Şimdi Ara

Lenovo IdeaPad Y560 Kullanıcı Derneği (47. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.343
Cevap
17
Favori
262.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Ben de yaklaşık bir-iki ay önce vatan bilgisayardan y560a (i7 olanı) aldım. Bilgisayarın performansından gayet memnun olsam da bir iki ufak sorunum var. Yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim.

Ben genelde mouse ile kullanıyorum bilgisayarı fakat touchpad in sol tuşu herhangi bir zarar vermememe rağmen biraz zor basmaya başladı. Aslında normal şekilde çalışıyor ama çıkan sesten ve bastığınızda tuşun problemli olduğunu anlıyorsunuz. Acaba vatan bilgisayarın teknik servisine götürsem aynı gün içinde tamir ederler mi? Ufak bir sorun ama bilgisayar yeni olunca biraz moralimi bozdu açıkçası.

İkinci sorum da, everest'ten baktığımda bilgisayar boştayken cpu ısısı 60, ekran kartı ısısı da 55 derecelerde geziniyor. Oyun oynadıktan sonra ise cpu 80'i ekran kartı da 70'i görüyor. Yukarıda yazılanları okuyunca benim bilgisayarımda mı bir problem var acaba diye düşünmeye başladım. 30-40 derecelerden bahsediyor çoğu arkadaş.

• Piyasadaki en iyi soğutucuyu kullanmama rağmen (zalman nc2000) boştayken 49-51 arasında geziniyor sıcaklık. Buna rağmen laptopun fan sesi ''sıfır'' Tamam sessizlik iyidir güzeldir ama, ben şahsen fanın gürültülü çalışmasını ama laptopun ısınmamasını tercih ederdim. Fan neredeyse hiç çalışmıyor bile.

Laptopta ne yazıkki genel bir ısınma problemi var. Diğer i7 işlemcili laptoplarda çok ısınıyor diyorlar ama deneme şansım olmadı.
  • @ chronicmaniac

sağol kardeşim hemen uygularım

sorun mu değil mi bilmiyorum ama
    dün medal of honor'ı oynuyodum bu ikinci açışım ve oyunu bitirdim 5 saat aralıksız oynamıştım sıcaklık 70 decerece ile ful 83 derece arasında gezdi (bana göre normal sıcaklık) oyunu kapattığımda fişe takılı olmasına rağmen pil seviyesi 100 üzerinden 99 a düşmüş ve takılı olmasına rağmen dolmuyor diyodu sonra adaptörü çıkardım birazda masa üstünde bişeler yapcaktım bu sefer de görev yöneticisinden bakma ma rağmen cpu yu %25-26 kullanan şeyi bulamadım 4-5 dakika sonra normale döndü o arada pil seviyesi 83 lere kadar düştü sonra adaptörü taktım bu sefer dolmaya başladı 100 e kadar çıktı. Pildemi sorun var ne, ya da oyunu kapattığımda bilgisayarı meşgul eden şey yüzünden mi dolmuyor bu pil anlamadım

bu arada oyunda grafik ayarları hepsi ful idi...

• quote:

Orijinalden alıntı: mexicolas

Merhaba arkadaşlar. Ben de yaklaşık bir-iki ay önce vatan bilgisayardan y560a (i7 olanı) aldım. Bilgisayarın performansından gayet memnun olsam da bir iki ufak sorunum var. Yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim.

Ben genelde mouse ile kullanıyorum bilgisayarı fakat touchpad in sol tuşu herhangi bir zarar vermememe rağmen biraz zor basmaya başladı. Aslında normal şekilde çalışıyor ama çıkan sesten ve bastığınızda tuşun problemli olduğunu anlıyorsunuz. Acaba vatan bilgisayarın teknik servisine götürsem aynı gün içinde tamir ederler mi? Ufak bir sorun ama bilgisayar yeni olunca biraz moralimi bozdu açıkçası.

İkinci sorum da, everest'ten baktığımda bilgisayar boştayken cpu ısısı 60, ekran kartı ısısı da 55 derecelerde geziniyor. Oyun oynadıktan sonra ise cpu 80'i ekran kartı da 70'i görüyor. Yukarıda yazılanları okuyunca benim bilgisayarımda mı bir problem var acaba diye düşünmeye başladım. 30-40 derecelerden bahsediyor çoğu arkadaş.

i7den dolayıdır. benim cihazım i5'li. demiştim heralde boştayken 20c oyundan çıkınca en fazla 42c

• quote:

Orijinalden alıntı: ukalaaa

i7den dolayıdır. benim cihazım i5'li. demiştim heralde boştayken 20c oyundan çıkınca en fazla 42c

