Şimdi Ara

LENOVO IDEAPAD Y550 DERNEĞİ (159. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.529
Cevap
14
Favori
304.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 157158159160161
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bende 8700 işlemcili y550 var. 1.5 senedir kullanıyorum ürünü bir kaç şey dışında çok memnundum. Fakat bu sıralar wirelessda sorun yaşıyorum sanırım. internete bağlıyken durup durup kopuyor net. internet sorununu halletmek için neler yapabilirim arkadaşlar yardım eder misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: felfinrod

Arkadaşlar bende 8700 işlemcili y550 var. 1.5 senedir kullanıyorum ürünü bir kaç şey dışında çok memnundum. Fakat bu sıralar wirelessda sorun yaşıyorum sanırım. internete bağlıyken durup durup kopuyor net. internet sorununu halletmek için neler yapabilirim arkadaşlar yardım eder misiniz?

Intel WiFi Link sürücüsünü güncellemeyi deneyin.

http://downloadmirror.intel.com/19852/eng/ICS_Dx64.exe
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemaydinlik

quote:

Orijinalden alıntı: sarppy

Bugün Y550'nin 30.000 bakımını yaptım.

LENOVO IDEAPAD Y550 DERNEĞİ

fanı neyle tamizledin çok gıcır olmuş

5 numara sulu boya fırçasıyla

• quote:

quote:

quote:

Bugün Y550'nin 30.000 bakımını yaptım.

doğruya bi kere benimde elime geçmişti suluboya fırçası iyi temizlemiştim clinle (alkollü parlak yüzey temizleyicisi) :D usta sen bunda sıvı kullanmadın mı :D

• quote:

quote:

quote:

doğruya bi kere benimde elime geçmişti suluboya fırçası iyi temizlemiştim clinle (alkollü parlak yüzey temizleyicisi) :D usta sen bunda sıvı kullanmadın mı :D

Herhangi bir sıvı kullanmadım; plastik kısmı sulu boya fırçasıyla temizledim, parlak metal kısmı da gözlük camı beziyle sildim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Herhangi bir sıvı kullanmadım; plastik kısmı sulu boya fırçasıyla temizledim, parlak metal kısmı da gözlük camı beziyle sildim.

seninkisi pek pislenmemiş o zaman ben 4-5 ayda bir temizliyorum ona rağmen zor çıkıyor

• Benim peder'e de bu aletten aldık 1 , 1.5 seneyi buluyor. Konuyu yeni gördüm , selamlar..
  • üstadlar özellikle sarppy üstad,
    ben y550 nin ekranını beğenmiyorum. ekran renkleri çok cansız. sony lerin, hp lerin, toshiba ların ve de dell in ekran renkleri çok canlı.
    sadece ekranı değiştirebilir miyim? bana maliyeti ne olur. cidden ekran çok kalitesiz.
    sistemime zarar vermezse değiştireceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: edaliy

üstadlar özellikle sarppy üstad,
    ben y550 nin ekranını beğenmiyorum. ekran renkleri çok cansız. sony lerin, hp lerin, toshiba ların ve de dell in ekran renkleri çok canlı.
    sadece ekranı değiştirebilir miyim? bana maliyeti ne olur. cidden ekran çok kalitesiz.

eğer önemli bir işte kullanmıyorsan renk doygunluğunu arttıran bir ayar var denetim masasında masaüstü renk ayarları bölümünde onu arttırmanı tavsiye ederim %60 a kadar falan, bu ayar tüm uygulamalarda her daim etkin oluyor videolar oyunlar da dahil, ayrıca video içinde ayrı renk ayarları var o kısımda da doygunluk ayarı mevcut

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemaydinlik -- 6 Eylül 2011; 11:14:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Senceru

Benim peder'e de bu aletten aldık 1 , 1.5 seneyi buluyor. Konuyu yeni gördüm , selamlar..

selamlar
  • quote:

Ekranı değiştirebilirsiniz. Fikir vermesi açısından fiyatlara aşağıdaki linklerden bakabilirsiniz. Bu arada sizdeki ekranın marka/modeli nedir?

www.notebookdepo.com
    The resource cannot be found.
    http://www.notebookdepo.com/kategori/notebook-ekran.aspx

http://www.laptopekran.com.tr/

• son 2 aydır falan genelde yoğun bir şekilde oyun oynadığım GT130M P8700 lü çok sevdiğim Y550 mi durağan ve yükteyken orjinaline göre artan ekran kartı sıcaklığı nedeniyle servise güvenmeyip kendi ellerimle açmayı yeğledim

