Şimdi Ara

Lenovo IdeaPad Y560 Kullanıcı Derneği (161. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.343
Cevap
17
Favori
262.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 159160161162163
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Normal windows'ta ekran kartını tanımıyorken bile HDMI kullanabilirsiniz. Yalnızca bilgisayarı açmadan önce HDMI'ı takmış olmanız lazım. Şahsen ben bozulan bilgisayarımı aileme bıraktım, onlara da bu şekilde bozuk ekran çok sıkıntı yaratırsa bir HDMI kablosu alalım onla halledin dedim. Şimdilik gerek yok dediler ama giderken elimdeki fazladan HDMI kablosunu götüreceğim, bağlasınlar televizyona istedikleri gibi kullansınlar. Film bile izleyebiliyorsunuz o zaman gayet rahat bir şekilde. Şahsen ben denedim

Orjinal servise o kadar para vermenizi şahsen ben önermem. Benimki bozulduğunda da babam dışında kimse önermedi zaten Yalnızca 6 ay parça garantisi olacak, bunun yanında diğer parç.aların bozulması yine garanti dışında kalacak. Orası bozulmasa başka bir yeri bozulur. Toshiba bilgisayarlarda 5 yıl garanti fırsatı var, sütten ağzım yandığı için Kasım'da 5 yıl garanti kampanyasından L50 serisinden bir bilgisayar almıştım, eğer laptop kullanmayı düşünürseniz 1500-2100 lira arasında güzel bilgisayarları var, bir göz atın derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: U.

Normal windows'ta ekran kartını tanımıyorken bile HDMI kullanabilirsiniz. Yalnızca bilgisayarı açmadan önce HDMI'ı takmış olmanız lazım. Şahsen ben bozulan bilgisayarımı aileme bıraktım, onlara da bu şekilde bozuk ekran çok sıkıntı yaratırsa bir HDMI kablosu alalım onla halledin dedim. Şimdilik gerek yok dediler ama giderken elimdeki fazladan HDMI kablosunu götüreceğim, bağlasınlar televizyona istedikleri gibi kullansınlar. Film bile izleyebiliyorsunuz o zaman gayet rahat bir şekilde. Şahsen ben denedim

Orjinal servise o kadar para vermenizi şahsen ben önermem. Benimki bozulduğunda da babam dışında kimse önermedi zaten Yalnızca 6 ay parça garantisi olacak, bunun yanında diğer parç.aların bozulması yine garanti dışında kalacak. Orası bozulmasa başka bir yeri bozulur. Toshiba bilgisayarlarda 5 yıl garanti fırsatı var, sütten ağzım yandığı için Kasım'da 5 yıl garanti kampanyasından L50 serisinden bir bilgisayar almıştım, eğer laptop kullanmayı düşünürseniz 1500-2100 lira arasında güzel bilgisayarları var, bir göz atın derim.

Evet incelemedim makul seviyede bilgisayarlar var ama şu sorun yüzünden laptoplardan iyice soğuduğum için yeni bir bilgisayar alırsam masaüstü alacağım diye şartladım kendimi; artı artık daha iyi bir oyun performansı istiyorum; bütçeyle de alakalı ama hem beni güldürmese de üzmeyecek bir pc bakacağım.

Aslında google da arayınca internette bizim modelin tamiri için telefon numaraları veren siteler var; arama imkanım olmadı ama yarın arayacağım muhtemelen; ucuz fiyatlar yazıyor sitelerinde güvenilir mi bilmiyorum gerçi...

• Arkadaşlar harddiskim bozulduğu için yeni harddisk aldım(wd 320 GB 7200 RPM) buna hem Windows hem Debian kurmaya çalıştım fakat başaramadım. Hangisini önce kurduysam diğeri ilkini göremedi. Bios kaynaklı bir sorun mu acaba? (gpt ve mbr ile de alakalı diye düşündüm her ikisini de denedim ama olmadı) yardımcı olursanız çok sevinirim
  • bunyo411 B kullanıcısına yanıt
    bende linux mint ile birlikte kullanıyorum. muhtemelen kurulum yaparken tüm diske yapıyorsunuz. o yüzden diğer işletim sistemi siliniyor olabilir. buradan kuruluma bakıp gerçekleştirebilirsiniz.
  • Bugün Lenovo teknik destekten birisi laptopa uzaktan bağlanıp ekran kartı sorununu çözmeye çalıştı. Yaklaşık 45 dakika falan uğraştı Ben bir umut bekledim ama maalesef sorunun donanımsal olduğu kesinleşti. O yüzden yazılımsal çözüm bekleyen arkadaşlar güvenilir bir teknik servis aramaya başlasın derim

Ayrıca ekran kartı için parça isteği oluşturdum. 3 gün içinde fiyat bilgisi gelir dedi.

güncelleme: laptopda harici ekran kartı var ama o da anakarta yapışık. yani ekran kartı değişimi için anakartın değişmesi gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysfbkrcn -- 27 Mart 2015; 11:49:47 >
  • ysfbkrcn kullanıcısına yanıt
    Hocam diski bölüyorum birine kuruyorum w7yi diğer kısmı linux görmüyor. Önce birine linux kuruyorum bu sefer diğer bölüme w7 kurulmuyor(bu disk gpt olduğu için kurulamıyor diyor fakat ben diski mbr olarak değiştirdim). Yardımcı olursanız sevinirim
  • bunyo411 B kullanıcısına yanıt
    debian dan olabilirim. emin değilim.