Sağolasın hocam. Peki bu touchpad in sol tuş olayı için ne diyorsun? Servise götürmeye değer mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mexicolas -- 9 Ocak 2011; 21:21:00 >
  • arkadaşlar normal mi cpu sıcaklıkları benimkide arkadaşınkine yakın internette vs gezinirken cpu 53-60 arası değişiyor.fifa 11 de bir maç yapıp çıktım 70 derece cpu ama daha fazla kalınca 3-4 maç daha da ısınıyor.Kullanan arkadaşlar biraz daha bilgi verebilirse sevinirim çok kafamı kurcalıyor.normalse bu sıcaklıklar soğutucu alıp yola devam edicem değilse servis vs başka yollar bakıcam.yardımcı olursanız sevinirim.
  • Crysis test sonuçlarım
     Lenovo IdeaPad Y560 Kullanıcı Derneği

patlamalarda anlık olarak 20 fpsye kadar düşüyor. en fazla 40 fps kadar gördüm. gayet akıcı. oyundan çıkınca sıcaklık değerleri çok iyi.

boş zamanım oldukca testlere devam.

Model;
    i5-460m - 4 gb ddr3 - 5730(gamer kasa)

• quote:

Orijinalden alıntı: Vanity Fair

Piyasadaki en iyi soğutucuyu kullanmama rağmen (zalman nc2000) boştayken 49-51 arasında geziniyor sıcaklık. Buna rağmen laptopun fan sesi ''sıfır'' Tamam sessizlik iyidir güzeldir ama, ben şahsen fanın gürültülü çalışmasını ama laptopun ısınmamasını tercih ederdim. Fan neredeyse hiç çalışmıyor bile.

Laptopta ne yazıkki genel bir ısınma problemi var. Diğer i7 işlemcili laptoplarda çok ısınıyor diyorlar ama deneme şansım olmadı.

bence normal sıcaklık.
    benim phenom n950 de 50-54 derece arasında normal kullanımda sürekli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaT1F -- 9 Ocak 2011; 22:45:14 >
  • Arkadaşlar aranızda Y560 ın bu vatanbilgisayarda satılan i7 740qm 8gb ram 750gb hdd versiyonunu alan var mı? Ve eğer var ise bu cihazın hdd rpm i ve ram mhz si nedir? Tam olarak bir açıklama yapabilecek olan birileri var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: adamin1i

Arkadaşlar aranızda Y560 ın bu vatanbilgisayarda satılan i7 740qm 8gb ram 750gb hdd versiyonunu alan var mı? Ve eğer var ise bu cihazın hdd rpm i ve ram mhz si nedir? Tam olarak bir açıklama yapabilecek olan birileri var mı?

Ben Vatan Bilgisayar'da alırken üç farklı Y560 modeli gördüm, birisi de sizin bahsettiğiniz model. Ve mağaza görevlisi bayana sorduğumda bilemedi. Almı olduğum 4gb ram, 500 gb hdd i7 740qm özelliklere sahip olan 59050956 kodlu modeli sordum, onu da bilemediler. Özelliklerinde de yazmıyordu. Ben biliyordum oysa ki, "Siz biliyorsanız doğrudur" dediler :).

Ayrıca bu kullanmakta olduğum model Y560-A olarak Vatan Bilgisayar'da geçiyor, Gold'da Y560 olarak satılıyor. 'A'sını Vatan Bilgisayar uydurmuş olabilir..

• zıp zıp soruyu yanlış sormuşum sanırım..
    sorunu hala çözemedim.sizin bt ayarları nasıl paylaşabilrmisiniz acaba..

herkese selam.lenovo y550 forumunda sordum cevap alamadım..belki aynı sorunun burada cevabını alırım ümitiyle daha ayrıntılı sorayım.şimdiden herkese teşekkürler..

ben bt ile telefondan pcyi aratıyorum bulamıyor.fn+f5 tuşuna bastım bt etkin..

pcden telefona bt ile dosya atabiliyorum sorunsuz..

ama telefondan pcye dosya atmak için bt simgesinden dosya al seçip öyle tek tek atabiliyorum..
    ben bt açınca telefon pcyi bulsun ve dosyaları öyle atayım istiyorum
    sanırım bt ayarlarımda sorun olabilir..
    o yüzden bt ayarlarımı resim olarak ekliyorum..sorun nerde ya da sizde bt ayarları ne şekil yardımlarınızı bekliyorum

Lenovo IdeaPad Y560 Kullanıcı Derneği Lenovo IdeaPad Y560 Kullanıcı Derneği Lenovo IdeaPad Y560 Kullanıcı Derneği

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gren -- 10 Ocak 2011; 21:22:38 >

