evet dostum o kadar açıklamamın eksik yönlerini siz tamamladınız.ben açıklamamın içinde hava sirkilasyonu ve sogutma sıstemımın tam olarak çalışamamasını değinmeyi atlamışım.işin açıkçası ben kullanırken laptobu nasılolsa yapmışlar illaki düşünmüşlerdir ısınsın bişi olmaz düşüncesiyle hareket ettim ve sonuc buyuk ıhtımal ekran kartım bözuldu. :)
quote:
Orijinalden alıntı: bladekopuz
evet dostum o kadar açıklamamın eksik yönlerini siz tamamladınız.ben açıklamamın içinde hava sirkilasyonu ve sogutma sıstemımın tam olarak çalışamamasını değinmeyi atlamışım.işin açıkçası ben kullanırken laptobu nasılolsa yapmışlar illaki düşünmüşlerdir ısınsın bişi olmaz düşüncesiyle hareket ettim ve sonuc buyuk ıhtımal ekran kartım bözuldu. :)
Serviste içinden bir kir çıktı. Utandım.Görevlinin gömleği gitti o kadar yani. Ondan önce laptop öyle bir kasıyordu kasmalara doyamıyordu. Şimdi artık ayda bir iç temizlik yapıyorum laptoba o kadar paranoya oldum.
dostum kendi kendime aldıgım karar kendi yöntemlerimle kendim bir şekilrde uydurarak resimde daire altına alınan şekillere ufak ip ince guzel fan uydurcam.zırt pırt bakım yapıcam mankenler gibi :) . enfes olacak.
düşünsene azda olsa ufak bir fanın oralarda oldugunu pc çok sağlıklı olur.birde güzel bir macun.
yanlız o orj sagutucu takımını sökmicem.üzerine bir şekilde uydurucam. inş..
quote:
OYUN OYNARKEN BİLGİSAYARIN KAPANMA SORUNUNU YAŞAYAN ARKADAŞLARRR !!!
sevgili ve saygılı dostlarım geçmiş yorumları okudum okudum ve tam olarak cevaplanamayan bir mevzu buldum.çünkü aynı dert bendede var.mevzuu şu.oyun oynarken bilgisayar saçma bir şekilde kapanıyor hatta videosunu yukarıda paylaştım.sevgili arkadaşlarım bu sorunu çözmeme az kaldı.hatta çözdüm ama tam olarak emin olmak için bilgisayarımı(y550 ) servise gönderdim.bütüm her sey servis raporlarıyle açıga cıkacak.ama şuankı çözdüğüm sorun ekran kartı çipinin veya ekran kartı ramlarinin yani ekran kartı takımlarının bozulması.ilk belirtileri hastalık gibi arada bir oyundayken bilgisayar resetleniyor yukarıdaki video gibi sonra bu durum sıklanıyor.derken hep artıyor.tespitlerime göre merak etmeyin ekran kartı takımları ramlarıyla tamamen sökülüp başka marka veya aynı arkadan takılabılıyor.isterseniz intel ekran kartı isterseniz gt130m istersenız gt240m taktırın.hatta bazı lenovo y550 ler intel ekran kartlı.hatta yukarıda paylaştıgım bir lenovo y550 anakart var.üzerindeki ekrankartı çipi ve ramlari sökülmüş 2. el olarak ebayda satılıyor.serviz raporları elime geldimi sizleri dahada bilgilendiricem.saygılarımla.
öncelikle şunu söyleyeyim daha önce söylediğim gibi 6 ayda bir bilgisayarını temizlemeyen kişilerde oyunlarda kapanma olabilir yüksek ısıdan dolayı bu gt130m li y550ler de olma ihtimali çok daha yüksek çünkü bu kart normalde ortalama 90 derece civarında oluyor oyun oynarken oyuna göre de değişiyor ekran kartının max sıcaklığı 105 dir 105 dereceyi gördüğü an bilgisayar resetlenir kapanır. eğer örneğin 100-105 derecede çok da olmasa kartı kullanırsanız bilgisayar kapanmasa bile kartta kalıcı hasarlara neden olabilirsiniz büyük ihtimalle sizde olduğu gibi. onun için bilgisayarlarınızı düzenli temizleyin. ben düzenli temizleyen ve gt130m i hız aşırtmalı olarak 90 derecenin altında çalıştırmış olmama rağmen yük altında kart artık eskisi gibi sıcaklıklar vermiyor fakat boştayken buz gibi, arkadaşımda da aynı bilgisayardan ver onun ekran kartı da gt130m boştayken 52 ye zor iniyo inmiyor ama yük altındayken daha düşük sıcaklıklarda.
