Şimdi Ara

Lenovo IdeaPad Y570 (GT 555M GDDR5) [İnceleme ve Test Sonuçları Eklendi] (546. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11.206
Cevap
28
Favori
681.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 544545546547548
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yucelnet

üstünde vardı fakat diğer hdd çöktü, sistem geri yükleme tuşu da çalışmadı. yani ben dvd den windows kurucam ama nasıl ? bu onboard ssd yi de görüyor pc. tam olarak bu ssd yi nasıl kullanıyor bu pc.

çok güzel bir soru ancak cevabı bu kadar açık olmuyacak şöyle açıklıyayım sana pc yi ilk aldığında normalde 2 harici vardı sende onları bir yöntem var birleştirip tek hariic gibi gösterdiler daha sonra sistemi 2 ye bölüp c d oluşturdular ancak ssd c ve özel olarak sistemin en gerekli başlangıç açılış dosyaları yüklendi bunları lenova ayarlıyor normalde, neyse bu kısımdan sonra sen ne yapabilirsin şuan eski harici çöktü ancak sorunsuz değilmi sen c yi tamemen silip c nin üstüne kurarsan zaten aynı zamanda ssd de kullanmış olacak yani kısaca normal bir formattan farkın olmuyacak

• quote:

Merhaba arkadaşlar.Aynı notebook bende de var.Recovery kısmı bende de silindi.Çünkü notebook yere düştüğünden dolayı diskleri göremiyordu.Boot sorunu vardı yani.Ben usb'den çalışan Ubuntu ile notebook'u açtım ve Ubuntu tüm diskleri gördü.Disklerin hepsini sildim.(Hem mSSD'yi hem de HDD'yi).Birçok denemeden sonra tüm diskler silinmiş iken mSSD'yi seçtim ve kurulumu yaptım.Yalnız HDD ayrılmamış bölüm olarak kalmalı.Sonra tüm sürücüleri Lenovo'nun kendi sayfasından indirip kurdum.Burda önemli olan Rapid Drive sürücüsü.Bu sürücüyü kurduktan sonra (yeniden başlatın) mSSD ve HDD birleşiyor.Disk Yönetiminden artık tek parça görünen diskin üzerine sağ tıklayıp Birimi Küçült diyerek küçültmenize izin verdiği kadarını D diski olarak ayırabilirsiniz.Böylelikle sorun çözülüyor.

Bu arada mSSD diski görmenin bir yolu da Windows kurulurken disklerin göründüğü kısımda iken shift+F10 tuşlarına basarak açılan dos ekranından sırasıyla;

diskpart
    enter
    list disk
    enter
    Burada sistemdeki diskleri gösterir.muhtemelen mSSD disk Disk 0 olarak görünür.(boyutundan da anlarsın).Burada diskin numarasını görerek;

select disk 0
    enter

clean
    enter
    ve exit diyerek çıkabilirsin.Kurulum ekranında Yenile 'yi tıkla ve disk karşında.

Kurulumu mSSD diske yapın.Tüm sürücüleri kurun.
    İsterseniz rapid sürücülerini kurmadan önce HDD'den 613002 MB birim oluşturun ki bu geriye tam 100 GB " ayrılmamış alan " bırakacaktır.Bu ayrılmamış alan Rapid Drive sürücüsünü kurduğunuzda mSSD ile birleşecektir.
    Ya da HDD tamamen ayrılmamış alan olarak bırakın.
    Daha sonra Rapid Drive sürücüsü kurulduktan sonra Disk yönetiminden birimi küçült ile tekrar aynı şekilde 613002 MB ayırırsanız yine 100 GB C için kalacaktır.
    Sadece Intel Rapid Storage Technology ve Rapid Drive sürücülerini sona bırakın.
    Önce Intel Rapid Storage Technology (Bu sürücüyü kurduktan sonra yeniden başlatın ve sürücülerü görünce tekrar yeniden başlat diyecektir) sonra da Rapid Drive sürücüsünü kurun.Rapid Drive sürücüsünü kurduktan sonra restart istemeyecektir.Ama siz yeniden başlatın.Disklerin birleştiğini göreceksiniz.
    Bundan sonra diğer windows programlarınızı kurabilirsiniz.Son olarak Disk Yönetimini açtığınızda Diski başlat ve altında seçenek olarak 1.MBR ve 2. GPT diye bir pencere açılacaktır.Bu çalışmanıza engel değildir.En azından ben sorun yaşamıyorum.
    Umarım aynı sorunu yaşayan başkalarına faydalı olur.Kolay gelsin.

cevabı buldum. Yukarıda anlatıyor.