• @gren
    şimdi anladım kusura bakma
    bildiğim kadarıyla telefonlar pc yi bt ile arattığında görmüyor.pc, bt yi sen etkinleştirsen bile ya pc den telefon gibi aygıtlara ya da aygıtlardan pc ye dosya gönderirken açıyor ve kullanıma izin veriyor.yani telefonlarımızdaki sistem gibi değil maalesef.bu gördüğüm pc lerde hep aynı idi
  • quote:

Orijinalden alıntı: gren

zıp zıp soruyu yanlış sormuşum sanırım..
    sorunu hala çözemedim.sizin bt ayarları nasıl paylaşabilrmisiniz acaba..

herkese selam.lenovo y550 forumunda sordum cevap alamadım..belki aynı sorunun burada cevabını alırım ümitiyle daha ayrıntılı sorayım.şimdiden herkese teşekkürler..

ben bt ile telefondan pcyi aratıyorum bulamıyor.fn+f5 tuşuna bastım bt etkin..

pcden telefona bt ile dosya atabiliyorum sorunsuz..

ama telefondan pcye dosya atmak için bt simgesinden dosya al seçip öyle tek tek atabiliyorum..
    ben bt açınca telefon pcyi bulsun ve dosyaları öyle atayım istiyorum
    sanırım bt ayarlarımda sorun olabilir..
    o yüzden bt ayarlarımı resim olarak ekliyorum..sorun nerde ya da sizde bt ayarları ne şekil yardımlarınızı bekliyorum

Lenovo IdeaPad Y560 Kullanıcı Derneği Lenovo IdeaPad Y560 Kullanıcı Derneği Lenovo IdeaPad Y560 Kullanıcı Derneği

buyur kardeşim sorunsuz kullanıyorum

• bende y560 kullanıcıları arasına katıldım. Bilgisayarım bugün geldi. İlk izlenim olarak dış görünüşü fotoğraflarında gördüğümden çok daha güzelmiş Hoparlör kalitesi mükemmel diğer özelliklerini pek kurcalama şansım olmadı. 12 saat pil şarj etme konusunda herkesin görüşü farklı ama cihaz yaklaşık 8 saattir şarj oluyor.. ama artık dayanamayacağım galiba birazdan açıp kurcalamaya başlayacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekicimertim

bende y560 kullanıcıları arasına katıldım. Bilgisayarım bugün geldi. İlk izlenim olarak dış görünüşü fotoğraflarında gördüğümden çok daha güzelmiş Hoparlör kalitesi mükemmel diğer özelliklerini pek kurcalama şansım olmadı. 12 saat pil şarj etme konusunda herkesin görüşü farklı ama cihaz yaklaşık 8 saattir şarj oluyor.. ama artık dayanamayacağım galiba birazdan açıp kurcalamaya başlayacağım.

hayırlı olsun bende bu laptobu alalı tam 1 hafta oluyor
  • i7 işlemçi 5650 ekran kartına sahip bir sistemmi daha iyi performans verir oyunlarda ..yoksa i5 5730 ekran kartlı bir lenovo mu daha iyi performans verir oyunlarda ..lütfen yardımlarınızı bekliyorum..
  • vatan bilgisayardan alınan 750 gb harddiskli i7 işlemcili 4 gb ramli bilgisayarın özellikleri aşağıdaki linkte mevcuttur. harddisk 7200rpm'dir..
    http://www.***.gen.tr/modeller/2880/Lenovo-IBM-IdeaPad-Y560-Y560A-59-050951.html
    ***yerine notebook yaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boozer187 -- 11 Ocak 2011; 21:51:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sezgin91

i7 işlemçi 5650 ekran kartına sahip bir sistemmi daha iyi performans verir oyunlarda ..yoksa i5 5730 ekran kartlı bir lenovo mu daha iyi performans verir oyunlarda ..lütfen yardımlarınızı bekliyorum..

bu karşılaştırmada i7 li olan bilgisayarı almak daha mantıklı bence. 5730 daha iyi ama 5650yle arasında uçurum yok.
  • Arkadaşlar bende var 0 makine sadece kurulumu oldu. Şu anki fiyatı 2250 lira...

Benim nakit sıkıntım var satıyorum....1800 Tl ye satıyorum bana pm atabilirsiniz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sezgin91

i7 işlemçi 5650 ekran kartına sahip bir sistemmi daha iyi performans verir oyunlarda ..yoksa i5 5730 ekran kartlı bir lenovo mu daha iyi performans verir oyunlarda ..lütfen yardımlarınızı bekliyorum..

i5-5730 seçimini yapmalısın bence. oyun oynayacaksan 1. sırada ekran kartı olmalı. 2. işlemci. bu durumda i7 alman şart değil ama her zaman en yüksek ekrtan kartını seçmen şart.
  • 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.