Şimdi Ara

Lenovo IdeaPad Y530 Kullanıcıları (66. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.341
Cevap
9
Favori
191.962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadaşlar Y530'umun pili artık iş görmüyor.. fişten çıkarttığımda cihaz direk kapanıyor..

Ancak sorunun bataryadan olduğunu teyid etmem lazım, atıyorum batarya ile kasa arasındaki bir devreden de kaynaklanıyor olabilir..

Ataşehir (Örnek Mahallesi) ya da İçerenköy civarında oturan kimse var mı, dışarda bi yerde buluşup sizin batarya ile denesek ve çalıştığını görsek, ben emin olsam da, Ebay'den falan siparişi ondan sonra versem ? ;)

PM'lerinizi bekliyorum..

Sevgiler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: qwert06

Arkadaşlar b.sayarımdaki fonksyon tuşu (ani sol altta turuncu fn yazan) çalışmamaya başladı. nasıl aktif edebilirim geri? sorunu nedir bi türlü çözemedim :(
    Yardım edin noolur....

elektirik süpürgesiyle klavyeni çektir temizle, etrafta komprosor varsa ola temizle muhtemelen pislendiği için temassızlık vardır.
    eğer üstüne sıvı döktüysen oksitlenme olmus olabilir veya nem yaptıysa, o durumda tusu çıkarıp bak dicem ama takması biraz zor oluyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihto

Yardım Talebi ;

Arkadaşlar Y530'umun pili artık iş görmüyor.. fişten çıkarttığımda cihaz direk kapanıyor..

Ancak sorunun bataryadan olduğunu teyid etmem lazım, atıyorum batarya ile kasa arasındaki bir devreden de kaynaklanıyor olabilir..

Ataşehir (Örnek Mahallesi) ya da İçerenköy civarında oturan kimse var mı, dışarda bi yerde buluşup sizin batarya ile denesek ve çalıştığını görsek, ben emin olsam da, Ebay'den falan siparişi ondan sonra versem ? ;)

PM'lerinizi bekliyorum..

Sevgiler..

aynı problem bendede var pilin ömrü tükendicihazla alakalı bi durum olsa ciddi sorunlara yol açabilirdi o tarz bi sorunu toshiba laptopda yaadım şuan prize takılı kullanıyorum aleti pilin üzerinde X iareti var ebayda fiyatlar ne bilmiyorum ama dişarida 110-130 arasi bi fiyatı var yanılmıyosam kadiköyde yazıcıoğlu iş hanı yan tarafında köşede bi parçacı açıldı laptop parçası temin ediyolar bence al laptopu git orda pili var tak ve gör bence en mantıklısı bu olur biraz pazarlıkla felan garantili ürün alırsın

• quote:

Orijinalden alıntı: Lucien

quote:

Orijinalden alıntı: fatihto

Yardım Talebi ;

PM'lerinizi bekliyorum..

Sevgiler..

aynı problem bendede var pilin ömrü tükendicihazla alakalı bi durum olsa ciddi sorunlara yol açabilirdi o tarz bi sorunu toshiba laptopda yaadım şuan prize takılı kullanıyorum aleti pilin üzerinde X iareti var ebayda fiyatlar ne bilmiyorum ama dişarida 110-130 arasi bi fiyatı var yanılmıyosam kadiköyde yazıcıoğlu iş hanı yan tarafında köşede bi parçacı açıldı laptop parçası temin ediyolar bence al laptopu git orda pili var tak ve gör bence en mantıklısı bu olur biraz pazarlıkla felan garantili ürün alırsın

Alıntıları Göster
    quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihto -- 21 Aralık 2020; 19:46:8 >

• Bir nebze katkım olsun (umarım daha önce yazılmamıştır, gereksiz yer işgâl etmiş olacağım)

Fan sesi ciddi derecede rahatsızlık veren kullanıcılar varsa (başıma geldiği gibi), alttaki fan kapağını söküp, fanı çıkarıp, kanallarda toplanan tozları alsınlar.
    Benim çocuklar kulak tıkacı takacaklardı neredeyse. Çözüldü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cay571