sonuç olarak şu konuya vardım gt130m yüksek sıcaklıklarda çalışan bir kart ve zamanla (2sene) deforme oluyor donanımı kullanıma göre sanırım kimisinde kitlenmeye kimisinde yüksek sıcaklıktan dolayı kapanmaya neden olabiliyor. gt240m kullananlarda böyle bir konuya rastlamadım çünkü sağlıklı bir y550 de kartın 80 dereceyi bile aşması çok zor.
ayrıca anakart üzerindeki ekran kartı tabi ki değişebilir ama yerine aynısı takmak gerekir %99 y550 de gt130m kullanan anakarta gt240m takamazsınız diğer ekran kartı donanımların farkından sonuçda ekran kartı ram ve gpu dan oluşmuyor sadece, takılabilse bile 512mb olur çünkü fiziksel yapıları farklı
quote:
Orijinalden alıntı: desperadotr
Arkadaşlar maksimum ne kadar bir işlemciye yükseltilebiliyor. Bende Lenovo İdeapad Y550 20017 modeli var.
tam hatırlamamakla birlikte teorik olarak t9800 p9700 e kadar takılabiliyor. core işlemci ailesini desteklemez onun için anakart değiştirmek lazım. core serisi ile birlikte gelen y550ler üretilmişti.
quote:
dostum kendi kendime aldıgım karar kendi yöntemlerimle kendim bir şekilrde uydurarak resimde daire altına alınan şekillere ufak ip ince guzel fan uydurcam.zırt pırt bakım yapıcam mankenler gibi :) . enfes olacak.
sağlıklı çalıştırmak için iyi bir harici soğutucu ve çok oyun oynuyorsanız 3-4 ayda bir fan temizliği yeterli olur mümkünse benim yaptığım gibi fan temizliğini 1 numara boya fırçası ve toz savarla birlikte yapabilirsiniz
yahu hocam biraz abartıyım dedim :)
OYUNDAN ATMA PROBLEMİ YAŞAYANLAR
arkadaşlar urun servisten geldi eğer oyundan atılma gibi bir problem yaşıyorsanız garanti varsa hemen gönderin yoksa tam 871 tl para istiyorlar.benim garanti biteli tam 14 gün oldu çok fena koydu bana 871 tl lik masraf çıktı.garanti süresida 14 gün geçtiğinden yaptıramadım.zaten 871 tl ye yeni laptop alırsın üzerine 300-500 daha ekle tamamdır iş. :) :) .bu sıkıntıyı yaşayanlara kolay gelsin.
quote:
OYUNDAN ATMA PROBLEMİ YAŞAYANLAR
arkadaşlar urun servisten geldi eğer oyundan atılma gibi bir problem yaşıyorsanız garanti varsa hemen gönderin yoksa tam 871 tl para istiyorlar.benim garanti biteli tam 14 gün oldu çok fena koydu bana 871 tl lik masraf çıktı.garanti süresida 14 gün geçtiğinden yaptıramadım.zaten 871 tl ye yeni laptop alırsın üzerine 300-500 daha ekle tamamdır iş. :) :) .bu sıkıntıyı yaşayanlara kolay gelsin.
Sorunun neyden kaynaklandığını söylediler mi?
yok dostum sadece anakart değişecek dediler.sordum biz burada göremiyoruz anakartınız bozulmuş anakartını değiştirmemiz gerek dediler.ve 871tl istediler. :) :)
oyundan atılma problemi yaşayan arkadaşım lenovo desktop navigator programını görev yöneticisinden kapattıktan sonra oyuna girersen böyle bir sorun yaşamazsın diye düşünüyorum. umarım sorunun kaynağı budur donanımsal değildir yani. yoksa 871TL verilipte tamire verilmez tek sıkıntı oyundan atma ise.
birde dediğini yapayım dostum inşallah öyledir.yoksa yani laptop almayı düşünüyorum.
