Şimdi Ara

Lenovo IdeaPad Y560 Kullanıcı Derneği (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.343
Cevap
17
Favori
262.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TornadQ

Arkadaşlar bende bu laptopu çok beğendim özellikle tasarım olarak,
    acaba en sorunsuz modelini nerde bulabilirim internetten alacağım lütfen yardım bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ongunbjk

Arkadaşlar merabe ben bu modelle asus N53JL-SZ030V Modeli arasında kaldım seçim yapamıyorum yarımcı olursanız inan çok mutlu olurum :D Özellikle şu konuda kararsız kaldım asusda gt425 M ekran kartı var ve 58. sırada ancak 2gb, lenovoda bildiğiniz üzere HD5730 47. sırada... Benm için ekran kartı da önemli çünkü ben makine mühendisliği okuyorum ve yarın bigün catia ve solidwork's gibi programlar kullanacağım...Kıyaslandığında iki modelin eksi ve artıları nelerdir sizce ve hangisini neden tercih etmeliyim? Fikrini sunanlara, yardımcı olanlar şimdiden çok teşekkür ederim

y560 da solidworks 2011 ve autocad 2011 kullanıyorum.performans açısından çok iyi.kalabalık sahneleri filan çok rahat açıp düzenleme yapabiliyorsun.fakat seninde bildiğin gibi solid de realview sahne görünümü var ve o aktif olmuyor maalesef.zaten olması aktif olması için iş istasyonu alman lazım.başka bir deyişle quadro ekran kartlı bir laptop alman lazım.

quote:

Orijinalden alıntı: erdem...

arkadaşlar ekrana yandan bakınca kararma oluyo mu

evet oluyor.ilk çıkan serilerde oluyor diyorlar.bu modellerde kalitesiz lcd panel kullanılmış ve ekran bit i düşük.fakat daha sonra çıkardıkları serilerde bunu hallettiklerini söylüyor bazı arkadaşlar.

quote:

Orijinalden alıntı: thedoctor1907

selam arkadaşlar soğutucu kullanan kardeşlerim varsa modellerini yazarlarsa çok memnun olurum. kendi sogutucumun dış yüzeyi plastik ısıyı tutuyo ve fazla sogutamadıgı kanaatindeyim. güzel bir sogutucu arıyorum ve sizinde tavsiyelerinizi bekliyorum herkese iyi akşamlar yorum yapan arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler

hocam ben 4-5 aydır dandik bir soğutucuyla çalışıyorum.13 liramı ne vermiştim ve gayet iyi soğutuyor.geçenlerde solidworks çalışırken çıkardım soğutucuyu ve yarım saat sonra filan baya bi sıcak üflemeye başladı cihaz.dandik mandik ucuz yollu bişey ama cihaza baya bi katkısı oluyor bu aletlerin.

• quote:

Orijinalden alıntı: melihocal

.....Php.....

Kardeş soğutucuları pcmizin usb girişine takmamamızı söylemişsin.Ben colermasterın 1400 rpm lik bi soğutucusunu o şekilde kullanıyordum.Demekki yanlış yapıyormuşum.

SOrum şu prize takılan usb yada bu soğutuculara uygun enerjiyi dışardan saglıyacak usb nasıl tedarik edebilirm ne diye aramam gerekiyor bulamadım cünkü :(

Zalman, Cradia, Thermaltake, Cooler Master, NZXT gibi markalarda bu tür riskler oluşacağına inanmıyorum.Sonuçta kullanım talimatları bellidir. Harici güç gerektirseydi bu ürünün kullanım talimatlarında belirtilirdi.Bu firmalar böyle bir şeye sebep vererek büyük bir külfetin altına girmek istemezler sonuçta.
    Tabi bu benim fikrim.

• Selamlar,

Vatan bilgisayarda şu an i5 işlemcili modeli satılıyor acaba kullanan arkadaş var mı?