• quote:

quote:

Merhaba arkadaşlar.Aynı notebook bende de var.Recovery kısmı bende de silindi.Çünkü notebook yere düştüğünden dolayı diskleri göremiyordu.Boot sorunu vardı yani.Ben usb'den çalışan Ubuntu ile notebook'u açtım ve Ubuntu tüm diskleri gördü.Disklerin hepsini sildim.(Hem mSSD'yi hem de HDD'yi).Birçok denemeden sonra tüm diskler silinmiş iken mSSD'yi seçtim ve kurulumu yaptım.Yalnız HDD ayrılmamış bölüm olarak kalmalı.Sonra tüm sürücüleri Lenovo'nun kendi sayfasından indirip kurdum.Burda önemli olan Rapid Drive sürücüsü.Bu sürücüyü kurduktan sonra (yeniden başlatın) mSSD ve HDD birleşiyor.Disk Yönetiminden artık tek parça görünen diskin üzerine sağ tıklayıp Birimi Küçült diyerek küçültmenize izin verdiği kadarını D diski olarak ayırabilirsiniz.Böylelikle sorun çözülüyor.

Bu arada mSSD diski görmenin bir yolu da Windows kurulurken disklerin göründüğü kısımda iken shift+F10 tuşlarına basarak açılan dos ekranından sırasıyla;

diskpart
    enter
    list disk
    enter
    Burada sistemdeki diskleri gösterir.muhtemelen mSSD disk Disk 0 olarak görünür.(boyutundan da anlarsın).Burada diskin numarasını görerek;

select disk 0
    enter

clean
    enter
    ve exit diyerek çıkabilirsin.Kurulum ekranında Yenile 'yi tıkla ve disk karşında.

Kurulumu mSSD diske yapın.Tüm sürücüleri kurun.
    İsterseniz rapid sürücülerini kurmadan önce HDD'den 613002 MB birim oluşturun ki bu geriye tam 100 GB " ayrılmamış alan " bırakacaktır.Bu ayrılmamış alan Rapid Drive sürücüsünü kurduğunuzda mSSD ile birleşecektir.
    Ya da HDD tamamen ayrılmamış alan olarak bırakın.
    Daha sonra Rapid Drive sürücüsü kurulduktan sonra Disk yönetiminden birimi küçült ile tekrar aynı şekilde 613002 MB ayırırsanız yine 100 GB C için kalacaktır.
    Sadece Intel Rapid Storage Technology ve Rapid Drive sürücülerini sona bırakın.
    Önce Intel Rapid Storage Technology (Bu sürücüyü kurduktan sonra yeniden başlatın ve sürücülerü görünce tekrar yeniden başlat diyecektir) sonra da Rapid Drive sürücüsünü kurun.Rapid Drive sürücüsünü kurduktan sonra restart istemeyecektir.Ama siz yeniden başlatın.Disklerin birleştiğini göreceksiniz.
    Bundan sonra diğer windows programlarınızı kurabilirsiniz.Son olarak Disk Yönetimini açtığınızda Diski başlat ve altında seçenek olarak 1.MBR ve 2. GPT diye bir pencere açılacaktır.Bu çalışmanıza engel değildir.En azından ben sorun yaşamıyorum.
    Umarım aynı sorunu yaşayan başkalarına faydalı olur.Kolay gelsin.

cevabı buldum. Yukarıda anlatıyor.

bu normalde bilgisayarımı açtığında 3 tane harici gözüküyorsa gerekiyor sende sadece çökme varsa ssd ayrı olarak gözükmemesi lazım eğer ayrı gözüküyorsa birleştirebilirsin bunun yaptığı gibi

• evet öyle gözüküyordu.

ben de sistemi ssd diske kurdum.

rapid driver ve rapid teknolojiyi yükledim.

bilgisayarımda yine 3 yerel disk gözüküyordu.

sonra yönetten depolama aygıtlarına girdiğimde tüm yerel diskler bir diskin parçası gibi olmuş.

