Şimdi Ara

LENOVO IDEAPAD Y550 DERNEĞİ (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.529
Cevap
14
Favori
304.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben yakında resim koyacağım almak isteyenlere yardımcı olmak için...İlk izlenimlerime göre,ekran çok güzel,klavye çok rahat,film modu mükemmel,vista güncellemeleri ise harika :P...

benim bir sorunum var,vista daha önce kullanmamıştım,şuanda internette fln klavyeden bir tuşa bastığım zaman mouse yarım saniye kadar donuyor sonra devam ediyor,her tuşta oluyor,masaüstünde fln da oluyor...Acaba bu neden oluyor ve nasıl düzeltebilirim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Schizophrenia_

samsung R522 XS08TR Modelini alicaktim ama Lenovo Y500 T6600 2.2ghzlik modelini aldim geldim.. Belki gaza geldim bilmiyorum XS08TR'nin özellikleri daha iyi geldi cunki; ekran kartı 1 gb idi ve işlemcisi p7350 2.0 ghz 1066 bus hızı ve cache bellek 3 idi..Lenovo ise t6600 2.2 ve 800 bus hızı, ekran kartı 512 ayrıca cache bellek 2 mb..acaba samsung almayarak hata mı ettim? bi yardımcı olur musunuz..

Ati ekran kartları "nVidia logolu" oyunlarda problem çıkarabiliyor. Örneğin benim denediğim Samsung R520 de Crysis oyunu belli bir bölümden sonra sapıtıyor. Daha fazla ilerleyemiyorsunuz.

@realburaq
    Bendeki Acer de de bu sıkıntı vardı, fakat zamanla geçti. Arka planda o an çin işlemciyi meşgül eden bir uygulama yapıyor sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci -- 25 Ağustos 2009; 13:00:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tcebeci

quote:

Orijinalden alıntı: Schizophrenia_

samsung R522 XS08TR Modelini alicaktim ama Lenovo Y500 T6600 2.2ghzlik modelini aldim geldim.. Belki gaza geldim bilmiyorum XS08TR'nin özellikleri daha iyi geldi cunki; ekran kartı 1 gb idi ve işlemcisi p7350 2.0 ghz 1066 bus hızı ve cache bellek 3 idi..Lenovo ise t6600 2.2 ve 800 bus hızı, ekran kartı 512 ayrıca cache bellek 2 mb..acaba samsung almayarak hata mı ettim? bi yardımcı olur musunuz..

Ati ekran kartları "nVidia logolu" oyunlarda problem çıkarabiliyor. Örneğin benim denediğim Samsung R520 de Crysis oyunu belli bir bölümden sonra sapıtıyor. Daha fazla ilerleyemiyorsunuz.

@realburaq
    Bendeki Acer de de bu sıkıntı vardı, fakat zamanla geçti. Arka planda o an çin işlemciyi meşgül eden bir uygulama yapıyor sanırım.

genelde iyi olarak kabul edilebilecek oyunların çoğuda nvidia destekli olduğu için

tcebeci hocam bu 3dmark puanlamalarında işlemcinin bir puana bir katkısı oluyor mu? yani test sırasında cpu testi de yapıyor ya o bakımdan sorum, çünkü aynı ekran kartını ve aynı gb da ram kullanan iki farklı makinadan p7350 2,0 işlemcili olan ile diğer markanın 2,53 p8700 işlemcili modeli aynı puanı alınca kafam karıştı?

birde
    quote:

Orijinalden alıntı: muscol

...

bütün oyunlar için bütün ayarlar olabilecek en yüksek düzeye getirilmiş şekilde:

GTA IV : FULL HD (1920X1080) ~15fps --- kendi ekranında (1366x768) ~20-25fps zaman zaman 35-40 :)
    COD 5 : kendi ekranında ~37-38 fps
    Crysis Warhead : kendi ekranında ~15-20 fps (gölgeleri düşürünce 25-30 fps'ye çıkıyor)
    Grid : kendi ekranında ~50-60 fps
    Sims 3 : kendi ekranında ~40 fps

şeklinde r522 nin incelemesinde bir ileti gözüme çarptı, bütün ayarlar olabilecek en yüksek düzeyde diyor gta 4 de zaman zaman 35-40 fps demiş, o makina ile mümkün müdür bu ? hele hele Grid oyunu 50*60 fps demişki ultimate high ayarlarında değil ben high ayarlarında 25-30 arası bir fps alıyorum oyunda, tamam hd4650, bizim gt130 m den iyi de bu kadar mı iyi anlamadım?
    eğer o samsung ile bu performanslar alınabiliyorsa millet bir samsung parası daha üstüne koyup neden casper in 4 çekirdekli 9800 ekran kartlı modelini falan alıyorr
    bana biraz garip geldi ama siz ne dersiniz bu fps lere? doğru olma ihtimali var mı?
    forumlarında sordum bakalım doğru mudur diye...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S_wWw -- 25 Ağustos 2009; 14:15:10 >

