Şimdi Ara

LENOVO IDEAPAD Y550 DERNEĞİ (161. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.529
Cevap
14
Favori
304.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 159160161162163
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bios guncellemesi yaptım.birde başka hdd ile deniyeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemaydinlik

quote:

Orijinalden alıntı: edaliy

@sarppy
    üstad dediğin programı indirdim, monitör markası: LG Philips LP156WH2-TLAA

@cemaydinlik
    dediklerini yaptim çok ufak bir iyileşme oldu ama bence bu ekranın solukluğu LG olmasından kaynaklanıyor. LG ler genelde renksiz oluyor.

o dediğin ekrana sahip y550 kullandım arkadaşımda var benimkisi auo aralarında renk farkı göremedim sadece renk tonu farklı

O dediğim işlemi yaptığında çok rahat gçrülebilir bir fark oluşması lazım bence senin ekranın başka bir sorun var

başka bir y550 ile karşılaştır hangi model olduğu farketmez

merhaba tekrardan,
    güncelleme, ayar v.s. yaptım hala soluk hala renksiz. neyse ben vazgeçtim olmuyor. gene de teşekkürler.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cemaydinlik

quote:

@sarppy
    üstad dediğin programı indirdim, monitör markası: LG Philips LP156WH2-TLAA

@cemaydinlik
    dediklerini yaptim çok ufak bir iyileşme oldu ama bence bu ekranın solukluğu LG olmasından kaynaklanıyor. LG ler genelde renksiz oluyor.

o dediğin ekrana sahip y550 kullandım arkadaşımda var benimkisi auo aralarında renk farkı göremedim sadece renk tonu farklı

O dediğim işlemi yaptığında çok rahat gçrülebilir bir fark oluşması lazım bence senin ekranın başka bir sorun var

başka bir y550 ile karşılaştır hangi model olduğu farketmez

merhaba tekrardan,
    güncelleme, ayar v.s. yaptım hala soluk hala renksiz. neyse ben vazgeçtim olmuyor. gene de teşekkürler.

merhaba keşke yeni ekran almanıza gerek kalmadan düzeltebilseydik :) bu arada başka y550 görürseniz karşılaştırın belki sizin için bu ekranlar yeterli gelmiyordur

• quote:

Orijinalden alıntı: bladekopuz

bios guncellemesi yaptım.birde başka hdd ile deniyeceğim.

o dediğim hatayı veriyor mu sizde " görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti...."
  • dostum bios güncellemesi yaptım gene aynı. orjınal hdd yi çıkardım(hitach) yeni hdd taktım western digital.yeni ve temiz kurulum yaptım gene hata veriyor.masaustunde hiç bişi yok.sıcaklık 50 vye en fazla 54 derece oluyor.oyun oynarken bazen uzun surelı oynuyorum masaustune dönüz gpu-z programıyla baktıgım derece en fazla 78 oluyor.ama oyun oynama sürem fazla sürmüyor.en fazla 1,5 dakika.direct-x 11 yüklü aceba onun etkisi olabilirmi. hıı ayrıheten hd film izlerken her şey normal.bana bu hususta yardımcı olursanız sevinirim.yoksa ucuza satıcam leptobu.bu zamana kadar çok memnundum.
  • o zaman donanımsal bir sorun var directx le alakası yok sanmam. belki gpu nun ramleri bozulmuş olabilir sistem ramide bozulmuş olabilir. içindeki sistem ramlerini tek tek tak öyle bir dene ama garantisi devam ediyorsa mutlaka gönder yoksa eğer 300tl ye sahibinden.com da anakart satıyorlar
  • ben garantiye yolluyorum.yarın.garantiye gidecek.onlar bakacaklar.garantisi yok.hani belki ucuza yaparlar serviste.senden ricam bana anakart linkini yollarmısın. ayrıheten bir sorum daha olucak benım grafik kartı gt130m ben diğer yüksek versiyonlu anakartlarıda takabilirmiyim.gt240m p8800 işlemcili anakart olurmu kasaya uyarmı aceba.bide dostum senden anakart satışı yapan linkleri bekliyorum.saygılarımla.
  • quote:

ben garantiye yolluyorum.yarın.garantiye gidecek.onlar bakacaklar.garantisi yok.hani belki ucuza yaparlar serviste.senden ricam bana anakart linkini yollarmısın. ayrıheten bir sorum daha olucak benım grafik kartı gt130m ben diğer yüksek versiyonlu anakartlarıda takabilirmiyim.gt240m p8800 işlemcili anakart olurmu kasaya uyarmı aceba.bide dostum senden anakart satışı yapan linkleri bekliyorum.saygılarımla.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-notebook-dizustu-lenovo-ibm-ideapad-y550-59-020601-yeni-garantili-55432864/detay/?

sahibinden de 1 ürün var 350tl ye gittigidiyor da falan da olabilir araştırma yapmalısın. buradaki ürün görünüşe göre gt240m li yüksek olan model, zaten gt130m li olan yoktur sanırım piyasada. işlemci soketi desteği aynı ise kendi işlemcini kullanabilirsin ya da karta uygun bir de işlemci alabilirsin

• servisi aradım.bana uygun anakart 650 olur ama buyuk ıhtımalle daha fazla tutar dediler.ben genede hasarın tam olarak nerede oldugunu tespit etmek için genede servise yolluyorum.eger anakartta hasar cıkarsa dısaarıdan alıcam.sadece servısı hasar tespıtınde kullanıcam.eger vericek fikrin varsa dinlerim.hani şunu dusundum belkı gozden kaçan ufak tefek bır hatadır onun ıcın dırek anakart almıyım dedım. :)
  • quote:

servisi aradım.bana uygun anakart 650 olur ama buyuk ıhtımalle daha fazla tutar dediler.ben genede hasarın tam olarak nerede oldugunu tespit etmek için genede servise yolluyorum.eger anakartta hasar cıkarsa dısaarıdan alıcam.sadece servısı hasar tespıtınde kullanıcam.eger vericek fikrin varsa dinlerim.hani şunu dusundum belkı gozden kaçan ufak tefek bır hatadır onun ıcın dırek anakart almıyım dedım. :)

hasar tespit için ücret alırlar ama tamda emin değilim
  • Hard diski değiştirip temiz kurulum yapmanıza rağmen aynı sorun devam ediyorsa sorun yazılımsal değil donanımsal gözüküyor ve bana anakarttan kaynaklanıyor gibi geldi.

Servis konusunda bir arkadaş "Lenovo arıza testip ücreti almıyor" yazmış, başka bir arkadaştan da 50 lira istenmiş...

http://forum.donanimhaber.com/m_51855133/tm.htm

http://forum.donanimhaber.com/m_51289303/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarppy -- 14 Eylül 2011; 10:08:59 >
  • biliyorum bana dediler 43tl+kdv dediler.ee ne yapalım ödeyecez artık.arızayı tespit etsinler yeter.hıı genede ödememek için şansımı zorlarım.

hıı bu arada anakart bozuksa alacak olursam işin açıkçası kendim takmaya pek cesaret edemiyorum dışarıdaki bilgisayarcılarada güvenemiyorum nasl yapıyım kendımmı takıyım anakartı.
  • beyler ekran kartı değişiyormuş.soruyorum ekran kartlımı ekran karsızmı diye soruyorlar.hatta şu resme bakım ekran kartı sökülmüş bir anakart.