ben de 2 ye böldüğüm hdd nin bir bölümünü sildim. Ayrılmamış olarak gözüktü. Sonra ssd üstüne gelerek "genişlet dedim" ve ayrılmamış kısmı kendisiyle birleştirdim. Şimdi iki yerel disk gözüküyor.

sistem diski (64gb msata +300gb hdd)
    yerel disk te hdd den kalan bölüm.

ama sabah "bootmngr eksik" diye hata verdi başlarken eve gidince bakıcam.
  • quote:

evet öyle gözüküyordu.

ben de sistemi ssd diske kurdum.

rapid driver ve rapid teknolojiyi yükledim.

bilgisayarımda yine 3 yerel disk gözüküyordu.

sonra yönetten depolama aygıtlarına girdiğimde tüm yerel diskler bir diskin parçası gibi olmuş.

ben de 2 ye böldüğüm hdd nin bir bölümünü sildim. Ayrılmamış olarak gözüktü. Sonra ssd üstüne gelerek "genişlet dedim" ve ayrılmamış kısmı kendisiyle birleştirdim. Şimdi iki yerel disk gözüküyor.

sistem diski (64gb msata +300gb hdd)
    yerel disk te hdd den kalan bölüm.

ama sabah "bootmngr eksik" diye hata verdi başlarken eve gidince bakıcam.

söylediğin yöntemlede yapılabilir onun için farklı bir yol daha vardı ancak o şekilde oldu ise sorun yok kullanmaya devam benim aklıma gelmemişti o

• böyle yapıp intel rapid driver kullanınca sıkıntı çıktı. ssd yi kullanıyor ve windows açılmıyor.

ben de hdd ye sistem kurdum rapiddrive ve intel rapid teknoloji yükledim ama sanırım ssdyi kullanmıyor. Şu konuya bi bak ben açtım ;
    http://forum.donanimhaber.com/m_105273580/f_//tm.htm#105343286
  • cihazı 2 ayda bir temizleyin fan bölümü oldukça pisleniyor. ısınma sorunu olan arkadaşlar ben 2 ayda bir temizliyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: peacelove61

GTA 5 yükledim. Şu sitedeki ayarlar ile texture quality high yapıp diğer bi kaç yerden hafif kısarak 30 fps ile rahatça oynanabiliyor. bu arada ekran kartı overlocklu şekilde.

http://turkishplayer.com/oyun/oyun-haberleri/gta-5-pc-takilmadan-yuksek-kalitede-oynayin/ fp

hocam overclocku nasıl yaptın hangi programla hangi ayarlarda. kaç fps artış oldu? far cry 4 ü oynarken bazen kasma yapıyor da.

• quote:

Orijinalden alıntı: bluering

quote:

Orijinalden alıntı: peacelove61

GTA 5 yükledim. Şu sitedeki ayarlar ile texture quality high yapıp diğer bi kaç yerden hafif kısarak 30 fps ile rahatça oynanabiliyor. bu arada ekran kartı overlocklu şekilde.

http://turkishplayer.com/oyun/oyun-haberleri/gta-5-pc-takilmadan-yuksek-kalitede-oynayin/ fp

hocam overclocku nasıl yaptın hangi programla hangi ayarlarda. kaç fps artış oldu? far cry 4 ü oynarken bazen kasma yapıyor da.

MSI Afterburner ile yaptım. 790-1750 ayarlar ile stabil oynadım.

• peacelove61 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.
  • Arkadaşlar bilgisayarıma ssd taktım ve sistemi oraya kurdum bilgisayarım çok çok iyi kesinlikle değişmeyi düşünmüyorum bana çok çok yetiyor.
    Yalnız şöyle bir sorunum var bilgisayarım oyunlarda çok ısınmaya başladı artık soğutucu da yetmiyor ve performans düşüşü çok bariz sıcaklıktan ötürü süpürgeyle ara ara temizliyorum tozunu alıyorum ama artık bu da çözmüyor. Acaba ne yapmalıyım eskisi gibi soğuk kullanmak için fanı mı değiştireyim ekstra ne yapılabilir yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tavernac1

