde bulunan işlemci P7450 3MB Cache, 2.13 GHz Hız ve 1066 MHz FSB Hızına sahip
    Yeni denediğim işlemci ise P8400 3MB Cache, 2.26 GHz Hız ve 1066 FSB Hızına sahip fakat P7450'den farkı intelin yeni teknolojilerini desteklemesi.

Test Sonuçlarım İse Aşağıdaki Gibi :

Windows Puanlaması :
    P7450 = 5,7
    P8400 = 5,9

Pass Mark Testinde İse :
    P7450 = 1607 Puan
    P8400 = 1739 Puan

Test sonuçları yukarıdaki gibi ben kullanımda ise çok az bir fark hissettim fakat en nihayetinde p7450 ye göre daha iyi bir işlemci ve mimarisi i3,i5 ve i7'de kullanılıyor.

Şimdi ise t9300'ü bekliyorum oda yarın elimde olur heralde :)

Saygılarımla...

Harika paylaşımların için teşekkür ederim, aylar önce niyetlenip askıya aldığım birşeydi bu yaptığın fakat bn destekleyen bir i3 işlemci bulmustum hangisi olduğunu bulursam paylaşırım.

Win 7-8 dvdsi orj olması gerekiyor heralde bnm indirip yazdırdıklarım pek fayda etmedi

• arkadaşlar y530 'uma windows 8.1 kurmayı düşünüyorum.windows 8.1 kurupda sorun yaşayan var mı.lenovonun sitesinde driverları bulamadım.
  • Merhaba arkadaşlar. Elimde anakart arizali y530 var ve o hali ile satmak istiyorum. Ilgilenenler pm gelsin.

dostum teşekkürler fakat bahse geçen pc çoktan rahmetli oldu fakat ilgelendiğin ve vakit ayırıp bilgilendirdiğin için teşekkür ederim
  • Arkadaşlar merhaba,

Konuyu hortlatmak gibi olmasın ama yeni konu açıpta nilgi kirliliğide yapmak istemedim. Benim derdim cpu'yu hızlandırmak. Resimde işlemci ram özellikleri var benim laptopun. Ram'i bende bozuk olarak duran acer aspire 5741g i5 laptopun 4gb ram'i ile değiştirsem performans alabilir miyim acaba? Cevaplayan arkadaşları bekliyorum.

• thermal kullanıcısına yanıt
    selam arkadaşlar, y530 dan görünü alamıyorum, hdd de okumuyor,
    çok sevdiğim, ubuntu kurduğum bil bilgisayardı, hayata döndürmek isyiyorum
    elinde uygun fiyata, parça fiyatına y530 olan var mı
    05072178737 ulaşabilirsiniz
    erhan kahraman
  • 
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.