Merhaba arkadaşlar,
Benimde bir lenovo y550'im var ve bir sorunum var.
dokunmatık olan Dolby Theater tuşu çalışmıyor. Ve bir hata veriyor. Ne yapmam gerekir?
quote:
Orijinalden alıntı: doganmert94
Merhaba arkadaşlar,
dokunmatık olan Dolby Theater tuşu çalışmıyor. Ve bir hata veriyor. Ne yapmam gerekir?
Çok teşekkürler yazanları uyguladım. Fakat sorunum çözülmedi. Öncelikle sitedeki Dolby setupunu ( Realtek\DCC klasöründeki DCC_x64'den bahsediyorum. ) onu kurmak için Framework 3.0 ı yüklememi istiyor. İndirdim fakat onuda yüklemiyor. Denetim Masasından '' Windows özelliklerini aç veya kapat '' deneletmesini yapın diye bir hata alıyorum. Framework 3.0 ı yuklersem sorunum çözülecek fakat yukleyemıyorum. Windowsun hangi özelliğini kapatım açacağım ki ben?
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: cemaydinlik
quote:
Merhaba arkadaşlar,
Çok teşekkürler yazanları uyguladım. Fakat sorunum çözülmedi. Öncelikle sitedeki Dolby setupunu ( Realtek\DCC klasöründeki DCC_x64'den bahsediyorum. ) onu kurmak için Framework 3.0 ı yüklememi istiyor. İndirdim fakat onuda yüklemiyor. Denetim Masasından '' Windows özelliklerini aç veya kapat '' deneletmesini yapın diye bir hata alıyorum. Framework 3.0 ı yuklersem sorunum çözülecek fakat yukleyemıyorum. Windowsun hangi özelliğini kapatım açacağım ki ben?
onu bilmiyorum öyle bir sorunla hiç karşılaşmadım, framework 4.0 ın online setup ı var onu microsoft yükleme merkezinden indirin ondan önce windows özelliklerinde frameworkla ilgili bir şey varsa yükleyin. daha önce gönderdiğim ilk linkdeki yazanları temiz bir windows kurulumu yaparak uygulayabilirsiniz, kolay gelsin
arkadaşlar mac book a gecıs yapıcam o yuzden cıhazımı satıyorum cıhazda cızık toz dahı yok Y550 vatan comp den aldım faturalı ve hala 1 yıl garantısı var kutusu kıtapcıkları herseyı duruyor pilini kullanmadıgım ıcın sıfır denebılıcek performansta istanbul içi elden teslım edebılırim veya önce para sonra kargo yada get vs ıle de olur fark eklemek kaydı ıle
P8700 2,53 ghz, 4 gb ram 1066 mhz, 500 gb hdd, win 7 home premıum 64 bıt orjınal sistem yuklu, Nvidia GT240M 1gb ekran kartı, dolby 3 hoparlor , kamera vs vs
fiyat olarak ne eder sizce ? yorum ve teklıflere acıktır takas sadece mac ile olabılır..............
Selam arkadaşlar benim bir sorunum daha ortaya çıktı bu bilgisayarla. Ben her gece oldugu gibi internette normal sörflerimi yapıp günümüzün oyunlarını oynayıp normal bir şekilde kapatıyorum pcmi.. Dün gecede herşey yolunda olması gerektigi gibi kapattım.. Fakat yaklaşık 12 saat sonra bugün pcyi açtıgımda... Windows başlatılıyor yazısından sonra Hoşgeldiniz bölümünü görmem resmen 5 dakkayı buldu.. Ben başta çöktü sandım baştan başlattım yine aynıydı.
Başlangıç onarmaya çalıştırdıgımda pcnin kendi otomatik işlemlerini yaparken hızlı ama kontrolü bana verecegi bölüme gelince takılıyor hiçbir görüntü yok siyah görüntüden başka.. format çekmeye bile kontrol bölümünde takılıyor.. Benim kullanmamı istemiyor sanki pc o derece.. Otomatik işlemlerde sorun yok tıkır tıkır sırayla yapıyor. Neysen ben gene normal açmayı denedim öyle bıraktım mutfakta işimi hallederken bi baktım açılmış... Sorunu test etmek için kapattım normal bi şekilde... Bu seferde KAPANIYOR da takıldı.. Yine windows açılıyor bölümünden sonrada takıldı... Bu Yanıtların geç verilmesinin sebebi nedir açıklayacak olan varmı :)