1-buraya tıklayarak Linux Mint 17.1 Rebecca Cinnamon u indirin. daha sonra bir usb belleğe iso dosyasını yazdırın. rufus isimli programı kullanabilirsiniz. usb belleğe yazdırma işlemi bitince önceki mesajda verdiğim kurulum talimatlarını izleyin.

2-eğer şu anda sisteminizde 2 işletim sistemi varsa buraya tıklayıp herhangi bir iso dosyasını indirip usb belleğe yine rufus gibi bir programla yazın ve bilgisayarı yeniden başlatın. debianı kaldırtıktan sonra 1.adımdakileri uygulayın. resimli anlatım için tıklayın.

eksta olarak bu sayfadaki 3. adımdaki maddeleri okuyun.

• ysfbkrcn kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim cevabınız için. En kısa zamanda deneyeceğim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar menteşe sorunu yaşıyorum. Serviste veya herhangi bir tamircide yaptıranınız var mı? kaç tl istiyorlar?
  • Bugün Ram takviyesi yaptım ve cihazı tamamen söküp genel bir temizlik yaptım. Ram 4 GB idi 8 GB'a çıkardım. Termal Macun yenilemesi ile de cihaz oldukça sessiz hale geldi. Fan bile daha az çalışır oldu. İkinci proje olarakta SSD olayına giricem. Şimdilik araştırma aşamasındayım. Önerileriniz varsa alabilirim arkadaşlar..
  • sadece SSD kullanan var mı cihazda ? Benim cihazı babama verdim ancak artık yavaşlama baş gösterdiği için ufak bir upgrade düşünüyorum. Günlük kullanımda katkısını gördünüz mü? Donanım güncel olmadığı için emin olamıyorum, bir çeşit darboğaza denk gelir miyiz diye. Sorun olmaz derseniz Eski 250 gb samsung 840 evoyu takmayı düşünüyorum
  • chronicmaniac kullanıcısına yanıt
    Hocam
    hangi termal macunu kullandınız marka model verebilir misiniz? Çünkü
    termal macun hakkında pek bilgim yok kendi macunu değilse sürmeye gerek yok
    diyorlar ama bi kafama takıldı sorayım dedim. Ssd olarak da 840evo yu tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmfalper -- 13 Nisan 2015; 20:28:41 >
  • Php kullanıcısına yanıt
    Sorun olmaz hocam ben de en kısa zamanda almayı düşünüyorum ama dvd rom lazım oluyor depolama da gerekli arada kaldım.

• quote:

Orijinalden alıntı: cmfalper

Hocam
    hangi termal macunu kullandınız marka model verebilir misiniz? Çünkü
    termal macun hakkında pek bilgim yok kendi macunu değilse sürmeye gerek yok
    diyorlar ama bi kafama takıldı sorayım dedim. Ssd olarak da 840evo yu tavsiye ederim.

ZALMAN ZM-STG1 marka kullandım hocam. Vatan bilgisayardan temin ettim. Oje gibi kullanımı zaten bu yüzden seçtim. Diğer markalar gibi tüp yada şırınga şeklinde değil. Tavsiye ederim.
    Sağolun hocam. Mayıs sonu gibi upgrade yapacağım.O zaman termal macun da alırım. İyi forumlar.

• Gta 5 deneyen bir babayiğit var mı ? en düşük kartlarda bile 30 fps alınıyor diyorlar.

• ARkadaşlar wifi 4 kademe çekiyor fakat bağlanmak istediğimde bu ağa bağlanamıyor diyor. Modemin yakınına gidince bağlanıyor. Wifi kartında mı sorun var sizce ? Yoksa donanımsal mıdır ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sroad

Gta 5 deneyen bir babayiğit var mı ? en düşük kartlarda bile 30 fps alınıyor diyorlar.

Daha iniyor bende merak ediyorum neler olacak :)
    vallahi ben yeni bilgisayar aldığım için emektarı zorlamak gibi bir niyetim yok. zaten elimde kalacak gibi hissediyorum artık. şimdilik ailem kullanıyor hiç değilse onların işini görsün boşuna zorlamayayım ama yine de neler yapabilecek merak ettim doğrusu.
  • Arkadaşlar selam.ssd konusu birkaç kişinin aklını kurcalamış.yaklaşık 8-9 aydır y560 ta ssd kullanan biri olarak diyebilirm ki yapacağınız ilk upgrade kesinlikle ssd almak olsun.başka hiçbir parça bilgisayar kullanımınızı bu denli değiştiremez.sistemin açılması yaklaşık 15 saniye.bundan kastım windowsun açılması değil.masaüstünün gelmesi ve masaüstü geldiğinde herşey kullanıma hazır oluyor.masaüstü geldiği an chrome'a tıklıyorsunuz ve anında açılıyor beklemek diye birşey yok.vatan bilg. bir kampanyası esnasında 128gb sandisk ssd'yi 175tl ye almıştım.düşünmeden acaba demeden alın bence.dvd-rom'u bilgisayarı aldığımdan beri neredeyse hiç kullanmadığım için dvd caddy adlı aparatla dvd-rom yuvasına da eski hdd i taktım.tabi bu kurulumda windowsu ssd ye yüklemeyi unutmayın.hd5730 ekran kartının sınırı belli oyun oynamak için size bir noktaya kadar izin verecektir.ram takviyesi bunun önünü açamaz.örneğin hdmi üzerinden tv'de oyun oynarken şuana kadar 1080p oynayabildiğim oyun olmadı(med- high ayarlarda 30fps görmesi bile çok zor).ama çoğu oyunu da 900p med-high arası oynatıyor emektar=)sözün özü ssd alın=) bu arada gta 5 deneyen arkadaşların yorumlarını da merak ediyorum.

• 
Sayfa: önceki 159160161162163
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.