Bahsettiğiniz yeni tip ekran bu modeldede var mı ?
  • ---------------------Php---------------------

Kardeş soruma cevap verebilirmisn ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ysfbkrcn

quote:

Orijinalden alıntı: rakokrkmz

Selam arkadaşlar,
    Laptopu 2 ay önce aldım, 4 büyük sorunum var :)
    1 ) Ekran kartıyla alakalı bir sorundan dolayı önce kilitlenip kalıyor ve sonra mavi ekran veriyor ( en önemli sorun! Haftada 2-3 kere yaşıyorum bu sorunu- Ekran kartını kaldırıp yükledim ama sonuç aynı )
    2 ) Soldaki bakır soğutucudan aşırı sıcak gelmesi ( Bazen çok fazla ısındığını düşünüyorum - Hiç bir oyunu oynamıyorum - Sadece adobe ürünlerini kullanıyorum )
    3 ) Bazen big mause olayının gerçekleşmesi ( imleç 7-8 kat büyüyor)
    4 ve son olarak D sürücüsünün toplam 30 gb olması bu durumda D'ye format atıp yeni alan oluşturamam çünkü recoveri, driver vs. dosyalar içinde ( D'ye format atarsam yeni sistemi kurarken dosyları nereden okuyacak? )
    Genel olarak yaşadığım sorunlar bunlar. Bu tip sorunları yaşayan ve çözüme kavuşan arkadaşlardan yardım istiyorum

ilk sorununa bakarsak sorun donanımsal ise kesinlikle garantiye gönder ve gerçekten donanımsal bi sorunsa ürün ayıplıdır.yani sana yenisini vermek zorundalar.
    2.sanırım işlemciden bahsediyorsun.bu bi sorun sayılmaz aslında.i7 işlemciye sahip olmasından kaynaklanan birşey.normal sayılır ama istersen ısı değerlerini ölç.gerçekten aşırı bi ısınma varsa sorun olabilir.
    3.big mause başıma hiç gelmedi ama touchpad gerçekten hassas.bazen anlayamadığım şekilde pencereleri sürükleyebiliyordum.ya da ekranı büyültüp,küçültme gibi.
    4.olarak harddisk bölümlemesi yapman için format atmana gerek yok.ilk sayfada format atmadan nasıl disklerini yeniden boyutlandıracağın anlatılıyor.ilk mesajda

ilk sorun gerçekten canımı sıkıyor bu durumda sorunu çözmek için neler yapmam gerekiyor bilmiyorum. Yakın zamanda format atıp tüm driverları updete edeceğim sorun devam ederse aldığım yere gitmeyi düşünüyorum (eksen bilgisayar).
    big mouse olayının toucpadle ilgisi olmadığını düşünüyorum, çünkü durup dururkende büyüyebiliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: looter12

bilgisayari bidaha actiktan sonra amd calismayi durdurdu diye bi uyari veriyo mu peki?

sordugum soru 1. sorunla alakali..

evet bu tip bi uyarı veriyor calışmayı durdurdu gibi bişeydi sanırım. mavi ekran görüntülerini aldım ama verdiği uyarıyı unutuyorum. tekrar hata verince uyarının tam olarak ne olduğunu yazabilirim
  • dostlar bu verifaceyi etkinleştirdim ama kullanmak istemiyorum.bu programı nereden kapatabilirim?
  • quote:

quote:

bilgisayari bidaha actiktan sonra amd calismayi durdurdu diye bi uyari veriyo mu peki?

evet bu tip bi uyarı veriyor calışmayı durdurdu gibi bişeydi sanırım. mavi ekran görüntülerini aldım ama verdiği uyarıyı unutuyorum. tekrar hata verince uyarının tam olarak ne olduğunu yazabilirim

ilk sayfalarda bende böyle bir sorundan bahsetmiştim sanırım.
    ilk aldığım zamanlar buna benzer bir sorunum vardı benimde.laptop durduk yere ekranını kapatıp açıyor ardındanda saatin yanında ekran kartı çalışmayı durdurdu fakat sistem kurtarıldı gibi bir uyarıydı.
    format attım fakat bi etkisi olmadı.daha sonra bios u güncelledim ve ekran kartının son sürücüsünü indirdim ve sonrasında uyarı vermeyi kesti.neyin düzelttiğini bilmiyorum ama yaptıklarım bunlar ve sonuç olarak hata iletisi giderilmiştir.bence öncelikle bunları deneyin.eğer hala sorun devam ederse verin garantiye nasıl yapacaklarsa yapsınlar.

• quote:

quote:

bi arka sayfadada yazmistim..

Ayni sorun bendede vardi son 1 haftadir karsilasmiyorum..

Yaptigim olay su: Youtubeda veya facede izledigin herhangi bi videonun ustune gelip sag click yap..