• Suan telefondan yaziyorum cok okuyamadim birsey sorucaktim. Sistem geri yukleme yapiyordum hic dokunmadim kendini restartladi ve bi daha acilmadi. Onekey yaptim onarildi dedi ama degisen birsey yok. Backup tan yukliyim dedim hafizada yer yok hatasi aldim. Fabrikaya donim dedim olay orda koptu zaten. 1 saat bekledim ama baslatiliyor kisminda kaldi. Sinirlendim kapadim ve boot hatasi vermeye basladi. Simdi ben vistayi microsofttan bulabilirmiyim yoksa torent sartmi. Bide lenovo servisinde ne kadar surede halolur?
  • @Zihtumreth
    aynı boot hatasını qarakedi arkadaşımız da alıyordu dvd ile yükledi düzeldi sanırım
    servis içinde
    Lenovo ideapad serisi notebooklar için ücretsiz çağrı hattı
    IdeaPad Serisi:
    0 811 267 77 77

Çalışma Saatleri:
    Haftaiçi 09:00 - 18:00 arasıdır

ücretsiz numarayı bir ara istersen sorununu söyle oldukça ilgililer
  • Evet demin aradim ve ucretsiz kargoyla alabileceklerini soylediler. 1 hafta suruyormus onarmasi. Acikcasi netten indirdigim vista ile halledebilirsem cok sorun degil ama onekey recorvery calisacakmi onu bilmiyorum. Sisteme gomulu gibi birsey sanirim. Birde vista 64 bit nerden bulabilirim torrent harici ?
  • hız olarak üstündü galiba işlemci bakımından felan..ekran kartı aynıysa bi adım önde yine sağolasın serhat :)

bende üye olayim buraya öyleyse :p
  • torrent harici nereden bulabilirim dersen bilmiyorum
    indirmeyim diyorsan bilgisayarcılardan bulabilirsin sanırım 5-10 liraya ama one key recovery çalışmayacak sanırım dvd den yüklersen
  • Neyse calismayiversin bi ise yaradigida yok zaten (yada benim pc arizali) peki ben onekey kullanarak dvd olustursaydim dvdyi koyup normal vista gibi yuklicekmiydim yoksa oda onekeye ihtiyacmi duyucakti?
  • Peki son birsey sormak istiyorum. Ben herhangi birsey yapmadan kasimdan sonra win7 kursam otomatik keyi tanirmi yoksa illa webden islem yapmak zorundamiyim? Islem yaparsam direk kredi karti istiyor cunku kargo parasi
  • @Zihtumreth
    Win 7 için 20 dolar ödemeniz gerekecek.
    Tavsiyem internetten SP1 i orjinalinde entegreli Vista DVD si indirin. Bulamazsanız Acer 6930G derneği 1. sayfasında link mevcut. Bir ara burayada koyalım.
    Bu Vistayı laptopun altındaki key ile kolayca etkinleştiriyorsunuz. Tabi Vista Home Premium 32 veya 64 Bit i kurabiliyorsunuz sadece. Servise göndermeyin boşuna.

@Serhat_wWw
    Evet işlemcinin katkısı da var. 3 test puanından 1 tanesi işlemciye dayalı diğer ikisi ekran kartına dayalı puanlar. En son bu üçü toplanıyor
    ATI HD 4650 için verilen incelemeler sizi yanıltmasın. Çok iyimser olarak yazılmış bir inceleme. Ben Samsung R520 kullandım full ayarlarda bazı oyunlar çok kastırıyor. Zaten HP başlığı altında ATI HD 4650 incelemesi yazısının içeriğinde GTA4 full ayarlarda oynatamadığı teyit edilmiş.

• Upgrade ile sp2 kurmustu. Ondan sonra bilgisayarda sorunlar cikmaya basladi. Evimde vista sp2 var torrent ile indirmistim. Kurarken ultimate home vb. Secenekler cikiyordu. Ama torrent oldugu icin cokta guvenemiyorum neyse. Bu arada sp1 sartmi nasil olsa upgrade etmiyecekmi kendi?
  • Laptopun altındaki key SP1 li Vista H P 32 ve 64 keyi.

Vista
    Vista SP1
    Vista SP2 bu üçünün kullandıkları key numaraları farklı. Aktif edemezsiniz.
    Laptopu aldığınız sistem ne ise o sürüm geçerli.