Arkadaşlar bilgisayarıma ssd taktım ve sistemi oraya kurdum bilgisayarım çok çok iyi kesinlikle değişmeyi düşünmüyorum bana çok çok yetiyor.
    Yalnız şöyle bir sorunum var bilgisayarım oyunlarda çok ısınmaya başladı artık soğutucu da yetmiyor ve performans düşüşü çok bariz sıcaklıktan ötürü süpürgeyle ara ara temizliyorum tozunu alıyorum ama artık bu da çözmüyor. Acaba ne yapmalıyım eskisi gibi soğuk kullanmak için fanı mı değiştireyim ekstra ne yapılabilir yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.

pc nin alt kasasını açıp içini hiç temizledinmi süpürge falan demişsinde fanı komple çıkarttıp mı yaptın eğer bunu yapmadısyan bunu yapabilirsin zor değil kendin yapabilirsin onun dışında daha etkili bir şey istiyorsan işlemci ve ekran kartının termal macunu eskimiştir yeni macun yerleştirmen gerekiyor çok iyi derece pc den anlamıyorsan deneme derim çünkü pc nin her türlü parçasını sökmen gerekiyor ekranı falan ayırıyorsun ana kartı ben elime aldım anca macun kısmına ulaşabildim bunu servise yaptıra bilirsin lenova kendi servisine göndersen çok daha güzel olur öyle abuk sabuk yerde de yaptırma derim büyük şehirde yaşıyorsan istanbulda ankara falan vardır oraya gidip direk elden yapman çok daha iyi ve kısa sürede yaparsın derim tavsiyem bu bence kendi servisi dışında bir yere yaptırma derim bu işlemi yaptırdığında pc boş durumda 80 leri görüyorsa yaptıktan sonra 60-65 lere iner oyun durumda yüksek derecelere çıkıcak ancak fark yaratıyor her türlü

• Her defasında fanı da söküp tozları alıyorum girebildiğim her yeri temizliyorum artık fayda etmiyor sanırım dediğiniz gibi yapmak gerekiyor artık.
    Fanını da değişmeli miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tavernac1 -- 27 Haziran 2015; 10:39:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tavernac1

Her defasında fanı da söküp tozları alıyorum girebildiğim her yeri temizliyorum artık fayda etmiyor sanırım dediğiniz gibi yapmak gerekiyor artık.
    Fanını da değişmeli miyim?

fanla ilgili bir sorun olduğunu düşünmüyorum pek sadece termal macun olayı sizi biraz rahatlatacaktır
  • windows 10 geldiğinde hemen kurucak olan varmı ben kurucam kurmak isteyen falan olursa istedikleri soruları veya sıkıntıları paylaşmaay çalışacağım
  • dün windwos 10'a iso olarak yükseltme yaptım kurulurken falan hiç bir sorun yoktu bu arada windwos 7 ye format atmadan direk kurdum noramlde win7 de hiç bir sorun yoktu ancak W10'da bazı sorunlar çıktı bunlar
    1. Mauseped kısmını kapattığımda halde çalışıyordu ve yaklaştırma uzaklaştırma sayfa aşağı yukarı özelliklerini yoktu ayarlara girdiğimde driverda bir sorun olduğu yazıyordu kaldırın falan vardı ama ben kaldırmadım yenisini veya aynısını yeniden kurmayı denedim çözüm olmadı
    2. Klavyede yazılarda sorun yaşadım boyna yazıyorum rasgele siliyor ama bu sorun mauspad yüzünden olabilir elim boyna oraya değiyordu sanarım
    3. Sesler ekran modları ve fan modları çalışıyor sorunsuz ancak ne nvdia nede intel ekran kartına giriş yapamadım nvdia ekran kartını güncellememe rahmen giriş yapmadı (pc ilk açıldığında giriş yapıyor daha sonra bir şey engelliyor sanarım) denediğim bazı diğer programlarada giremiyordum
    4. Mausun yukarı aşağı kaydırma butonu wind7 ye göre çok fazla kaydırma yapıyor gibi istediğim yerde duramıyordum
    bu kadar sorun olunca bende dedim hazır kendi içinde sıfırlama var yapayım baştan sıfır herşey olsun dedim demez olaydım tüm herşeyi sil şeklinde ayarları sili seçtim ve ilk defa noramlde D kısmında ayrılmış olna bazı dosyalarımı sildi aslında ilk olarak kurarken bir yerden sonra mavi ekran hatası verdi ve hiç bir şekilde kurulu yapmadı bende mecbur win7 ye geri döndüm daha sistem kurduktan sonra farkettim ki D kısmınıda silmiş
    size tavsiyem yükseltme yapmadan önce bir format atıp hiç bir program kurmayın sadece driverlar falan kurulu olsun ve pc son güncelleştirmeler kurulu olsun bu şekilde denerseniz benim gibi sorun yaşıyacağınızı sanmıyorum ben bu şekilde tekrar kurulum yapacağım onun hakkında da bilgi veririm

