Şimdi Ara

Lenovo Ideapad Y580 Kulübü[GTX 660M][Yenilendi][83 Üye] (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.762
Cevap
35
Favori
336.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: modifix06

quote:

Orijinalden alıntı: myemperor26

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Innova

quote:

quote:

quote:

beyler 2 gündür bir sorunum var aslında. laptoptan böyle 5-10 saniye arayla çıt çıt diye ses geliyo. sesin şiddeti az ama genede duyuyorum ve beni gıcık etmeye başladı. sizce ne yapmalıyım? daha alalı 1 hafta olmadı?

Harddiskin spin-up spin-down sesidir. Western Digital mi HDD?

sanırım öylede , ilk aldıgım 3 gün yoktu. bu son 2 gündür duyuyorum. ayrıca olmaması gerekmezmi bu sesin?

Edit: beyler ses arttı, yarın bimekse götürücem sanırım. süreç hakında fikri olan var mı?

Benim şimdiki Acer da Bimeks'den alınma. Eğer o ses HDD sesiyse aynı ses bunda da vardı (artı bir kaç problem daha), değişim istemiştim de hiçbirşey yapmadılar zamanında. Bimeks'e lanet ederim her gördüğümde.

Western Digital'e bile sordum o sesi. Hatta ses kaydı yapıp gönderdim heriflere. Normal demişlerdi. Scorpio Blue serisinde öyle bir sıkıntı var. MacBooklarda falan da varmış aynısı. Ama bi kontrol ettir istersen gene de.

Eyvallah hocam, bende servisin yardımcı olacagını düşünmüyorum ama resmen laptoptan sogudum. sessiz ortamda insanı gıcık ediyor bu ses.

Hocam durumun varsa ssd al hem ses kesilir hem hızlı olur

Şimdi bazıları yine mi ssd der

ya acıkcası sonradan laptopa ssd takmanın pek saglıklı olacagını düşünmüyorum. ama bu ses cidden beni deli etti. yarın götürüm o kalabılıgın arasında hiç bi eleman duyamaz, götürdügümle kalırım diye korkuyorum. Umarım değişim yaparlar..

Neden sağlıksız olduğunu düşünüyorsun ki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

ama bu ses cidden beni deli etti. yarın götürüm o kalabılıgın arasında hiç bi eleman duyamaz, götürdügümle kalırım diye korkuyorum. Umarım değişim yaparlar..

aynen. ben götürünce de öyle olmuştu. mağazada bangır bangır müzik çalarken, aldı eleman eline aleti yalandan kulağını yaklaştırıp bişey yok bunda demişti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: myemperor26öyle b

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: myemperor26

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

beyler 2 gündür bir sorunum var aslında. laptoptan böyle 5-10 saniye arayla çıt çıt diye ses geliyo. sesin şiddeti az ama genede duyuyorum ve beni gıcık etmeye başladı. sizce ne yapmalıyım? daha alalı 1 hafta olmadı?

Harddiskin spin-up spin-down sesidir. Western Digital mi HDD?

sanırım öylede , ilk aldıgım 3 gün yoktu. bu son 2 gündür duyuyorum. ayrıca olmaması gerekmezmi bu sesin?

Edit: beyler ses arttı, yarın bimekse götürücem sanırım. süreç hakında fikri olan var mı?

Benim şimdiki Acer da Bimeks'den alınma. Eğer o ses HDD sesiyse aynı ses bunda da vardı (artı bir kaç problem daha), değişim istemiştim de hiçbirşey yapmadılar zamanında. Bimeks'e lanet ederim her gördüğümde.

Western Digital'e bile sordum o sesi. Hatta ses kaydı yapıp gönderdim heriflere. Normal demişlerdi. Scorpio Blue serisinde öyle bir sıkıntı var. MacBooklarda falan da varmış aynısı. Ama bi kontrol ettir istersen gene de.

Eyvallah hocam, bende servisin yardımcı olacagını düşünmüyorum ama resmen laptoptan sogudum. sessiz ortamda insanı gıcık ediyor bu ses.