Zaten kurarken Ultimate falan seçenekleri olsada çıkmayacak Sadece H. Premium karşılayacak sizi.
  • arkadaşlar oyun açıyorum oyunu aşağıya alıyor neden kaynaklanıyor olabilir?oynadığım oyun da sims3 ve nba2k9 ikisindede oyunu başlatırken masaüstüne dönüp duruyorum bu bi süre tekrarlıyor,oyuna sonra girebiliyorum,bir çözümü var mı?şimdiden teşekkürler
  • Fn+F7 tuşuyla touch pad i kilitleyin bakalım yine olacakmı
  • @slnkcbyk
    evet touchpad i kapatıp tekrar dene bi istersen, multitouch olduğu için dikkat bazen sapıtıp yanlış yerlere tıklayabiliyor
    veya oyunlarında sorun olabilir belki tekrar yüklemeyi de deneyebilirsin

@tcebeci
    evet hocam baktım, bende gerçi birsürü söylenti var full - full ayarlarda oynatır falan diye ama inanmıyorum. En iyisi sizinde planladığınız gibi almak sağlam ekran kartlı 256bit li, extreme veya quad işlemcili falan hiç sorun olmaz işte o zmn. ama şimdilik biz kısıtlı bütçelerle bu an için doğru tercihi yapmaya çalışanlardanız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S_wWw -- 25 Ağustos 2009; 23:41:16 >
  • Ah keşke şunu alsaydık diyemiyoruz çünki 1.sınıf karlarla uçurum var arada nerdeyse 1 laptop parası fark var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zihtumreth

Suan telefondan yaziyorum cok okuyamadim birsey sorucaktim. Sistem geri yukleme yapiyordum hic dokunmadim kendini restartladi ve bi daha acilmadi. Onekey yaptim onarildi dedi ama degisen birsey yok. Backup tan yukliyim dedim hafizada yer yok hatasi aldim. Fabrikaya donim dedim olay orda koptu zaten. 1 saat bekledim ama baslatiliyor kisminda kaldi. Sinirlendim kapadim ve boot hatasi vermeye basladi. Simdi ben vistayi microsofttan bulabilirmiyim yoksa torent sartmi. Bide lenovo servisinde ne kadar surede halolur?

Aynısı geçen hafta benim başıma geldi. Önce vista dvd(64bit) buldum ve kurulumu yaptım ancak cdkey'i kabul etmedi. Müşteri hizmetlerini aradım recovery bölümünün yeniden kurulması gerektiği bilgisini aldım. Servis bana uzak olduğundan kendilerinin almasını istedim. Dün UPS kargo (Loptopun tüm parçaları ve kutusuyla teslim etmen gerekiyor) teslim aldı. Yapılıp tekrar gönderecekler bakalım ne kadar süre geçecek.
    Sonuç olarak kendin uğraşma IdeaPad Serisi: 0 811 267 77 77 numaralı telefondan kayıt yaptır.

Bu arada şunuda belirtme istiyorum Lenovo'nun müşteri hizmetleri çok bilgili telefona çıkan kişiler hemen sorunu anlayıp sizi yönlendiriyorlar ayrıca windows 7'ye ücretsiz geçiş için bilgi almak istedim şuan microsoft ile görüşmelerin devam ettiğini EYLÜL ortalarında geçişin sağlanacağını ve telefon açıp bilgi almamı istediler. Buda güzel bir gelişme......

• quote:

Orijinalden alıntı: tcebeci
    @Zihtumreth
    Win 7 için 20 dolar ödemeniz gerekecek.
    Tavsiyem internetten SP1 i orjinalinde entegreli Vista DVD si indirin. Bulamazsanız Acer 6930G derneği 1. sayfasında link mevcut. Bir ara burayada koyalım.
    Bu Vistayı laptopun altındaki key ile kolayca etkinleştiriyorsunuz. Tabi Vista Home Premium 32 veya 64 Bit i kurabiliyorsunuz sadece. Servise göndermeyin boşuna.

Malesef cd keyi kullanamıyorsunuz. Müşteri hizmetleride kullanılamayacağını söylemişti. Servise göndermekten başka çare yok....
  • quote:

Orijinalden alıntı: realburaq

benim bir sorunum var,vista daha önce kullanmamıştım,şuanda internette fln klavyeden bir tuşa bastığım zaman mouse yarım saniye kadar donuyor sonra devam ediyor,her tuşta oluyor,masaüstünde fln da oluyor...Acaba bu neden oluyor ve nasıl düzeltebilirim ?

arkadaşlar aynı olay bende arkadaşla konuşurken arkadaş bana söylemişti bu modele alacağım dediğim zaman. oda bimekste teşhir ürününe bakarken aynı sorun onunda gözüne çarpmış böle bir şey varmı acaba
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.