Ben temmuzun başında göndermiştim bilgisayarımı. müşteri hizmetlerini arayıp arızayı bildirdim ertesi gün kargo şirketi kapıdan aldı ve 16 gün sonra bilgisayarım sapasağlam, sorunları TAMAMEN çözülmüş olarak geldi.Batarya nedense çalışmıyordu, uzun bir süre kullanmamıştım sonra taktığımda çalışmıyordu.'. probemim ise menteşelerdeydi sağ menteşe gevşemiş kapak epey oynuyordu.Garantiden geldikten sonra sorunlar tamamen çözülmüş durumda.Tek kuruşta ödemedim, göndermeden önce bir çok şikayet okudum ama öyle olmadı.16 gün sonra bilgisayar elime geçti.
    sorun sanırım ısınmayla ilgili değil mi? peki bilgisayarda energy maneger yüklümü? yüklüyse hangi ayarları kullanıyosun? eger sürekli yüksek performansta kullanıyorsan 100 dereceyi bulması normal bu sıcaklarda fakat düşük performansta 60 derece civarlarında olması gerekir.Everest programıyla bir kontrol et Manager programın yoksa mutlaka yükle, ve güç tasarrufunda kullan,

2010 yaz ayında menteşe yüzünden gönderdiğim bilgisayarım 2011 yılı sonunda yine menteşe hatası verdi. Garantisi doldu, aradım dedim menteşe yaptırmış yine aynı hatayı verdi yapamaz mısınız, garantiye girmez mi dedim büyük ihtimal girmez dediler. Şimdi sağ menteşe olmadan kullanıyorum. Biraz araştırdım da y530 serisinde sanırım bu sorun genelde ortaya çıkıyormuş.

Menteşe sorunundan dolayı bilgisayarını tamire veren yaptıran bu soruna bir çözüm bulan var mı? Tamam kaç yıl oldu memnunum bilgisayarımdan ama menteşe sorunu beni çileden çıkaran taraf oldu Lenovomda.

• Pil menteşe bluetooth bendede aynı sorunlar var pilde enerji var ama yük gelince 0'lanıyor.birde bende menteşe mi çözemedim ama ekranı kapatınca arkada pil gostergesi olan yer plastik açılıyor kablolar gözüküyor ekran calısıyor sıkıntım yok ama ekran ilginç oldu dumduz olabiliyor 4-5 senedir ilk defa bu sorunları yaşıyorum. detaylı temizliğe rağmen fandan uçak sesi geliyor fanı açınca 1 gram toz yok kanllarda temiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DumbleSun -- 11 Haziran 2012; 0:14:28 >
  • arkadaşlar sonunda bende 4 yıl sonra menteşe sorunu ile karşılaştım şimdilik tek menteşe ile idare ediyorum çift olarak sipariş ettim inşallah bir kaç güne elimde olacak nasıl değiştirmem gerektiğinide bilmiyorum ama bir şekilde çözeriz.yalnız şöyle tuhaf bir durum var yeni bir bilgisayar alabilecek maddi gücüm var ama bu bilgisayarı bırakıpta başka bir bilgisayar beğenmiyorum.bu kadar sağlam ve kendine güvendiren bir bilgisayar henüz bulamadım düşünün tek menteşe ile ekran hala dik konumda duruyor pil süresi hala 2 saate yaklaşmakta şu anki bir çok bilgisayarda bunu görmek rüya olur sanırım:)

not: bilgisayar bataryasını çok dikkatli kullandım arkadaşlar gerekmedikçe şarj etmedim pil üzerinde iken bilgisayarı adaptör ile kullanmadım ve gerekmedikçe kapalı bile olsa bataryayı bilgisayardan ayrı tuttum benim kişisel kullanımım bu şekilde oldu ve bencede iyi oldu şu an için pile ihtiyaç duymuyorum...

• Arkadaşlar menteşe sorunu ekranı acarken ortadan tutunda acın sorun olmuyor..Benimkinde 3gb ddr3 var 4 gb lık tek ram alıp 1 gb söküp 6 gb yapmak istiyorum 6 gb tı destekliyormu bu bilgisayarlar
  • Merhaba arkadaşlar, ideapad y530 cihaz kuzenim artık kullanmadığından bana verdi bende win 7 64 bit kurdum fakat aygıt yöneticisinde 3 tane bilinmeyen aygıt 3 tane de temel sistem aygıtı görünüyor sistemin tanımadığı, eminimki bu sorunları çoktan çözmüşsünüzdür sizden yardım almak tek şansım, çünkü uğraşmaktan önceki sayfalarda aramaya halim kalmadı :S birde bluetooth mouse aldım bluetooth u bir türlü tanıtamadım sanırım o da onların içinden biri. yardımcı olursanız çok sevinirim arkadaşlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: erciyes43

