Bildirim
Lenovo IdeaPad Y570 (GT 555M GDDR5) [İnceleme ve Test Sonuçları Eklendi] (544. sayfa)
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
2 Misafir - 2 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
Arkadaşlar aletin 2. El fiyatı nedir ortalama? Hiç garantiye gitmedi masa üstü gibi kullandım zaten harici klavye mouse ve ilk aldığım günden beri neredeyse soğutucusuz kullanmadım kısaca temiz alet, bi oyuncunun ihtiyacını karşılamaz belki ama normal bi kullanıcı için iyi bence. Oyunlarda nekadar çıldırtsada Web de hiç üzmedi kerata :) (ssd olmayan model)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: SamuelColt
Arkadaşlar aletin 2. El fiyatı nedir ortalama? Hiç garantiye gitmedi masa üstü gibi kullandım zaten harici klavye mouse ve ilk aldığım günden beri neredeyse soğutucusuz kullanmadım kısaca temiz alet, bi oyuncunun ihtiyacını karşılamaz belki ama normal bi kullanıcı için iyi bence. Oyunlarda nekadar çıldırtsada Web de hiç üzmedi kerata :) (ssd olmayan model)
bence çok fazla olmasa haralde 1200 falan eder etmesi gerekiyor normalde şuan o seviyede bir cihaz almak istersen yine 2000tl civarında zaten fiyatlar min 100tl de bence -
Arkadaşlar merhaba.
Laptop'umun (tahminimce) geforce ekran kartında bir sorun var. Yazdan beridir devam ediyor:
Oyunlarda bilgisayarın kitlenmesine sebep oluyor. Ya oyun kısa süreli (1-2 saniye) donmalar yaşıyor ya da komple kitleniyor. AC 3 ve Saints Row 3'te komple oyundan atıyor.
Driver'ını önce yükselttim sonra düşürdüm. Format attım en güncel hale getirdim bilgisayarı yine de fayda etmedi. Stress Test yaptığım zaman (FurMark) 6-7 fps ve max. 96 sabit 95 derece sıcaklık alıyorum (15'er dakika boyunca yaptım. Soğumasını bekleyerek 3 kez).
(oyunları intel hd ekran kartıyla açarsam atma, donma, kitlenme gibi sorunlar olmuyor. Ama tabi fps'im yerlerde sürünüyor.)
Garanti süresi dolalı 4-5 ay falan oldu. Sizce sorun nedir? Nasıl çözebilirim? Önerisi olan varsa çok sevinirim ^^ -
quote:
Orijinalden alıntı: lamert
Arkadaşlar merhaba.
Laptop'umun (tahminimce) geforce ekran kartında bir sorun var. Yazdan beridir devam ediyor:
Oyunlarda bilgisayarın kitlenmesine sebep oluyor. Ya oyun kısa süreli (1-2 saniye) donmalar yaşıyor ya da komple kitleniyor. AC 3 ve Saints Row 3'te komple oyundan atıyor.
Driver'ını önce yükselttim sonra düşürdüm. Format attım en güncel hale getirdim bilgisayarı yine de fayda etmedi. Stress Test yaptığım zaman (FurMark) 6-7 fps ve max. 96 sabit 95 derece sıcaklık alıyorum (15'er dakika boyunca yaptım. Soğumasını bekleyerek 3 kez).
(oyunları intel hd ekran kartıyla açarsam atma, donma, kitlenme gibi sorunlar olmuyor. Ama tabi fps'im yerlerde sürünüyor.)