• Win 10 u kurdum ama çok sorun yaşıyorum
    -Fan,sınema modu fln dokunmatikte çalışmıyor(Ses tuşları çalışıyor)
    -Touchpad de yakınlaşma,uzaklaşma,aşagı yukarı kaydırma olmuyor
    -Winrar,Nvidia Geoforce,Realtek... açmıyor bile
    -Windows Update kaç saattir aynı hala %43
    -Ses kalitesi biraz kötü gibi

Sizce ne yapmalıyım baştan sıfırlarsam Windows un önceki sürümüne geri dönemezmişim Windows öyle diyor yani Win7 yanıyor(Benim anladığım)
  • quote:

Orijinalden alıntı: A.Berkehan

Win 10 u kurdum ama çok sorun yaşıyorum

Sizce ne yapmalıyım baştan sıfırlarsam Windows un önceki sürümüne geri dönemezmişim Windows öyle diyor yani Win7 yanıyor(Benim anladığım)

ilk olarak bence direk sıfırlama yapmayın bende olduğu gibi sizde de sorun çıkabilir elinizde yedek dosyaları varsa eğer recovery veya windwos cd si baştan windows 7 kurup temiz daha sonra geçmeyi deneyim derim, yedek kurduğunuzda sorun olmuyor bende rovery vardı hazır ona direk geçtim bu olmasaydı craksiz windwos kurup serial giricektim kemdim siiznde öyle yapmasınızı öneririm cd falan yoksa elinizde, daha sonra sadece driverları kurup tekrar windwos 10 geçmenizi öneririm çünkü windwos 7 ninde bir süre sonra desteği kesileceği için ücretsizken geçiş yapmanız iyi olur, bu arada siz yükseltme yaptınız değilmi hangi sistemden geçtiniz windows 8.1 flana mı vardı birde windwos 10 da lenova kendi program kruuyor ve sorunları çözmeniz için kendi tarıyor düzelmeye falan çalışıyor denediniz bunu hiç işe yaramadımı

• quote:

Orijinalden alıntı: tadalar

quote:

ilk olarak bence direk sıfırlama yapmayın bende olduğu gibi sizde de sorun çıkabilir elinizde yedek dosyaları varsa eğer recovery veya windwos cd si baştan windows 7 kurup temiz daha sonra geçmeyi deneyim derim, yedek kurduğunuzda sorun olmuyor bende rovery vardı hazır ona direk geçtim bu olmasaydı craksiz windwos kurup serial giricektim kemdim siiznde öyle yapmasınızı öneririm cd falan yoksa elinizde, daha sonra sadece driverları kurup tekrar windwos 10 geçmenizi öneririm çünkü windwos 7 ninde bir süre sonra desteği kesileceği için ücretsizken geçiş yapmanız iyi olur, bu arada siz yükseltme yaptınız değilmi hangi sistemden geçtiniz windows 8.1 flana mı vardı birde windwos 10 da lenova kendi program kruuyor ve sorunları çözmeniz için kendi tarıyor düzelmeye falan çalışıyor denediniz bunu hiç işe yaramadımı

Yani Recovery yaptığımda tekrardan win10 a geçebilirim dimi?Yanmaz yani

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tadalar

quote:

Yani Recovery yaptığımda tekrardan win10 a geçebilirim dimi?Yanmaz yani

sanmıyorum öyle bir şey olacağını ben şuan recovery kurdum ancak tekrar geçiş yapmadım tek kullanımlık olduğunu sanmıyorum cihaza özel ve sizin bilgileriniz kayıtlı olduğu için geçişlerde şuanlık bir sorun olacağını düşünmüyorum ücretli olduğu zamanlarda olabilirde, zaten sistmein kendisinde de windwos 7 ye geri dönmek için bir ayrar mevcut eğer dediğiniz gibi olsaydı onu koymazlardı diye düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tadalar -- 30 Temmuz 2015; 14:26:30 >

• 
Sayfa: önceki 544545546547548
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.