Arkadaşlar menteşe sorunu ekranı acarken ortadan tutunda acın sorun olmuyor..Benimkinde 3gb ddr3 var 4 gb lık tek ram alıp 1 gb söküp 6 gb yapmak istiyorum 6 gb tı destekliyormu bu bilgisayarlar

çok da güzel oluyor ben yaptım sıkıtısız bi şekilde kullanırsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: fxxxf

Merhaba arkadaşlar, ideapad y530 cihaz kuzenim artık kullanmadığından bana verdi bende win 7 64 bit kurdum fakat aygıt yöneticisinde 3 tane bilinmeyen aygıt 3 tane de temel sistem aygıtı görünüyor sistemin tanımadığı, eminimki bu sorunları çoktan çözmüşsünüzdür sizden yardım almak tek şansım, çünkü uğraşmaktan önceki sayfalarda aramaya halim kalmadı :S birde bluetooth mouse aldım bluetooth u bir türlü tanıtamadım sanırım o da onların içinden biri. yardımcı olursanız çok sevinirim arkadaşlar..

http://consumersupport.lenovo.com/tr/tr/DriversDownLoads/drivers.html

bu adrese gir driverlar bölümünden bluetooth ve hotkeys driverlarini indir chipset driverini ve power management driverlarınıda indir sorunun çözülecektir

• arkadaşlar ve sonunda benimkininde pili bitti :) nasıl yaptınız siz gg den 80 100 tl ye yeni pil mi aldınız?
  • arkadaşlar cihazı W7'ye yükselttim fakat çok aşırı ısınmaya başladı ne yapabilirim
  • sonunda kurtuldum bu bilgisiyardan :) lenovo z580 aldım.
  • Merhaba, Win 7 32 Bit kullanıyorum. bu bilgisayarın ekranı gözümü çok yoruyor ve sürekli uykumu getiriyor. Buna bir çözüm öneriniz var mı?

imate k jam'e hard reset attım, daha sonra bilgisayarda "bluetooth hizmeti bulunamadı" diyor. Çeşitli yerlerde araştırdım, bir sonuç alamadım. Bluetoothu tekrar nasıl kullanabilirim? Geçici olarak Cd'den çalışan pardus ile harici bluetooth aygıtını kullanıyorum.

Bilgisayarın altına öne doğru uzayan küçük bir tahta koyup önünde burgu ile bir delik açtım, oraya küçük bir değnek takarak Y530'un ekranını değneğe dayadım. Böylece menteşe problemini kendimce çözdüm.
  • 20 30 lira verin ebayden alın bi çift menteşe takın la. bu kadar mı zor. ben aldım çinden bi elemandan bi sene olacak nerdeyse hala canavar gibiler. ne bekliosunuz ki sizinle mi yaşayacak kullandığınız her malzeme.
  • d4Wgs5h4s D kullanıcısına yanıt
    Casper almayın arkadaşlar ucuz gözükebilir ama aldıkdan sonra fazla dayanmayıp servise gidiyor. Bende lenovo z500 var. Gayet şık ve sağlam ışıklı klawye vs. birçok özellik mevcut
  • Bu lenovonun ekran kartı 256 mb mı 512 mb mı? Bilgisayarı 3 yıl önce alırken 512 mb paylaşımsız diye almıştım. Anakart tetikleyici arızası ve ekran kablosu arızası yüzünden tamirciye vermiştim. Yapıldı, çalışıyor ama böyle olunca şaşırdım. Everest programıyla aldığım özetin bir kısmını aşağıya kopyaladım.
    Bu arada ebaydan 4.75 $'a menteşe siparişi verdim. http://www.ebay.com/itm/360708910065?_trksid=p2045573.m570.l4467&_trkparms=gh1g%3DI360708910065.N19.S2.M-3170

Tarih / Saat 2013-12-06 / 22:48

Anakart:
    CPU Türü Mobile DualCore Intel Core 2 Duo, 333 MHz (8.5 x 39)
    Anakart Adı Bilinmiyor
    Anakart Çipseti Intel Cantiga PM45
    Sistem Belleği 2044 MB (DDR2 SDRAM)
    BIOS Türü AMI (07/17/08)

Görüntü Birimi:
    Görüntü Bağdaştırıcısı NVIDIA GeForce 9300M GS (256 MB)
    Görüntü Bağdaştırıcısı NVIDIA GeForce 9300M GS (256 MB)
    Monitör AU Optronics B154EW08 V0 [15.4" LCD]

• 9600m olması lazım. bendeki öyle ve 512 mb.
  • 
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.