Şimdi Ara

Lenovo IdeaPad Y560 Kullanıcı Derneği (160. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.343
Cevap
17
Favori
262.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 158159160161162
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    muhtemelen Windows değiştirirken recovery bölümünü silmişsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sroad

muhtemelen Windows değiştirirken recovery bölümünü silmişsiniz.

Peki çözümü var mı?

D: bölümünde 14,75 gb'lık bir şey gözüküyor o mu acaba.
  • vectrac kullanıcısına yanıt
    windows 8 kurarken diski biçimlendirdiyseniz komple gitmiştir. çözümü de servise vermek dışında yok. bilgisayar yanımda olmadığı için kaç gb yer tuttuğunu şu anda bilemeyeceğim maalesef.
  • Arkadaşlar laptopun ekranını oynattığımda mavi ekran veriyor. Masa üzerinde sabit durursa kullanabiliyorum fakat ekran açısını değiştirmeye kalktığımda hemen mavi ekran veriyor. Görüntüler karışıyor. Kucağımda kullanırken en ufak bir hareketimde hemen ekran kararıyo veya donuyor görüntü. Bazen bir süre sonra ekran tekrar geri geliyor bazen de mavi ekran veriyor. Servise versem ne kadar tutar acaba, aynı sorunu yaşayan var mı? Sol menteşe sorunlu zaten. Garantiye vermiştim iki buçuk sene önce. Yapmışlardı menteşeyi. Fakat bir sene sonra tekrar sorun çıkardı ama artık hiç kullanamıyorum neredeyse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ediz_Donmez -- 12 Mart 2015; 11:30:04 >
  • Arkadaşlar ekran kartı bozuldu.Yeni ekran kartı almak zorundayım. cihaz : Lenovo IdeaPad Y560-0646 serisi bu cihazın 2 adet ekran kartı yok mu biri ati 5730 diğeri intel grafik işlemcisi değil mi ? İntel in grafik işlemcisi sürücüsünü yüklemeye çalışıyorum olmuyor.Bir ya da daha fazla bileşen kurulurken hata oluştu diyor.Ati olmadan intel i kullanamaz mıyım ? Birde ekran kartını değiştirince tekrardan bozulur mu ? Bazı arkadaşlar 2-3 ay sonra tekrar bozul
  • quote:

Orijinalden alıntı: osmandemi2

Arkadaşlar ekran kartı bozuldu.Yeni ekran kartı almak zorundayım. cihaz : Lenovo IdeaPad Y560-0646 serisi bu cihazın 2 adet ekran kartı yok mu biri ati 5730 diğeri intel grafik işlemcisi değil mi ? İntel in grafik işlemcisi sürücüsünü yüklemeye çalışıyorum olmuyor.Bir ya da daha fazla bileşen kurulurken hata oluştu diyor.Ati olmadan intel i kullanamaz mıyım ? Birde ekran kartını değiştirince tekrardan bozulur mu ? Bazı arkadaşlar 2-3 ay sonra tekrar bozul

ekran kartının bozulduğunu nasıl anladın;

şu yuzden soruyorum benim bilgisayarım da bir hafta önce windows güncellemelerinden sonraki gün siyah ekran hatası vermeye başladı; yani windows loggosundan sonra siyah ekran geliyor ve windows hiç açılmıyor; şöyle de bi gariplik var; bilgisayar pildeyken açılıyor ama fişi takınca sapıtıp donuyor,, ekran kartını kaldırdım vga olarak kullanıyorum yarım yamalak sadece muzik dinleyip nete girmek için.

senin de boyle mi oldu yoksa başka bi şekilde mi; yani benm sorunum ekran kartı gibi ama değil gibi de (pilde açılmasından ötürü)

• bnttn kullanıcısına yanıt
    Aynen senin dediğin gibi oldu.Şu anda bende öyle kullanıyorum.Sebeb olarak teknik servisteki arkadaş ekran kartının işi bitmi dedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmandemi2 -- 18 Mart 2015; 23:31:23 >
  • pilde driver yüklüyken çalışınca bozulmadığı hissine kapılmıştım ben ekran kartının; acaba bunu nasıl kesinleştiririz, o teknik servis lenovo nun muydu, pilde driver yüklüyken açıldığını biliyor mu bilgisayarın; bu arada ekran kartı için komple anakart değişecek diye biliyorum ki ozaman da bunu hurdaya çıkarıp yeni bilgisayar alalım daha iyi :(
    Benimki de aynen bu şekilde bozuldu, sonrasında pildeyken de açılmaz oldu. Yalnız ben şarja takılıyken de çalışmasını sağlamak için güç ayarlarının detaylarından pilde modundayken ekran kartını maksimum pil süresi olarak ayarlamıştım Bir süre bu şekilde kullandım sonra o şekilde de açılmaz oldu zorunlu VGA'ya döndüm. Bilgisayar hurda oldu annemlere verdim onlar kullanıyor.
    Hocam benim bilgisayar ilk başlarda açılırken sonra açılmaz oldu driverı sildim.Öyle kullanıyorum. Lenovo servisine götürmedim bilgisayar satışı ve tamiri ile uğraşan bir arkadaşa götürdüm.Servise yollarsan anakart ile değişim yapıyorlar 800-900 tl oluyormuş ama tanıdığın bilgisayarcı varsa ekran kartını değiştirilebiliyormuş.Bunun fiyatı da 200 tl fakat bu kesin çözüm değil tekrardan bozulma ihtimali varmış.Benim moralim çok bozuldu.Karar veremedim daha tamir mi edeyim yeni pc mi alayım diye siz de çözüm yolu bulursanız buraya yazın yardımcı olmaya çalışalım birbirimize