Setting e gir ve enable hardware accelerationdaki tiki kaldir..

Biyerde okudum ve denedim 1 haftadir sorunla karsilasmiyorum.. Insallah bu bir cozumdurde kurtuluruz bu olaydan///

• merhaba arkadaşlar,
    sorunum wirelessla. ev ve işyerindeki modemleri değiştik. biri zyxel diğeri belkin oldu. eski modemlerle kesintisiz bağlanırken yeni modemlerle sürekli kesinti yaşıyorum. kablo ile bağlandığımda bile. hem evde hem iş yerinde diğer laptop ve pc ler kesintisiz bağlanabiliyor. torrent ı açtığım zaman aşağıdaki wireless simgesi sürekli bağlanıp kesiliyor. cfosspeed ile torrent olayını düzeltebildim. önerilerinizi bekliyorum.
  • BEYLER VATANDAKİ BU MODELİ KULLANAN VARMI ISINMA PROBLEMİ VARMI KASMA SORUNU FALAN YARDIMCI OLAN ARKADAŞLARA TEŞŞEKÜLER ..!

LENOVOY560 CORE İ5-460M 2.53GHZ-4GB-500GB-1024MB HD5730 -15.6''-DVDRW-CAM-BT-W7PRE

FİYAT : 1.621

BEYLER BİDE GOLDTAKİ NAKİT FİYAT NEY BU BİLGİSARAYIN ORDA 1921 gibi yazıyor burda 1800 alan var goltta tam nakit fiyat bilgisi olan varmı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErnGnc -- 19 Aralık 2010; 14:53:00 >
  • daha büyük yazar mısın okuyamıyoruz..

notebook soğutucusuna gelelim. piyasada yüksek akım çeken kaliteli marka soğutucuların tamamında adaptör var. benim kullandığım model de de adaptör var. adaptör olmayan modeller için ise üzerinde 5v Female USB girişi olan adaptörler var. iPod kullananlar bilir.
    çin malı telefon satan yerlerde bulabilirsiniz.

marka olması senin bilgisayarını sigortaladığı anlamına gelmiyor. elektrik kaynaklı arızaların kaynağının tespiti çok da mümkün değil ne yazıkki. bu bir risktir.. 20 liralık alete 2 liralık adaptör alamam 2 milyarlık cihazım yansa da olur bende para "çok gibi" diyorsanız orasına kimse karışamaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Php

daha büyük yazar mısın okuyamıyoruz..

notebook soğutucusuna gelelim. piyasada yüksek akım çeken kaliteli marka soğutucuların tamamında adaptör var. benim kullandığım model de de adaptör var. adaptör olmayan modeller için ise üzerinde 5v Female USB girişi olan adaptörler var. iPod kullananlar bilir.
    çin malı telefon satan yerlerde bulabilirsiniz.

marka olması senin bilgisayarını sigortaladığı anlamına gelmiyor. elektrik kaynaklı arızaların kaynağının tespiti çok da mümkün değil ne yazıkki. bu bir risktir.. 20 liralık alete 2 liralık adaptör alamam 2 milyarlık cihazım yansa da olur bende para "çok gibi" diyorsanız orasına kimse karışamaz

Elektroniğin kendisi zaten tam bir risk.Bir taraftan önlemini alıyorum derken öbür taraftan dağılabilir.1 ayda 3 "0" notebook değiştiren biri olarak söylüyorum.İçine sinmeyenler tabiki alsın adaptörle kullansın ama ben o kadarda ortalığı velveleye verecek birşey olmadığını düşünüyorum

• bu urunu en uygun nerdn alabılırm
  • teknik servisin tavsiyesi benim söylediğim. 2 lirası kıymetli olan kullanmaz dediğim gibi.
  • dün vatanda lenovo y560 1.621 TL ydi Bugün 1740 Olmuş 1 Günde bu kadar artarmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kurt_eren_1993

dün vatanda lenovo y560 1.621 TL ydi Bugün 1740 Olmuş 1 Günde bu kadar artarmı ?

Dün kdv bizden tarzı bir kampanyası vardı internet için.Mağazada sorduğumda 17xx li rakam telaffuz edildi.
  • arkadaşlar veriface i nasıl kapatabiliriz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ediz_Donmez
    arkadaşlar veriface i nasıl kapatabiliriz?

program ekle kaldirdan kaldirin kapansin =)
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.