Şimdi Ara

Lenovo Ideapad Y580 Kulübü[GTX 660M][Yenilendi][83 Üye] (363. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.762
Cevap
35
Favori
336.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 361362363364365
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: elano68

Unlocked bios yukleyecekler vardi.Yuklefiler mi?;)

Birkaç gün sonra senden yardım alacağım elano :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: .Kubilay

quote:

Orijinalden alıntı: elano68

Unlocked bios yukleyecekler vardi.Yuklefiler mi?;)

Birkaç gün sonra senden yardım alacağım elano :)

:D farketmez hocam her zaman yardimci olurum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir uyarı olsun diye başından geçen olayı anlatmak istiyorum mssd olan modeller için
    4 gün önce bilgisayar durup dururken açılmadı boot disc yok dedi tabii aklıma ilk gelen hdd oldu
    onu söktüm yerine evde fazladan olan 500gblık başka hdd taktım yine win kuramadım (bu arada ek bilgi içindeki windowsu sildim gitti lisans diye korkmaya da grk yokmuş! win7 pro home netten bile çekseniz arkadaki lisansı yazınca active oluyor lisans)
    neyse 3 seçenek harici hdd taktım ona kurayım derken yine win kurulmadı servis dosyalarını kurarken sürekli aynı yerde error veriyordu.
    derken 2-3 saat geçtikten sonra sanırım otomatiğe almışım win kurarken bu sefer hdd takmayı unutmuşum ve harici de usbde değilken yine kurulum başladı ve nihayet jeton düştü. mssdye yazıyordu sürekli. mssdyi kolayca söktüm ve hiç bi sorun olmamış gibi Windows güzelce kuruldu, bu arada mssd aradan çıktığı için win8 de kurabildim (29tlye benim gibi zamanında alıp da mssd olduğu için kuramayacaklarını öğrenenlere duyrulur) mssdyi çıkarınca win8 de kuruldu hatta 8.1 kurdum, win7 mssdsiz yawaş açılırken win8 gayet güzel açılıyor. win8.1 güzel ama ses kartı drvında problem var seste bass sesi kayboluyor bunu da söyleyeyeyim win8de n durum bilmiyorum ama. kısaca ben panik yaşadım başınıza buna benzer bi şi gelirse bu yazıyı hatırlayın, boot disc bulunamadı falan yazarsa mssdyi çıkarın belki sorununuz düzelir.

• Ardakaşlar AIDA64 programını kurup sistem kararlılık testi yaptım işlemci 2.50 ghz i geçmiyordu görev yöneticisindende bakıyordum ordada aynıydı turbo boost un programı varmış onu aradım 8.1 için yokmuş en sonunda vazgeçmiştim bunu yükledim görev yöneticisinden baktım 2.90 ghz olmuşhttp://i.hizliresim.com/KqNlPQ.png

• xTRforce kullanıcısına yanıt
    işlemcinin maksimum hızı zaten 2.5 ghz değil miydi, vermiş olduğunuz program ne işe yarıyor?
  • a.arslan kullanıcısına yanıt
    İntelin sayfasından bak istersen turbo boost ile 3.1 ghz e çıkıyor işlemci hızı windows 7 de turbo boostun programı vardı 8 dede varmış ama 8.1 de bulamadım bunu yükledim işlemci hızı 2.9 ghz e çıktı
    http://ark.intel.com/tr/products/67355/Intel-Core-i5-3210M-Processor-3M-Cache-up-to-3_10-GHz-rPGA

bak bu site tabi benimki i5 li model 3210m olanu i7 de kaça çıkıyor onu bilmiyorum ama daha fazladır diye bir düz mantık yürütüyorum
    Bilgilendirme için çok teşekkürler. i5 3210 işlemci hızı 3.1 ghz çok iyi bir rakam ama, neden biz bunları göremiyoruz. İntelin sayfasında 3.1 ghz yazıyorsa bu işlemciler bence oc programlarıyla 3.5 ghz görür :)
    Okadar detayını bilemem oc yapmadım :) Ama dediğim gibi programdan önce 2.49 civarı birşeyde tıkanıyordu zaten görev yöneticisinde şuandada en yüksek hız 2.50 yazıyor ama o son programı yükledikten sonra rahatlıkla geçiyor 2.50 yi AIDA64 dü sanırım bunla işlemciyi bir sınayın yükleyip bir bakın orda clock hızı yazıyor kaç olduğu
  • Ama bu turbo boost teknolojiside yanlış hatırlamıyorsam işlemcinin gerektiğinde kendini oc yapıp yükseltmesiydi güvenli bir şekilde ama daha fazla sınırlar zorlanırmı onu tecrübeli arkadaşlara sormak lazım :D
    Haklısınız zaten yenile custom bios kurdum. Ekran kartı performansı bayağı arttı. Birde işlemciye yüklenmiyelim, sıkıntı olmasın.
    Dediğim programı kurup bir test yap bence aıda64 bak işlemci 2.50 yi geçiyormu geçmiyorsa dediğim programı bence kur çünki program intelin sitesinde hani dış bir kaynağın hazırladığı birşey değil ama windows8.1 se işletim sistemin win7 ve 8 için turbo boost technology monitor diye başka bir program var zaten
    Bende windows 8.1 kullanıyorum. Şu an işteyim, akşam programı kurup, değerlere bakıp sizi bilgilendiririm.
    Anladım o zaman size iyi çalışmalar

• Mkardes1903 kullanıcısına yanıt
    İ7 tahmin ettiğimiz gibi daha fazla :) ama saçma gelen bir şey var bende en yüksek hızı 2.50ghz i7 de 2.40 yazıyor orası niye öyle varmı onun bir mantığı?
    Benim max. gördüğüm değer aşağıda, vermiş olduğunuz programı kurulmuştur.

Test programını kurupmu test ettiniz yoksa intelin artış programını mı yani önceden de yüksek miydi onu merak ettim
    Evet öncedende 2.5 ghz üstündeydi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Anladım bi bende altındaydı demek :) neyse formattan sonra belki birisine lazım olur paylaşmış olduk
  • 
Sayfa: önceki 361362363364365
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.