Bir de hocam Lenevo nun driver sayfasından intel ekran kartını indirip kurayım dedim kurulmadı.Siz kurabildiniz mi ? Kurulursa windows 10 çıkana kadar almayayım diyorum directx 12 kartlar yaza çıkar yeni modeller gelir diyorum.Siz nasıl yaptınız ?
  • quote:

Hocam benim bilgisayar ilk başlarda açılırken sonra açılmaz oldu driverı sildim.Öyle kullanıyorum. Lenovo servisine götürmedim bilgisayar satışı ve tamiri ile uğraşan bir arkadaşa götürdüm.Servise yollarsan anakart ile değişim yapıyorlar 800-900 tl oluyormuş ama tanıdığın bilgisayarcı varsa ekran kartını değiştirilebiliyormuş.Bunun fiyatı da 200 tl fakat bu kesin çözüm değil tekrardan bozulma ihtimali varmış.Benim moralim çok bozuldu.Karar veremedim daha tamir mi edeyim yeni pc mi alayım diye siz de çözüm yolu bulursanız buraya yazın yardımcı olmaya çalışalım birbirimize

Bir de hocam Lenevo nun driver sayfasından intel ekran kartını indirip kurayım dedim kurulmadı.Siz kurabildiniz mi ? Kurulursa windows 10 çıkana kadar almayayım diyorum directx 12 kartlar yaza çıkar yeni modeller gelir diyorum.Siz nasıl yaptınız ?

intel ekran kartını denemedim ama akşam eve gidince deneyeceğim; 200 tl verdiğiniz fiyatın içine ekran kartı da dahil mi acaba, oyleyse anakart değişimine göre ucuz ve denemeye değer...ama bu olaydan sonra laptoplardan iyice soğudum masaüstü pc almak daha mantıklı geliyor artık ilerisi için

Ekran Kartı dahil. Bende intel driver yuklenmiyor sizde yükleniyor mu ?

• quote:

Ekran Kartı dahil. Bende intel driver yuklenmiyor sizde yükleniyor mu ?

akşam ilk iş onu dceneyecegim intel driver ını, haftasonu da bilgisayarcı arayacağım ama varmıdır bu değişim işini yapabilecek kendine güvenen bilgisayarcı onu bulmak gerek; anakarttan ekran kartını söküp takmak kolay olmasa gerek
    Ben gebze de oturuyorum yaparız dediler.Adam 3-4 ayda birşey olursa getir değiştiririm dedi.Bakalım bugün değiştiriyorum ben
  • evet intelin 64 bitlik driver ını dün yuklemeye çalıştım ama turbo boost yüklemeye çalıştı ve yüklenmedi, akşam güç modlarını değiştirip tekrar kendi driver ını tekrar yüklemeye çalışacağım; format atamadım çünki optik sürücüm atık dvd leri okumuyor yarıda kesiliyor, flash üzerinden win7 yükleyip sonra da driver ları deneyecegim tek tek; belki ozaman düzelir hala yazılımsal sorun olduguna inanıyorum ben; yoksa pildeyken windows hiç bi sıkıntı yokmuş gibi açılmazdı
  • yeni ekran kartı sürücüsü 15.3 beta yayınlanmış iniyor; bakalım bir de onu deneyeyim pek umudum yok tabi ama :(
    Pek umudum yok ama sonuç nedir acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysfbkrcn -- 21 Mart 2015; 23:09:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ysfbkrcn

Pek umudum yok ama sonuç nedir acaba?

maalesef yine hüsran...
  • dün gece linuxta ekran kartını güncelledim yine aynı problem. giriş ekranından sonra siyah ekran... tekrar silip kurdum ve varsayılan ayarları ile devam ediyorum. en azından videolar ve ekran çözünürlüğü normal.
  • karar veremiyorum şimdi arada kaldım;

bunu kendi servisine yollayıp 600 700 800 ne kadarsa anakartı mı değiştireyim; yoksa yeni masaüstü pc mi toplayayım; yoksa bununla linux ta idare edip oyunlar için konsol mu alsam 800 e falan napsam karar veremedim...(elimde de dünya kadar pc oyunu var)

Ama tam da optik sürücüyü söküp oraya hdd takma niyetindeyken bu oldu; belki de boşa hdd masrafı yapmaktan kurtuldum...ben böyle düşünür dururum artık...

(Bu arada linux ta hdmi ile görüntü aktarımı yapabiliyor muyuz çok yabancıyım linux kullanmadım hiç, belki bu vesileyle linux dünyasına komple geçiş yapıcam)
  • 
Sayfa: önceki 158159160161162
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.