Garanti süresi dolalı 4-5 ay falan oldu. Sizce sorun nedir? Nasıl çözebilirim? Önerisi olan varsa çok sevinirim ^^
sorun çok basit toz pc yi açıp temizlemeniz gerekiyor büyük ihtimal ondan sonra sorun çözülür birde temiz bir format ama onu zaten yaptığınızı söylüyorsunuz 95 derecce az bir değer değil max 85 lerde olması lazım temiz halinde birde yapınca farkı anlarsınız zaten yapılması kolay kendinizde yapabilirsiniz yoksa ucuz bir fiyata servise giderseniz ücretli olarak bakım yaptırmak istiyorum deyin toz konusunda istiyorum derseniz max 50tl ye yaparlar sanıyorum onun dışında kediniz istersenizde
http://youtu.be/3_zlTL_ywSQ
bunlar termal macun değişimi yapıyor işlemcide macun vardır ısı aktarımını sağlar uzun süre kullanımlarında bu macun biter etkisi azalır ve yenilenmesi gerekir neyse sen onu boşver bu videoda gördüğün sadece fan kısmını sök ve onu kuru şekilde ıslatma sakın temizle iyice ve elini içindeki yuvaya sokup içindeki tozlarıda temizle özellikle dış kısma doğru olan tarafı bakır tellerin daha sonra birleştirip pc yi aç bu kadar, bu arada bu çözüm olmazsa nvdia son drvierını kurup eksi tüm driverları sil birde bunu dene
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tadalar -- 29 Kasım 2014; 22:16:58 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: tadalar
sorun çok basit toz pc yi açıp temizlemeniz gerekiyor büyük ihtimal ondan sonra sorun çözülür birde temiz bir format ama onu zaten yaptığınızı söylüyorsunuz 95 derecce az bir değer değil max 85 lerde olması lazım temiz halinde birde yapınca farkı anlarsınız zaten yapılması kolay kendinizde yapabilirsiniz yoksa ucuz bir fiyata servise giderseniz ücretli olarak bakım yaptırmak istiyorum deyin toz konusunda istiyorum derseniz max 50tl ye yaparlar sanıyorum onun dışında kediniz istersenizde
bunlar termal macun değişimi yapıyor işlemcide macun vardır ısı aktarımını sağlar uzun süre kullanımlarında bu macun biter etkisi azalır ve yenilenmesi gerekir neyse sen onu boşver bu videoda gördüğün sadece fan kısmını sök ve onu kuru şekilde ıslatma sakın temizle iyice ve elini içindeki yuvaya sokup içindeki tozlarıda temizle özellikle dış kısma doğru olan tarafı bakır tellerin daha sonra birleştirip pc yi aç bu kadar, bu arada bu çözüm olmazsa nvdia son drvierını kurup eksi tüm driverları sil birde bunu dene
toz benim de aklıma gelen şeylerden biri fakat beni düşündüren şey aynı sıkıntıyı test yaparken yaşamaması. Yani kitlenme, donma vs olmuyor o sırada. Fan temizleme ve termal macun yenileme olayını geçen yaz yaptırmıştım. 1 seneden fazla oldu. Her halükarda tekrar yaptırmam lazım zaten. Ama dediğim gibi sanki sebep o değil :'( yine de çok teşekkür ederim tadalar ^^
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lamert -- 29 Kasım 2014; 22:32:11 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: lamert
quote:
Orijinalden alıntı: tadalar
toz benim de aklıma gelen şeylerden biri fakat beni düşündüren şey aynı sıkıntıyı test yaparken yaşamaması. Yani kitlenme, donma vs olmuyor o sırada. Fan temizleme ve termal macun yenileme olayını geçen yaz yaptırmıştım. 1 seneden fazla oldu. Her halükarda tekrar yaptırmam lazım zaten. Ama dediğim gibi sanki sebep o değil :'( yine de çok teşekkür ederim tadalar ^^
daha önceden yaptırdığından haberim yoktu o zaman sen farklı bir driver kurmayı dene ve sen yinede en azından toz temizliği yaptır 95 derece çok fazla çünkü bir de nvdia ayarlarından doku süzme kalitesi yüksek ve güç yönetim modunuda max performans olarak değiştirin birde böyle deneyin bakalım nasıl bir şey olacak
-
denedim fakat sonuç yine aynı :'( şu an tek umudum yeni bir laptop fiyatına bir fatura çıkarmamaları :'( sadece tozdur umarım
tekrar çok teşekkür ederim fikirlerin için ^^ -
Bendede fps düşüklügü vardı içini açıp temizledim sıkıntım gitti bu arada gecen ay hdd yandı yenisini taktım
Arkadaşlar Windows 8 kullanan var mı aranızda? Bugün Win8'e geçtim fakat fan control,onekey theater gibi tuşları kullanamıyorum.Sizde de var mı bu problem?
