Şimdi Ara

Lenovo IdeaPad Y560 Kullanıcı Derneği (51. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.343
Cevap
17
Favori
262.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende y560 kullanıcılar arasına katılmış bulunmaktayım.i7 yi terch etmememin sebebi bu daha yeni işlemci çok daha yeni ve uçuk fiyatlar var ve sonuçta bilgsayarı çok yorar... i5 idealdir..
  • arkadaslar bende i5 li model var , eski biosta sorun yoktu ama ben güncel olsun diye yenisini yükledim bu seferde cihazın fan tarafından ötme sesi geliyor , eski bios sürümüne nasıl geri dönebilrim ?
  • yeni biosa geçmeyi düşünüyordum vazgeçtim. herhangi bir fikrim yok.
  • parası yetmemiş çamur atıyor :)

işlemci bilgisayarı yoruyormuş ?!?

RAM leri çıkart ağırlık yapmasın oldu olacak.

i7 candır. günümüz programları multi-core processor destekli çalışıyor artık.

ayrıca i5 notebook i7 den sonra çıktı

başka uçuk fikirlerin var mı ? cahil cühelayı yerin dibine sokmaya bayılıyorum
  • arkadaşlar bende şu anda fiyat indirimi bekliyorum,y560 i7 modelini alacam...yorumlardan anladığım kadarıyla baya iyi bir model
  • quote:

Orijinalden alıntı: Php

parası yetmemiş çamur atıyor :)

bende farkettim ama şu cümleyi kurmaya utandım açıkcası.
  • arkadaslar şimdide , bilgisayar hiç açılmıyor acaba bütün problem biostan mı? fişe taktıgımda güç dügmeleride yanmıyor daha bugun gelmişti bi bios güncellemesi yüzünden :( acaba vatana geri yollamalmıyım ? biri yardımcı olursa sevinirim.
  • yok mu yardım edicek arkadaslar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: NewtonunKafasınaDüşenElma

yok mu yardım edicek arkadaslar ?

kardeş açılışta bilgisayarın bios ayarlarına gir. orda ayarları resetle. eğer düzelmezse power tuşunun üstündeki recovery tuşuna basarak bilgisayarı aç ve yeniden yükle. kesin düzelecektir. daha önceden benimde başıma geldi aynı olay.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ukalaaa

quote:

parası yetmemiş çamur atıyor :)

bende farkettim ama şu cümleyi kurmaya utandım açıkcası.

arkadaş i3 alsın daha az yorar o

• Arkadaşlar bana 4gb ram yetmediği için 8gb ram e çıkarmam gerekiyor.
    nasıl bir ram almam gerekiyor
    ramlerden pek anlamam kaç pin olucak veya ana kartın desteklediği en yüksek herz nedir vs.. bilgisi olan varmı?

Not: Burada 8Gb bana fazla geliyor diyen varsa ve istanbuldaysa isterse benim ramlerle onun ramleri değiştirebiliriz aradaki farkı ona öderim hem fazla ramlerinden kurtulmuş olur hemde para kazanmış olur..
  • 4gb ramin yetmeyeceği ne yapıyorsun merak ettim cidden. boşuna masraf yapma ihtimalin çok yüksek o yüzden soruyourm. sistem kaynağı kullanımının bir screenshotunu koy bakalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: boozer187

quote:

Orijinalden alıntı: NewtonunKafasınaDüşenElma

yok mu yardım edicek arkadaslar ?

kardeş açılışta bilgisayarın bios ayarlarına gir. orda ayarları resetle. eğer düzelmezse power tuşunun üstündeki recovery tuşuna basarak bilgisayarı aç ve yeniden yükle. kesin düzelecektir. daha önceden benimde başıma geldi aynı olay.

yardım için tşkrler ama bilgisayar açılmıyodu , vatana geri yolladım bakalım daha 5 saat kullandım başıma neler geldi suç benim ne diye güncelliyosun ki bakalım sonu güzel olsun inş.
  • quote:

4gb ramin yetmeyeceği ne yapıyorsun merak ettim cidden. boşuna masraf yapma ihtimalin çok yüksek o yüzden soruyourm. sistem kaynağı kullanımının bir screenshotunu koy bakalım.

kullandığım proğramlara ram atamam gerektiginden 1gb ona 1gb buna derken ram yetmezliginden kasmalar başlıyor onun için 8Gb yapmak istiyorum.
    bana gerektiği için boşuna masraf şeklinde düşünmüyorum.
    Tabii bilgisayarla oyun ve standart işlemler için 4gb fazlasıyla yeterli olduğundan 8gb ram i olanla benim 4gb ram ile takas teklifimde o yüzdendir..

• arkadaşlar y560 a mı yoksa dell 5010-G74P45 tercih edersiniz?

İkisinin arasındaki fark nedir?
  • fark ekran kartıdır. dell de 5650 modelli kart varken lenovoda 5730 bulunmakta. 5730, 5650den %15 kadar daha fazla performans vermekte. lenovoyu tercih etmeniz daha iyi olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kamilkorkmaz

Arkadaşlar bana 4gb ram yetmediği için 8gb ram e çıkarmam gerekiyor.
    nasıl bir ram almam gerekiyor
    ramlerden pek anlamam kaç pin olucak veya ana kartın desteklediği en yüksek herz nedir vs.. bilgisi olan varmı?

Not: Burada 8Gb bana fazla geliyor diyen varsa ve istanbuldaysa isterse benim ramlerle onun ramleri değiştirebiliriz aradaki farkı ona öderim hem fazla ramlerinden kurtulmuş olur hemde para kazanmış olur..

Şu an pc deki ramler 1333 Mhz olarak çalışıyor. Yine 1333 Mhz 2X4 GB ram alırsanız problem olmayacaktır. Bende 8 GB a yükselticektim fakat standart olarak 2 tane ram slotu var ve 8 GB yapabilmek için üzerinde takılı olan 2X2 GB ram i elden çıkartıp yerine 2x4 GB almak lazım. O da ölme eşeğim ölme o yüzden hiç uğraşmadım böyle iyi..

• ram atanan programı ilk defa duyuyorum ne tür uygulamalar bunlar ?

bende 2 farklı grafik tasarım programı oyunla birlikte açık 2 monitör kullanıyorum her ikisi de programlarla dolu yani background değil ona rağmen %60 ram i anca görüyorum.
    bu işte bir terslik var.
  • hiçbir terslik yok, herkezin yaptığı iş başka sadece..

Program VMware Workstation
  • quote:

Orijinalden alıntı: kamilkorkmaz

hiçbir terslik yok, herkezin yaptığı iş başka sadece..

Program VMware Workstation

bende o programı kullanıyorum. windows xp professional yüklü içinde ve onun için ayrılan ram belleği 512mb şimdilik yeterli gibi. en azından netcad 5.1 programını rahatlıkla kullanabiliyorum. sen çok ağır programlar kullanıyosun galiba ram yetmediğine göre
  • 
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.