• Arkadaşlar maksimum ne kadar bir işlemciye yükseltilebiliyor. Bende Lenovo İdeapad Y550 20017 modeli var.
  • ben bir yerde i5 işlemci takılı olarak gördüm aynı anakarta ama tam emın değilim.
  • bak dostum lenovo anakartın sistematik şemasını buldum.ve cpu frekanslarının yazılı oldugu yeri yuvarlak şekilde işaretledim.

anladıgım kadarıyla 666/800/1066 mhz li intel cpular çalışır.ama tam emin değilim yani denemedim.

http://notebookschematic.com/wp-content/uploads/2010/08/Y550.png
  • işte dostum resim

• Sağol dostum aklımdaki bütün Soru işaretlerini aldı şema. T veya P serisi 1066 MHZ 6 MB bellekli bir işlemci bulursam alacağım.
  • OYUN OYNARKEN BİLGİSAYARIN KAPANMA SORUNUNU YAŞAYAN ARKADAŞLARRR !!!

sevgili ve saygılı dostlarım geçmiş yorumları okudum okudum ve tam olarak cevaplanamayan bir mevzu buldum.çünkü aynı dert bendede var.mevzuu şu.oyun oynarken bilgisayar saçma bir şekilde kapanıyor hatta videosunu yukarıda paylaştım.sevgili arkadaşlarım bu sorunu çözmeme az kaldı.hatta çözdüm ama tam olarak emin olmak için bilgisayarımı(y550 ) servise gönderdim.bütüm her sey servis raporlarıyle açıga cıkacak.ama şuankı çözdüğüm sorun ekran kartı çipinin veya ekran kartı ramlarinin yani ekran kartı takımlarının bozulması.ilk belirtileri hastalık gibi arada bir oyundayken bilgisayar resetleniyor yukarıdaki video gibi sonra bu durum sıklanıyor.derken hep artıyor.tespitlerime göre merak etmeyin ekran kartı takımları ramlarıyla tamamen sökülüp başka marka veya aynı arkadan takılabılıyor.isterseniz intel ekran kartı isterseniz gt130m istersenız gt240m taktırın.hatta bazı lenovo y550 ler intel ekran kartlı.hatta yukarıda paylaştıgım bir lenovo y550 anakart var.üzerindeki ekrankartı çipi ve ramlari sökülmüş 2. el olarak ebayda satılıyor.serviz raporları elime geldimi sizleri dahada bilgilendiricem.saygılarımla.

• quote:

OYUN OYNARKEN BİLGİSAYARIN KAPANMA SORUNUNU YAŞAYAN ARKADAŞLARRR !!!

sevgili ve saygılı dostlarım geçmiş yorumları okudum okudum ve tam olarak cevaplanamayan bir mevzu buldum.çünkü aynı dert bendede var.mevzuu şu.oyun oynarken bilgisayar saçma bir şekilde kapanıyor hatta videosunu yukarıda paylaştım.sevgili arkadaşlarım bu sorunu çözmeme az kaldı.hatta çözdüm ama tam olarak emin olmak için bilgisayarımı(y550 ) servise gönderdim.bütüm her sey servis raporlarıyle açıga cıkacak.ama şuankı çözdüğüm sorun ekran kartı çipinin veya ekran kartı ramlarinin yani ekran kartı takımlarının bozulması.ilk belirtileri hastalık gibi arada bir oyundayken bilgisayar resetleniyor yukarıdaki video gibi sonra bu durum sıklanıyor.derken hep artıyor.tespitlerime göre merak etmeyin ekran kartı takımları ramlarıyla tamamen sökülüp başka marka veya aynı arkadan takılabılıyor.isterseniz intel ekran kartı isterseniz gt130m istersenız gt240m taktırın.hatta bazı lenovo y550 ler intel ekran kartlı.hatta yukarıda paylaştıgım bir lenovo y550 anakart var.üzerindeki ekrankartı çipi ve ramlari sökülmüş 2. el olarak ebayda satılıyor.serviz raporları elime geldimi sizleri dahada bilgilendiricem.saygılarımla.

Laptoplarda Soğutma tam bir kriz ortamı. Ben bunu yaşadım. laptobumda hava sirkilasyonu tıkandığı zaman HD video izlerken kastığını gördüm. Siz eğer Laptop hava dolaşımı tıkanık iken yüksek oyunlara başladıysanız içeride oluşan yoğun ısı parçalara zarar vermiş olabilir. Buda bir ihtimal. deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desperadotr -- 16 Eylül 2011; 23:04:50 >

• 
Sayfa: önceki 159160161162163
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.