Edit:Şimdi dikkat ettim de touchpad de doğru düzgün çalışmıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kkratoss -- 17 Aralık 2014; 22:05:15 > -
arkadaşlar ben Y570 kullanıyorum. bende de bu optimus teknolojisi var sanırım..laptopa fotmat attım şimdi hangi ekran driverini yuklemeliyim ? pc yeni aldım 2. el aldığımda sadece intel hd graphics yazıyordu ekran kartında :( hiçbitürlü nvidia driver yükleyemiyorum.. sanırım nvidia ekran kartı sökük aldım :( okadarda servise gotürüp sordum eksik var mı diye -
quote:
Orijinalden alıntı: ollicanolli
arkadaşlar ben Y570 kullanıyorum. bende de bu optimus teknolojisi var sanırım..laptopa fotmat attım şimdi hangi ekran driverini yuklemeliyim ? pc yeni aldım 2. el aldığımda sadece intel hd graphics yazıyordu ekran kartında :( hiçbitürlü nvidia driver yükleyemiyorum.. sanırım nvidia ekran kartı sökük aldım :( okadarda servise gotürüp sordum eksik var mı diye
Hocam leptobun altında Wi-Fi dugmesinin yanında GPU düğmesi mevcut onu açınız.
Not: Leptopta iki ekran kartı mevcuttur biri normal kullanımlarda devreye girer biri ise oyun gibi grafik ağırlıklı uygulamalarda.
Bir sorunuz olduğunda çekinmeden sorabilirsiniz saygılarımla cayli73
-
quote:
Orijinalden alıntı: cayli73
Hocam leptobun altında Wi-Fi dugmesinin yanında GPU düğmesi mevcut onu açınız.
Not: Leptopta iki ekran kartı mevcuttur biri normal kullanımlarda devreye girer biri ise oyun gibi grafik ağırlıklı uygulamalarda.
Bir sorunuz olduğunda çekinmeden sorabilirsiniz saygılarımla cayli73
bunu dusunmustum usta ancak nvidia driver yuklenmiyor. ekran kartı calınmıs pcnin cevabın için çok çok teşekkürler -
bilgisayarı bugün temizlettim macun değişimi falan herşeyi yaptırdım gözle görülür bir artış oldu gerçekten yapmayanlara tavsiye ederim. -
Leptobun altını tornavida ile aç resim at bakalım çalınmışmı
-
Çalmışlar gibi görününuyor dostum obur arkadaşlara bi sor bakalım iyice emin olamadım çünkü.
not: normalde leptobun ekran kartını çıkarmak veya başka bir leptopta kullanmak sıkıntılı bir iş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cayli73 -- 10 Ocak 2015; 4:51:15 >
Programla ilgili bi sorum var her ne kadar teknik bi konu olsa yardımcı olursanız büyük bi dertten kurtulucam.
Bilgisayarla birlikte yüklü gelen office programın da powerpoint olmadığı için kaldırdım ve başka yollardan tekrar office kurdum.Sonra bunda sorunlar çıkınca bunu da kaldırdım.Ama şuan ne yaptıysam o ilk başta gelen office programına dönemedim.Aslında recovery seçeneği var ama ona gerek kalmadan nasıl yapabiliriz? -
lenovonun sitesine gir support gir ordan y570 sec orda setupu olacaktır eğer bilgisayarda yüklü olarak geldiyse. -
Arkadaşlar selam.
3 sene önce Lenovo Y570 8gb ram i72670qm model laptop aldım.
Bilgisayarın performansından 5-6 ay öncesine kadar memnundum ancak son zamanlarda oyunlarda bigisayar ısınmasına bağlı olarak kasmalar yaşıyorum. (LoL'de ilk 5 dakika 60 fps oynadıktan sonra fps 30 a iniyor ve kasma başlıyor.)
Her oyunda böyle. Ilk 5 dakika 60 fps akıcı oynuyorum, ısınmaya başladıktan sonra kasmalar başlıyor.(Cs:GO, NBA 2k13 ve hatta Minecraft.)
FPS düşüşüne var mıdır bir çare?
Yardımlarınız için teşekkürler. Iyi günler...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aryuye -- 17 Ocak 2015; 12:15:43 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X