Hocam durumun varsa ssd al hem ses kesilir hem hızlı olur

Şimdi bazıları yine mi ssd der

ya acıkcası sonradan laptopa ssd takmanın pek saglıklı olacagını düşünmüyorum. ama bu ses cidden beni deli etti. yarın götürüm o kalabılıgın arasında hiç bi eleman duyamaz, götürdügümle kalırım diye korkuyorum. Umarım değişim yaparlar..

Neden sağlıksız olduğunu düşünüyorsun ki

o ses bende de var benimki ssd li olan, "coil whine" olarak geçiyor, devre elemanındaki manyetik değişim sonucu böyle bir ses olabiliyormuş, bobin kalitesiz olduğu için, reçine ile ses azaltılıyormuş ayrıca bios tan da bir ayar yapıp batara ömrünü azaltıp, sesten kurtulabilirmişsiniz

• böyle bi ses mi? korkunçmuş

• quote:

böyle bi ses mi? korkunçmuş

hayır böyle bir ses

http://www.empyrealis.net/archive/t510whine.wav

• Bazi seyleri de oldugu gibi kabul etmeliyiz. Bu hdd de boyle calisiyor iste, degisim kabul edilse bile ki hayatta kabul etmezler alacaginiz yeni lenovo'da ayni hdd olacak ve ayni sesi uretecek. Takmayin bu tur seyleri..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

hdd den mi geliyo bu ses

• quote:

Orijinalden alıntı: nirvanizm

quote:

hdd den mi geliyo bu ses

cpu olabilir gpu olabilir belki de hdd ya da ssd nin güçkaynağının olduğu alandadır, bilmiyorum ama bu seride de bu sorun patlayacak bence.

• benim harddiskten gelen böyle değildi. bariz başka bi olay bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oncoskun

hayır böyle bir ses

pek hdd sesine benzemiyor gibi sanki hoparlörden geliyor gibi
  • quote:

quote:

hayır böyle bir ses

yok hoparlör değil, bobinlerden birinden geliyor ama bilmiyorum. Yani hdd de olabilir ama oradaki tık tık sesi dikkat etmeniz gereken.

• quote:

quote:

quote:

hayır böyle bir ses

yok hoparlör değil, bobinlerden birinden geliyor ama bilmiyorum. Yani hdd de olabilir ama oradaki tık tık sesi dikkat etmeniz gereken.

peki ses kaydı yapılırken dosya kopyalama veri görüntüleme video oynatma yada herhangi bir yazma işlemi varmıydı?

• quote:

quote:

quote:

quote:

hayır böyle bir ses

peki ses kaydı yapılırken dosya kopyalama veri görüntüleme video oynatma yada herhangi bir yazma işlemi varmıydı?

hdd sesi değil, sesi ben kaydetmedim ama aynısı DC/DC dönüştürücü olduğunda filan cpu boş ve yüklü durumda olmasına göre bobin e giden akım manyetik bir ses yapıyor gibi birşeyler yazmış çizmişler, bende sanki birşeyi açıp kaparsın bilgisayarı açarken de tık sesi gelir onun gibi, 3d mark test yaparken arttı ses mesela.

• Beyler şuanda ses yok gibi, götürsemmi genede acaba?. tekrar ses yapma olasılıgı varmıdır?
  • quote:

Beyler şuanda ses yok gibi, götürsemmi genede acaba?. tekrar ses yapma olasılıgı varmıdır?

ses olduğuna eminsen sanki birşey açılıp kapanıyor tık tık olarak götür. Bi incelerler yoksa ses 2-3 günde geri gönderirler.
  • HDD'nin puanı da çok düşük zaten ondan kaynaklanıyorsa hddyi farklı bir modelle değiştirerek sorun çözülebilir mi? çok sessiz ortamda bende duyuyorum ama şu an rahatsız etmeyecek kadar az umarım artmaz.
  • ses olayı bende de var ama bence o kadar buyutulucek bi şey değil. en başta acaba hoporlorden cızırtı mı gelıyor dıye dusundum ama sonra müzik,film vs actıgımda sesin hdd den ya da fan ıle alakalı oldugunu anladım cok buyutulucek bı sey degıl bence.
  • Ben de geçen hafta i5'li Y580 alarak aranıza katıldım arkadaşlar. Cihazı alır almaz HDD'yi, 120GB SataIII SSD ile değiştirdim ve Windows Ultimate kurdum. Genel olarak bilgisardan memnunum, özellikle oyun performansı konusunda verdiğiniz parayı sonuna kadar hakediyor bence.