Açma sebebim oc li (700-1800-900) sağutucuyla birlikte oyunlarda önceden 80-90 derece olan şimdilerde ise 99 a kadar çıkan ekran kartının termal macununun formdan düşmüş olduğunu düşünerek değiştirmek istememdi

birde ekran kartının bakır sağutucusunun ulaşamadığım ızgara aralarında toz olduğunu düşünerek bu işe giriştim

klavye yenin üst tarafında bulunan hoparlörlerinde olduğu siyah bölümü çıkarmak tam bir işkenceydi çok zorladı ve hakikaten servisten çizik gelen bilgisayarlar için servise hak vermek gerekiyor biraz, bende çok dikkatli olmama rağmen hırpalandı çizikler oluştu

Şunu mutlaka söylemeliyim daha önce açtığım hp dv5 ler ve casper lara göre çok sağlam bir bilgisayar ve soğutma konusunda da teknik detayları üşenmeyip düşünmüşler

Bilgisayarı sökerken 2-3 tane müthiş şekilde gevşemiş vida buldum bu da çok ilginç

menteşelerin kasaya bağlı olduğu yer bence gayet sağlama alınmış fakat benim vidalarımda gevşeme vardı yine de

Gelelim asıl konuya ekran kartının soğutucusunu diğer soğutucuyu çıkarmadan biraz zorlayarak da olsa çıkardım burada 512mb ramin 2 çip olduğu ve termal pad ile soğutulduğu görünüyor

orjinal termal macununu güzelce temizledikten sonra 3-4 yıl önce aldığım Zalman cpu soğutucusuyla birlikte gelen STG-1 termal macununu çok iyi performans vermeyeceğini düşünerek ve biraz akışkanlığını kaybetmiş şekilde sürdüm

öncesinde soğutucu ızgaralarını temizledim ve arada kalan ekran kartının ızgaralarında da çok bir toza rastlamadım

aslında açış nedenlerimin arasında bir deney de mevcuttu çok yoğun bir şekilde kullandığım için 3-4 ayda bir temizlemek zorunda kaldığım fan pervaneleri fan kutusu ve bakır ızgaralar çok tozlandığı için bu kısımların hepsini özenle 1 numara boya fırçasıyla (sarrpy arkadaştan özenerek özellikle gidip aldım ) güzelce temizledikten sonra PRONTO TOZ SAVARLA özenle cilaladım bu kısımları

SONUÇ: oyun oynamaz ve film izlemezken genelde 50-52 derece olan ekran kartım daha öncesinde olduğu gibi zaman zaman özlediğim 50 derecenin nin altına inmeye başladı

ekran kartımı ve işlemcimi %95 in altında kullanmayan crysis 2 oyununda hız aşırtılmış olarak temizlemeden önce 97-99 derece olan GT130M ki önceden aynı durumlarda benim özel soğutucumla 90ı geçmezdi
    şimdi maksimum aynı durumlarda 93 dereceyi gördüm

Eski performansına kavuşamamış olmasında sanıyorumki kullandığım STG-1 in dandik olmasının büyük payı var fakat ben dün akasa ak455-5g termal macun siparişi vermiştim zaten umarım onunla eski performansına kavuşturabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemaydinlik -- 7 Eylül 2011; 3:32:23 >

• quote:

quote:

Ekranı değiştirebilirsiniz. Fikir vermesi açısından fiyatlara aşağıdaki linklerden bakabilirsiniz. Bu arada sizdeki ekranın marka/modeli nedir?

www.notebookdepo.com
    The resource cannot be found.
    http://www.notebookdepo.com/kategori/notebook-ekran.aspx

http://www.laptopekran.com.tr/

Keşke o siyah bölmeyi o kadar kolay çıkarmak mümkün olsa sonradan değişiklikler yapmışlar demek Kİ

• @sarppy
    üstad benim laptop un ekran markasını sormuşsun, nereden bakacağım? (sökmeyi bilmiyorum)
    benim arkadaşta toshiba var ekranı bir güzel kristal netliğinde, benimkisi öyle değil. esasında ben de ekran çözünürlüğü 1920*1080 çözünürlüünde ekran
    istiyorum. renkler çok soluk benimki mi öyle lenovo ların tamamı mı bilmiyorum.
    @cemaydınlık
    üstad senin dediğin ayarları bulamadım. sadece nvidia ayarları var, onu uygulayınca biraz canlanıyor. o da laptopu açıp kapatınca orjinal ayalara dönüyor
  • quote:

@sarppy
    üstad benim laptop un ekran markasını sormuşsun, nereden bakacağım? (sökmeyi bilmiyorum)
    benim arkadaşta toshiba var ekranı bir güzel kristal netliğinde, benimkisi öyle değil. esasında ben de ekran çözünürlüğü 1920*1080 çözünürlüünde ekran
    @cemaydınlık
    üstad senin dediğin ayarları bulamadım. sadece nvidia ayarları var, onu uygulayınca biraz canlanıyor. o da laptopu açıp kapatınca orjinal ayalara dönüyor

yeniden başlayınca ayarların sıfırlanmaması lazım. masaüstüne sağ tıklıyoruz nvidia denetim masası diyoruz sonra sol taraftaki menüden "masaüstü renk ayarlarını ayarla" diyoruz sonra 3.başlık "şu iyileştirmeleri uygula" dan "digital vibrance" i %100 e doğru arttırıyoruz. Benim gördüğüm renkleri en soluk ekranlarda bile %65 işe yarıyor daha fazlası rahatsızlık veriyor %60 işinizi görecektir diye düşünüyorum.

Önce ekran kartınızı buradan sürücüsünü indirip kurmanızı öneririm (güncelleyiniz)

http://www.nvidia.co.uk/object/notebook-win7-winvista-64bit-280.26-whql-driver-uk.html 64BİT

http://www.nvidia.co.uk/object/notebook-win7-winvista-280.26-whql-driver-uk.html 32BİT

• quote:

@sarppy

AIDA64 programını kullanarak öğrenebilirsiniz.

• @cemaydinlik;

Yeni termal macun geldi mi? Eğer sıcaklık değerlerinde gözle görülür bir azalma olursa ileride ben de macunları yenileyebilirim.
  • quote:

@cemaydinlik;

Yeni termal macun geldi mi? Eğer sıcaklık değerlerinde gözle görülür bir azalma olursa ileride ben de macunları yenileyebilirim.

evet dün ulaştı elime fakat tam olarak aynı şartlarda doğru düzgün bir test yapamadım. Zalman stg 1 i sürdükten sonra yükte 3-4 derece boştaykende 1-2 derece düşmüştü zaten GT130M in sıcaklıkları

Dün hem P8700 e hemde gt130m e Akasa ak-455 sürdüm. macunun ilk sürdüğüm kısımları daha akışkan dı hatta aktı kendiliğinden kenarlara dedim heralde bu böyle sonra ekran kartının üstüne sıkmaya devam edince daha vizkozitesi yüksek bir şekilde gelmeye başladı bende baştan sürmedim macunu o şekilde kapadım.

Söyle sonuçlar elde ettim, işlemci sıcaklığında bir değişiklik algılayamadım 42-48 değişiyor yüke girdiği an 55 e falan yükseliyordu hala o şekilde, belki zamanla performansını yakalayabilir

ekran kartı için geçen gün soğutucuyla crysis 2 de sıcaklılar almıştım, dün 30-40 boyunca masaüsünde sadece kendi yaptığım ekzos soğutucuyu kullanarak crysis2 sıcaklıkları aldım yani eğimli aluminyum pasif soğutma olan soğutucu yoktu altında, 93 dereceyi geçmedi ve o sıcaklıkta uzun düz bir grafik oluşturdu, eğer ki hiç macun değişikliği yapmasaydım rahat 99 u görürdü o süre içersinde
    bu kısa testte işlemci daha önce olduğu gibi 75 derecede kaldı o da bu değerde uzun düz bir grafik oluşturdu

Yaptığım tüm testlerde orjinal saat hızları gpu:600 shader:1500 ram:800 olan gt130m i 700-1800-900 hızlarında kullandım 1.5 senedir kullandığım gibi

sonuç stg1 ile ak-455 in farkını gördüğümü tam olarak gördüğümü söyleyemem bu gün aynı şartlar altında test yapıp göreceğim, tahminim 91 derece olacak zamanlada performansını yakaladıkça veya ben memnun kalmayıp macunu yeniden daha katı bir şekilde sürersem 90 ı geçmeyecek inşallah

• quote:

@cemaydinlik;

senin macun değiştirmene gerek olduğunu sanmıyorum ama sendeki gt240m olduğu için o kart her türlü 85 i geçmez yani gt130 m yanıyor resmen 90-95 derece arasında yoğun bir şekilde oyun oynadığım için sanırım macunu deforme oldu benimkinin, en son saatlerce dirt3 oynadığım zamanlar belirgin şekilde sıcaklığın arttığını gördüm 100 dereceyi yokluyodu aslında dirt3 ü dede bir test yapmam lazım

• gpu 96 dereceye ulaştı ilginç
  • 
Sayfa: önceki 157158159160161
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.