Olumsuz yönleri tabi ki var: *Touchpad tuşları eleştirilerine katılıyorum, son derece kullanışsız. *DVD sürücüsünün açma düğmesini elinizle hissetmeniz mümkün değil, bakarak açmak zorundasınız.*Fonksiyon ve uyarı ışıklarının yerleşimi çok kötü, bilgisayarı biraz kendinize yakın kullanıyorsanız hiçbir ışığı göremiyorsunuz. (Bu arada hayatımda ilk defa HDD ışığı olmayan bir bilgisayar gördüm!) *Ekran kapağını kolayca açmak için tutacağınız döğru dürüst bir yer yok.

Bu arada başıma ilginç bir şey geldi. Eski fotoğraflarımı bilgisayara aktardım ve bakmak istedim. Ama Windows resim görüntüleyici garip bir hata verdi ve fotoğrafları bir türlü açmadı. Hata kodunu Google'a yazarak arama yaptım. Türkçe sitelerde yazılan çözümlerin hepsini denedim ama nafile, fotoğraflar açılmıyor. Sonunda yabancı bir sitedeki forumdan öğrendim, sorun Intel ekran kartı sürücüsündenmiş. Sürücüyü kaldırdım ve Intel'in resmi sitesinden güncel sürücüyü indirip kurdum. Sorun düzeldi.

HDD'den ses gelme olayına bakmak için orijinal HDD'yi takıp deneme yaptım. Rahatsız edici bir ses yok, herşey normal.

SSD'li Winodws deneyim dizini aşağıdaki resimde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ongunbey -- 16 Ağustos 2012; 16:10:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ongunbey

Ben de geçen hafta i5'li Y580 alarak aranıza katıldım arkadaşlar. Cihazı alır almaz HDD'yi, 120GB SataIII SSD ile değiştirdim. Genel olarak bilgisardan memnunum, özellikle oyun performansı konusunda verdiğiniz parayı sonuna kadar hakediyor bence.
    Olumsuz yönleri tabi ki var: *Touchpad tuşları eleştirilerine katılıyorum, son derece kullanışsız. *DVD sürücüsünün açma düğmesini elinizle hissetmeniz mümkün değil, bakarak açmak zorundasınız.*Fonksiyon ve uyarı ışıklarının yerleşimi çok kötü, bilgisayarı biraz kendinize yakın kullanıyorsanız hiçbir ışığı göremiyorsunuz. (Bu arada hayatımda ilk defa HDD ışığı olmayan bir bilgisayar gördüm!) *Ekran kapağını kolayca açmak için tutacağınız döğru dürüst bir yer yok. Benim açımdan bilgisayarın başka eksisi yok.

Windws deneyim dizini aşağıdaki resimde.

hocam 120 gb Sata III SSD yı kaça aldın acaba ? HDD nın yanına SSD eklesem windowsu SSD ye yuklesem HDD yi depolama olarak kullansam cok daha hızlanır heralde.

• Vatandan aldım bu bilgisayarı daha doğrusu sipariş ettim.
    http://www.vatanbilgisayar.com/notebook-netbook-tablet/lenovo-59-332600-y580-core-i7-3610qm-8gb-32gb-ssd+750gb-hdd-2gb-gtx660m-156-dvdrw-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=61680
    Bakan arkadaşlar bi yorum yapabilirler mi acaba.Aradaki sorunlar sayesinde 2200 TL ye aldım.Bi yorum rica edecektim
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.